Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

28 maart 2007

Eerst handhaven...

'Tijd voor inhaalslag met 30-kilometerzones'

kopt Nu.nl
DEN HAAG - Provincies en gemeenten moeten snel werk maken van betere 30-kilometerzones. In de huidige vorm voldoen ze vaak niet.
Dat stelt de ANWB woensdag naar aanleiding van honderden klachten van leden over de gebieden met een snelheidsbeperking tot 30 kilometer per uur.» Lees verder...


Trefwoorden: flitspalen lasergun bekeuring22 maart 2007

Phishingmethode treft ook ABN-AMRO...

Hedenochtend ontving ik via email het volgende bericht. Het bericht zou komen van support@abnamro.nl.

Onderwerp:
Vernieuw uw Internet-browser met SSL3 zo spoedig mogelijk.

Geachte gebruiker!
Onze bank houdt regelmatig toezicht over de laatste vorderingen ter tegenstrijding(?) van netpiraten en treft steeds preventiemaatregelen om zijn klanten tegen opscheppers(?) te beschermen. Een groep vakmensen op het gebied van computerveiligheid is te weten gekomen van een grove fout in het protocol SSL, die door een hacker kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw bankrekening.» Lees verder...
Trefwoorden: postbank phishing virusscanner21 maart 2007

Boe Of Bah Nieuws...(1)

Nieuwsbrief 1, 21 maart 2007

Introductie
De ‘Vereniging Vrienden van het Markdal en Buitenplaats Bouvigne” houdt haar leden graag optimaal op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het plan voor kantoorontwikkeling bij Bouvigne en van de verenigingsactiviteiten. Hieronder treft u de belangrijkste nieuwsfeiten aan. Schroomt u niet op de inhoud ervan te reageren via ons e-mail adres.

Ledenaantal
Sinds de start van de campagne op 11 maart het aantal leden tot ruim boven de 400 gegroeid (stand op 20 maart). Vanaf afgelopen vrijdag worden er flyers rondgebracht aan alle woonhuizen in Breda (Zuid) en Ulvenhout. Ook in diverse winkels en spreekkamers liggen flyers, waarin burgers worden opgeroepen om hun mening te geven over het nieuwbouwplan van het waterschap. Daarnaast worden burgers opgeroepen om lid te worden van de Vereniging, via www.vriendenmarkdal.nl.


» Lees verder...Trefwoorden: list en bedrog20 maart 2007

Voorlopig geen postkantoor op Heksenwiel...

Het zal zeker nog maanden duren voor er weer en postkantoor op WC Heksenwiel gevestigd zal zijn. Tot die tijd zijn de bewoners van de Haagse Beemden aangewezen op het postkantoor op De Berg, De Donk of die op WC Moerwijk.

Twee weken geleden sloot het postkantoor zijn diensten op het winkelcentrum met onmiddellijke ingang. Een geschil tussen Postkantoren BV en de exploitant waar het postkantoor gevestigd was lag daaraan ten grondslag.
De alternatieven in de Haagse Beemden of in Breda-Noord zijn volgens wijkraad Bekom niet voor iedereen eenvoudig te bereiken. Bekom: ,,Vooral ouderen en mensen met beperkingen zijn aangewezen op het postkantoor op het winkelcentrum”.

Hoewel Postkantoren BV direct na de sluiting van het postkantoor heeft toegezegd dat er met spoed naar een alternatief gezocht zal worden lijkt het erop dat het nog wel even kan duren voor het postkantoor op winkelcentrum Heksenwiel weer open gaat. Volgens Postkantoren BV zal na het vinden van een exploitant het zeker nog drie maanden duren voor het postagentschap open kan gaan. Deze tijd is nodig voor het aanvragen van alle vergunningen, het aanpassen van de winkel en het opleiden van personeel.

Onderwijl vragen veel bewoners van de Haagse Beemden zich af waarom het allemaal zo lang moet duren voor er een nieuwe locatie voor het postkantoor gevonden is. Jan de Graaf (63) heeft een tip: ,,Waarom vestigt TPG-post geen postkantoor in Zorgpunt Heksenwiel? Daar is plaats genoeg en het ligt vlak naast het winkelcentrum. Wat de ouderen betreft, een prachtlocatie!”

