Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

26 augustus 2007

Gratis koffie in Willemstad...

Om niet nader te noemen redenen moesten er vandaag kilometers gereden worden. Eerste plan was om naar Vlissingen te rijden, maar dat leek ons te druk (Sail de Ruyter). Tweede plan was om Veere te bezoeken, maar dat kreeg te weinig stemmen. Het derde plan is het uiteindelijk geworden. Wiillemstad. Een klein half uurtje van Breda vandaan.

Willemstad is een prachtig vestingstadje en ligt waar het Volkerak en Hollands Diep elkaar ontmoeten en is bekend om haar gastvrijheid. Er is altijd wel wat te doen in Willemstad. Vandaag bijvoorbeeld lag in de monding van de oude haven van Willemstad mijnenjager HR.MS. Willemstad en vrij voor het publiek toegankelijk. Een leuke bijkomstigheid tijdens ons bezoek aan Willemstad. Aan het eind van de tour kregen we zelfs nog enkele tegoedbonnen voor een gratis kopje koffie of thee te besteden bij de lokale horeca. Dankjewel Hare Majesteit. De koffie was erg lekker.


­» Foto's Willemstad
­» Willemstad (NL) vestingstad
Trefwoorden: nederlandse marine drugsmokkel23 augustus 2007

Carrière Coopertest...

Twaalf minuten zo hard je kan rennen tot je er bij neervalt. Dat is de Coopertest die iedereen die een beetje hardloopt wel kent en gedaan heeft om zijn conditiepeil te meten. Zojuist deed ik ook de Coopertest op het internet. Gewoon thuis. De uitslag luidt als volgt.
Mensgericht
Je bent mensgericht ingesteld. Empathie voor anderen, aanpassingsvermogen en je helpt graag andere mensen. Je bent goed voor de teamgeest, hebt aanpassingsvermogen en oog voor drijfveren van anderen. Eigenschappen die belangrijk zijn in een functie waar aandacht voor mensen belangrijk is. Functies die goed bij jou passen zijn: people's manager, loopbaanadviseur, mentor, coach, dienstverlener in de zorg of medewerker klantenservice.
Vraagt jouw huidige functie juist om zaken als actie- en resultaatgerichtheid, competitief zijn en anderen mobiliseren en een nieuwe koers uitzetten? Dan moet je kijken of je nog wel goed zit. Met de juiste opleiding en begeleiding haal je meer rendement uit je carrière. De consultants van Avans+ kunnen je het juiste ontwikkeltraject adviseren, perfect afgestemd op je wensen en behoeften.­» Doe ook de vernieuwde Coopertest voor professionals


Trefwoorden: presteer meer carriereplanning avans+21 augustus 2007

Boe Of Bah Nieuws...(6)

Op 3 augustus 2007 heeft Mr Boudewijn Baan van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten namens de Vereniging Vrienden van het Markdal beroep aangetekend bij de rechtbank Breda. Dit beroep richt zich tegen de verleende monumentenvergunning voor een nieuwbouwkantoor, zoals door het college van B&W van de gemeente Breda afgegeven aan het waterschap Brabantse Delta.

Aan de rechtbank Breda is door de Vereniging een nadere termijn gevraagd om het beroep te kunnen onderbouwen. Op dit moment wordt met een aantal deskundigen (waaronder prof. dr. J.C. Bierens de Haan) hard gewerkt aan deze onderbouwing van het beroep. Normaliter zou de onderbouwing voor 7 september 2007 bij de rechtbank Breda dienen te worden aangeleverd. Wanneer de rechtbank Breda het beroep van de Vereniging vervolgens zal behandelen is nog niet bekend.

Niet alleen de Vereniging is in beroep gegaan. Ook de milieuvereniging de Groene Koepel en de Nederlandse Kastelenstichting hebben zelfstandig beroep aangetekend. De Vereniging Vrienden van het Markdal heeft intensief contact met de Groene Koepel en de Nederlandse Kastelenstichting. In goed overleg is bepaald dat deze organisaties hun eigen beroep instellen.

Charme offensief waterschap onder de loep
Inmiddels hebben op 8 en 15 juli en op 12 augustus jl. de Bouvigne Zomerdagen plaatsgevonden. Op deze “open dagen” kon het publiek de buitenplaats Bouvigne en het kasteel bezoeken. Deze “open dagen” zijn door het waterschap georganiseerd als charme-offensief om de burgers te overtuigen van het nut en de noodzaak van het plan voor een nieuwbouwkantoor op Bouvigne. Daartoe heeft het waterschap ook een folder uitgebracht met de titel “Feiten en cijfers nieuwbouw buitenplaats Bouvigne
Het waterschap houdt om begrijpelijke redenen belangrijke nadelen van het nieuwplan buiten de voorlichting.

