Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

31 augustus 2005

Groen monster...

PAPA!!!, schreeuwt Jasper plotseling. ,,Een groot groen beest op de tuinstoel!" ,,Natuurlijk Jasper", zeg ik lachend. Groot is voor een kind van 5 jaar vaak heel klein. Toch maar even kijken wat er loos is. Goeiendag zeg! Dit is inderdaad een joekel. Even later zet ik het groene diertje in een struik in onze tuin.

Update:(een uurtje later)
Het groene diertje weet niet van wijken want het vliegt door de openstaande tuindeuren onze huiskamer binnen. Tegen de klap met de tv-gids blijkt de veelvraat niet opgewassen.
Inmiddels is de opruimploeg aan het werk gegaan.Onverklaarbare natuurwet...

Gisteren maakte ik (als toeschouwer) mijn eerste landing van een heteluchtballon mee. Zojuist bereikte mij het bericht dat voorafgaand aan deze soepele landing er zich een ongelofelijk drama heeft afgespeeld. Wat is het geval? Deze ballon, die ik gisterenochtend bij toeval zag landen, bleek drie weken geleden al te zijn opgestegen tijdens de 20e Breda Ballon Fiesta voor een behouden vaart. Helaas bleek niets minder waar wat door nog een onverklaarbare natuurwet wilde de heteluchtballon niet meer landen.
Onder erbarmelijke omstandigheden hebben de passagiers zich drie weken lang in leven kunnen houden. Uit goed ingelichte bronnen heb ik vernomen dat de nog onverklaarbare natuurwet waarmee deze luchtballon drie weken lang te kampen had, inmiddels door Jeroen Thoolen zijn opgeëist als ‘de Wet van Thooltje’. Hij zou het ballonnenmysterie inmiddels hebben opgelost. Wordt vervolgd...

Lees hier het hele verhaal van Jeroen Thoolen.

Trefwoorden: parariteiten wetenschap broodje aap

30 augustus 2005

Mijn eerste landing...

Vandaag 3 weken geleden had ik de eerste dag van de Breda Ballon Fiësta er op zitten. 4 dagen lang heb ik daar foto's gemaakt van opstijgende ballonnen. Vanmorgen vroeg toen ik naar mijn werk reed zag ik vanaf de snelweg in de verte een ballon recht boven het industriegebied hangen waar ik vijf dagen in de week mijn dagelijkse beslommeringen heb. Wat ik al vermoedde bleek werkelijkheid te worden. De piloot had de landing ingezet en was voornemens om de ballon op een veldje net naast afslag waar ik van de snelweg af moet neer te zetten. Zoals altijd heb ik mijn Nikon bij me. Snel een paar kiekjes gemaakt van mijn eerste landing van een heteluchtballon.
Wel als toeschouwer.

Trefwoorden: ad ballon

28 augustus 2005

Meet iGuy...

Meet iGuy and read about his adventures.

iGuy case on top of the world
iGuy how about a little iPod Love
iGuy blair Witch - iPod Case
iGuy body slam Zen Micro
iGuy locked down and caged...
iGuy competitors putting the heat on ipods
iGuy is popular with the Ladies
iGuy hangs with his SuperFriends
iGuy & Gumby Private Jet - Party on boy!
iGuy and Gumby meet up


Read them all!

Coming up!

iGuy meets iGirl
iGuy does Amsterdam
iGuy smokes his first joint
iGuy has his first sex experience
iGuy becomes a father
iGuy can't stop using crack
iGuy visits Dr.Phill
iGuy divorses iGirl
iGuy becomes homeless
iGuy robs a bank and shoots 2 policemen dead
iGuy get caugth and put in prison
iGuy hangs himself
iGuy gets a memorial in New York
iGuy lives for ever
Chevy Panel 1950...

Een vriend van mij importeert al enkele jaren US carparts en US cars uit de United States of America. Laatst zei hij tegen mij dat hij op zoek was naar een geschikte bedrijfswagen om mee naar beurzen te rijden. De bedrijfswagen in spé moest wel enige raakvlakken hebben met zijn bedrijf. Gisteren mailde hij mij dat hij 'm eindelijk gevonden had. Een Chevrolet Panel uit 1950. In november van dit jaar wordt de nieuwe bedrijfswagen verscheept naar de The Netherlands. Nog even wachten dus voor ik een proefritje kan maken.

27 augustus 2005

Today's match...

Voetbalwedstrijd van vandaag.

Boeimeer E7 - Beek Vooruit E7

Eindstand: 2-7


Van onze sportverslaggever

Haagse Beemden, 27 augustus 2005 - Net als vorige week staat er vandaag wederom een vriendschappelijke wedstrijd op het programma. Onze tegenstanders van vandaag; Beek Vooruit E7.

De gehele selectie van Boeimeer E7 is al vroeg op het veld. Ze hebben er allemaal zin in. Beek Vooruit E7 is nog nergens te bekennen. Meiko maakt de opstelling bekend aan de spelers van Boeimeer. Terwijl Hans een elftalfoto(zie verder op) maakt komen de spelers van Beek Vooruit het veld op. Ook Beek Vooruit blijkt 10 spelers te hebben. Marius en de coach van Beek Vooruit spreken samen af dat we 10-tegen-10 spelen. Dat is prettig. Geen wissels vandaag!

