Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

29 december 2006

Lekker puh...

In Halderberge zijn ze vuurwerkvandalen net als voorgaande jaren te slim af met de oudejaarsnacht in het vooruitzicht. Door schande zijn we heel wijs geworden moeten ze in Halderberge gedacht hebben. Hulde!
Vorig jaar (en vele jaren daarvoor) ging het hier in Breda goed mis. Tonnen euri's schade aan straatmeubilair. Goed voorbeeld doet (vaak)goed volgen gemeente Breda!» TPG dicht gleuven

Trefwoorden: vuurwerkverkoop verkooppunt brandveiligheid veiligheidseisen 200718 december 2006

Opsporing verzocht..!
Ontsnapte komkommer


@Jeroen
Dit is een vermomde komkommer.


Lees verder...
Trefwoorden: tbs weekendverlof detentie groente en fruit17 december 2006

't Schaep met de 5 pooten...

Het moet wel zo geweest zijn dat in 1969-1970 miljoenen(?) televisiekijkers zondagavond aan de buis waren gekluisterd voor de serie "Het Schaep met de 5 pooten". Het oorspronkelijke script van Eli Asser staan komische, ontroerende maar altijd levendige lotgevallen van Kootje, Lukas en tante Door centraal. Sinds drie weken is het verhaal met een nieuwe cast acht zondagen lang opnieuw te zien bij de KRO. En dat is echt ouderwets genieten.

Tante Door wordt onnavolgbaar vertolkt door Loes Luca. Marc-Marie Huijbregts (Lukas Blijdschap) doet Leen Jongewaard vergeten. Als je Marc-Marie hoort praten kan je niet anders dan er hartelijk om lachen. De assistente van Dokter van der Ploeg (Carry Tefsen) zet opoe Withof op een prachtige wijze neer. De rest van de cast, Pierre Bokma (kroegbaas Kootje de Beer), Georgina Verbaan (Lena Braams), Ton Kas, Jenny Arean, Laus Steenbeeke en Bianca Krijgsman complementeren de cast.

Gastrollen worden de komende afleveringen ondermeer vertolkt door Adèle Bloemendaal (tante Door in de 1969), Huub van der Lubbe, Jelka van Houten, Michiel Huisman, Jack Wouterse, Theo Maassen, Tygo Gernandt, Gerard Cox en Wieteke van Dort.

De serie heeft een aantal onvergetelijke meezingers opgeleverd, zoals:

» Het zal je kind maar wezen
» We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, niewaar
» As je mekaar niet meer vertrouwen kan

't Schaep met de 5 Pooten, vanaf zondag 3 december, acht uitzendingen, 21.05 uur, Nederland 1 (herhaling vanaf vrijdag 8 december, 15.45 uur, Nederland 1.
(bron: KRO)

Een aanrader!


Trefwoorden: café 't schaep frank houtappels harry bannink, piet romer ja zuster nee zuster13 december 2006

Nieuwe reanimatie methode...

Een jaarlijks voor mij terugkerende activiteit in december is een herhalingscursus Bedrijfshulpverlener (BHV). Gisterenavond oefende ik met een twintigtal medecursisten de (nieuwe)stabiele zijligging en de nieuwe reanimatie methode die als gevolg van Europese richtlijnen van kracht zal worden. De Nederlandse Reanimatieraad volgt natuurlijk deze richtlijnen.

Nieuwe stabiele zijligging
Per 1 januari 2008 dienen alle landen van de Europese Unie dezelfde stabiele zijligging te hanteren. Hierop vooruitlopend oefende ik gisteren deze nieuwe stabiele zijligging. Voor de hulpverleners is de nog geldende stabiele zijligging niet echt zoveel anders in vergelijking met de nieuwe zijligging. Voor het slachtoffer wel. Deze ligt in de nieuwe stabiele zijligging veel comfortabeler. Zwangere vrouwen worden in linkerzij ligging gelegd.

Vaststellen bewustzijn
Voor het vaststellen van het bewustzijn van het slachtoffer zijn de richtlijnen ook gewijzigd én vereenvoudigd. Waar voorheen sprake was van vermindert bewustzijn, bewusteloos en diep bewusteloos is volgens de nieuwe richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad nu alleen sprake van ‘Bij kennis’ of ‘Bewusteloos’.
=> Bij kennis: Slachtoffer heeft ogen open en reageert goed en geeft gericht antwoord op vragen.
=> Bewusteloos: Slachtoffer heeft ogen dicht en reageert NIET op vragen en NIET op schudden.
Voor het vaststellen van het bewustzijn van het slachtoffer houdt u zich aan de vier A’s. (Denk voor u gaat hulpverlenen eerst aan uw eigen veiligheid)

Stap 1: Aanroepen
Aanschudden (beide schouders vastpakken)
(Indien geen reactie van het slachtoffer, trek dan direct de aandacht van iemand!)
Stap 2: Ademweg vrijmaken (kinlift / hoofd kantelen)
Stap 3: Ademhaling controleren = Kijken / Voelen / Luisteren (min. 10 sec.)
Is er een ademhaling aanwezig, dan het slachtoffer in een (nieuwe)stabiele zijligging leggen. De ademhaling blijven controleren en LATEN alarmeren. De hulpverlener blijft bij het slachtoffer.

