Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

11 november 2007

49e VGZ Warandeloop Tilburg...

Vanmorgen na het ontwaken dacht ik bij het horen van de striemende regen tegen het veluxraam; "Ik haal vandaag mijn startnummer + championchip in Tilburg op en maak daarna rechtsomkeert. Wat een kolereweer". Niet veel later brak de zon door de wolken. Niks aan de hand dus. Vandaag gewoon lekker hardlopen op de bospaden van De Warande in Tilburg. En zo geschiedde.

Woudloper
De start van de 5km VGZ Warandeloop in Tilburg verliep droog. Het parcours daarentegen was nat, kletsnat als gevolg van de hevige regenbuien van de afgelopen dagen. De Warandeloop zou mijn eerste boscross zijn sinds ik ooit op de middelbare school (vele jaren geleden) tijdens de jaarlijks terugkerende sportdag tot woudloper van het jaar was uitgeroepen. De afstand en de eindtijd van toen zijn me ontschoten. Vandaag zakte ik op sommige plaatsen in het Warandebos rondom de Universiteit Van Tilburg (UVT) tot aan mijn wreven in de modder. Oké, dat heeft natuurlijk alles te maken met mijn 100+ kilo. Spiernaakt op de weegschaal gemeten. Maargoed, daar wordt aan gewerkt.

Frans Jacobs
31 minuten en elf seconden later werd ik, met voor- en achternaam, door de speaker, Frans Jacobs (wie kent hem niet?), over de streep gebruld. Geen PR, maar toch lekker gelopen. En daar gaat het eigenlijk allemaal om. En, ook geen blessure opgelopen door het rennen op onverhard(lees: BAGGER) terrein.

Jeroen Thoolen liep vandaag ook meer dan lekker. Hij liep vandaag zijn eerste officiële 10km. Gelijk een zware boscross ook nog. Zijn eindtijd: 50:53min. Geweldig gedaan!


» 49e WarandeloopWat ik al hierboven schreef...BAGGER!
Trefwoorden: foto's warandeloop boscross eaa permit meeting tilburg kub06 november 2007

Permanente dijkbewaking...

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 hadden velen geen schijn van kans. Een verschrikkelijke storm joeg 1836 mensen de dood in en maakte duizenden mensen dakloos. De schade was enorm. Eerder deze week kondigde een Engelse weerman aan dat half en eind november extreme stormen met windsnelheden van 145 tot meer dan 200 km/uur over Europa zullen razen. Ons landje zal daarbij niet gespaard blijven.

Piet Paulusma, wie kent hem niet, nam het bericht op zijn weblog over. Bij het KNMI zeggen al bij voorbaat dat weersvoorspellingen zo voor ver vooruit niet echt betrouwbaar zijn. Kan wel zijn. Een gewaarschuwd man telt voor twee. Wat mij betreft vanaf nu permanente dijkbewaking tot de lente en zandzakken voor de deur.

Trefwoorden: watersnoodramp de ramp03 november 2007

Pantoffels...

Vanaf volgende week zaterdag volg ik met Jeroen tien weken lang een hardloopclinic in het Mastbos in Breda. Ons doel is om ons gedegen en onder een professionele leiding voor te bereiden op de 10km tijdens de Mastbos Cross Breda op 19 januari 2008. Bij een goede voorbereiding hoort natuurlijk ook goed materiaal. Vanmiddag daarom met mijn huidige loopschoenen naar Jos Koniuszek van Runnersworld in Breda voor een advies. Mijn vraag aan Jos: Zijn mijn huidige hardloopschoenen bruikbaar voor de bospaadjes in het Mastbos?

Pantoffels
Als ik mijn beide hardloopschoenen aan Jos heb overhandigd onderwerpt hij ze aan een kort en gedegen onderzoek. Jos buigt en wringt de schoenen in verschillende richtingen. Duidelijk wordt met deze test waar het scharnierpunt van de zolen ligt en of de de schoenen enige steun aan mijn voeten bieden. Daarna bekijkt Jos aandachtig de slijtplaatsen op de zolen. ,,Ik zie bij de linker- en rechter schoen geen noemenswaardige verschillen in slijtage.", zegt hij. Ruiken doet Jos gelukkig niet aan de schoenen.
,,En?", vraag ik nieuwsgierig, hoewel ik, gelet op wat ik zag tijdens het schoenenonderzoek, al een vermoeden heb wat zijn antwoord zal zijn.
,,Prima schoenen, niks mis mee. Je kan ze gebruiken als.....PANTOFFELS", zegt Jos lachend.

Kassa
In het volgende half uur ren ik een paar keer op en neer door de winkel aan de Haagdijk. Elke keer met andere hardloopschoen aan. Volgens Jos is de laatste schoen, die ik rennend door de winkel show, voor mij de beste keus. En inderdaad, deze schoen voelt ook het beste aan. Niet veel later sta ik bij de kassa er reken naast mijn nieuwe loopschoenen ook een winddicht hardloopjack af. Zeker met het oog op de wintermaanden een noodzakelijk kwaad. Mijn oude hardloopschoenen gooi ik nog niet weg. Versleten zijn ze zeker niet. Ze komen zeker nog van pas. Alleen niet meer als hardloopschoenen. En voor de goede orde. Ook niet als pantoffels. :)


» Runnersworld Routes
Trefwoorden: loopschema trainingschema brooks S.257© 2005-2009 Hans Postelmans