Aan het begin van de eerste helft laat Beek Vooruit direct zien waarvoor ze naar de velden van Boeimeer zijn gekomen. Om te winnen. Al in de tweede minuut scoort Beek Vooruit E7 door prima samenspel. 1-0. De jongens van Boeimeer E7 staan er beteuterd bij te kijken. Hoe kan dat nou? Vorig jaar wonnen we nog F8 wonnen we alles! Niet veel later valt het tweede doelpunt achter Rik van Beek in het net. Ook het derde doelpunt laat niet lang op zich wachten. Het is een eigen doelpunt van Rick van der Eerden. Kan gebeuren Rick! Na dat doelpunt herpakt Boeimeer E7 zich. Er wordt nu veel beter gevoetbald waardoor tegen het einde van de tweede helft Tim van Beek eindelijk een doelpunt tegen kan scoren. 1-3.

In de rust neemt Meiko nog eens de taken van elke speler door. Iedereen weet wat hij moet doen. Toch is Beek Vooruit in het begin van de tweede helft veel beter. Binnen elke minuten is het al 1-5. Dan lijkt er de selectie van Boeimeer E7 wakker te zijn geworden. Er wordt nu door E7 op de bal gejaagd waardoor het spel lange tijd op de helft van Beek Vooruit wordt gespeeld. Dat resulteert in een gaaf doelpunt van Sem van Mook. Als een echte prof laat hij zich feliciteren door zijn voetbalmaatjes. 2-5.

Het vervolg van de tweede helft is weer in handen van Beek Vooruit en weten in de laatste minuten van de wedstrijd nog twee keer te scoren. Eindstand, 2-7.
De afsluitende strafschoppenserie is, mede dankzij de geweldige keeper van Beek Vooruit, duidelijk in het voordeel van de Bekenaren.

Volgende week spelen we uit. Dan weer tegen Beek Vooruit. Wel een ander elftal. Beek Vooruit E8.


Selectie BSV Boeimeer E7


»Foto's Boeimeer E7 - Beek Vooruit E7
»Website Boeimeer E7
»Resultaten Boeimeer E7
»Website BSV Boeimeer26 augustus 2005

No graffiti...

De Bredase Wethouder Janus Oomen heeft donderdag 25 augustus het nieuwe onderkomen van de Reddingsbrigade Breda en de BSW bij de Asterdplas officieel geopend.

Het nieuwe ronde gebouw aan de Asterdplas staat er al een tijdje. Het gebouw is zelfs al vanaf april van dit jaar in gebruik genomen door de Reddingsbrigade en de BSW. Mede door de lange vakantieperiode is deze officiële opening van het gebouw uitgesteld tot na de zomervakantie. Donderdag was het dan toch zover. Wethouder Janus Oomen opende donderdag het nieuwe onderkomen van de Reddingsbrigade en de BSW officieel.

De Reddingsbrigade, die in de zomermaanden bij warm weer toezicht houdt aan de Asterdplas, is zeer blij met hun nieuwe “gepantserde” onderkomen dat o.a. een toilet en een E.H.B.O-ruimte bevat. De gemeente heeft de buitenkant van het nieuwe gebouw laten bekleden met pantser van stalen roosters om zo vandalisme en graffiti te voorkomen.

Lees verder...

»Reddingsbrigade Breda
»BSW bedrijven
»Gemeente Breda
»Bewoners Komitee Haagse Beemden


25 augustus 2005

Allemaal aan de Gmail..?

Google heeft Gmail vrijgegeven. Dat wil zeggen. Gmail is niet meer in Beta. Al is het Gmaillogo nog niet aangepast. Iedereen kan Gmail nu gebruiken zonder een invite te hebben. Er is wel een maar. Je moet in de United States of America wonen en daar een cellphone gebruiken. Wie een berichtje via deze website verstuurd én daarbij het nummer van zijn mobieltje vermeldt krijgt eenn smsje van Google terug met een activeringscode voor een gmailaccount. Deze dienst is alleen in de USA mogelijk. Voorlopig dus nog niet iedereen aan de Gmail.
24 augustus 2005

Vergapen aan veel chroom...

Op zondag 4 september zal voor de 7e maal de USA Cars Meeting Point aan de Rietdijk 6 (Texasbar) in de Haagse Beemden te Breda plaatsvinden. Net als alle voorgaande jaren zal ook dit jaar weer de organisatie in handen zijn van Frans Visser en Jeanine Tienen.

Op deze zondag zullen bijna 700 oude en nieuwere Amerikaanse bolides met heel veel blinkend chroom te zien zijn. Naast deze Amerikaanse auto's kan het het publiek net als ieder jaar zich vermaken bij de verschillende standjes op het veld aan de Rietdijk. Daarnaast treden er twee live bands op. Coldshot zal blues muziek ten gehore brengen en door de band The Japp zal rock en roll uit de boxen schallen.

Zondag 4 september 2005 bent u van 13.00 tot 20.00 uur van harte welkom bij Frans, Jeanine en een boel andere liefhebbers die zich net als u zullen vergapen aan veel chroom...


»Chevy Thierry (meer info over USA Cars Meetings)
»Haagse Beemden Digitaal
»Coldshot


22 augustus 2005

Lange zomer stop...

