Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

31 augustus 2006

Douwe Egberts verliest octrooi op Senseo-koffiepads...

...kopt Nu.nl...

...Koffiebrander Douwe Egberts bezit niet langer het Europese patent op de Senseo-koffiepads. Het Europese Octrooibureau (EPO) heeft het octrooi herroepen. Elke fabrikant mag nu de pads produceren zonder Douwe Egberts daarvoor een vergoeding te geven...
Dat is raar. Ik zet al jaren koffie met onze Senseo waar huismerkkoffiepads van de Aldi(Parc) en Albert Heijn(Perla) in gaan.
Sterker nog...
Albert Heijn's koffie in 2005

...De dalende trend van de verkoop van Perla koffie is doorbroken. De lijn is mede dankzij de commerciële activiteiten in 2004 en 2005 en de koffiepads weer stijgende. Perla is inmiddels, na DE, het tweede koffiemerk in Nederland. En dat terwijl het alleen bij Albert Heijn verkocht wordt... (bron: Wikipedia)
Heeft Douwe Egberts al die jaren zitten slapen? Te weinig koffie gedronken misschien?
Naast de smaak zijn de koffiepads van Senseo ook qua kostprijs de absolute winnaar. Omdat hier thuis de koffiepads werkelijk in hele grote getale verbruikt worden gaan er alleen tijdens speciale gelegenheden echte koffiepads in onze Senseo.
En eerlijk is eerlijk. Douwe Egberts koffie, dat is pas écht lekkere koffie.


» Koffie Kunst
» Philips lanceert nieuwe generatie Senseo in oktoberTrefwoorden: DE theepads huismerkartikelen prijzenoorlogZomer 2006...

Gelukkig is het in onze tuin nog wel zomer.Trefwoorden: Passiflora caerulea passiebloem26 augustus 2006

Evolutie van een wijk(krant)...

1 maart 1979 zag de wijkkrant 'Haagse Beemden Koerier' het levenslicht. De nieuwe en oude bewoners van gloednieuwe Bredase wijk de Haagse Beemden kregen deze wijkkrant voor het eerst in de brievenbus. Het voorwoord van deze eerste uitgave van de Haagse Beemden Koerier werd verzorgd door de toenmalige Burgemeester van Breda (1967-1983), Ir. Willem Merkx.
"...naast de 250 gezinnen, die hier al woonden is nu de eerste nieuwe woonwijk van ongeveer 125 huizen in gebruik genomen. De eerste bus gaat rijden. Nu moet u als bewoners uw eigen buurt, uw eigen sfeer gaan opbouwen. Daar hoort een blad bij van en over de wijk. Zelf nam u het initiatief tot deze Haagse Beemden koerier..."
De vijf redactieleden van de Haagse Beemden Koerier weten 27 jaar geleden niet dat deze wijkkrant zou uitgroeien tot een van de mooiste wijkkrant van Nederland.
"...het krantje zal elke twee weken verschijnen en huis-aan-huis worden bezorgd, zowel bij de oorspronkelijke, als bij de "nieuwe" bewoners.
Wat er precies uit zal groeien is ook voor ons nog een tamelijk raadsel, maar één ding is zeker; het moet een communicatiemiddel zijn vóór, en vooral dóór de bewoners..."
Vorige week kwam ik het bezit van alle jaargangen Haagse Beemden Koerier, later Haagse Beemden Nieuws, en sinds dit jaar HB-Nieuws. Van 1 maart 1979 zijn alle tweewekelijkse verschenen wijkkranten trouw gearchiveerd door het secretariaat van de wijkraad, het Bewonerskomitee Haagse Beemden (BEKOM). Een uniek naslagwerk als je te weten wil komen hoe het een wijk in die 27 jaren is vergaan. De wijk de Haagse Beemden groeide uit van ca. 1000 bewoners in 1979 tot ca. 30.000 inwoners nu.

Op deze LifeBlog zal ik dan ook periodiek uit deze unieke verzameling van wijkkranten mijn inspiratie putten.


