Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

29 november 2006

Geslaagd voor Vaarbewijs1 (VB1)...


Komende zaterdag drie weken geleden was het niet echt peentjes zweten op de dertig vragen die ik moest maken voor het examen Vaarbewijs 1. Dezelfde dag was het al mogelijk om de antwoorden te controleren met de antwoorden op de website van Vaarbewijs en Marifoonexamens (Vamex). Vandaag kwam de officiele uitslag van het examen met de post. Een verrassing is de uitslag dus niet. Resultaat: GESLAAGD!
Trefwoorden: vba22 november 2006

Stoptekens op de Westerhagelaan...

Uit het HBNieuws

Verkeersveiligheid rondom scholen


Nutsbasisschool Burgst telt, verdeeld over drie locaties, ruim 800 leerlingen. Vijf dagen per week, viermaal per dag (op woensdag na) zijn er heel veel verkeersbewegingen rondom deze locaties. Verkeersveiligheid is voor de schoolleiding van NBS Burgst een dagelijks terugkerende bezigheid geworden.

Hans Postelmans

Wie op werkdagen ’s morgens en ’s middags de met knipperlichten beveiligde voetgangersoversteekplaats ‘Westerhagelaan - Overkroetenlaan’ passeert loopt de kans om een stopteken te krijgen. Niet van de politie maar door twee verkeersregelaars van NBS Burgst. Bij gebrek aan vrijwilligers zet conciërge Henk Berendsen van de locatie Kroeten met zijn collega-conciërge van Donkslagen Rithi Heng-Khy dagelijks tientallen leerlingen per fiets en te voet veilig naar de overkant. ,,Tussen acht uur en half negen, de tijd dat kinderen naar school gaan, is het extreem druk op de Westerhagelaan. Automobilisten ‘moeten’ voetgangers voorrang verlenen. Fietsers hebben geen voorrang op deze oversteekplaats. ,,Dit leidt vaak tot levensgevaarlijke situaties. Het verkeer regelen op dit drukke verkeerspunt heeft dus écht zin”, zegt Berendsen.


» Lees verder...
Trefwoorden: schijnveilgheid fietsomsteekplaatsen19 november 2006

Treinen botsen op HSL-Zuid traject...

Ouders en leerlingen Kievitsloop gered

Ruim 200 ouders en leerlingen van de kievitsloop zijn zaterdag uit hun benarde situatie gered nadat een Thalys op een werktrein was gebotst op het HSL-traject ter hoogte van grenspost Hazeldonk. Niemand van de Kievitsloop raakte gewond.

Zaterdag 18 november is tijdens een grootschalige internationale rampenoefening 'Grensweg' een botsing met een Thalys en een werktrein geënsceneerd. Ouders en leerlingen van KBS Kievitsloop verbleven allemaal in de Thalys en fungeerden als figurant. Nederlandse en Belgische hulpdiensten werkten nauw samen om de vele gewonden en doden uit de werktrein te bergen. In de werktrein bevonden zich vijftien doden, vijftien zwaargewonden en zestig gewonden.

De hulpdiensten waren met 900 manschappen in touw bij deze reddingactie. Bij de oefening zijn veertig brandweervoertuigen, dertig ambulances en andere medische hulpverleningswagens en een kleine dertig politievoertuigen ingezet. Een helikopter filmde de oefening vanuit de lucht.

Nadat alle doden waren geborgen en alle gewonden waren gestabiliseerd werd omstreeks 12.00 uur begonnen met het evacueren van de Kievitsloop-figuranten. In groepjes van zes mensen werden zij onder begeleiding van de politie naar een veilige plaats gebracht. Omstreeks 13.00 uur waren alle ouders en leerlingen van de Kievitsloop uit hun benarde situatie gered.


» Foto's Rampenoefening Grensweg
» Kbs Kievitsloop
» HSL-Zuid (Peter Honig)
Trefwoorden: hslzuid hsldossier15 november 2006

Rampenoefening HSL...

Voor Haagse Beemden Digitaal hield ik samen met Peter Honig vijf jaar lang de vorderingen van de aanleg van het HSL-traject rondom Breda bij. Onlangs sloot ik dit dossier omdat het traject is afgerond en er weinig nieuws over de aanleg meer is te melden. Inmiddels zijn de testritten met de Thalys begonnen.

Een mooie gelegenheid voor de diverse hulpdiensten om een rampenoefening te organisren. Op het tracé van de hogesnelheidslijn (HSL) bij grensovergang Hazeldonk wordt a.s. zaterdag een grootschalige rampenoefening gehouden. Op het HSL-spoor wordt een treinongeval gesimuleerd met een groot aantal gewonden.
Aan de oefening doen ruim 1100 figuranten en medewerkers van gemeenten en hulpdiensten uit Breda en het Belgische Hoogstraten mee.
Het is de tweede keer dat er een rampenoefening plaatsvindt op het hsl-spoor. In 2003 werd er geoefend in de tunnelbak bij Galder.

Voor zaterdag hebben Peter Honig en ik een persaccreditatie ontvangen. We mogen dus verslag doen van deze rampenoefening.

