Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

30 mei 2007

Biesbosch Waterfront...

In Drimmelen hebben ze het door. Water verkoopt! En water hebben ze genoeg in Drimmelen. Waarom dat vele water niet exploiteren door woningbouw in relatie met watersport te realiseren? Ton den Exter is de bedenker van de ontwikkeling van de jachthaven. Hij wist het achttien jaar geleden al. De jachthaven van Drimmelen moet een jachthaven met internationale allure worden. Onlangs heeft de jachthaven van Drimmelen een uitgebreide facelift ondergaan. Twee nieuwe jachthavens zijn er bijgebouwd. Met deze uitbreiding wordt jachthaven Drimmelen, die eigenlijk jachthaven Biesbosch Marina heet, gezien als één van de grootste jachthavens van Europa.

Bootjes
Ons gezin mag graag meerdere keren per jaar in de jachthaven van Drimmelen komen om ons te vergapen aan de bootjes in de haven. Of wandelend over de boulevard naar de bootjes die varen op de Amer kijken. Of bootjes kijken vanaf het terras van restaurant De Branding die in en uit de jachthaven varen. Prachtig!

Bouw
Vanaf 2009 wordt het ook mogelijk om op je eigen terras of balkon vanuit een luie stoel naar de bootjes in de jachthaven te kijken. Of als je hoog genoeg woont kan zelfs over de Amer uit kijken. De gemeente Drimmelen gaf gisteren groen licht voor de bouw van de woningen in en rondom de jachthaven. Binnenkort start de bouw van fase 1 en 2 van het project Biesbosch Waterfront. 66 appartementen verdeeld over drie woontorens en twaalf vrijstaande woningen met voor en achter uitzicht over de splinternieuwe jachthavens.

Gewone man
Biesbosch Waterfront bestaat totaal uit zeven bouwfases. Alle woningen die gebouwd worden staan dicht aan het water. De laatste fase zal in 2013 zijn afgerond. Hoewel wij geen plannen hebben om te verhuizen hebben we toch alle documentatie over dit prachtige waterrijke project aangevraagd. Want, zo zegt de bedenker van het watersportcentrum: ,,Niks Saint Tropez aan de Amer. Te glamourachtig. De gewone man moet hier ook in zijn kleine bootje kunnen komen".

De gewone man dat zijn wij. En met het kleine bootje wordt natuurlijk Bootsman bedoeld.
We hebben geen verhuisplannen. Verre van dat. Toch hebben we de uitgebreide documentatie aangevraagd. Kunnen we ons binnenkort al vergapen aan dit prachtige project.


» Biesbosch Waterfront
» Jachthaven (Drimmelen) Biesbosch Marina
» Camping Biesbosch Marina
» Geen Saint Tropez, wel allure (BNDeStem)
Trefwoorden: saint tropez aan de amer rietwoningen steigerwoningen

© 2005-2009 Hans Postelmans