Daarom een aantal feiten en cijfers nader onder de loep:


­» Lees verder...
Trefwoorden: wat is mijn recht?16 augustus 2007

Roodharigendag...want mooi rood is niet lelijk...

[UPDATE: 2 september 2007]

» Foto's Roodharigendag


Liefhebbers van een roomblanke huid met sproeten en lange rode lokken kunnen binnenkort hun hart ophalen in de binnenstad van Breda. Op initiatief van kunstschilder Bart Rouwenhorst komen zondag 2 september zeker achthonderd roodharigen naar het stadspark in Breda voor een fotosessie op de landelijke Roodharige Kunstdag.

Bijzonder
In de aanloop naar de roodharigendag exposeren vanaf zondag zo'n twintig kunstenaars met een fascinatie voor roodharigen hun foto's en schilderijen in de Grote Kerk in Breda. Rouwenhorst zelf schildert al jaren roodharigen. "Ze zijn zeldzaam en bijzonder. Hun huidskleur is heel anders, waardoor het extreem moeilijk is om ze realistisch te schilderen." De roodharigen -meest dames, maar mannen zijn volgens Rouwenhorst ook welkom- komen uit heel Nederland, sommigen zelfs uit het buitenland.

Kunst
De hele binnenstad van Breda staat 2 september in het teken van rood haar. Zo zijn er, naast de expositie, allerlei activiteiten gepland die iets te maken hebben met de combinatie van kunst en rood haar: film, dans, muziek, portrettekenen, schilderen. De enorme groep roodharigen wordt ontvangen door de burgemeester van Breda, Peter van der Velden.

(Bron: Nu.nl)

...beter een roodharige op goeie grond dan zwarte haren op een ezelskont...

[UPDATE:] "Aanmeldingenstop: niet meer dan duizend roodharigen naar Breda"


­» Allemaal roodharigen
­» Roodharigendag 2007 (Jeroen Thoolen)
Trefwoorden: roodharigendag 2 september breda09 augustus 2007

500ste blog...

Ik heb weer een reden om een feestje te vieren. Naar nu blijkt is deze blog de 500ste. Op 22 mei 2005 blogde ik voor het eerst.

Aanleiding? Een proefvaart met een Zodiac.


» Proefvaart Zodiaconline taart bestellenFrauduleuze handelingen Domain Renewal..?

E-dot internetdiensten waarschuwd haar klanten voor een nieuwe vorm van fraude. Volgens E-dot is het bedrijf Domain Renewal actief bezig om via de contactinformatie in de Whois domeinhouders aan te sporen om hun domeinnaam te vernieuwen.
Een kopie van een dergelijke e-mail vindt u hier(De domeinnaam is om privacy redenen onleesbaar gemaakt).

Domain Renewal vernieuwd de domeinnaam niet, maar verhuist deze naar de eigen firma. Of de houder dan vervolgens ook gewijzigd wordt, daar is nog niets over bekent. Voor de vernieuwing/renewal/verlenging betaald u een bedrag van EUR 49,95. En dat is ver boven de normaal gangbare prijs.

Kunt u zelf zo’n e-mail verwachten?
Voor de meeste domeinnamen die niet de extensie .NL hebben, is e-dot de contactpersoon. Houders van een .NL domeinnaam kunnen wel een dergelijke e-mail ontvangen.

Wat kunt u doen als u een dergelijk e-mail ontvangt?
U kunt de e-mail negeren en verwijderen. Er zit geen virus of dergelijke in, men probeert u puur op fraudeleuze wijze geld afhandig te maken. Door niets aan te klikken in de e-mail of uw betaalgegevens op de betreffende websites in te voeren, zal er ook niets gebeuren.

U heeft al actie ondernomen op een dergelijke e-mail
Indien uw hostingbedrijf geen opzegging van u ontvangen heeft gaan zij nimmer akkoord met een verhuizing. Uw creditcardbetaling kunt u wellicht terugvorderen via uw bank, aangezien het hier om een vorm van fraude gaat. Neemt u bij twijfel contact met uw hostingbedrijf op.


[UPDATE 1] Nog een fraudewaarschuwing!

» iDeal waarschuwt webwinkeliers voor frauderisico
» Website iDeal

[UPDATE 2: 23-8-2007] (beetje laat)

» Weer geval van Europese domeinnaamfraude

Trefwoorden: hoax phishing oplichters08 augustus 2007

Buurtactiviteiten goed voor de wijk...

