Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

02 juli 2007

Staalborstelwagenbestuuder...

Sinds 1994 worden er in de gemeente Breda geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt voor de bestrijding van onkruid op de openbare weg. Er worden nu borstelsmachines ingezet om de straten en stoepen te ontdoen van onkruid. De bovengrondse delen van het onkruid worden door een draaiende stalen borstel verwijderd. Per jaar doet de gemeente Breda twee borstelrondes door de hele stad. Met ingang van vandaag is deze week onze wijk aan de beurt voor een staalborstelronde. Toevallig vanmiddag onze straat. Laat nu net op dat moment mijn schoonvader het onkruid op onze oprit tussen de stenen weg aan het krabben zijn. Dat onkruid kregen we overigens onlangs kado van diezelfde gemeente.

Eén keer wenken door mijn schoonvader trok de aandacht van de bestuurder van het staalborstelwagentje. "Zeg meneer de staalborstelwagenbestuurder...staalborstel even de oprit van mijn dochter, want met dit krabbertje ben ik nog uren bezig.", moet zo ongeveer de vraag van mijn schoonvader aan de staalborstelwagenbestuurder zijn geweest. Zonder aarzelen draaide de staalborstelwagenbestuurder behendig zijn staalborstelwagentje de oprit op en staalborstelde binnen drie minuten de hele oprit schoon.

Bedankt schoonvader en staalborstelwagenbestuurder! Tot de volgende staalborstelronde.Trefwoorden: onkruidverdelger

© 2005-2009 Hans Postelmans