Eindelijk is het dan zover. Het voetballen is na een lange zomerstop weer begonnen. Vandaag start o.a. onder mijn leiding de training voor Boeimeer E7. Zaterdag jl. heeft de selectie van E7 al een vriendschappelijke wedstrijd tegen Boeimeer E6 afgewerkt. Die pot won Boeimeer E7 met groot gemak en ruime cijfers. 9-0! Veel oudgedienden uit de voormalige kampioensselectie F8 (seizoen 2004/2005) spelen nu in E7. Ook een paar nieuwe gezichten in E7. Vanavond dus de eerste training. Hieronder de oefeningen die je jongens voor hun kiezen krijgen.

Warming Up: 1 rondje lopen/sprintoefeningen tussen pionnen.

Verdeling groep:
-Groep 1: oefening voorwaartse pass vanuit stilstaande positie (4 man en 4 pionnen in gebied. Doel leren kijken tijdens schieten/balgevoel)
-Groep 2: 2 tegen 2 dribbellijnspel (4 man, 4 pionnen + doel. Tegenstander naar achterlijn dwingen door kort balcontact)

Na een 15 min wisselen de groepen 1 en 2 van oefening.

Tweede half uur
-Schietoefening op doel : groepjes van twee komen samen op doel af met als verdediger een trainer, men moet de man die in beste positie staat laten afwerken.

Laatste 10 min
-Partijtje 4x4 (of 5x5) met kleine doeltjes: spelinzicht/coachen veldverdeling.

»Website Boeimeer E7
»Resultaten Boeimeer E7
»Website BSV Boeimeer21 augustus 2005

Die niet waagt die niet wint...

Omdat deze foto in het kader van de 'Vakantiekiek van de Dag' het tot de voorpagina van BNdeStem schopte, stuur ik de foto ook in voor de Vakantiefotowedstrijd van de Telegraaf. Er zijn leuke prijzen te winnen.
Die niet waagt die niet wint...

Update 1:
Ook bij www.ikvader.nl heb ik de foto ingeschreven voor de fotowedstrijd aldaar.
Update 2:
Jasper staat(even) aan kop!20 augustus 2005

De betere fotovakhandel...

Gisteren meldde ik middels een update van deze post dat de Sony DSC F717 verkocht is. Verkocht is overigens niet het juiste woord. Ingeruild voor een andere camera dekt de lading beter. Waar ik de Sony heb ingeruild? Bij de betere fotovakhandel.19 augustus 2005

Avondje NAC...

Vanavond heb ik, samen met mijn oudste zoon Matthijs, voor het eerst sinds jaren weer eens naar een 'avondje NAC' meegemaakt. Ikzelf was nog nooit in het Mycomstadion (voorheen Fuji-stadion) geweest. NAC speelt vanavond tegen Willem II. Als de spelers van Willem II de bus verlaten tref ik een oude bekende. Michel Kreek, oudgediende van Ajax. Hier moeten we naar binnen. Een kaartje kopen hoeft niet. We hebben vrijkaartjes gekregen van de voetbalclub waar Matthijs voetbalt. De B-side blijkt uitverkocht te zijn voor deze match. In mijn jeugd was dat niet anders. Toen voetbalde NAC nog aan de Beatrixstraat. Om iets over half 8 zijn we binnen. We vak naast ons is nog leeg. De spelers van Willem II lopen zich onder luid boegeroep warm. Even later blijkt dat het vak naast ons bestemd is voor de "Tilburgse Hooligans". Ook de NAC-spelers zijn op het veld gekomen. Onder luidgejuich doen zij de gebruikelijke rek- en strekoefeningen. Even later gaan alle spelers weer naar de kleedkamers om na een kleine tien minuten terug op het veld te komen. Een overweldigende begroeting is er voor NAC-selectie. Het hele stadion trilt op zijn grondvesten. De spelers stellen zich op en de wedstrijd kan beginnen. Op dat punt begin ik aan de instellingen van mijn camera te kloten. Met als resultaat alle volgende foto's zijn mislukt. Het is de actie waar Pierre van Hooydonk zich blesseerd na een knietje van een Willem II speler. De wedstrijd is bizar slecht. NAC weet nog in de 86 minuut te scoren. 1-0 is dan ook de eindstand van deze slechte wedstrijd. Toch smaakt zo'n avondje NAC naar meer. De ambiance is geweldig. En Matthijs? Die is vanavond fan van NAC geworden.

»Fotoalbum "Avondje NAC"
»Website NAC
»Website De Rat
»Fotoalbum NAC-Willem II (BNdeStem)Ben ik nu wereldberoemd..?

Zoals elke dag plofte onze ochtendkrant weer gezellig vroeg op de deurmat. Als eerste bekijk ik altijd de 'Vakantiekiek v/d Dag' die dagelijks linksboven op de voorpagina van de krant prijkt. Elke dag weer een andere foto die een hoog vakantiegevoel bij je opwekt. Zo ook weer vanmorgen. Enkele dagen geleden stuurde ik een foto van onze jongste zoon Jasper naar de internetredactie van BNdeStem voor hun online vakantiekiekfotoalbum. De foto werd een dag later netjes in het album opgenomen. Maar vanmorgen bleek deze foto ook uitverkozen te zijn voor de Vakantiekiek v/d Dag. Hartstikke leuk! Jasper kijkt gelaten naar zijn foto op de voorpagina van de krant en zegt dan onschuldig, ,,Ben ik nu wereldberoemd..?".18 augustus 2005

6 euro retour bij Marktplaats...

