Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

01 juli 2007

Nieuwe Mark Breda geopend...

Het kostte een paar centen maar we hebben nu iets moois in Breda. Water in de binnenstad. Waar twee jaar geleden nog een ondergrondse parkeergarage was varen nu bootjes. Sinds gisteren is de Nieuwe Mark (Nieuwe Haven) in Breda middels een groots feest geopend. Adriaan van Bergen opende in eigen persoon onder het oog van tienduizenden boeren, burgers en buitenlui de Nieuwe Mark.

Apotheose
Britt Koole, het Bredaas Mannenkoor, het kinderkoor Novakids en het Bredaas Operakoor verzorgden optredens op een podium op het water in de Haven. Een slagwerkcompositie maakte de overgang naar de apotheose, die zich hoog boven de hoofden van het publiek afspeelde. De Antwerpse groep Theater Tol zegende het water op feeërieke wijze met een spektakelvoorstelling. Vader Abraham (Pierre Kartner) zong uit volle borst zijn Bredalied (jij bent de mijne, ik blijf de jouwe) tijdens een geweldige vuurwerkshow.

Balkon
Al deze prachtige feestelijkheden zagen wij vanaf het balkon van het kantoor van Netvlies aan de Prinsenkade. Wij danken Netvlies voor hun gastvrijheid.

Vanaf maandag is in diverse boekhandels in Breda het Havenboek te koop over het ontstaan van Breda en de terugkeer van zijn bron.

HAVENFEITEN: (bron: Omroep Brabant)

» Lengte: 205 meter
» Breedte: 30 meter
» Diepte: 1,7 meter
» Inhoud rivier: 15 miljoen liter
» Riolering: 5,5 kilometer
» Ankers damwanden: 292
» Betonijzer: 225.000 kilogram
» Grond: 43.464 kubieke meter
» Klinkers: 1 miljoen
» Trottoirbanden: 4 kilometer
» Asfalt: 1931 ton
» Lichtmasten: 115
» Verkeersborden: 42» Foto's opening Nieuwe Mark (Jeroen Thoolen)
» Fotodossier aanleg Nieuwe Mark (Jeroen Thoolen)
» Foto 1 & Foto 2 © Teus Wallaard
Trefwoorden: foto's nieuwe haven havenboek breda sectie d

© 2005-2009 Hans Postelmans