Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

29 juli 2007

Acclimatiseren...

Het was weer fantastisch de afgelopen twee weken op ons vakantieadres in Italie. Mede dankzij de perfecte weersomstandigheden (30+), het vakantiegevoel, de lekkere wijnen, het heerlijke eten, het verkoelende Gardameerwater, de mooie bungalow, het zwembad, de prachtige omgeving...enzovoort, enzovoort.

Kortom..., we hebben enorm genoten en de twee weken zijn omgevlogen. Gelukkig heb ik nog twee weken om te acclimatiseren voor ik weer 48 weken hard ga werken. Na woensdag hopelijk zomer (lees: vaarweer).


» Camping Zocco
Trefwoorden: camping zocco manerba zwarte zaterdag14 juli 2007

Update: Stichting Tileng...

Enige tijd geleden blogde ik over de Stichting Tileng en ons voornemen om vijf jaar lang een vast bedrag aan deze stichting te doneren. De website van Stichting Tileng nam mijn verhaal zelfs over en plaatste het als weekendverhaal op hun website.

Gisteren kregen we de naam door van de jongen die we de komende vijf jaar symbolisch sponsoren. Dani Nurhidayat is zijn naam en hij woont in Baturraden op Java in Indonesië. Met deze sponsoring zorgt ons gezin ervoor dat Dani de komende vijf jaar verzekerd is van onderwijs. En dat vindt ons gezin een prachtige gedachte. Stichting Tileng gaat trachten of ze ons een foto van Dani kunnen sturen. Voor onze kinderen zou dat het 'verhaal' van Dani helemaal compleet maken.

Wordt vervolgd...

» Fendi Jumianto kan naar school!Trefwoorden: goede doelen02 juli 2007

Staalborstelwagenbestuuder...

Sinds 1994 worden er in de gemeente Breda geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt voor de bestrijding van onkruid op de openbare weg. Er worden nu borstelsmachines ingezet om de straten en stoepen te ontdoen van onkruid. De bovengrondse delen van het onkruid worden door een draaiende stalen borstel verwijderd. Per jaar doet de gemeente Breda twee borstelrondes door de hele stad. Met ingang van vandaag is deze week onze wijk aan de beurt voor een staalborstelronde. Toevallig vanmiddag onze straat. Laat nu net op dat moment mijn schoonvader het onkruid op onze oprit tussen de stenen weg aan het krabben zijn. Dat onkruid kregen we overigens onlangs kado van diezelfde gemeente.

Eén keer wenken door mijn schoonvader trok de aandacht van de bestuurder van het staalborstelwagentje. "Zeg meneer de staalborstelwagenbestuurder...staalborstel even de oprit van mijn dochter, want met dit krabbertje ben ik nog uren bezig.", moet zo ongeveer de vraag van mijn schoonvader aan de staalborstelwagenbestuurder zijn geweest. Zonder aarzelen draaide de staalborstelwagenbestuurder behendig zijn staalborstelwagentje de oprit op en staalborstelde binnen drie minuten de hele oprit schoon.

Bedankt schoonvader en staalborstelwagenbestuurder! Tot de volgende staalborstelronde.Trefwoorden: onkruidverdelger01 juli 2007

Bootsman vaart in Nieuwe Mark...

Wat doe je als je woonplaats weer water in de binnenstad heeft gekregen? Juist, er met Bootsman in varen.

Waterman te water
Zo gezegd, zo gedaan. Tegen de avond lieten we na een grondige restauratiebeurt van een half jaar eerst De Waterman te water bij de trailerhelling onder de Terheijdense Brug. Eerlijk is eerlijk, het heeft Jeroen bloed, zweet en tranen gekost maar De Waterman is echt prachtig geworden.

Mixen
Net na zevenen arriveren Bootsman en De Waterman in Breda en varen Bootman en De Waterman voor de eerste keer onder de Hoge Brug door. Vanavond waren er de afsluitende festiviteiten rondom de opening van de Nieuwe Mark in Breda. DJ Cor Fijneman stond op een ponton midden in de Nieuwe Haven zijn nummertjes aan elkaar te mixen. Wat een heerlijke 'takke herrie'. Als ik Bootsman tot aan het ponton vaar kan ik Cor Fijneman bijna een hand geven.

Ambiance
De ambiance in de Nieuwe Haven is echt geweldig. We blijven ronddobberen in de Nieuwe Haven tot aan het einde van het concert en varen daarna nog enkele rondjes door de Nieuwe Mark.
We spreken af dat we dit tochtje binnenkort nog eens over doen. Maar dan meren we af aan de kade van de Nieuwe Haven om een hapje en drankje te nuttigen op één van de vele terrasjes rondom de Nieuwe Haven.

Op de weg terug verlenen we nog hulp aan een gemotoriseerde zeilboot zonder zeilen én zonder benzine.


» Foto's Havenfeesten Nieuwe Mark (© Jeroen Thoolen)

Trefwoorden: havengeld breda passantentariefNieuwe Mark Breda geopend...

Het kostte een paar centen maar we hebben nu iets moois in Breda. Water in de binnenstad. Waar twee jaar geleden nog een ondergrondse parkeergarage was varen nu bootjes. Sinds gisteren is de Nieuwe Mark (Nieuwe Haven) in Breda middels een groots feest geopend. Adriaan van Bergen opende in eigen persoon onder het oog van tienduizenden boeren, burgers en buitenlui de Nieuwe Mark.

Apotheose
Britt Koole, het Bredaas Mannenkoor, het kinderkoor Novakids en het Bredaas Operakoor verzorgden optredens op een podium op het water in de Haven. Een slagwerkcompositie maakte de overgang naar de apotheose, die zich hoog boven de hoofden van het publiek afspeelde. De Antwerpse groep Theater Tol zegende het water op feeërieke wijze met een spektakelvoorstelling. Vader Abraham (Pierre Kartner) zong uit volle borst zijn Bredalied (jij bent de mijne, ik blijf de jouwe) tijdens een geweldige vuurwerkshow.

Balkon
Al deze prachtige feestelijkheden zagen wij vanaf het balkon van het kantoor van Netvlies aan de Prinsenkade. Wij danken Netvlies voor hun gastvrijheid.

Vanaf maandag is in diverse boekhandels in Breda het Havenboek te koop over het ontstaan van Breda en de terugkeer van zijn bron.

HAVENFEITEN: (bron: Omroep Brabant)

» Lengte: 205 meter
» Breedte: 30 meter
» Diepte: 1,7 meter
» Inhoud rivier: 15 miljoen liter
» Riolering: 5,5 kilometer
» Ankers damwanden: 292
» Betonijzer: 225.000 kilogram
» Grond: 43.464 kubieke meter
» Klinkers: 1 miljoen
» Trottoirbanden: 4 kilometer
» Asfalt: 1931 ton
» Lichtmasten: 115
» Verkeersborden: 42» Foto's opening Nieuwe Mark (Jeroen Thoolen)
» Fotodossier aanleg Nieuwe Mark (Jeroen Thoolen)
» Foto 1 & Foto 2 © Teus Wallaard
Trefwoorden: foto's nieuwe haven havenboek breda sectie d© 2005-2009 Hans Postelmans