'Internet zoals het bedoeld is'. Dat is al sinds 1999 het credo van Markplaats. Ik gebruik Marktplaats.nl al enkele jaren om mijn gebruikte spullen te verkopen. Zo verkocht ik er de complete babykamer, de eet- en salontafel, fototapparatuur, computers, kinderkleding, autoonderdelen, enzovoort, enzovoort. Op dit moment heb ik ook een advertentie lopen op Marktplaats. Inmiddels is de 50.000.000 advertentie op Marktplaats in aantocht volgens een teller op de beginpagina van online adverteerder. Hoe het allemaal bij Marktplaats tot stand kwam wordt hier nog eens haarfijn uitgelegd. De adverteerders hebben Marktplaats gemaakt tot wat het nu is. Wat de 50.000.000 adverteerder zal krijgen van de dochter van Ebay blijft nog even geheim. Hopelijk krijgt de gelukkige wel die 6 euro advertentiekosten retour die hij moet betalen als de verkoopprijs van zijn goedje boven de 200 euro ligt.17 augustus 2005

Donna is haar naam...

Omdat we vandaag toch in Zeeland waren konden we mooi een kraamvisite bij kennissen in Middelburg combineren met onze stranddag. Bij Sjoerd en Sandra is namelijk enkele weken geleden een meisje geboren.

Donna is haar naam...


10.000ste foto met mijn Sony F717...

Eerder deze week vertelde Piet Paulusma (en nog meer van die weeroplichters) dat het vandaag een mooie dag zou worden. Wij dus naar het strand. Waar het drie weken geleden nog met bakken uit de hemel viel was het vandaag zowaar een prima stranddag. Zoals hier vermeldt staat verkoop ik mijn complete cameraset van de Sony F717. Omdat ik eigenlijk nooit van huis ga zonder camera nam ik de Sony vandaag ook weer mee naar het strand om o.a. dit en dit plaatje te schieten. Zojuist laadde ik de fotobestanden in mij pc. Wat blijkt? Heb ik vandaag de 10.000ste foto met mijn Sony DSC F717 gemaakt. Die foto gaan we natuurlijk netjes afdrukken en inlijsten.


16 augustus 2005

Voordat ik ontslag neem...

Ik heb Google-Adsense al een tijd je op mijn blog staan. Vandaag kwam ik bij toeval op de bevestigingsmail van mijn Adsense-account. Gelijk maar even gekeken in mijn AdsenseStats of ik kan stoppen met werken Ja hoor! Al 1,48 dollar verdiend. Ik denk dat ik er verstandig aan doe om eens de positie van de Google-Ads op mijn blog aan een nader onderzoek te onderwerpen voor ik ontslag neem. Gelukkig ben ik niet de enige waar de dollars NIET met bakken tegelijk binnenkomt.
Misschien moet ik een baan in de online media publishing gaan zoeken. Blijkbaar betaalt het web beter.
Wordt vervolgd...


15 augustus 2005

TE KOOP: Sony DSC F717...

Al een tijdje wil ik overstappen naar een digitale spiegelreflexcamera. Mijn plan was om mijn huidige camera, de Sony DSC F717 aan het eind van dit jaar in te ruilen voor een andere. Een vriend van mij kocht laatst een Nikon D70s omdat zijn digitale camera de geest had gegeven. Nu ik deze camera in mijn handen heb gehad en er wat mee heb kunnen testen ben ik voornemens om ook snel een camera van Nikon aan te schaffen. Ik wil echter niet meer wachten tot het eind van het jaar. De waarde van de Sony zal in resterende tijd alleen maar minder worden. Zodoende heb ik de Sony (met heel veel extra toebehoren) gisteren te koop aangeboden op Marktplaats. Natuurljk kan je hier ook een bod uitbrengen. De complete set bied ik aan voor €625.
Echt een koopje als je ziet wat je er voor krijgt. Hieronder een opsomming:

Sony DSC F717 - Factuur aanwezig (24 maart 2003)
Compleet én in de orginele doos.

Extra toebehoren:
Orginele Sonyflitser HVL-F1000
Memorysticks: 2x128mb 1x32mb 1x16mb
2de batterij
Batterijoplader (zit niet orgineel bij de camera). Ook te gebruiken in de auto middels sigarettenaanstekeraansluiting.
Zonnekap (lenshood) - Orgineel Sony (LSF-H58A)
Diverse filters waaronder een UV-filter.

Echt een complete set!

Update 18-8-05:
Je krijgt er voor die prijs ook nog een statief bij cadeau!
Update 19-8-05:
De camera is verkocht, dat wil zeggen ingeruild voor een Nikon D70s. Later meer hierover.Heeft Microsoft de iPod bedacht..?

