Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

16 augustus 2007

Roodharigendag...want mooi rood is niet lelijk...

[UPDATE: 2 september 2007]

» Foto's Roodharigendag


Liefhebbers van een roomblanke huid met sproeten en lange rode lokken kunnen binnenkort hun hart ophalen in de binnenstad van Breda. Op initiatief van kunstschilder Bart Rouwenhorst komen zondag 2 september zeker achthonderd roodharigen naar het stadspark in Breda voor een fotosessie op de landelijke Roodharige Kunstdag.

Bijzonder
In de aanloop naar de roodharigendag exposeren vanaf zondag zo'n twintig kunstenaars met een fascinatie voor roodharigen hun foto's en schilderijen in de Grote Kerk in Breda. Rouwenhorst zelf schildert al jaren roodharigen. "Ze zijn zeldzaam en bijzonder. Hun huidskleur is heel anders, waardoor het extreem moeilijk is om ze realistisch te schilderen." De roodharigen -meest dames, maar mannen zijn volgens Rouwenhorst ook welkom- komen uit heel Nederland, sommigen zelfs uit het buitenland.

Kunst
De hele binnenstad van Breda staat 2 september in het teken van rood haar. Zo zijn er, naast de expositie, allerlei activiteiten gepland die iets te maken hebben met de combinatie van kunst en rood haar: film, dans, muziek, portrettekenen, schilderen. De enorme groep roodharigen wordt ontvangen door de burgemeester van Breda, Peter van der Velden.

(Bron: Nu.nl)

...beter een roodharige op goeie grond dan zwarte haren op een ezelskont...

[UPDATE:] "Aanmeldingenstop: niet meer dan duizend roodharigen naar Breda"


­» Allemaal roodharigen
­» Roodharigendag 2007 (Jeroen Thoolen)
Trefwoorden: roodharigendag 2 september breda

© 2005-2009 Hans Postelmans