Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

23 november 2008

Warandeloop doet herfstcross eer aan...

Voor mijn doen schreef ik vrij laat in voor boscross der boscrossen. Vorig jaar deed ik met de 49e editie mee. Ik blogde er ook over. Na die boscross en de Mastboscross in Breda was het voor mij helder. Boscrossen is niks voor mij.

Aangestoken door het enthousiasme van Jeroen en Sven heb ik me toch maar ingeschreven voor de Warandeloop. Slechter dan vorig jaar kunnen de weersomstandigheden niet worden dacht ik. Niets bleek vandaag minder waar. Al dagen spreken weerkundigen over de komst van koning winter. Sneeuw, sneeuw en nog veel meer sneeuwvlokjes zouden er vandaag in Nederland gaan vallen. Zondag 23 november 2008 zou volgens de weerkundigen de geschiedenisboeken in gaan als een ouderwetse winterse sneeuwdag die zijn weerga niet kent. En precies die dag zou ik gaan boscrossen in de bossen van De Warande in Tilburg. Kan je het slechter treffen? Ik denk het niet.

Voor de Mastboscross zijn de hardloopvoorbereidingen al twee weken aan de gang. Deze boscross zou ik dan ook in gaan als een training. Maarja...zoals wel vaker, onderschat nooit het wedstrijdelement tijdens zo'n georganiseerde boscross. Vooraf speelt er altijd weer een eindtijd door je hoofd die je perse wilt rennen. Zo ook vandaag. Ik had me ingeschreven voor de 5km en wilde die binnen de 30 minuten rennen.
Jeroen en Sven zouden de 10km rennen. Bij aankomst bij de UVT in Tilburg heeft het Warandebos nog zijn herfstkleuren. Geen vlokje te zien. Dat veranderde snel nadat we even later onze startnummers en jubileumshirt ter gelegenheid van de 50ste editie van de Warandeloop hebben opgehaald. De eerste vlokjes dienden zich aan. Een half uurtje later barst de hemel open en is er sprake van een heuse sneeuwstorm. Vlokjes dwarelen niet lief naar beneden maar jagen bij een striemende wind horizontaal door de boslaantjes. Het bos krijgt langzaam een prachtige wintertooi.

Ik hoor (in korte broek!) om 15.00 uur het startschot klinken. Jeroen en Sven een kwartiertje later. Onderweg zijn de bospaadjes heel glibberig van de modder, natte bladeren en het laagje sneeuw wat alsmaar dikker wordt. Een half uurtje later schreeuwt Frans Jacobs (wie kent hem niet) mij net als vorig jaar over de finishlijn. En jawel...met een tijd (net) onder de 30 min. 29.41 min om precies te zijn. Geen wereldtijd, maar wel weer binnen het half uur. Enkele weken geleden lukte me dat in Etten-Leur niet. Verre van dat zelfs (31:02 min).
Jeroen (met bevroren kaak) en Sven komen respectievelijk over de finish geglibberd in een 10km-tijd van 50:24 en 50:16 min. Prachtige tijden mannen! Ik had het vandaag voor geen goud willen missen. Volgend jaar doen we zeker weer mee. Wie weet doen er dan meer Loopneuzen mee.Trefwoorden: foto's warandeloop 2008

© 2005-2009 Hans Postelmans