Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

31 juli 2005

De Vlieger...(2)

Enkele weken kochten we in een gerenommeerde
vliegerwinkel in Breda deze tweelijnsvlieger.
Bijna elke avond oefent Matthijs met zijn vlieger aan
het strand zijn kunstjes. De vlieger heeft niet veel
wind nodig. 3 bft. is voor deze stuntvlieger al genoeg
om lekker te kunnen stunten.
Zijn neef Thomas is al jaren een vliegerfan. Thomas kocht
dit jaar een vierlijnsvlieger om de wind onder controle
te houden. Na enige oefening lukt hem dat nu aardig.

Volgend jaar wil Matthijs ook zo'n vierlijnsvlieger.
Ik denk wel dat we Matthijs tot aan zijn middel moeten
ingraven wil hij niet meegenomen worden door de wind.


30 juli 2005

Spiegeltje spiegeltje...

Spiegeltje spiegeltje aan de paal...

29 juli 2005

De schatten van de zee...Een van de bezigheden van onze kids tijdens onze vakanties is het zoeken naar mooie schelpjes en het vangen van allerlei zeediertjes.Na enkele dagen is hierboven de bonte verzameling schatten
die de (noord)zee heeft prijsgegeven de laatste dagen.
De krabben en zeesterren hebben we netjes
teruggezet daar waar ze horen. In de zee...28 juli 2005

Nog meer regen in Zeeland...De laatste dagen is er veel regen gevallen in Zeeland.
Vandaag zowaar een zonnige en warme dag. Helaas van korte duur.
Zojuist is er weer een onweer boven ons vakantieadres losgebarsten.
We houden moed voor de komende dagen.21 juli 2005

Ingenieus bouwwerk...In de nabijheid van mijn huis trof ik deze diertjes aan.
Niet iedereen’s vrienden vrees ik.
Toch kan je alleen maar met verbazing kijken
hoe dit ingenieuze bouwwerk tot stand komt.

20 juli 2005

Summerholiday playlists...(3)

Na twee pogingen is dan eindelijk mijn Ipod geleverd. Bij de eerste poging (3 juli) ging het al snel mis bij de 'verwachtte' levering van de leverancier. Deze werd ineens met 14 dagen verlengd. Ik heb rap de bestelling geannuleerd. Bij de tweede poging (14 juli) leek de levering snel en secuur te worden afgehandeld. Dacht het niet. Ook hier waren rare meldingen te zien op de niet nader te noemen track&trace-pagina van de leverancier. Zo verbleef mijn iPod zeker 3 dagen op het expeditieplatform van de leverancier ronddolen waar vanaf de iPod verstuurd zou worden. Omdat eerst nog het weekend tussendoor kwam kon maandag een duitse firma eindelijk het pakketje in zijn logistieke proces opnemen. Weer via een track&trace-pagina kon ik het pakketje volgen hoe het via Groningen en een ritje door Duitsland het in Best terecht kwam. Een dag later(19 juli) stond de chauffeur 's avonds op de stoep met mijn iPod. Eindelijk!
Ik heb nog net genoeg tijd om mijn iPod te vullen met een boel playlists voor ik met vakantie ga.Trefwoorden: gwallet visa rembours

19 juli 2005

H.Postelmans-Blog headlines on your site...

Via de website Feedonsite.com is het mogelijk om RSS feeds te publiceren als "normale" headlines op elke website. Wij dachten in eerste instantie dat het om een soort sitecast ging, maar dit is vele malen handiger. Als je de URL van een RSS feed weet, kun je de headlines binnen een minuut op je eigen site plaatsen. Bovendien maakt de site het mogelijk voor websites met een RSS feed om deze actief te promoten. Als iemand de headlines van deze blog op z'n site wil zetten (lijkt me sterk), hoeft hij alleen maar op de "SITE" button hieronder te klikken. (bron: Hyped)
Trefwoorden: feedburner syndication bloglines

18 juli 2005

Google, largest privacy risk on the Internet...?

Zoeken met Google, mailen met Google(Gmail), Bloggen met Google(Blogger), snel internetten met Google(Web Accelerator) en Google is inmiddels een betaalservice aan het ontwikkelen.