» Haagse Beemden Digitaal
Trefwoorden:redactie wijkrant drukker advertentie21 augustus 2006

E-Paper: Digitaal (regio)nieuws...

Wegener Dagbladen, de uitgever van veel regionale dagbladen, is voornemens om begin 2007 haar kranten te drukken op tabloidformaat (spits- & metroformaat) ipv het broadsheetformaat (AD- ,Telegraafformaat). Een logische keuze als men wil besparen op de kosten nu de adverteerders én de abonnees het laten afweten. Mogelijke oorzaak? Nieuws is gratis te vinden op nieuwssites zoals bijvoorbeeld NU.nl, Nieuws.nl en NieuwNieuws.nl.

In 2004 moest de lezer voor dit digitaal aangeboden nieuws bij Wegener Dagbladen nog betalen indien deze geen abonnee was van een van hun regiokranten. Daar kwam Wegener een jaartje later alweer op terug na het fiks teruglopen van de bezoekersaantallen. Gevolg? Adverteerders die het daardoor massaal lieten afweten. De 'slagboom' (red: Leon Krijnen) gaat weer omhoog en iedereen had weer gratis toegang(registreren verplicht) tot het (regio)nieuws.

Vorige week sloeg Wegener Dagbladen een nieuwe weg in naar digitaal (REGIO)nieuws genaamd E-Paper. E-Paper is letterlijk een digitale kopie van het nieuws uit de krant die dagelijks met uitzondering van de zondag bij mij op de deurmat ploft. In mijn geval de editie Breda verzorgt door BN/deStem. Met E-Paper blader ik online door het landelijk-, regio- en sportnieuws van vandaag of die van gisteren (of ander oud nieuws) uit de edities Breda, Breda-Zuid, Etten-Leur, Moerdijk-Oost, Moerdijk-West, Oosterhout, Bergen op Zoom, Roosendaal en Zeeland. Zelfs de overlijdensadvertenties kan ik met E-Paper eenvoudig op mijn beeldscherm toveren. Tot 1 september is E-Paper gratis. Daarna bestaat de mogelijkheid om diverse abonnementsvormen af te sluiten.

Naast BN/deStem plaatsen Het Brabants Dagblad en De Gelderlander hun regionieuws middels E-paper op het internet. De Stentor , De Twentsche Courant Tubantia, Het Eindhovens Dagblad en de Provinciale Zeeuwse Courant zullen ongetwijfeld snel volgen door hun regionieuws in E-Papervorm te aan te bieden.

Of ik de papieren versie van de krant op ga zeggen en al het (regio)nieuws voortaan online zal gaan lezen? Denk het niet! Het elke ochtend verorberen van nieuws uit een papieren krant (onder het genot van een bak koffie) na de doffe plof op de deurmat is voor mij een onmisbaar begin van de dag.
Trefwoorden: tecnavia newsmemory betaalde content19 augustus 2006

Marksluis blijft gesloten...

Al weken is Bootsman niet uitgevaren vanwege onbestendige weersomstandigheden. Ondanks de onheilspellende neerslagpercentages op diverse weerwebsites hebben we vanmiddag toch de stoute schoenen aangetrokken en zijn Bootsman en de Waterman, onder een lekker zonnetje, uitgevaren voor een vaartocht van ruim twee uur richting Drimmelen. Matthijs en Thomas zijn ook mee. Halverwege de route passeren we de Marksluis. Ook best spannend, want Bootsman werd (bij mij weten) nog nooit geschut.