Volgens Microsoft hebben zij de iPod bedacht. Zelfs de U.S. Patent and Trademark Office zegt dat Microsoft verreweg de meeste pantenten geclaimd die te maken hebben met de technologieën die verband houden met de iPod. Volgens Apple zal het zo'n vaart niet lopen. De patenten van Microsoft noemen de iPod niet bij naam. In de patenten wordt alleen gesproken over "draagbaar en zakformaatachtige multimediaspeler die mp3 bestanden kan afspelen. Apple heeft al andere patenten toegewezen gekregen die gerelateerd zijn aan de iPod. Al lukte het onlangs niet om de menustructuur (interface) van de iPod te patenteren.
Microsoft en Apple bestrijden elkaars verklaringen dat zij als eerste de patenten voor de iPod in bezit hadden.
Als Microsoft inderdaad naar de rechter stapt durf ik mijn iPod er niet om te verwedden wie er van de rechter gelijk krijgt.Hello ladies...

Just read a weird message on TechWeb. "Web Sites Have Sex Appeal". Men and women are very different in what catches their eye on the Internet, which means a website can appeal to one while unintentionally turning off the other, a university study showed.
A study at the University of Glamorgan in the United Kingdom found that the sexes reacted very differently to sites when surfing the web.

Males, for example, favored the use of straight lines, as opposed to rounded forms, few colors in the typeface and background, and formal typography. As for language, they favored the use of formal or expert language with few abbreviations. Women were nearly the opposite.
The study also found that men and women preferred web sites designed by their own sex.

"The statistics are complicated, but there is no doubt about the strength of men and women's preference for sites produced by people of their own sex," statistician and co-researcher Rod Gunn said in a statement released Monday.
Nevertheless, a look at the web sites of 32 higher education institutions found 94 percent displaying a masculine orientation and just 2 percent a female bias, the study said. This was the case, even though all the schools' target audience was almost equally balanced between the sexes.
Research also found that a man or a predominantly male team built nearly 3 in 4 of the sites, while a woman or a female team designed just 7 percent of them.

Well, hopefully the thumb above attracks more woman to my blog...
Hello ladies!

13 augustus 2005

Knallend afscheid van de ballonnen...

Het zit er weer op! Vanavond is de 20ste Breda Ballon Fiësta knallend afgesloten met een groots vuurwerk. Tot groot verdriet van velen.
Het zat de organisatie én de toeschouwers tijdens de laatste dag van de 20ste Breda Ballon Fiësta wéér mee. Hier en daar een drup maar overwegend droog weer. Toch wordt het een paar keer bedreigend donker boven het ballonnenveld aan de Rietdijk. Zo donker zelfs dat de ballonopstijging aan het begin van de avond in rap tempo moest worden afgewerkt omdat er slecht weer op komst lijkt te zijn.

Kijk eens in een ballon
Voor het zover is is er in de vooravond een gevarieerd programma af te werken waaronder het leuke onderdeel, "Kijk eens in een ballon". Vorig jaar mochten de toeschouwers mochten al een kijkje nemen in een met koude lucht opgeblazen ballon. Toen een succes. Nu weer want een kleine tweehonderd mensen, veelal kinderen, nemen een kijkje in het binnenste van de ballon.
Een uurtje later, de hondendemonstratie wordt afgelast, vallen de para's net als voorgaande dagen als bakstenen uit de lucht. Het blijft fascinerend om te zien.

Veiligheid voor alles
De ballonopstijging verloopt soepel. Twee ballonen proberen samen aan een koord tegelijkertijd op te stijgen. Helaas lukt dat niet omdat een van de ballonnen net te laat zijn branders open zet. De piloot lost het koord. Veiligheid voor alles!
De kip gaat als laatste de lucht in. Het einde van de 20ste Breda Ballon Fiësta nadert zijn climax. Zoals bijna elk jaar (2003 werd afgelast vanwege droogte) is het einde van de Breda Ballon Fiësta pas echt een feit als het vuurwerk losbarst boven de Rietdijk. ,,Vorig jaar ging niet al het vuurwerk af. Als gevolg daarvan zal het vuurwerk dit jaar langer duren", zegt Monique Bakker (communicatie & PR).

Dan is daar de laatste klap van het vuurwerk. Nu is de 20ste Breda Ballon Fiësta echt voorbij want de zondagochtendvaart is door het voorspelde slechte weer afgelast. Over een tijdje begint de voorbereiding van de 21ste Breda Ballon Fiësta. In 2006 zal dit unieke evenement in de Haagse Beemden van 3 tot en met 5 augustus plaatsvinden.
Tot volgend jaar!


»Fotoalbum BBF zaterdagavond

12 augustus 2005

Is moeders wil wet..?

Wat moeders graag willen hebben krijgen of kopen ze doorgaans ook. Tenminste die ervaring heb ik. ,,Goh...ik heb toch een leuk jasje gezien". Enkele dagen later hangt het jasje aan een hangertje aan de kapstok. Deze week weer zo'n opmerking van mijn eega. ,,Onze tuinset is wel heel erg onderkomen. We kunnen nooit eens lekker buiten in de tuin eten". Ja hoor daar is het nog al weer voor geweest deze zomer, zeg ik onverschillig. Ik weet al dat er meer komen gaat. En ja hoor, mijn vooruitziende blik wordt weer eens bevestigd als ze zegt, ,,Een picknicktafel zou best leuk staan in onze tuin. Bij (burp...) staat er één in de aanbieding. Zullen we eens gaan kijken?". Een paar uur later schroef ik een picknicktafel in elkaar. Wederom wordt weer eens bevestigd dat moeders wil vaak wet wordt...