In 2003 sloot het postkantoor op winkelcentrum ook al abrupt zijn deuren. Toen vanwege een onderzoek in een fraudezaak tegen de toenmalige uitbater van de videotheek. De Bredase politiek bemoeide zich er zelfs mee en pleitte voor een snelle heropening van het postkantoor. Het duurde toch nog ruim een jaar voor er weer een postkantoor zijn deuren op WC Heksenwiel opende.


Trefwoorden: pinfraude17 maart 2007

Prisma Proms 2007...

Een jaarlijks terugkerend evenement op Prisma Graaf Engelbrecht College is het Prisma Proms Bal. Leerlingen van deze school uit de Bredase wijk Haagse Beemden tonen aan ouders, grootouders, broers, zussen en andere belangstellenden hun talenten. Zang, dans en acrobatiek in allerlei genres passeren in een avondvullend programma de revue. Hoewel het licht gisterenavond in De Drie Linden in Prinsenbeek niet optimaal was zijn enkele foto's toch aardig gelukt.


» Foto's Prisma Proms 2007
Trefwoorden: night of the proms night of stars15 maart 2007

Bahvigne NEE..! OF Bouvigne JA..(2)

Er wordt veel én fel gereageerd op mijn eerste blog over de kasteel Bouvigne en het Markdal. Zo hoort het natuurlijk ook. Er worden zelfs commentaren op artikelen van BN/DeStem gecopied and paste. Prima hoor!

Voor de volledigheid plaats ik dan ook maar even deze artikelen die onlangs in BN/DeStem zijn verschenen over dit onderwerp.
Voor- en tegenstanders, kom er maar in!

O ja, nog even het volgende: Lid worden van Vrienden van het Markdal kan nog steeds hier.» Lezersbrieven (BN/DeStem 14-3-2007)
» Verzet tegen kantoor groeit (BN/DeStem 14-3-2007)
» De terriër van de Bieberg (BN/DeStem 9-3-2007)
» Verzet tegen waterschap bundelt krachten (BN/DeStem 17-2-2007)
» Nieuwbouw Waterschap Brabantse Delta
» Nieuwbouw verrijking voor Bouvigne?
Trefwoorden: schele brug vistrap meander11 maart 2007

Strandwandeling in Dishoek...

Nog tien dagen en dan is het lente. Of...nog tien dagen is het winter. Al zou je dat na vandaag niet zeggen. Ruim vijftien graden zou het vandaag worden. Een prima dag om een standwandeling bij Dishoek in Zeeland te maken. Naast wat proviand en dikke jassen (je weet maar nooit) ook Jeroen en Desirée in de Zafira geladen. Vanaf Breda is Dishoek een klein uurtje rijden. Bij aankomst bleek al snel dat veel (zon)dagjesmensen hetzelfde voor ogen hadden vandaag.

Dishoek is al van thuis uit mijn thuishaven in Zeeland. Jaren achtereen kampeerden ik er met mijn ouders op Camping Dishoek. Geweldige zomervakanties waren dat. Vakanties in Dishoek leken eeuwen te duren. Jaren later kwamen wij er nog eens terug met onze eigen caravan. Vanwege het immer slechte weer in de periode dat ik er met vrouwlief kampeerde zochten wij onze heil vanaf die tijd in het zonnige Zuid-Europa.
Toch komen we elke jaar minimaal twee keer per jaar terug in Dishoek. Altijd één keer in de winter en minstens één keer in de zomer. En na afloop van zo'n lange strandwandeling nuttigen we steevast een kopje koffie met appelgebak bij het "Pannekoekenhuisje Dishoek".


» Foto's strandwandeling Dishoek
» Foto's Jeroen
» Foto's Desirée
Trefwoorden: duinafslag standpaviljoen kaapduin10 maart 2007

Siteseeing vanaf De Grote Kerk in Breda...

Uit een kort berichtje in Het Stadsblad blijkt dat er vanaf vandaag weer rondleidingen in De Grote Kerk in Breda worden georganiseerd door vrijwilligers van Gilde de Baronie.

Mede door het prachtige lenteweer spreek ik samen met Desirée, Rien en Jeroen af om er eens een kijkje te gaan nemen. Onderdeel van diverse rondleidingen is de beklimming van De Grote Toren. 286 traptreden langs een steeds smaller wordende stenen wenteltrap blijkt nog een hele inspanning. Eenmaal aangekomen op de derde omloop is het uitzicht fenomenaal.

Meegenieten van deze siteseeingtrip op grote hoogte kan middels deze foto's of door onderstaande fotoalbums door te bladeren.