Als we de Markssluis naderen zijn de sluisdeuren dicht en staan de lichten op rood. Even wachten dus. Enkele minuten later veranderen de sluislichten in een rood en een groen licht. Teken om de Waterman en Bootsman klaar te maken voor het invaren van de sluis. De sluisdeuren openen idd en als deze helemaal open zijn gaat het sluislicht helemaal op groen. Invaren maar. Het schutten gaat zonder problemen. Wel zien we achter ons hele donkere luchten. Dat voorspeld niet veel goeds. Voor deze gasten trouwens ook niet. Die zijn er even later gloeiend bij. We weten het tot de haven van Drimmelen droog te houden. Als we in de Restaurant de Branding ons eerste consumptie nuttigen barst de hel los. Onweer en veel, heel veel regenwater zien we uit de hemel vallen. Anderhalf uur later is het bijna droog. De Wiener Snitzel smaakte ons best en we besluiten na het leegscheppen van de Waterman en Bootsman rap terug te varen naar Terheijden.

Matthijs en Thomas laten we in Drimmelen achter. Die worden later opgehaald door Jolanda. We vinden het niet verantwoord om hen beide mee terug te laten varen. Onbestendige weersomstandigheden! Goed gedacht bleek achteraf.
Jeroen en ik vertrekken omstreeks 19.15 uur uit de jachthaven van Drimmelen. Ingepakt in regenkledij en elk voorzien van een parapluke.
Halverwege de eerste stuk (Drimmelen - Oosterhout), onder het viaduct op de A59 (Maasroute), schuilen we voor weer een HOOSBUI (geen onweer). 15 minuten later klaart de hemel weer op en kunnen we verder varen richting de Marksluis in Oosterhout.

Daar aangekomen staan de sluislampjes op rood. "ALLE sluislampjes staan op ROOD", denken Jeroen en ik . De Marksluis blijft ook na twintig minuten hoopvol dobberen voor de sluis potdicht. K*T! Gelukkig hebben we telefoon en een PDA (Lang Leve Web 'n Walk) aan boord. Via het thuisfront (Thomas is inmiddels thuis) laten we zoeken naar Marksluisinfo op het www. Thomas vindt die ook. "De Marksluis schut niet meer na 16.00 uur op zaterdag", zegt Thomas. Een gevoel van onmacht (GEEN PANIEK) maakt zich meester van de (on)ervaren schippers . Thomas vind ook een telefoonnummer wat later een faxaansluiting blijkt te zijn. We surfen verder middels de PDA en vinden een telefoonnummer van de sluiscentrale in Tilburg. Geen gehoor. Weer K*T. Overnachten in de boot is geen optie. De meeste spullen zijn (zeik)nat van de regen. Na kort overleg besluiten we de Waterman en Bootsman aan te meren in een nabij gelegen doodlopende gracht. Vooraf eerst even zwager Michel gebeld met de mededeling dat we in NOOD zitten. Nog geen drie kwartier later rijden we al richting Terheijden waar onze auto's staan. Als de weergoden het toelaten varen we morgen de Waterman en Bootsman terug naar Terheijden.

BEDANKT MICHEL! Je hebt vanavond een gratis boottochtje met Bootsman en één met de Waterman verdiend. Wel bij droge én zonnige omstandigheden.


UPDATE: Zondag 20 augustus
De Waterman en Bootsman drijven weer in hun vertrouwde omgeving. Zondagochtend zijn ze vanuit Oosterhout, via de Marksluis, terug naar Terheijden gevaren.» Foto's vaartocht Terheijden - DrimmelenP.S.: Als bij een volgende vaartocht Teletextpagina 704 meldt dat de kans op neerslag >60% is, varen we NIET uit.

Trefwoorden: knmi waterhoos wateroverlast18 augustus 2006

Weekritme...

Nu in onze regio (zuiden van het land) na een lange zomervakantie de scholen weer zijn begonnen is er thuis ook een normaal weekritme van start gegaan. Ook het (normale)ritme van de zaterdag is aanstaande. De zaterdagmiddag staat (buiten de vakanties) in het teken van sport.
Snorkelen en duiken welteverstaan.
Snorkel- en Duikteam KYMO zal met ingang van morgen weer wekelijks in een zwembad hier in de buurt de snorkel- en duiklessen verzorgen.
Trefwoorden: padi zwemdiploma duikdiploma17 augustus 2006

Scheepsvaartverkeerswet...