Eerste lustrum...

Breda Ballon Fiësta viert deze week zijn 4e lustrum. Jasper, onze jongste zoon viert vandaag zijn eerste lustrum. Hij wordt vandaag 5 jaar! Dat gaan we natuurlijk vieren met cadeautjes en een slagroomtaart. Omdat Jasper hard aan het oefenen is om te leren fietsen heeft hij voor zijn verjaardag een nieuwe fiets gekregen. Later meer foto's van het eerste lustrum van Jasper.


11 augustus 2005

Morgen weer ballonnen kijken papa..?

Bijna geen wind, een lekker zonnetje en veel opstijgende ballonnen waren de ingrediënten tijdens de tweede dag van de Breda Ballon Fiësta.
De skyflyers uit Rijen met o.a. zelfgemaakt vliegers vermaken het publiek zichtbaar aan het begin van de avond. Aansluitend landden zoals elk jaar de parachutisten van het paracentrum Vlaanderen met een bloedgang, maar met uiterste precisie, op het ballonnenveld aan de Rietdijk.

Omstreeks half 8 rijden de balloncrews het veld op. Om het publiek vrij uitzicht te bieden op het ballonnenveld heeft de organisatie van de BBF bedacht geen enkele volgwagen op het ballonnenterrein toe te laten tijdens de opstijging van de ballonnen. Een geweldige oplossing. Vorig jaar werd namelijk veel toeschouwers het zicht ontnomen door de enorme volgauto´s en dito aanhangwagens waarmee de ballonnen vervoerd worden.
De opstijging van circa 30 ballonnen verloopt mede dankzij de launch masters zoals elk jaar veilig en georganiseerd. Om beurten én in een gestaag tempo stijgen de ballonnen onder luid applaus van het publiek op alsof ze allemaal aan een koortje geregen zitten. Mede dankzij het ontbreken van de wind blijven de ballonnen lang in de buurt van de Rietdijk hangen. ,,Het lijkt wel of ze stil in de lucht hangen``, hoor ik iemand zeggen. Het publiek geniet met volle teugen van het spektakel wat hen wordt voorgeschoteld. Als alle ballonnen zijn opgestegen loop het ballonnenveld langzaam weer leeg.

Morgen weer ballonnen kijken papa?, zegt een klein jongetje tegen zijn vader...


»Fotoalbum BBF donderdagavond

10 augustus 2005

100 ballonnen boven Breda...

De eerste dag van de 20 editie van de Breda Ballon Fiësta(BBF) zit erop. Vanavond zijn vanaf 5 locaties in Breda 100 heteluchtballonnen opgestegen om het vierde lustrum van de BBF te vieren en hiermee dit unieke evenement officieel te openen.
De twintigste editie van de Breda Ballon Fiësta opende spectaculair met 100 heteluchtballonnen boven Breda. Wubbo Ockels en de burgemeester van Breda, Peter van der Velden, namen plaats in de heteluchtballon van Holland Casino die omstreeks 20.15 uur vanaf het dak van de Chassé-garage het Bredase luchtruim koos. De start van de BBF was hiermee een feit. De organisatoren van het BBF waren er al een beetje bang voor dat de wind op de eerste dag van de BBF niet uit de juiste richting zou waaien. Gelukkig stond wind gunstig waardoor ook de anderen 99 ballonnen in de richting van centrum van Breda werden gedreven. Een prachtig schouwspel boven Breda getuigen deze foto's van de kersverse verslaggever van Haagse Beemden Digitaal, Jeroen Thoolen. Jeroen maakte de foto's vanaf de Grote Kerk in Breda. Ikzelf maakte de opening van de eerste dag van de BBF mee aan de Rietdijk in Breda. Daar vandaan zullen t/m zaterdag 13 augustus dagelijks tientallen heteluchtballonnen opstijgen. Morgen meer over dit jaarlijks terugkerende festijn in de wijk Haagse Beemden in Breda.


»Fotoalbum BBF woensdagavondHet leven is al duur genoeg...

Sinds ik eind 2000 Haagse Beemden Digitaal onder mijn hoede nam plaatste ik direct een item over mobiliteit op deze website. Onder dat item is o.a te een link te vinden die verwijst naar een webpagina van de ANWB waarop benzinestations te vinden zijn die laagste prijs van brandstof hanteren in uw woonomgeving. Inmiddels is de ANWB deze service gestopt gezien de hele lage brandstofprijzen die ik hier lees. Vandaag vond ik een andere website die de prijzenoorlog omtrent de hoge benzineprijs wil doen aanwakkeren door de benzinestations te vermelden met de laagste bezineprijs. Dat is tegen het zere been van de belangenvereniging van de tankstations (Beta) meldt de media. Zij vinden dat alleen de overheid de prijzen kan beïnvloeden door de accijns te verlagen en niet de pomphouders. "Hun marge is al heel bescheiden en kan onmogelijk nog verder omlaag", zegt een woordvoerder van Beta.
Door enorme belangstelling voor de laagste brandstof prijs is deze website slecht bereikbaar. Maar blijft u proberen, het leven is al duur genoeg niet waar? U komt er niet door? Probeert u dan hier maar eens.


Nog een jaar werken...