,,This is a lot of personal information in a single basket", zei Chris Hoofnagle, senior counsel with the Electronic Privacy Information Center (EPIC), onlangs. Lees het hele verhaal op Forbes.com. Heeft Chris een punt?


Trefwoorden: internet privacy policy encryption

16 juli 2005

Luchtdoop...(3)

Zoals ik eerder meldde stond vandaag mijn tweede luchtdoop op het programma. Samen met Peter Honig werden wij verwacht op vliegveld Seppe voor een Airview van het HSL-Zuid tracé, Meer(B)-Moerdijk vanuit een Cesna. De ontvangst was hartelijk. Na betaling van de rekening was er nog even tijd om de toestellen die langs de airstrip geparkeerd stonden van dichtbij te bekijken. Op dat moment stond er net iemand zijn tweemotorig vliegtuig af te tanken. De brandstof van deze kleine vliegtuigen gaat dus ook gewoon in de vleugels. Tijd om in te stappen. Peter gaat achterin en ik voorin. Het komende (vlieg)uur zal de piloot zich met dit instrumentarium bezighouden. Ook ik heb wat metertjes voor me. Ik heb zelfs een eigen stuurtje.

Na het nalopen van een checklist vertrekken we om precies 13.40 uur. Een minuut later zien we vliegveld Seppe rap onder ons verdwijnen.
Omdat we richting Roosendaal starten en we de andere kant op moeten, we willen immers naar Meer(B), maken we tegelijkertijd met het stijgen een sterke bocht naar rechts. Peter Honig lijkt het nog niet helemaal naar zijn zin te hebben. Naar mate we hoger stijgen wordt ons al snel duidelijk dat de omstandigheden waaronder we moeten fotograferen niet helemaal optimaal zijn. We klagen niet en genieten van de vlucht tot we in Meer aankomen. Onderweg komen we langs industrieterrein Nijverhei in Etten-Leur. Mijn werkgever is daar gevestigd.

Na enkele minuten zijn we gearriveerd bij Meer(B). We vliegen verder noordwaarts. Bij knooppunt Sint Annabosch maken we een ruim rondje. Volgende halte is het vernieuwde knooppunt Princeville. Hier is middenboven het wegrestaurant Princeville goed te zien. Verderop liggen respectievelijk de tunnelbak Prinsenbeek, de stadsducten en het het viaduct Backer en Ruebweg. We vliegen om de Eurotoren heen en gaan richting het MyCom-stadion. De thuisbasis van NAC. Naast het stadion liggen de flyovers die kruizen met andere sporen. Als we Breda achter ons zien verdwijnen, en we de Haagse Beemden rechts laten liggen, vliegen we langs de waterzuivering Nieuwveer.

Niet veel later het nieuwe NS-station Lage Zwaluwe. Dan komen we aan bij het eindpunt van ons vliegplan. De HSL-brug over het Hollandsch Diep. Imposant én sierlijk. Dit plaatje zag ik vanmorgen in BN/deStem. Van boven ziet het er zo uit. Peter lijkt het nu beter naar zijn zin te hebben.

We vliegen weer terug en hebben nog tijd om even over mijn huis te vliegen. Altijd leuk natuurlijk! Van de laatst gebouwde wijk in de Haagse Beemden, Kroeten Eiland, is goed te zien dat deze wijk geheel omgeven is door water. We vliegen nu echt terug naar Seppe en krijgen al snel de landingsbaan in zicht. Enkele minuten later sta ik weer met beide benen op de grond.

Volgend jaar weer Peter??

Update: Jeroen heeft al aangegeven dat hij volgend jaar ook wil meevliegen.


Trefwoorden: bam nbm projectbureau rheda 2000

Luchtdoop...(2)
Vanmiddag vloog ik samen met Peter Honig een uur
boven het HSL-Tracé, Moerdijk - Meer (B).
Later vanavond meer foto's van deze belevenis.

15 juli 2005

Luchtdoop...(1)

Zaterdag 13 september 2003 zal ik nooit meer vergeten. Op die dag had ik mijn luchtdoop. Niet in een grote Boeing maar in een éénmotorige Cesna.
Samen met enkele vrienden hadden we vanaf vliegveld Seppe een één uur durende rondvlucht boven de Haagse Beemden gepland. Koen was toen onze piloot. Een geweldige ervaring om van grote hoogte je woonomgeving onder je reet voorbij zien komen.

