Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

20 januari 2008

Mastboscross 2008...

Een paar maanden geleden startte ik met een hardloopclinic ter voorbereiding voor de 10km prestatieloop tijdens BN/DeStem Mastbos Cross. Tien weken lang elke zaterdagmorgen loopscholing, intervaltraining en duurlopen. Voorafgaand een half uurtje theorie over hardloopkleding, schroeisel, voeding, trainingsschema's, trainingen en andere nuttige informatie. Helaas verliepen de tien weken anders dan ik me had voorgesteld. Een vervelende blessure aan mijn enkel is de reden dat ik in die tien weken niet aan mijn broodnodige trainingsarbeid ben toegekomen. Vorige week besloot ik dan ook mijn inschrijving voor de 10km om te laten omzetten naar de 5km prestatieloop.

Zaterdagochtend om 9.00u. verzamelen in de kantine van A.V.Sprint om daarna gezamelijk met de andere clinicdeelnemers ons startnummer ophalen.
De start was stipt om 9.45u. 155 deelnemers. De weersomstandigheden waren bar en boos. Striemende regen door de stormachtige wind. Bepaald geen pretje. Maar wel weersomstandigheden die bij een echte boscross horen. Mijn tijd (30 min.) was niet spectaculair. Eerder een trimmerstijd. Boeit niet. Ik deed mee en ik had het naar mijn zin. Hieronder mijn finish. Beetje balend. Een paar tellen voorbij de dertig minuten als ik de finishklok aflees. 30:06 min. (brutotijd) zou later die dag blijken. Netto tijd. Precies 30:00 min.
Jeroen, mijn trainingsmaatje, deed het beduidend beter. Hij deed mee aan de 10km prestatieloop. Zijn tijd, 51:37min., mag er wezen.

» Mastboscross 2008 (Jeroen Thoolen)

Trefwoorden: hardloopkalender fortis marathon nk cross

© 2005-2009 Hans Postelmans