De verkeersregels op de openbare weg zijn niet te vergelijken met de verkeersregels op het water. Tot april van dit jaar had ik nog nooit te maken gehad met verkeersregels op het water. Oké, beroepsvaart heeft altijd voorrang op pleziervaart. Dat wist ik al wel. Net zo goed dat ik wist dat stuurboord aan de rechterzijde van een schip zit en bakboord vanzelf aan de linkerzijde. Op het moment dat Bootsman feestelijk te water werd gelaten ben ik me bewust geworden van het feit dat ik als schipper van een pleziervaartuig helemaal geen kennis heb van de Scheepsvaartverkeerswet(SVW) en al helemaal niet van het Binnenvaartpolitiereglement (BPR).

Zonder enige kennis
Bootsman kan niet harder varen dan 20km/u. 8 km/u is wel zijn max met de 5pk Johnson. Bootsman is niet langer dan 20 meter maar een sloepke van 4 mtr. Dus varen met Bootsman mag gewoon ZONDER Vaarbewijs en ZONDER dat ik OVER enige kennis van de SVW of BPR beschik.

Watersportcursus
Voor mij persoonlijk een niet wenselijke situatie. Daar moest dus iets aan gedaan worden. En zo zal geschiede, met ingang van september start ik samen met nog twee andere schippers in spé met de cursus Vaarbewijs I. Tijdens vier cursusavonden wordt ik helemaal bijgepraat over alle (verkeers)regels die op het water gelden. Na die watersportcursus ga ik natuurlijk het examen Vaarbewijs I met goed gevolgd afleggen.

Wordt vervolgd...

UPDATE 19 augustus 2006
De cursusboeken zijn vandaag door TPG gebracht. De factuur trouwens ook!» Bootsman vaart naar Breda
» Eerste boottocht Bootsman

Trefwoorden: placom boten anwb watersport cursussen12 augustus 2006

Jasper 6 jaar..!

Al weken kijkt Jasper uit naar deze heugelijke dag. Eindelijk is het zover. Jasper wordt vandaag 6 jaar. De taart en ander lekkers staan al klaar en de slingers hangen ook al. Van Jasper mag de visite (met de cadeautjes) nu al komen.

Waar Jasper ook naar uit kijkt is a.s. maandag. Dan gaat Jasper weer naar school na een lange en geweldige zomervakantie. Naar Groep 3. Eindelijk leren lezen en schrijven. Maar nu eerst feest vieren.

Gefeliciteerd Jasper!» UPDATE: Bouwfoto's Legodoos 7900
» Eerste Lustrum (2005)
Trefwoorden: kinderfeestje slagroomtaart snoepzak11 augustus 2006

Bootsman (bijna) kopje onder...

Door omstandigheden en vakantie in het buitenland is Bootsman al twee maanden niet van zijn aanlegplaats vandaan gekomen. In die twee maanden is er (weet ik nu) een boel nattigheid gevallen.

Gisteren was ik voor een uitgebreide inspectie van Bootsman in de haven waar hij ligt afgemeerd. Bij een eerste aanblik (van enige afstand) leek alles in orde. Maar bij een tweede aanblik (van dichtbij) werd duidelijk dat Bootsman water maakte en dat hij dat al geruimde tijd deed. Het achtersteven van Bootsman stak nog maar 10 centimeter boven het water uit terwijl de boeg wilde opstijgen. Een inspectie onder het dekzeil wees al snel uit dat er zeker 200 ltr. water in de ruimen van Bootsman stond. Met behulp van een bouwemmer (Gamma?) van Jeroen (de Waterman had last van een waterzak) lag Bootsman na een half uurtje Markwater scheppen weer horizontaal in het water.