Morgenmiddag doen we die vlucht nog eens over. Samen met Peter Honig ga ik het HSL-traject, Moerdijk - Meer (B), fotograferen. Peter fotografeert dit traject al enkele jaren maandelijks vanaf de grond. Morgen doen we dat eens vanuit de lucht. Als er tijd over is vliegen we natuurlijk nog even over mijn huis. Morgenavond natuurlijk alle foto's in dit theater.


14 juli 2005

Summerholiday playlists...(2)

Eerder vertelde ik over mijn aankoop van een Ipod mini. De leverancier meldde eerder dat de Ipod op 12 juli verzonden zou worden.
Gisterenavond bleek die datum enigszins bijgesteld te zijn omdat de leverancier door de voorraad bleek te zijn. De nieuwe verzenddatum die werd afgegeven lag zo ongeveer midden in mijn vakantie. Laat ik de Ipod nu juist voor de vakantie gekocht hebben. Ik heb de bestelling dus rap geannuleerd.

Natuurlijk is de verklaring dat de Ipods niet aan te slepen zijn legitiem.
Dit bericht las ik zojuist op Dutch Cowboys.

Apple heeft mede dankzij de populaire iPod de nettowinst over het 3e kwartaal vervijfvoudigd. Van eind april tot eind juni schoot het nettoresultaat omhoog naar 320 miljoen dollar. Niet zo gek als je ziet dat er in datzelfde kwartaal 6,15 miljoen iPods verkocht werden, dat is ongeveer 616% meer dan vorig jaar.

Om mijn summerholiday playlists toch te kunnen luisteren tijdens de vakantie heb ik nu de Ipod hier besteld. Wel iets duurder, maar wel een boel Ipods in stock.

Verwachtte leverdatum, a.s zaterdag. Yeah...!


13 juli 2005

Groen moet wijken voor blik...

Steeds meer gezinnen in de Haagse Beemden bezitten meer dan één auto. Omdat de door de gemeente Breda gehanteerde parkeernorm van 1.2 parkeerplaats per woning daarom vaak niet toereikend is neemt de roep om meer parkeerplaatsen in de wijk alsmaar toe.

Uit de wijkkrant Haagse Beemden Nieuws

Door Hans Postelmans

Het afgelopen jaar zijn er bij het Bewonerskomitee Haagse Beemden (Bekom) veel klachten binnengekomen over parkeerproblemen in de wijk. Volgens de klagers is wildparkeren op trottoirs en op verkeersonveilige plaatsen aan de orde van de dag omdat er niet voldoende parkeerplaatsen zijn in de Haagse Beemden.

,,De norm van 1.2 parkeerplaatsen per woning die in Breda wordt gehanteerd is inderdaad niet meer voldoende tegenwoordig. Overigens is het wel zo dat de verdeling van die norm van dien aard is dat er geen enkele garantie ligt dat er in de eigen (woon)straat kan worden geparkeerd´´, aldus de secretaris van het Bekom, Piet van Overbeeke.

Rogier van den Boom woont in de Cannaertserf. Volgens hem zijn veel gezinnen in de Cannaertserf tweeverdieners en hebben twee auto’s.
,,Deze mensen parkeren hun auto’s ‘noodgedwongen’ aan de linkerkant van de weg wat gevaarlijke situaties oplevert voor fietsers en ander langzaam verkeer``, zegt van den Boom.

In de Noortberghmoeren wordt het wildparkeren al 22 jaar gedoogd. Bewoners parkeren noodgedwongen op de stoep om dat er geen plaats is op de officiële parkeerplaatsen. Eind vorig jaar echter zijn enkele bewoners aldaar door de wijkagent verzocht om niet meer op de stoep te parkeren. Wordt hier geen gehoor aangeven dan zal er procesverbaal worden opgemaakt.