» Draai eens een rondje in de Grote Kerk
» Foto's Desirée
» Foto's Rien
» Foto's Jeroen
Trefwoorden: Onze Lieve Vrouwe Kerk09 maart 2007

Bahvigne NEE..! OF Bouvigne JA..!

Pal naast de parels van Breda, kasteel Bouvigne en het Markdal, dreigt wat van onschatbare waarde is om zeep gebracht te worden en te veranderen in één grote bouwput. Het Waterschap Brabantse Delta heeft haar zinnen gezet op nieuwbouw. Een kantoorkolos van maar liefst 165 meter lang en 15 meter hoog. Terwijl het Waterschapskantoor per direct kantoorruimte kan huren elders in Breda.

Het vaste voornemen om op één van de meest gezichtsbepalende locaties te midden van de natuur te gaan bouwen heeft velen onaangenaam verrast. Het gevoel van onbehagen onder de bevolking en omwonenden is groot. Onacceptabel, onrendabel,onvoorstelbaar en vooral onwenselijk zo luiden de reacties. En net zo onzinnig als de grootschalige en zeer uitgebreide nieuwbouw van het aan de Duivelsbruglaan gelegen kleinschalige serviceflatcomplex Marckhoek. Met als gevolg een enorme toename van bouw-, woon /werkverkeer. Ongewenst dus. Maar zeker niet onafwendbaar!

Kortom: Het beschermde natuurgebied het Markdal en de directe omgeving komen steeds meer onder stuk te staan. Ter bescherming van het Markdal en directe omgeving is de vereniging Vrienden van het Markdal en buitenplaats Bouvigne opgericht. Deze Vereniging stelt zich tot doel: De bevordering en het in stand houden van de landschappelijke, cultuur historische en ecologische waarden van het Markdal en omgeving, meer in het bijzonder van de buitenplaats Bouvigne.

Word ook lid van de belangenvereniging. Een vereniging die zich met man en macht tegen de plannen van onze gemeente wil verzetten. Met alle juridische middelen. Dat kost geld. Word lid! Meld u aan als u ook kiest voor Bahvigne nee! Bouvigne ja!» Website Vrienden MarkdalTrefwoorden: ijsvermaak mastbos speelbosVijf zomertrends in mannenmode...

1 Lak (jakkes)
2 Sjaalkraag (in de zomer?)
3 Soepel & simpel (ben ik voor)
4 Kleurloos (erg saai)
5 Forse tas (altijd handig)

Bron: Elsevier Thema mannenmode.
Trefwoorden: zomermode 2008 wintermode 200808 maart 2007

Bekom jaarvergadering 2007...

Een jaarlijks terugkerend evenement in mijn agenda is de jaarvergadering van de wijkraad BEKOM (Bewonerskomitee Haagse Beemden) waarbij ik inmiddels al heel wat jaartjes participeer als webmaster van Haagse Beemden Digitaal.
Het BEKOM is de overkoepelende wijkraad van de Haagse Beemden. Een wijk met 30.000 inwoners en gelegen in het noordwesten van Breda. De agenda en de jaarstukken download u hier. Geheid urenlang leesplezier.

Het (gratis) kopje koffie of thee met een plakje cake én na afloop een drankje naar keuze in de bar van het Zorgpunt Heksenwiel staan op u te wachten. Tot vanavond?

Trefwoorden: jongerenoverlast parkeerproblemen wortelopdruk07 maart 2007

Muzikale opening Nieuwe Mark in Breda...

Er wordt al enige tijd hard gewerkt om het water van de Mark na 40 jaar weer dieper in het centrum van Breda te laten stromen. In het weekend van 30 juni viert Breda de eerste mijlpaal dat het water weer terug is in de Haven. De Nieuwe Haven welteverstaan.

Openingsceremonie
De opening van de haven wordt groots gevierd en moet een feest worden voor alle Bredanaars. 30 juni en 1 juli zal in het teken staan van muziek. De openingsceremonie zal varend geschieden.
Diverse (grote) koren zullen zingend aan wal gebracht worden. Een feeërieke theatervoorstelling genaamd Corazón de Ángeles wordt verzorgt door een Antwerps theatergezelschap genaamd Theater Tol. Dit acrobatiek theatergezelschap zal een act opvoeren hoog boven het 'nieuwe' water in een sprookjesachtige sfeer. Daarnaast wordt het publiek verwent met een lasershow die zijn weerga niet kent.

