Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

09 augustus 2007

Frauduleuze handelingen Domain Renewal..?

E-dot internetdiensten waarschuwd haar klanten voor een nieuwe vorm van fraude. Volgens E-dot is het bedrijf Domain Renewal actief bezig om via de contactinformatie in de Whois domeinhouders aan te sporen om hun domeinnaam te vernieuwen.
Een kopie van een dergelijke e-mail vindt u hier(De domeinnaam is om privacy redenen onleesbaar gemaakt).

Domain Renewal vernieuwd de domeinnaam niet, maar verhuist deze naar de eigen firma. Of de houder dan vervolgens ook gewijzigd wordt, daar is nog niets over bekent. Voor de vernieuwing/renewal/verlenging betaald u een bedrag van EUR 49,95. En dat is ver boven de normaal gangbare prijs.

Kunt u zelf zo’n e-mail verwachten?
Voor de meeste domeinnamen die niet de extensie .NL hebben, is e-dot de contactpersoon. Houders van een .NL domeinnaam kunnen wel een dergelijke e-mail ontvangen.

Wat kunt u doen als u een dergelijk e-mail ontvangt?
U kunt de e-mail negeren en verwijderen. Er zit geen virus of dergelijke in, men probeert u puur op fraudeleuze wijze geld afhandig te maken. Door niets aan te klikken in de e-mail of uw betaalgegevens op de betreffende websites in te voeren, zal er ook niets gebeuren.

U heeft al actie ondernomen op een dergelijke e-mail
Indien uw hostingbedrijf geen opzegging van u ontvangen heeft gaan zij nimmer akkoord met een verhuizing. Uw creditcardbetaling kunt u wellicht terugvorderen via uw bank, aangezien het hier om een vorm van fraude gaat. Neemt u bij twijfel contact met uw hostingbedrijf op.


[UPDATE 1] Nog een fraudewaarschuwing!

» iDeal waarschuwt webwinkeliers voor frauderisico
» Website iDeal

[UPDATE 2: 23-8-2007] (beetje laat)

» Weer geval van Europese domeinnaamfraude

Trefwoorden: hoax phishing oplichters

© 2005-2009 Hans Postelmans