De boosdoeners van deze wateroverlast zijn de zandzakken. Of beter gezegd, het ontbreken ervan. De zandzakken behoren te hangen aan het dekzeil aan stuur- en bakboordzijde. Door het gewicht trekken ze het dekzeil mooi strak waardoor hemelwater geen kans krijgt om waterzakken op het dekzeil te vormen bij hevige regenval. Blijkbaar zijn de plasticzakken waar het zand in zat door invloed van het havenwater vergaan. Dit weekend dus nieuwe zandzakken maken die wat langer meegaan want er komt nog een boel water uit de hemel volgende week (zegt Erwin Krol).


» Foto's 'Veel hemelwater'
» Bootsman gedoopt en te water gelaten
Trefwoorden: knmi waterhoos schipbreuk boegdeur09 augustus 2006

USA Cars Meeting Point Breda 2006...

Ook dit jaar zal er weer een USA Cars Meeting Point worden gehouden bij de Texashoeve. Het concept op zondag 3 september is net als voorafgaande jaren. Vele Amerikaanse sleeën met hun blinkende chroom. Ook diverse Harley's zullen tijdens deze happening hun opwachting maken.

Twee live bands waaronder Coldshot zullen met bluesmuziek en The JJap met Rock&Roll muziek zullen het publiek vermaken. Verder treedt er ook een ELVIS imitator op. Daarnaast geven een rock&roll dansgroep verschillende rock&roll demonstraties. Ook Peter de indiaan geeft een show met zijn jettruck en er staan een diverse standjes en een springkussen voor de kleintjes. Na afloop van de meeting is er in de Texashoeve een Afterparty met twee livebands zodat het feest gewoon door kan gaan. De entree is nog steeds gratis.


USA CARS MEETING POINT BREDA 2006
zondag 3 september 2006
Van 13.00 uur tot 21.00 uur (daarna After Party in de Texashoeve)
Tel: 076-5201917 of 0655527330


» Foto's USA Cars Meeting Point 2005
» Haagse Beemden Digitaal
Trefwoorden: us cars & parts delivery08 augustus 2006

Jasper kan fietsen...

Vorig jaar vierde Jasper zijn eerste lustrum met taart en limonade én een nieuwe fiets(zonder zijwieltjes). Al snel bleek bij het oefenen dat Jasper nog niet toe was aan fietsen zonder zijwieltjes. Zo stond de nieuwe fiets van Jasper lange tijd te verstoffen in de garage. Tot gisteren.

Bijna een jaar later en vijf dagen voor zijn zesde verjaardag. Jasper wilde het nog wel eens proberen of hij kon fietsen zonder zijwieltjes. Zo gezegd, zo gedaan. Bij een eerste poging wilde Jasper nog ondersteund worden. Een beetje wiebelig maar met deze hulp ging het fietsen best goed. Bij een tweede poging wilde Jasper zonder hulp fietsen. Alleen een klein duwtje in de de rug. En warempel. Jasper kan fietsen!! Bij een derde poging stapt Jasper zelfstandig op zijn fiets en fietst hard lachend het fietspad af. Gadegeslagen door een trotse papa en mama. Bravo Jasper!


» Mijlpaal
Trefwoorden: fietsenwinkel verkeersregelsRetourtje rondje rond de kerk..?

Bij de NS is het weer eens hommeles. Opnieuw vreest het rijdend NS-personeel dat zij in 2007 worden opgezadeld met een dienstrooster waarmee zij alleen rondjes rondom de kerk mogen rijden. De NS-directie ontkent natuurlijk. ,,Het rijdend personeel hoeft absoluut niet bang te zijn dat ze in het nieuwe jaar alleen nog maar mogen werken op vaste routes", meldt een woordvoerder van de NS.
In 2001 staakte het rijdend personeel al eens omdat toen ook al sprake was dat de NS-directie vaste dienstroosters in wilde voeren.

Gerard Uitdenwijk (vaste columnist voor Haagse Beemden Digitaal) schreef in 2001 een treffende column over dit rondje rond de kerk. Deze week dus weer heel actueel.
Enfin...ik vraag me af of er na de invoering van het nieuwe dienstrooster ook een retourtje 'rondje rond de kerk' verkrijgbaar is.» Column: Rondje rond de kerk (15 april 2001)
» NS past dienstregeling 2007 aan na kritiek
Trefwoorden: fnv bondgenoten jacques hubertsHeeej opa! Oprotten..!

