Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

01 juli 2007

Bootsman vaart in Nieuwe Mark...

Wat doe je als je woonplaats weer water in de binnenstad heeft gekregen? Juist, er met Bootsman in varen.

Waterman te water
Zo gezegd, zo gedaan. Tegen de avond lieten we na een grondige restauratiebeurt van een half jaar eerst De Waterman te water bij de trailerhelling onder de Terheijdense Brug. Eerlijk is eerlijk, het heeft Jeroen bloed, zweet en tranen gekost maar De Waterman is echt prachtig geworden.

Mixen
Net na zevenen arriveren Bootsman en De Waterman in Breda en varen Bootman en De Waterman voor de eerste keer onder de Hoge Brug door. Vanavond waren er de afsluitende festiviteiten rondom de opening van de Nieuwe Mark in Breda. DJ Cor Fijneman stond op een ponton midden in de Nieuwe Haven zijn nummertjes aan elkaar te mixen. Wat een heerlijke 'takke herrie'. Als ik Bootsman tot aan het ponton vaar kan ik Cor Fijneman bijna een hand geven.

Ambiance
De ambiance in de Nieuwe Haven is echt geweldig. We blijven ronddobberen in de Nieuwe Haven tot aan het einde van het concert en varen daarna nog enkele rondjes door de Nieuwe Mark.
We spreken af dat we dit tochtje binnenkort nog eens over doen. Maar dan meren we af aan de kade van de Nieuwe Haven om een hapje en drankje te nuttigen op één van de vele terrasjes rondom de Nieuwe Haven.

Op de weg terug verlenen we nog hulp aan een gemotoriseerde zeilboot zonder zeilen én zonder benzine.


» Foto's Havenfeesten Nieuwe Mark (© Jeroen Thoolen)

Trefwoorden: havengeld breda passantentarief

© 2005-2009 Hans Postelmans