Fantasiestad
Andere onderdelen van het feest zijn een o.a. een middagconcert, een kano-estafette met wijkteams uit Breda, een in de Haven drijvende fantasiestad en op zondag een brunchconcert met klassieke muziek en een middagconcert met Bredase coryfeeën. Ik gok o.a DJ Tiësto en DJ Cor Fijneman? Wedden?
Vader Abraham, Bredanaar in hart en nieren, zal speciaal voor de opening van de Haven een nieuw lied componeren en ten gehore brengen tijdens de festiviteiten in de stad.

Bootsman
Het zou zo maar kunnen dat Bootsman onderdeel van de openingsceremonie wordt. Als één van de eerste de Nieuwe Haven opvaren en dat onder toeziend oog van duizenden mensen lijkt me wel wat. Morgen burgemeester Peter van der Velden eens bellen wat de mogelijkheden zijn.

Wordt vervolgd...


» Foto's Corazón de Ángeles (Dordrecht 2006)Low Res.
» Foto's aanleg Nieuwe Mark (Jeroen Thoolen)
» Water In Historic City Centres (W.H.I.C.C)
» Feestelijke opening Nieuwe Mark
Trefwoorden: spanjaardsgat breda06 maart 2007

Meet a new life, meet Bram...
Bram is de zoon van Matty en Linda
Trefwoorden: babyfoto's05 maart 2007

A.S.S.P...

Mijn strijd tegen spam deed ik gisteren op deze blog uit de doeken. Gelukkig komt er nu ook hulp van buitenaf. Via E-dot host ik een behoorlijk aantal domeinen. De spam die via de mailservers van E-dot tot mij komt is aanzienlijk. Tenminste tot gisteren. Want sinds gisteren is er een nieuw anti-spam en virus systeem werkzaam op de hostingpakket-webservers van E-dot. Dit omdat de oude manier (SpamAssassin) naar hun insziens teveel spam door liet. Door de toename van spam de afgelopen maanden was het volgens E-dot tijd voor een betere oplossing om de overlast van spam tegen te gaan. Het nieuwe wapen tegen spam heet A.S.S.P.

Catch-all
De meest ingrijpende wijziging is dat per direct alle catch-all accounts zijn uitgeschakeld. Door de reusachtige toename van woordenboek-spam (nieuw woord?) in de laatste tijd (willekeurige_woorden@mijndomein.nl waar naar wordt gespamd) zorgden de catch-all accounts voor zoveel overlast voor de gebruikers op de server dat deze zijn uitgezet.

Spamfilter
De tweede wijziging die E-dot heeft doorgevoerd is dat het in cPanel(beheergedeelte) een nieuw beheergedeelte beschikbaar is die helemaal gericht op het bestrijden van spam en virussen in mijn mailbox. In het cPanel kan ik de logbestanden zien van email die geweigerd is en lezen hoe ik de spamfilter beter kan maken door bijvoorbeeld spam die door de filters is heen gekomen door te sturen naar de spamfilter van E-dot. Ook kan ik, indien ik daar behoefte aan heb, in het beheergedeelte zelf spam-methodes uitschakelen indien ik vind dat de spamfilter te goed zijn werk doet.

Zelflerend
E-dot zegt dat in de eerste 18 uur dat de spamfilter in werking is deze al voor meer dan 95% spam gefilterd heeft. En dat percentage kan alleem maar meer worden omdat volgens E-dot de spamfilters zelflerend zijn.

Wordt vervolgd...
Trefwoorden: junkmail viagra rolexLast van spam? Ik niet meer...

De blog "New in Gmail: The Mail Fetcher" van Leon Krijnen trok vorige week mijn aandacht. Vijf pop3-mailboxen beheren met Gmail. Zow...dat is handig.

Dagelijks beheer ik een boel emailadressen. Ik gebruik daarvoor Eudora van Qualcomm als emailcliënt. Op zich een erg prettig mailertje met veel handige en vooral zinnige toeters en bellen. Helaas werkt de spamfilter van Eudora niet naar behoren. Spammail, een paar honderd per dag, komt regelmatig in mijn inbox terecht en erger nog, ook vice versa.