Buurtactiviteiten zijn erg belangrijk voor de wijk en voor de band met de buren, vinden de meeste Nederlanders, zo schrijft Nu.nl. Toch vindt meer dan de helft van de Nederlanders dat in hun buurt weinig wordt georganiseerd.

Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in Amsterdam onder ruim vijfhonderd mensen, in opdracht van Douwe Egberts. Aanleiding is de Nationale Burendag die zaterdag 15 september voor de tweede keer wordt gehouden.

Wijken waar eens in de zoveel tijd iets wordt ondernomen, zijn het gezelligst, vindt 77 procent van de Nederlanders. Maar liefst 92 procent is van mening dat buurtactiviteiten goed zijn voor de band met de buren.

Jongeren
Het zijn vooral jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar die vinden dat bij hen in de buurt weinig wordt georganiseerd. Zij missen activiteiten.

"Ook al vinden buren in Nederland buurtactiviteiten belangrijk, het komt er zelden van iets te organiseren. Zeker 70 procent van de buren in Nederland heeft zelf nog nooit het initiatief genomen samen met de buren iets te ondernemen", concludeert Motivaction.

Tijdgebrek
De verklaring voor deze ogenschijnlijk tegenstrijdige resultaten is onder meer tijdgebrek. Daarnaast vinden mensen het ook lastig om zonder aanleiding een gesprek te beginnen, zo bleek al eerder uit een onderzoek.

"Voor dit laatste lijken buurtactiviteiten de oplossing; 85 procent van de ondervraagden is namelijk van mening dat buurtactiviteiten de drempel om met buurtgenoten in gesprek te komen verlagen."

Ook een buurtfeest organiseren in de wijk Haagse Beemden (Breda)? Vraag een tegemoetkoming in de kosten aan het bewonerskomitee Haagse Beemden.
Woont u niet in de Haagse Beemden maar wel in Breda? Doe dan een aanvraag via "Hart voor je buurt".
Trefwoorden: buurtcohesie buurtregisseurJava getroffen door zware aardbeving...

Net als ik mijn vorige blog publiceer komt er een rss-feed binnen met de kop "Java getroffen door zware aardbeving". Het nieuwsbericht is nog summier.
JAKARTA - Het westen van het dichtbevolkte Indonesische eiland Java is getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter (ernstige aardbeving). Het epicentrum lag op 110 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Jakarta.

Dit hebben Indonesische media woensdag gemeld. Volgens Amerikaanse seismologen ging het zelfs om een zeer sterke beving met een kracht van 7,4. De aardbeving had bijna driehonderd kilometer onder de zeespiegel plaats en de kans op een tsunami is daarom klein, aldus het Tsunami Waarschuwingscentrum in Hawaii.

Bewoners van Jakarta meldden dat even na twaalf uur 's nachts flatgebouwen en huizen schudden op hun grondvesten. Mensen renden in pyjama in paniek de straat op. Er zijn nog geen berichten over persoonlijke ongelukken of schade. "De beving hield minstens een minuut aan", volgens CNN-verslaggever Kathy Quiano in Jakarta.
Ook in het nabijgelegen Bandung en in Yogyakarta op centraal-Java werden aardgeschokken gevoeld.Yogyakarta is hemelsbreed nog geen 100km van de desa Baturraden vandaan. En in Baturraden woont Dani Nurhidayat. Dani is het kind dat ons gezin via stichting Tileng helpt met het financieren van zijn studie. Hopelijk gaat het goed met hem en zijn familie.


» CNN: Powerful quake strikes Indonesia
Trefwoorden: catastrofe natuurrampenScholarships Baturraden...

Stichting Tileng krijgt ook verzoeken uit Indonesië om schoolgeld te betalen voor leerlingen. Het zijn leerlingen die goed kunnen leren, maar die door geldgebrek zouden moeten stoppen. Het gaat ondertussen om acht leerlingen.

Dani Nurhidayat
Een zestal donateurs (waaronder ons gezin) heeft de stichting laten weten deze kinderen via de stichting te ondersteunen. De kinderen wonen allemaal in de desa Baturraden; het gaat om Agun Setiono, Dani Nurhidayat (ons kind), Leni Nurhasanah, Ridlo Pandu Santosa, Syarif Santosa, Sukini, Susiani Martika Santosa en Fendi Jumianto.