Tegenwoordig kan je er niet vroeg genoeg bij zijn om je vakantie voor de volgende zomervakantie te boeken. Onze vakantie in Zeeland viel dit jaar gedeeltelijk in het water. Volgend jaar willen we toch echt meer zon zien. Daarom boekte we gisterenavond on-line al onze zomervakantie voor 2006. De reis zal gaan naar een vakantieadres aan het Gardameer in Italie. We waren er al eens eerder. Een prima vakantiebungalow voorzien van alle gemakken en comfort en met een ruim én overdekt terras met een geweldig uitzicht op het Gardameer. Nog wel even een jaar werken voor het zover is.


09 augustus 2005

Van onze 'kersverse' verslaggever...

Zoals gezegd kent morgen (als de weersomstandigheden het toe laten) de 20ste Breda Ballon Fiësta een feestelijk opening met 100 ballonnen boven Breda. Op de redactie van Haagse Beemden Digitaal(HBD) werden deze week veel ideeën aangedragen hoe deze kleurrijke vertoning boven Breda in één beeld vast te leggen. Fotograferen vanuit een ballon? Helaas, geen budget. Fotograferen vanaf de Eurotoren? Jammer dan, dat idee hadden anderen ook al opgevat.
Vandaag kwam het ultieme idee van de kersverse verslaggever van HBD, Jeroen Thoolen, om 286 treden van de toren van de Grote Kerk te beklimmen. Vanaf 60 mtr. hoogte heeft Jeroen dan een prima beeld van de skyline van Breda die gevuld zal zijn met 100 heteluchtballonnen.

Vergeet je fotocamera niet Jeroen!Trefwoorden: beeldenstorm oranje-Nassau olv kerk breda

Geen tijd om te scheren...

Enkele jaren geleden hebben we met de buren een
gezamelijke voortuin aangelegd. Simpel ontwerp en we
hebben niet veel tijd nodig om de tuin te onderhouden.
Toch is het elk jaar weer moeilijk om de tijd te vinden
om onze gezamelijk tuin op orde te houden.Dit jaar had de buurman net een dag voor hij met
vakantie ging de buxus geschoren aan zijn kant van
de tuin. Geen gezicht natuurlijk toen wij zaterdag
terug kwamen van vakantie.Gisterenmiddag dus snel onze kant van de buxeshaag
geschoren. Als de buren terug zijn van vakantie eerst
afspraken maken wanneer we de leilindes gaan snoeien.
Dat is er vorig jaar ook al niet van gekomen.


Trefwoorden: natscheren gillette m3 power mach3

08 augustus 2005

Ingenieus bouwwerk...(2)

Enkele weken geleden ontdekte ik dit ingenieuze bouwwerk.
Vanmorgen trof ik een trieste aanblik. Onverlaten vonden het
blijkbaar nodig om het wespennest naar zijn malle moer te helpen.


Met man en macht wordt het bouwwerk hersteld.
Later deze week zal ik eens kijken wat de stand van zaken is.

Ook goeiemorgen...

Dat motorrijders elkaar op straat groeten is al langer bekend. Maar dat iPodgebruikers dat ook doen is nieuw voor mij. Sinds enkele weken ben ik in het bezit van een iPod. Tijdens mijn vakantie heb ik 'm vaak gebruikt. Elke dag heel vroeg naar het strand met moeders en de kids die al snel tussen de palen verdwenen om op zoek te gaan naar de schatten van de zee. Ikzelf zocht een prettig paaltje om op te zitten waarop ik uitkijkend op de onstuimige zee heerlijk de Summerholiday Playlists beluisterde die uit de iPod komen. Wat kan een mens nog meer wensen?
Diverse keren dat ik daar op dat paaltje zat met de witte Ipoddopjes in mijn oor staken enkele voorbijgangers vriendelijk hun hand op om mij te groeten. Ken ik u? Nee toch? Luttele seconden later viel mij op dat de personen die mij groeten ook van die witte oordopjes in hun oren hadden. Aha...een iPodgebruiker. Ook goeiemorgen!Trefwoorden: ipod mini apple playlists itunes

07 augustus 2005

Yes...got a (free) trackback now...

I've just added Haloscan trackback on this blog.
So...track me back guys!

06 augustus 2005

Blog jij wel eens onder werktijd...?

Bijna elke seconde wordt een nieuwe weblog aan het web toegevoegd. Maar het bloggen gebeurt vooral in de baas zijn tijd, waarschijnlijk zonder dat de baas het weet.
David Sifry, directeur van weblogzoekmachine Technorati, heeft deel twee van zijn onderzoek naar de staat van de blogosphere gepubliceerd. De trend is volgens hem duidelijk.
Het aantal weblogs stijgt nog altijd explosief. Technorati indexeerde in maart 2005 al 7,8 miljoen weblogs. In ruim vijf maanden is dat bijna verdubbeld tot 14,2 miljoen. De trend dat het aantal weblogs ieder half jaar verdubbelt, houdt onverminderd aan. Het werkelijke aantal weblogs ligt overigens nog veel hoger omdat de cijfers van Technorati alleen die weblogs betreffen uit zijn database.
Technorati ziet elke dag 80.000 nieuwe weblogs ontstaan, dat is bijna één weblog per seconde. Hiervan blijft 55 procent actief, wat in de definitie van Technorati wil zeggen dat deze minimaal één keer in de drie maanden wordt bijgewerkt. 13 Procent van alle weblogs (momenteel 1,8 miljoen weblogs) wordt minimaal wekelijks geüpdate.