Nieuwe reanimatie methode
De reanimatie methode is ook significant gewijzigd en volgt sinds maart 2006 de richtlijnen van de Europese Unie. Indien er GEEN ademhaling bij het slachtoffer wordt waargenomen dient 112 gebeld te worden met de melding ‘REANIMATIE’.
(NB: Wijs iemand aan om te bellen en laat deze persoon terugkoppelen dat 112 inderdaad gebeld is).
Bij de nieuwe reanimatie methode volgt na Stap 1 t/m 3 Stap 4.

Stap 4: Indien geen AED apparaat voorhanden is heeft reanimeren met twee of meer hulpverleners de voorkeur omdat de nieuwe handmatige methode fysiek erg zwaar is. De nieuwe reanimatie methode gaat als volgt:
De eerste hulpverlener begint met 5 series van 30 borstcompressies gevolgd door 2x beademen. Deze cyclus wordt 5x herhaalt in een periode van twee minuten. Na twee minuten aflossen door een tweede hulpverlener die dezelfde cyclus afwerkt. Enzovoort, enzovoort…
NB: Voor de plaatsbepaling van de hand op het borstbeen voor de borstcompressie houdt u de hoogte van de oksel aan.

Tot slot. De ademhaling is bepalend of u wel of niet gaat reanimeren. Bij afwezig of niet normale ademhaling start u altijd en zo snel mogelijk met de reanimatie. Indien u binnen vier minuten start met reanimeren heeft het slachtoffer 80% kans om te overleven. Na die vier minuten neemt de kans dat het slachtoffer het zal redden snel af. Reanimatie bij kinderen vanaf 1 jaar en drenkelingen gebeuren op dezelfde wijze.
Wilt u ook leren reanimeren? Geef u dan op voor een reanimatiecursus bij u in de buurt.


» Reanimatieraad
» Oranje Kruis
Trefwoorden: Oranje Kruis nibhv ehbo defibrilleren aed lucas hartpomp10 december 2006

Nederland zomervakantieland..?

Ons gezin is in dubio. Wat is het geval. Om zeker te zijn van een prettige accomodatie als vakantieverblijf voor de volgende zomer is het noodzakelijk omstreeks deze tijd te boeken. Dit jaar vertoefde we in een prachtige bungalow met zicht op het Gardameer. Twee weken lang zagen we kleine, grote, snelle en minder snelle vaartuigen over het meer heen en weer varen.

Tijdens deze vooral zonnige vakantie in Italië kreeg het idee om volgend jaar een bootvakantie te houden handen en voeten. Bootsman zou de volgende zomervakantie op een trailer naar het Gardameer worden gesleurd als de kids het voor het zeggen hadden. Ik was toen voor. Ik haalde er onlangs zelfs een vaarbewijs voor omdat op het Gardameer een vaarbewijs verplicht is wil je een gemotoriseerd boot(je) besturen.

Sinds enkele weken staat een autorit van een kleine tweeduizend kilometer met een boottrailer achter de Zafira me meer en meer tegen. Ik moet er niet aan denken om met een slakkengangetje van 80km/u naar het zuiden af te reizen om twee weken later met diezelfde snelheid weer huiswaarts te keren. Daarnaast is Bootsman nou ook weer niet een superboot waarmee je je snel in veiligheid kan brengen wanneer er ineens zware weersomstandigheden op het Gardameer de kop op steken. En spoken kan het op het grootste meer van Italië. Daarnaast betwijfel ik of een boottrailer van EUR 325 wel tweeduizend kilometer kan/wil rollen zonder panne.

Vandaag bezochten we een locatie dichter bij huis waar we met Bootsman de volgende zomer enkele weken zouden kunnen vertoeven. Nog geen honderd kilometer van de thuishaven van Bootsman is het Veerse Meer een prachtig alternatief om een vaarvakantie te houden. De omgeving is werkelijk prachtig en deze kan zich best meten met het Gardameer in Italië. Tenminste, als het zonnig en warm weer is. En juist dat laatste is in Nederland nooit zeker. Twee jaar geleden besloten we juist om in het zuiden vakantie te gaan vieren op het moment dat we waren weg geregend in Nederland. De komende weken beraden we ons over een zomervakantie in Nederland of dat we toch weer, met of zonder Bootsman, naar Italië afreizen.


» Foto's Kortgene - Veerse MeerTrefwoorden: zeilschool camping vakantiewoning02 december 2006

Jesse is er niet meer...


VERSCHRIKKELIJK!!

Ook wij zijn diep-, diepgeschokt. We hebben er geen woorden voor.
Het idee dat je 's morgens nog afscheid neemt van zo'n klein kereltje.
...kusje, aai over zijn bol, tot vanmiddag jongen!...

Dat moment zal NOOIT meer plaatsvinden.

HARTVERSCHEUREND!!» Condoleanceregister BN/deStem

Trefwoorden: jesse dingemans© 2005-2009 Hans Postelmans