Piet van Overbeeke, ,,Wij onderkennen de roep om meer parkeerplaatsen in de Haagse Beemden. Bewoners komen naar ons omdat ze denken dat wij voor hun het probleem kunnen oplossen. Natuurlijk praten we geregeld hierover met de gemeente. Toch dienen bewoners zelf de initiatieven naar de gemeente te doen. Als bewoners zelf een oplossing voor ogen hebben voor een parkeerprobleem dienen ze dat zelf aan de gemeente te presenteren.
Het Bekom kan hen daarbij wel helpen.

Een ‘simpele’ oplossing lijkt voorhanden als het aan de bewoners van de Cannaertserf ligt. ,,Er ligt hier een groenstrookje aan de oneven kant van de Cannaertserf. Daar kunnen zeker zes extra parkeervakken worden gemaakt. Auto’s hoeven dan niet langs de kant van de weg geparkeerd worden en de verkeersveiligheid is ook weer in orde”, aldus van den Boom.
Door tijdgebrek heeft hij voor deze ‘oplossing’ nog geen concreet plan aan de gemeente kunnen presenteren maar wil dat later dit jaar zeker wel gaan doen.

Als bewoners het traject ingaan om in hun woonomgeving meer parkeergelegenheid te realiseren is volgens het Bekom geduld daarbij wel gewenst.
,,De gemeente gaat niet over één nacht ijs daar waar groen moet wijken voor blik…”12 juli 2005

Een behouden vaart...

Ad Mutsears is een klant van mij. Hij is de eigenaar van AMH Charters. AMH Charters is een zeilcharterbedrijf wat al enkele jaren een begrip in zeilcharter Nederland is. Met zijn Ocean Breeze, verzorgde hij tot voor kort vele bedrijvenuitjes voor gerenomeerde bedrijven uit heel Nederland.
Tot voor kort..., want in Rijen zijn huis en haard onlangs verkocht.

Op 1 augustus a.s. zal Ad met vrouw en twee kids met de Ocean Breeze vertrekken naar warmere oorden. Het is Ad zijn bedoeling om op 1 maart 2006 te arriveren in Curaçao. In de tussentijd houden Ad en zijn gezin een lange zeilvakantie in zeewateren van Europa. Eerst doen ze o.a. diverse havens in Engeland aan. Daarna een boel havens in Spanje en omstreken. Begin februari 2006 maken ze vanaf Las Palmas in drie weken tijd de oversteek naar de Caraïben.

In Curaçao gaat Ad, die diepzeeduiker als beroep heeft, aan het werk voor een Amerikaanse firma. In het weekend en in zijn vrije tijd wil Ad zijn zeilcharterbedrijf rond de benedenwindse eilanden verder uitbouwen.

Wij wensen Ad, Anja en de kinderen én de Ocean Breeze een behouden vaart...!


11 juli 2005

Haagse Beemden Digitaal...

Al eerder sprak ik hier over een website waarvan ik 5 jaar de webmaster ben. Haagse Beemden Digitaal (HBD) is een wijksite die zijn world-wide-web-doop in september 2000 kende. Vanaf het prille begin ben ik betrokken met de bouw en het onderhoud. De website is een initiatief van het Bekom, de wijkraad van de Bredase wijk Haagse Beemden waar 30.000 mensen wonen.

Laatst maakte ik een rekensommetje. In deze 5 jaar dat ik webmaster ben van HBD heb ik minstens 1000 (vrijwilligers)manuren per jaar gemaakt om de website actueel te houden. Dan heb ik alleen over mijn eigen manuren. Peter Honig, onze HSL-fotograaf voor het HSL-dossier, steekt net als ik heel veel uren in HBD. Niet eens zo onverdienstelijk. Regelmatig wordt hij gevraagd om presentaties in den lande te geven over de aanleg van HSL-Zuid waarvan hij al jaren de voortgang van de bouw fotografeert..

De komende maanden is er veel werk te doen. Jeroen Thoolen van Netvlies (die de hosting verzorgt van HBD) heeft toegezegd om mee te helpen HBD klaar te maken voor de toekomst.
Dat wil zeggen. Een Content Management System (CMS) waarmee meerdere webmasters aan HBD kunnen werken én een nieuwe frisse layout.

10 juli 2005

Steady as she goes...

Al enkele jaren zijn we in het bezit van een echte boot. Aangeschaft toen we 2 jaar geleden onze vakantie in Italie aan het Gardameer vierden. Vanmorgen onze boot weer eens tevoorschijn gehaald.