Kantooruren
Het totaal aantal nieuwe berichten op weblogs wereldwijd ligt inmiddels boven de 900.000. Dat is 37.500 per uur of 10,4 per seconde. De meeste nieuwe berichten worden tijdens kantooruren geplaatst, met een piek ligt tussen zeven uur 's morgens en drie uur in de middag.
Tijdens de weekeinden daalt het aantal nieuwe berichten in vergelijking tot werkdagen, met 5 tot 10 procent. Of dit ook voor het geschatte aantal van maximaal 250.000 Nederlandse weblogs geldt, valt uit de cijfers van Technorati, niet op te maken.
Opvallend is ook de impact van belangrijke gebeurtenissen op het aantal nieuwe postings. Rampen zoals de tsunami in Azië en de terroristische aanslagen in Londen zorgen anders dan verwacht, voor een dip in het aantal nieuwe berichten. Geplande evenementen zoals de Amerikaanse presidentsverkiezingen en Live8 zorgen net als gebeurtenissen met een meer ludiek karakter, juist voor een bovengemiddeld aantal nieuwe berichten. (bron: Webwereld).

Mijn eerdere post "Blog jij weleens over je baas..." lijkt hiermee prima aan te sluiten op bovenstaande.
Er zullen vast al werknemers ontslagen zijn omdat ze in de baas zijn tijd aan het bloggen waren.
Blog jij wel eens onder werktijd?


Blog jij weleens over je baas...?

Mieke Keunen doet voor haar afstudeerscriptie onderzoek naar "De juridische valkuilen voor de webloggende werknemer".
Onderdeel van de scriptie is een onderzoek naar de ervaringen van webloggers inzake loggen in relatie tot de werksituatie.
Jij kan als weblogger ook meedoen aan dit onderzoek. Je kan zelfs de onderzoeksresultaten realtime volgen. Doe mee!


Trefwoorden: jurispondentie vonnis arbeidsrecht sociaalrecht

100 heteluchtballonnen...

Over een paar dagen is het weer zover. Dan start de 20ste editie van de Breda Ballon Fiësta (BBF) in de Haagse Beemden te Breda. Voor het zesde jaar zal ik daar als verslaggever aanwezig zijn voor Haagse Beemden Digitaal. Het programma van de BBF is reeds bekend. Samen met Jeroen Thoolen, Lars Scheve, Nick van Kampen en Peter Honig zal ik van 10 t/m 13 augustus aanwezig zijn op het ballonnenveld aan de Rietdijk in Breda om verslag te doen van dit unieke evenement dat dit jaar voor de twintigste keer wordt georganiseerd. Op woensdag 10 augustus zullen Wubbo Ockels en de Burgemeester van Breda, Peter van de Velden, ter gelegenheid van het vierde lustrum het BBF openen. Dan zullen op diverse lokaties in en rondom Breda 100 heteluchtballonnen opstijgen.
Later deze week meer over dit kleurrijke evenement.


Trefwoorden: ballonnenevenement ballonvaart candle-lighting

05 augustus 2005

Movable Type weken...

Enige tijd geleden heeft Leon Krijnen me op de redactie van BN/deStem wegwijs gemaakt in de keuken van Movable Type. Volgens Leon het CMS voor bloggers. Hij kan het weten want voor zijn werkgever test Leon Movable Type al enige jaren. Zijn eigen blog draait natuurlijk ook op Movable Type. Na die leerzame introductie heb ik me voorgenomen om Movable Type ook eens een slinger te geven om te kijken of het ook iets voor mij is. Nu gebruik ik Blogger om te bloggen. Niet echt gebruikersvriendelijk. Zojuist heb ik een gratis Movable Type 3.17 gedownload. De komende weken ga ik me in de wereld van Movable Type verdiepen. Als ik vragen heb mag ik Leon Krijnen raadplegen. Zeg maar een Movable Type Bible in levende lijve. Een gerustellende gedachte.
Het spreekt voor zich dat ik mijn Movable Type bevindingen hier regelmatig zal posten.Trefwoorden: mysql database content management system

03 augustus 2005

Doodlopend...


Attentie klote muggen! Doodlopende straat...


01 augustus 2005

Zestien op een rij...


Al schelpjes zoekend op het strand van Ritthem
(in de buurt van de haven van Vlissingen)
zagen wij deze grote jongen langskomen.
Op weg naar de haven van Antwerpen nemen we aan.

Schatten van de Aarde...

Vandaag geen strandweer in Zeeland. Deze dag stond
dus in het teken van het bezoeken van een eeuwen oud
Zeelands dorp. Veere. Gelegen aan het Veerse Meer.
Kortom...een dagje uit.Naast de oude gebouwen en haven is er nog een bekende
publiekstrekker in Veere. De Aqua Marijn.Een winkeltje met een enorme voorraad mineralen en fossielen.
Schatten van de Aarde noemen Jasper en Matthijs het.
Over enkele dagen meer foto's van dit uitstapje.

© 2005-2009 Hans Postelmans