Gmail gebruik in vanaf het allereerste begin (2004) dat deze (beta)emaildienst van Google beschikbaar kwam. Via Ebay kocht ik toentertijd voor $8,00 tien invites. Voor elk lid van ons gezin maakte ik een Gmailaccount aan. Daarnaast nog enkele accounts voor abonnementen en ander gebruik. Niet lang nadat ik de eerste mailtjes met Gmail verzond kwamen de schooimailtjes bij me binnen. Of ik deze lieden van een invite kon voorzien. Wie het netjes en beleeft vroeg kreeg er één. Met tien Gmailaccounts kreeg ik immers invites bij de vleet om cadeau te doen. Ook bovengenoemde Leon Krijnen voorzag ik zo van een invite. Zelfs enkele collega's bij hem op de internetredactie van BN/DeStem hielp ik zo op weg naar een Gmailaccount.

Even was ik bang dat het alleen zou werken in een Engelstalige omgeving van Gmail. Maar nee hoor, eergisteren stelde ik in mijn gmailaccount, die 'Dutch' als basisinstelling heeft, vijf pop3-mailboxen in. Nu twee dagen later zou ik het niet meer anders willen. 99,9% van de spam komt daadwerkelijk in de spambox terecht. Wat wel door de spamfilter heen komt wordt met twee muisklikjes naar de eeuwige spamjachtvelden verwezen. Wat kan het leven toch mooi zijn.

P.S. Google verhoogde in een paar stappen de laatste drie jaar de opslagcapaciteit van Gmail van 1GB naar 2,8GB nu. Daar is vast nog niet de rek uit want 2,8GB is met 'Get mail form FIVE other accounts' door mij zo opgebruikt.


» Mailfetcher in Gmail instellen
» 30Gigs.com (Gratis 30GB ruimte)
» Mailnation (Gratis 1000GB=1TB ruimte) HOAX!
» Spam meldenTrefwoorden: spam voorkomen04 maart 2007

5 km...

Gerard Uitdenwijk maakte vorige week melding van zijn toptijd op de 10km. Hulde! Ikzelf ben ook sinds enige weken in training om op 6 mei a.s. een top tijd te rennen tijdens de 18e Haagse Beemden Loop in het Breda. Samen met Jeroen en Louis ren ik nu eens keer per week tot we snot voor ons ogen zien. 10km is voor mij een brug te ver. Ik ga voor de 5km.

Begin vorig jaar rende ik, omdat ik me dat op 1 januari 2006 had voorgenomen, ook al wekelijks rondjes in de wijk. Door een ernstige blessure van mijn loopmaatje ging de voorbereiding voor de 17e Haagse Beemden Loop in rook op. Om elke zondagochtend alleen te gaan rennen kon ik niet opbrengen. Zwak, ik weet het. De familieloop tijdens dit jaarlijks terugkerend loopevenement liep ik daarentegen wel. Samen met moeders en onze twee zoons. De eindtijden zal ik u besparen.

Vanochtend besloten Jeroen, Louis en ik om onze looptraining op zondagochtend uit te breiden met een tweede loopsessie op de woensdagavond. Het is nog acht weken tot aan 6 mei. Dus een persoonlijke toptijd lopen op de 5km moet te doen zijn. Ambitieus zijn we zeker. Als alles op 6 mei naar wens verloopt is De Terheijdenloop (5,5km)een paar weken later een logisch vervolg. Dat geldt trouwens ook voor het startschot van de Singelloop in Breda-Centrum op 7 oktober 2007.


» Foto's Haagse Beemden Loop 2006 (Lars Scheve)
» Foto's Haagse Beemden Loop 2006 (Jeroen Thoolen)
» Foto's Haagse Beemdenloop 2006 (Hans Postelmans)
» Website Haagse Beemden
Trefwoorden: conditietraining loopschema03 maart 2007

Maansverduistering 3 maart 2007...

Op dit moment ziet er goed uit aan de hemel. Hier in Breda geen wolkje te zien. Vannacht vindt een totale maansverduistering plaats. Deze eclips is in zijn geheel zichtbaar vanuit Nederland en België. Het maximum van de verduistering, met een grootte van 1.24, vindt plaats om 0.22 uur (op 4 maart), op het moment dat de Maan ongeveer in het hoogste punt aan de hemel staat.

Tijdtabel maansverduistering

1: Gedeeltelijke eclips in bijschaduw begint: 3/03 21:17:11
2: Gedeeltelijke eclips in kernschaduw begint: 3/03 22:30:45
4: Maximum eclips: 4/03 00:21:38
5: Totale eclips eindigt: 4/03 00:58:47
6: Gedeeltelijke eclips in kernschaduw eindigt: 4/03 02:12:29
7: Gedeeltelijke eclips in bijschaduw eindigt: 4/03 03:26:08

Voor diegene waar het later vanavond bewolkt is zijn hieronder de livebeelden van de maansverduistering te volgen.