Wordt vervolgd...
Trefwoorden: hslzuid verkeer en waterstaat10 november 2006

Examen Vaarbewijs I

De cursus Vaarbewijs I ligt alweer ruim een maand achter me. Na de vele proefexamens zal morgen mijn kennis van de regels op het water worden getoest. Ik ben er eigenlijk wel klaar voor. Ook Thomas en Jeroen gaan er voor. We hebben afgesproken dat wie morgen de meeste punten heeft gehaald trakteren moet. Ik gok dat Thomas de sigaar is.
Wordt vervolgd...

[UPDATE] De punten zijn (onder voorbehoud) geteld. 54 welteverstaan. Ruim boven de minimaal te behalen 42 punten. Geslaagd dus! Thomas sprokkelde 52 punten bij elkaar. Jeroen sloeg pas vannacht om 3.00 uur de vaarbewijsboeken dicht. Niet onverdienstelijk zou later blijken. Hij slaagde met lof door alle vragen goed te beantwoorden. 60 punten dus! Een diepe buiging van deze zijde.

Nu Vaarbewijs I (VBI) in de pocket is komt er een gevoel om Vaarbewijs Aanvullend (VBA) ook te gaan halen bovendrijven. Misschien volgend jaar. Het plan om mijn motorrijbewijs te halen ligt namelijk ook al enige jaren in de la.


Trefwoorden: VBA marifoon scheepvaartverkeerswet05 november 2006

Van Kavel tot Kasteel...

Niet zo lang geleden blogde ik over VROM die middels een landelijke campagne consumenten bewust wil maken van het feit dat ventileren van hun woning heel belangrijk is om een goede luchtkwaliteit in huis te hebben.
Om die goede luchtkwaliteit in een woning of ruimte te verkrijgen zijn er legio ventilatiesystemen op de markt. Toch kan er maar één de beste zijn. Laat ik nu bij die onderneming werken die voorop loopt bij het ontwikkelen van deze ventilatiesystemen die uitgaan van natuurlijke ventilatie.

Onlangs was zo'n ventilatiesysteem van dichtbij te bekijken in een televisieprogramma van RTL4, Van Kavel tot Kasteel. In dit televisieprogramma over wonen kwam het energiezuinige CO2-sensorgestuurd ventilatiesysteem (Vent-O-System®) van Alusta Natuurlijke Ventilatietechniek ruim aan bod. Het Vent-O-System® is een intelligent vraaggestuurd ventilatiesysteem die zorgt voor een optimale luchtkwaliteit in huis.


Uitzending gemist? Geen nood. Bekijk het programma via deze link.

Meer weten over vraaggestuurd ventileren? Ga dan naar de website van Alusta Natuurlijke Ventilatietechniek
Trefwoorden: autoflow 3000 tijdgestuurd ventileren EPC verlaging04 november 2006

'..Hebben wij u ooit laten staan..?'

Deze week moest ik voor afspraak (heel vroeg) in Doetinchem zijn. Dus vroeg uit de veren en vroeg vanuit het zuiden op pad om de files voor te zijn. De reis verloopt voorspoedig en binnen twee uur sturen sta ik 10km voor Doetinchem bij een Texaco benzinestation. Genoeg tijd over voor een sanitaire stop en een bak koffie.

Bij terugkomst (10 min.) bij de Zafira blijkt tot mijn grote schrik de accu keileeg. De Zafira wil niet starten. Accu verrot? Dat wordt de hulp van Route Mobiel inroepen. De eerste keer sinds ik per 1 januari van dit jaar overstapte van de ANWB naar deze nieuwe helden op de weg. Binnen enkele seconden heb ik een medewerker van Route Mobiel aan de lijn.

We nemen wat gegevens door om mijn identiteit en die van de Zafira vast te stellen.
,,We zijn er binnen een half uur meneer, nog één gegeven controleren. Ik kijk even naar de status van de APK van uw auto", zegt de man vriendelijk.
,,Dat kan ik u zo vertellen", zegt ik snel. Ik vertel de Route Mobiel-medewerker dat de APK van de Zafira twee weken is verlopen en dat ik voor volgende week een afspraak heb staan bij mijn dealer voor de APK-keuring.
,,Dan komen we niet!", zegt de man aan de andere kant van de lijn.
,,Pardon!", zeg ik.
,,Dan kunnen wij u niet helpen meneer! Uw auto dient een geldige APK te hebben. Zoniet, dan kunt u geen beroep doen op onze wegenwachtservice", legt de man uit.
,,Dus je laat me hier staan?, vraag ik.
,,Ja, we komen niet!", zegt de man.
Op dat moment schiet de commercial van de ANWB door mijn hoofd. En wel de laaste zin. Die luidt namelijk: Hebben wij u ooit laten staan?
Even later blijkt dat Route Mobiel mij wel wil helpen. Ik moet daarvoor wel minimaal 100 euro neertellen.
,,Ik regel wel iets anders", zeg ik en verbreek boos de verbinding.

Toch ben ik die ochtend op tijd op mijn afspraak. Een zakelijke relatie die samen met mij naar de afspraak zou gaan bleek een half uurtje van het Texacostation vandaan te rijden en komt mij te hulp (Lang Leve de mobiele telefoon!).
Het aanstarten gaat met een setje startkabels die ik in de Texacoshop heb gekocht (EUR 20) vlot. Even later rijden we richting Doetinchem.
Volgende week tijdens de APK-keuring toch maar even naar de accu laten kijken. Al startte de Zafira deze week verder zonder problemen.Trefwoorden: pech onderweg anwb praatpaal© 2005-2009 Hans Postelmans