Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

08 augustus 2007

Buurtactiviteiten goed voor de wijk...

Buurtactiviteiten zijn erg belangrijk voor de wijk en voor de band met de buren, vinden de meeste Nederlanders, zo schrijft Nu.nl. Toch vindt meer dan de helft van de Nederlanders dat in hun buurt weinig wordt georganiseerd.

Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in Amsterdam onder ruim vijfhonderd mensen, in opdracht van Douwe Egberts. Aanleiding is de Nationale Burendag die zaterdag 15 september voor de tweede keer wordt gehouden.

Wijken waar eens in de zoveel tijd iets wordt ondernomen, zijn het gezelligst, vindt 77 procent van de Nederlanders. Maar liefst 92 procent is van mening dat buurtactiviteiten goed zijn voor de band met de buren.

Jongeren
Het zijn vooral jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar die vinden dat bij hen in de buurt weinig wordt georganiseerd. Zij missen activiteiten.

"Ook al vinden buren in Nederland buurtactiviteiten belangrijk, het komt er zelden van iets te organiseren. Zeker 70 procent van de buren in Nederland heeft zelf nog nooit het initiatief genomen samen met de buren iets te ondernemen", concludeert Motivaction.

Tijdgebrek
De verklaring voor deze ogenschijnlijk tegenstrijdige resultaten is onder meer tijdgebrek. Daarnaast vinden mensen het ook lastig om zonder aanleiding een gesprek te beginnen, zo bleek al eerder uit een onderzoek.

"Voor dit laatste lijken buurtactiviteiten de oplossing; 85 procent van de ondervraagden is namelijk van mening dat buurtactiviteiten de drempel om met buurtgenoten in gesprek te komen verlagen."

Ook een buurtfeest organiseren in de wijk Haagse Beemden (Breda)? Vraag een tegemoetkoming in de kosten aan het bewonerskomitee Haagse Beemden.
Woont u niet in de Haagse Beemden maar wel in Breda? Doe dan een aanvraag via "Hart voor je buurt".
Trefwoorden: buurtcohesie buurtregisseur

© 2005-2009 Hans Postelmans