Verhogingen
Gezien de verslechterde economische situatie in Baturraden, verwacht de stichting dat de definitieve aanvragen dit jaar hoger zullen liggen dan vorig jaar. De hoogte van de definitieve bijdrage zal nog in overleg met de lokale vertegenwoordigers van de stichting Tileng worden vastgesteld.
De Stichting Tileng zal deze verhogingen voor haar rekening nemen, zodat de bijdrage van de sponsors op EUR 115,00 per kind per jaar kan blijven staan.

tegemoet komen
Inmiddels heb ik de stichting aangegeven op de hoogte gehouden te willen worden over de hoogte van het definitieve bedrag. We zijn voornemens, als blijkt de stichting niet toekomt met het door ons gedoneerde bedrag, voor het ontbrekende bedrag de stichting Tileng tegemoet te komen.

Als u dit leest en denkt: "Hier wil ik ook wel een bijdrage aan leveren", neemt u dan contact op met de penningmeester van Stichting Tileng Cees van der Jagt (vdjagt(at)tileng.nl).

Help ook deze leerlingen. Verbeter de wereld en begin bij de jeugd.


» Stichting Tileng
Trefwoorden: schoolgeld kinderen07 augustus 2007

Kies je eigen panorama...(2)

De nationale actie ‘kies je eigen panorama’, waarin VROM burgers opriep hun mooiste uitzicht langs snelwegzones aan te wijzen, was erg succesvol. Wieweet mede dankzij dit google zoekresultaat. Deelnemers aan de enquête op de campagnesite maakten kans op een prijs. VROM schreef de wedstrijd uit om een beeld te krijgen van wat Nederlanders mooie uitzichten vanaf de snelweg vinden. De resultaten worden benut voor de Structuurvisie Snelwegpanorama’s.

Verrommeling
Minister Jacqueline Cramer van VROM wil concrete stappen zetten om Nederland mooier te maken. Zoals het tegengaan van verrommeling langs de snelwegen. Daarom introduceerde VROM deze tijdelijke website waarop burgers tot en met 1 juli een vlag konden plaatsen bij een snelweguitzicht, dat zo mooi is dat het behouden moet blijven. Iedere bezoeker kon op de campagnesite eenvoudig een locatie langs de snelweg opzoeken, markeren en beargumenteren. Uit alle ingezonden panorama’s maakte minister Cramer van het ministerie van VROM de prijswinnaars bekend. De mooiste snelwegpanorama bevinden zich langs de A4, de Afsluitdijk, de Moerdijkbrug en ten hoogte van Spijkenisse / Hoogvliet en Staphorst.

Resultaat
Er zijn nog mooie panorama’s langs de snelweg in Nederland en burgers weten die te vinden. 1185 mensen deden mee en wezen in totaal 1320 uitzichten aan. De genoemde uitzichten zijn zeer divers en liggen verspreid over Nederland. Uit de ingevulde enquête blijkt dat de deelnemers open zicht vanaf de snelweg belangrijk vinden. Voor veel mensen blijkt een uitzicht naar beide kanten en zicht op open landschap, bos en natuur waardevol, evenals vanaf bruggen en over open water. Ook bebouwd gebied ontbreekt niet. De prijswinnende inzendingen illustreren deze diversiteit aan nog bestaande mooie snelwegpanorama’s.

Canvasdoek
De winnaars ontvingen een canvasdoek met een foto van de locatie die zij instuurden.


» Fotogallerie panorama's
Trefwoorden: weg van de snelweg04 augustus 2007

Prachtige afsluiting Breda Ballon Fiësta...

De 22e Breda Ballon Fiësta is weer voorbij. De laatste dag van dit ballonevenement bleek volgens velen de mooiste sinds jaren.
Een strakblauwe lucht, geen wind en heteluchtballonnen waren de ingrediënten voor een prachtige schouwspel in de lucht. Het publiek genoot met volle teugen.

Geen wind
De hele dag verliep net als de voorgaande dagen vlotjes. Alleen de mensen van de Skyflyers hadden reden tot klagen. Hun vliegers konden niet opgelaten worden door gebrek aan wind. Als de zondagochtendvaart ook doorgang kan vinden dan zijn deze 22e editie van de Breda Ballon Fiësta alle vaarten door gegaan.

Candlelighting
Aan het einde van de avond programma kon het publiek nog genieten van het traditionele Candlellighting en aansluitend het vuurwerk.


» Foto's Breda Ballon Fiësta 2007
» Haagse Beemden Digitaal
Trefwoorden: cesar zuiderwijk drumact© 2005-2009 Hans Postelmans