ALERT! De hangouts voor ouderen zijn in gevaar. Jongeren hebben de ouderenontmoetingsplaatsen(hang-outs) in het vizier gekregen.
Hang-outs zijn bankjes waarbij de zithoogte en -comfort is aangepast aan de tand des tijds waar oude mannen vaak last van hebben. De hang-outs worden geplaatst waar mopperende, schetenlatende, boerende en roddelende ouwe mannen het minst overlast kunnen bezorgen bij het winkelende publiek.

Nu is bekend geworden dat de oudjes door hangjongeren zonder pardon worden verdreven van hun onlangs verworven (zit)plaatsjes in uw winkelcentrum. De oudjes bezinnen zich op een subtiele wraakactie. Wordt vervolgd. (Bron: NieuwNieuws)


» Ouderen bang voor AOW-controleurs
Trefwoorden: bejaardensoos06 augustus 2006

Luchtballonnen zijn indrukwekkend...

Wat een drukte aan de Rietdijk in Breda zaterdagavond. Waar donderdag- en vrijdagavond door de slechte weersomstandigheden (regen en wind) geen enkele luchtballon kon worden opgelaten gingen zaterdagavond onder luid applaus wel alle luchtballonnen de lucht in.
Het publiek was massaal aanwezig om op de laatste avond van de Breda Ballon Fiësta nog een laatste glimp op te vangen van de ballonnen. De politie had haar handen vol om het verkeer rondom het evenemententerrein en in de Haagse Beemden in goede banen te leiden. Zelfs in de (midden)berm van de Emerparklaan stonden auto's geparkeerd.

De specialshape Mister Bup, een ballon met de vorm van een schildpad, ging niet de lucht in. Wel werd deze luchtballon opgezet en getoond aan het publiek. Een prachtig gezicht bij de invallende duisternis.
Later op de avond (bij volledige duisternis) kon ook het beroemde candlelighten doorgang vinden. Op het ritme van de muziek gingen de diverse luchtballonnen om beurten aan en uit. Een indrukwekkend schouwspel. Het publiek genoot hoorbaar. De volgende editie van de Breda Ballon Fiësta zal op 2, 3 en 4 augustus 2007 plaatsvinden.» Fotoalbum zaterdag 5 augustus 2006
» Fotoalbums Jeroen Thoolen
Trefwoorden: foto's ballon fiesta04 augustus 2006

Pompen maar...

Nog niet lang geleden waren we koning te rijk. De waterpret bleek van korte duur. De bijgeleverde pomp die het water zwemschoon moet houden weigerde alle dienst nadat ik er prik (230Volt) op had gezet. Reden? Kapot lager. Gevolg? Twee dagen later zwemwater dat bijna zo groen als gras was geworen. En nu? Garantie natuurlijk! Een e-mail aan Bestway Service wordt per omgaande beantwoordt. Stuur de deksel, kassabon en garantiebewijs naar ons op en u ontvangt binnen twee weken een nieuwe pomp. En zo geschiedde. Vanmorgen werd de nieuwe pomp en alle toebehoren door een koerier afgeleverd. Prima service van Bestway!
Volgende week ons zwembad maar weer eens opbouwen.
Trefwoorden: zwemparadijs reddingsbrigade03 augustus 2006

Regen, regen en nog eens regen...

De weergoden hadden vandaag iets anders in petto dan wat zij ons de afgelopen weken presenteerden. Geen zon, geen warmte maar regen, regen en nog eens regen. Om 18.45 uur was het droog en leek het er even op dat de hete luchtballonnen zouden worden opgelaten. Precies het moment voor Wethouder Adank om de 21ste editie van de Breda Ballon Fiësta officieel te openen. Helaas bleek een half uur later toch dat het onverantwoord zou zijn om te ballonvaren. Een actief regenfront naderde Breda in een rap tempo.