Wat we ons van de vakantie in Italie nog kunnen herinneren is dat het een heidens karwei was om de boot vol lucht te krijgen met een voetpompje door een immens vulgat. Dit jaar doen we het anders. Met een professionele pomp (een compressor is uit den boze) pompen we de boot binnen de 5 minuten vol. Kan ook niet anders met deze specs

Tijd om te gaan varen hier in de buurt. Matthijs wil als eerste peddelen. Dat valt nog niet mee. Voor je het weet draai je rondjes met de boot.

Na een kwartiertje neem ik de peddels over. Matthijs tankt even bij en hij neemt ook de camera over.

Daar willen we naar toe. Steady as she goes...


Trefwoorden: freetime zekerheidssysteem doppelhub whencke friedola

09 juli 2005

1800 and counting...

Een tijdje geleden maakte ik melding van Preople Ranking. Het bleek een Nederlands initiatief te zijn.
Je kan er een naam invullen en een robot zoekt het web af om te kijken hoe vaak deze naam op het World Wide Web gevonden wordt.

In mijn geval toen 310 maal. Je kan er ook een wedstrijdje doen.
Voor de gein de competitie aangegaan met Google. Helaas, Google won met een miniem verschilletje.

Vanavond deed ik nog eens een Preople Ranking test. Nu bijna een maand later en een boel blogs verder blijkt dat mijn naam in de Preople Ranking inmiddels verzesvoudigd is. Heeft vast iets te doen met RSS. :)

1800 and counting...


We got him...

Sinds mijn oudste zoon Matthijs sportvissen als hobby heeft ontdekt trekt hij er bijna dagelijks op uit om hier in de wijk de grootste en mooiste vis uit zijn visdromen te vangen, namelijk 'De Snoek'. Niet lang geleden ving hij er bijna een bij toeval. Matthijs viste toen met een vaste hengel en brood als aas. Snel had hij beet. Bij het ophalen van het visje sprong er een grote snoek uit het water en beet een stuk uit de zojuist gevangen voorn.
Geschrokken als hij toen was hoor ik hem nu al enkele weken zeggen, ,,Die snoek ga ik vangen pap...".

Vanavond na het eten vertrokken we zoals wel vaker naar onze favoriete visstek. Dit keer namen we geen vast hengel en brood als aas, maar een werphengel met kunstaas om roofvissen te vangen. Bijvoorbeeld een (grote)snoek. Dat kunstaas best gevaarlijk kan zijn leerde we niet zo lang geleden.

Na enkele nepaanbeten (takken en waterlelies) leek Matthijs na een uurtje toch echt beet te hebben. Zijn kromme hengel deed vermoeden dat hij 'grote jongen' aan de haak had geslagen. Binnen enkele seconden was de vis door Matthijs een 20-tal meter binnengetakeld.
Toen werd het spannend. De vis die we nu voor eerst in beeld kregen bleek inderdaad een snoek die Matthijs al zo lang wilde vangen. De snoek bood enkele minuten veel tegenstand maar moest zich toen gewonnen geven aan Matthijs. Toen de snoek op het droge lag werd natuurlijk de lengte geschat. Ruim 60cm!

De haak verwijderen bleek nog een hele klus. Toch na enige tijd konden we de door Matthijs eerste gevangen snoek weer rustig in het water terugzetten. De snoek zwom rustig weg en Matthijs glunderde van oor tot oor.
Omdat we geen fotocamera mee hadden genomen rekenen we vanaf nu een fotocamera tot onze standaard sportvisuitrusting. Al is het alleen maar om onze vangsten vast te leggen voor het thuisfront.


07 juli 2005

De Vlieger...

Vliegeren is een van de leuke bezigheden die we tijdens onze vakantie veel doen. Aan het strand van Dishoek wanneer de meeste badgasten teruggekeerd zijn naar hun vakantiehuisje, caravan of tent nemen wij bezit van het strand. Veel ruimte en meestal ook goede vliegerwind zijn de ingrediënten om lekker even los te gaan en één te worden met de elementen.
Van de twee vliegers die we vorig jaar kochten hebben we eerder deze week nog een complete vlieger kunnen bouwen. Tijd dus voor een nieuwe.