Wordt het vannacht niks dan is er altijd nog de volgende maansverduistering. Die zal op 21 februari 2008 plaatsvinden.


21:02 uur23:40 uur


UPDATE: 4 maart 2007, 0:45 uur: Ik hou het voor gezien. Te veel bewolking.
UPDATE: 4 maart 2007, 9:30 uur: Jeroen Thoolen weerstond vannacht de barre omstandigheden en zag de hemel na 1:00 uur opklaren. In zijn tuin zag hij de gehele maansverduisteringcyclus aan zich voorbij trekken en maakte daar prachtige plaatjes van.

» Foto's Jeroen ThoolenTrefwoorden: nasa foto's maansverduistering01 maart 2007

De Vliegende Hollander...

Vorig jaar oktober bezochten we voor het laatst de Efteling. Toen we eerder dat jaar deze eftelingdag in onze agenda zette gingen we er vanuit dat de in aanbouwzijnde attraktie, De Vliegende Hollander, zeker rond die periode klaar zou zijn. Jammer dan. De attraktie bleek verre van gereed vanwege technische onvolkomenheden.

Sloepen
De elf sloepen voor De Vliegende Hollander waren wel op tijd klaar. Ze zijn onder de rook van Breda gebouwd door VDL Steelweld. Ik deed daar zo'n 27 jaar geleden nog vakantiewerk en spaarde er een hagelnieuwe Kreidler RMC mee bij elkaar. Toen heette het nog Ambac en werden er dieselinspuitpompen voor traktoren gebouwd.

Kotsschaal
Vandaag maakte De Efteling bekent dat vanaf 1 april parkbezoekers een ritje (of twee) kunnen maken in De Vliegende Hollander. De Efteling omschrijft deze attraktie als een combinatie van een achtbaan en een waterbaan. Op de kotsschaal waarschijnlijk een dikke 8,5. De komende weken wordt De Vliegende Hollander nader aan de tand gevoeld middels duurtestruns. Ik kan haast niet wachten tot het 1 april is. Komende maand moet ik nog een boel peperkoek naar binnen werken om een paar gratis toegangskaartjes bij elkaar te sparen.


» Website De Vliegende Hollander
» Foto's Vliegende Hollander
» De Efteling
» Technische specificatie van De Vliegende Hollander
Trefwoorden: foto's vliegende hollanderSchijt aan Sonja Bakker...

G. Uitdenwijk heeft het aan de stok met dieetengoeroe Sonja Bakker. Op zijn blog maakte Uitdenwijk melding van zijn gevecht tegen de bandjes rond zijn middel. Dat gevecht heeft Uitdenwijk inmiddels ruimschoots gewonnen. En dat zonder de bestseller van 'dom blondje' Sonja Bakker zegt schrijft hij. Uitdenwijk heeft het over een leermoment voor alle volgelingen van Sonja Bakker. Niks moeilijk dieet, gewoon alles light en/of minder en alles komt goed. Gewoon af en toe een S.A.S. (Schijt aan Sonja Bakker) -dag inlassen kan geen kwaad, zegt Uitdenwijk op zijn blog. Uitdenwijk twijfelt aan de kennis van Sonja Bakker van voeding. En dat mag natuurlijk. Hij is niet de enige. De kwalificering 'dom blondje' en ook 'domme kip' is wel tegen het zere been van Sonja Bakker en dat van haar partner Marco(Bakker?).

De Bakkertjes zijn nu boos en zullen, als de laster van Uitdenwijk aan het adres van Sonja niet ophoudt, een Koekenbakker inschakelen die Uitdenwijk een koekje van eigen deeg zal geven. Enig gevoel voor humor van de Bakkertjes kan ik niet ontkennen. Sonja zegt in een reactie op de blog van Uitdenwijk zelfs tussen de regels door dat ze door het boek nu lekker in haar slappe was zit. Hulde!

Sonja neemt trouwens nooit een S.A.S. -dag. Wel is Sonja lid van de S.A.G (Schijt aan Gerard Uitdenwijk)-club.
Een dikke knuffel terug Sonja want ik hou wél van domme blondjes!
Trefwoorden: weight watchers bedrog zwaarlijvigheid© 2005-2009 Hans Postelmans