Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

08 augustus 2007

Java getroffen door zware aardbeving...

Net als ik mijn vorige blog publiceer komt er een rss-feed binnen met de kop "Java getroffen door zware aardbeving". Het nieuwsbericht is nog summier.
JAKARTA - Het westen van het dichtbevolkte Indonesische eiland Java is getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter (ernstige aardbeving). Het epicentrum lag op 110 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Jakarta.

Dit hebben Indonesische media woensdag gemeld. Volgens Amerikaanse seismologen ging het zelfs om een zeer sterke beving met een kracht van 7,4. De aardbeving had bijna driehonderd kilometer onder de zeespiegel plaats en de kans op een tsunami is daarom klein, aldus het Tsunami Waarschuwingscentrum in Hawaii.

Bewoners van Jakarta meldden dat even na twaalf uur 's nachts flatgebouwen en huizen schudden op hun grondvesten. Mensen renden in pyjama in paniek de straat op. Er zijn nog geen berichten over persoonlijke ongelukken of schade. "De beving hield minstens een minuut aan", volgens CNN-verslaggever Kathy Quiano in Jakarta.
Ook in het nabijgelegen Bandung en in Yogyakarta op centraal-Java werden aardgeschokken gevoeld.Yogyakarta is hemelsbreed nog geen 100km van de desa Baturraden vandaan. En in Baturraden woont Dani Nurhidayat. Dani is het kind dat ons gezin via stichting Tileng helpt met het financieren van zijn studie. Hopelijk gaat het goed met hem en zijn familie.


» CNN: Powerful quake strikes Indonesia
Trefwoorden: catastrofe natuurrampen

© 2005-2009 Hans Postelmans