Vanavond na het eten even naar deze vliegerwinkel gereden. Binnen heel veel keus voor de echte liefhebbers. Onze voorkeur gaat uit naar een snelle trick- & stuntvlieger.
Ons oog valt op de vliegers van HQ. De keuze is snel gemaakt. De nieuwste vlieger van HQ is de Bebop. Een snelle en allround vlieger. Precies wat we zochten.
Nu nog wel twee weken wachten tot we weer aan het strand van Dishoek onze vliegerkunsten kunnen oefenen.

Nog even de specs van de Bebop op een rijtje:

Width : 145cm / 57 inches
Height : 69cm / 27 inches
Sail fabric: Nylon
Frame: Fiberglas 4+5mm
Lines : Q-Fusion 23 kp/50lb., 2x20m/65ft. on winder with straps, incl.
Wind range : 3-6Bft
Age Recommendation : 8+


06 juli 2005

Toeval of niet...

Zojuist mailde een collega dat hij bij thuiskomst vanmiddag een niet verwacht pakketje aantrof.
Wat zou daar nou in zitten?
In het pakketje trof hij dit kleinood van deze firma aan. Een presentje van de werkgever van zijn vrouw.

Dat is ook toevallig! Ik wacht al enkele dagen op de aflevering van een wel verwacht pakketje. Verwachtte leverdatum 12 juni 2005.

Het is tegenwoordig wel verstandig om geen witte oordopjes te gebruiken Sjonnie!

Dode om Ipod...

Twee tieners worden ervan verdacht in de New-Yorkse wijk Brooklyn een jongen te hebben doodgestoken om zijn draagbare iPod-muziekspeler, aldus de politie.

De 15-jarige Christopher Rose en drie van zijn vrienden werden zaterdagavond door een groepje jonge mannen belaagd. De belagers eisten de iPod van Rose en staken de jongen twee keer in de borst toen hij zich verzette. De groep ging er met de iPod en een rugzak vandoor.

Volgens de politie zijn dit jaar in de metro van New York al vijftig mensen van hun iPod beroofd. De muziekspelers zijn zeer gewild en herkenbaar aan de witte oordopjes. (bron: nu.nl)

ATTENTIE IPOD EIGENAREN!!
U bent dus gewaarschuwd als u uw witte oordopjes in uw oren heeft...
Liever geen witte oordopjes gebruiken. Alternatieven zijn er genoeg.03 juli 2005

Summerholiday playlists...

Zojuist de knoop doorgehaakt en een Ipod Mini met 4 giegel opslagcapaciteit besteld.
Tot volgende week luister ik mijn favoriete muziek met mijn Ipaq 6340. Op het SD kaartje van 512 mb is weinig ruimte voor uren luisterplezier.
En voor de zomervakantie is een Ipaq niet echt handig met al dat strandzand. Daarnaast kan ik op mijn vakantieadres, middels mijn laptop, ook Podcasts downloaden en die beluisteren via de Ipod.
Deze week ben ik dus druk met het samenstellen van (summerholiday)playlists met de niet te evenaren Itunes player.


02 juli 2005

Watching Live8Live...
No Blogs today, watching Live8Live.


01 juli 2005

Geen man overboord...(2)

Enige tijd geleden heb ik hier gemeld dat ik op zoek was naar 3 zwemvesten. Ik en mijn twee zonen gaan over een paar weken een dagje varen met de Waterman van Jeroen Thoolen.
Een zwemvest tot 15 kg voor mijn jongste zoon en voor mijzelf een zwemvest met een drijfvermogen van (burb...) +100kg heb ik inmiddels gekocht via Marktplaats.

De laatste, een zwemvest van 30 tot 40 kg voor mijn oudste zoon scoorde ik vanavond. Wederom via Marktplaats. Gerard Uitdenwijk haalde het vanavond op in Dordrecht. Gerard Bedankt!

Paris Hilton, The adult movie...

De commercial waarbij Paris Hilton zichzelf verwend met een flinke wasbeurt werd destijds in de USA gebanned van de TV.

Nu is er een remake van deze commercial die wel goed bevonden is voor jeugdige kijkertjes in de United States of America.


© 2005-2009 Hans Postelmans