Alle ballonnen bleven ingepakt. Behalve de ballon van Ad Broeders. Die werd onder toezien van een handvol toeschouwers nog even opgeblazen. De passagiers die eigenlijk vandaag met de ZLM-ballon mee zouden varen mochten nog even plaatsnemen in de mand om 10 minuten later weer snel te worden ingepakt. Niet lang daarna barstte de hemel weer open en viel de regen er met bakken uit.
Volgens de aanwezige Piet Paulusma lijken morgen de weersomstandigheden beter te worden.


» Fotoalbum Breda Ballon Fiësta 2006 (donderdag 3 augustus 2006)
Trefwoorden: mister bup paradropping02 augustus 2006

Onze Senseo...

Onze eerste Senseo hebben we ergens in 2002 aangeschaft. Ondanks dat de Senseo's in de loop der jaren zijn verbeterd werkt onze Senseo nog steeds als de beste. In al die jaren verhuisde onze Senseo steeds met ons mee naar onze binnen- en buitenlandse vakantieadressen. Dit jaar reisde onze Senseo nog mee naar Italië om er elke morgen een heerlijk geurend bakske koffie mee te zetten. Soms denk ik wel eens weemoedig dat onze Senseo zijn laatste levensmaanden zijn geteld en wij hem spoedig bij het grof huisvuil zullen zetten.

Gelukkig kwam daar vandaag het bericht(onder embargo) van Philips DAP dat in oktober van dit jaar een nieuwe generatie Senseo's op de markt zullen worden gezet. De nieuwe Senseo's zijn dan uitgerust met een nieuwe volumekeuzefunctie waarmee de gebruiker(ik dus) zelf de hoeveelheid én de sterkte van de koffie kan bepalen. Verder heeft de nieuwe Senseo een in hoogte verstelbare koffietuit waardoor ook mijn favoriete koffiemok er onder past. Briljant! Daarnaast is de Senseo standaard voorzien van een groot waterreservoir en een waterniveaulampje dat aangeeft wanneer het waterreservoir bijgevuld moet worden. Onze Senseo knippert nu zenuwachtig wanneer het waterniveau onder het minimum van 1 kopje koffie is gezakt. U begrijpt het. De opvolger van onze Senseo is dus al bekend. Nu maar hopen dat onze Senseo tot en met oktober koffie voor ons blijft (uit)spuigen.


» SenseoTrefwoorden: douwe egbertsDagje Madurodam...

De (vrij)kaartjes hadden we al even in huis. Gisteren samen met Jeroen en Desirée naar 's Gravenhage getogen om Nederland in het klein te bekijken. Wat ons allemaal bij is gebleven dat meeuwen verzot zijn op een broodje Unox. Op de terugreis nog een lekkere pannenkoek gegeten bij hèt Pannekoeckershuys in Den Hout. Al met al een hele leuke dag.» Fotoalbum Madurodam
» Madurodam
Trefwoorden: george maduro verzetstrijder pannenkoek nieuwe spelling groen boekje01 augustus 2006

Geen post meer op maandag...

TPG-post zal met ingang van de nieuwe postwet in 2008 geen post meer bezorgen op de postluwe (nieuw woord?) maandag. Dat is vreemd! Op maandag krijg ik nooit post door de brievenbus geduwd. U wel?
Reden? Volgens de nieuwe postwet moet TPG vijf maal per week postbezorgen en brievenbussen ledigen. De maandag blijkt de meest postluwe dag van de week te zijn.
Een vaststaand feit is de gehele week steeds minder post wordt bezorgd doordat veel mensen en bedrijven veel post per e-mail versturen.
Enfin...het zal vast niet lang meer duren voor de prijs van een postzegel een paar centen duurder zal worden.


» Rekeningen online: Niet altijd een succes

UPDATE 13-8-2006: Brienvenbus of inbox?
Trefwoorden: opta elektronische post© 2005-2009 Hans Postelmans