Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

07 augustus 2007

Kies je eigen panorama...(2)

De nationale actie ‘kies je eigen panorama’, waarin VROM burgers opriep hun mooiste uitzicht langs snelwegzones aan te wijzen, was erg succesvol. Wieweet mede dankzij dit google zoekresultaat. Deelnemers aan de enquête op de campagnesite maakten kans op een prijs. VROM schreef de wedstrijd uit om een beeld te krijgen van wat Nederlanders mooie uitzichten vanaf de snelweg vinden. De resultaten worden benut voor de Structuurvisie Snelwegpanorama’s.

Verrommeling
Minister Jacqueline Cramer van VROM wil concrete stappen zetten om Nederland mooier te maken. Zoals het tegengaan van verrommeling langs de snelwegen. Daarom introduceerde VROM deze tijdelijke website waarop burgers tot en met 1 juli een vlag konden plaatsen bij een snelweguitzicht, dat zo mooi is dat het behouden moet blijven. Iedere bezoeker kon op de campagnesite eenvoudig een locatie langs de snelweg opzoeken, markeren en beargumenteren. Uit alle ingezonden panorama’s maakte minister Cramer van het ministerie van VROM de prijswinnaars bekend. De mooiste snelwegpanorama bevinden zich langs de A4, de Afsluitdijk, de Moerdijkbrug en ten hoogte van Spijkenisse / Hoogvliet en Staphorst.

Resultaat
Er zijn nog mooie panorama’s langs de snelweg in Nederland en burgers weten die te vinden. 1185 mensen deden mee en wezen in totaal 1320 uitzichten aan. De genoemde uitzichten zijn zeer divers en liggen verspreid over Nederland. Uit de ingevulde enquête blijkt dat de deelnemers open zicht vanaf de snelweg belangrijk vinden. Voor veel mensen blijkt een uitzicht naar beide kanten en zicht op open landschap, bos en natuur waardevol, evenals vanaf bruggen en over open water. Ook bebouwd gebied ontbreekt niet. De prijswinnende inzendingen illustreren deze diversiteit aan nog bestaande mooie snelwegpanorama’s.

Canvasdoek
De winnaars ontvingen een canvasdoek met een foto van de locatie die zij instuurden.


» Fotogallerie panorama's
Trefwoorden: weg van de snelweg

© 2005-2009 Hans Postelmans