Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

15 november 2008

Trainen voor de Mastboscross 2009...

Eerder proefde ik tweemaal aan het hardlopen door diepe plassen, modderpoelen, gladde bospaden, sloten, heuvels, zandpaden, bagger en weersomstandigheden die vooral toebehoren aan de herfst. De eerste keer vorig jaar tijdens de 49e editie van de Warandeloop in Tilburg. De tweede keer, begin dit jaar, tijdens de BN/DeStem Mastboscross in Breda.

Dit jaar was ik eigenlijk niet van plan om te gaan crossen. Het bosparcours ligt me eigenlijk niet zo. Reden? Ruim 100+ kilo die ik door bovengenoemde omstandigheden moet slepen. Dat is keihard werken kan ik u vertellen. Toch ben ik van gedachte veranderd. Enkele weken geleden rende ik samen met collega's 5km tijdens bedrijvenloop van de Brabant Marathon in Etten-Leur. Mijn eindtijd strandde, als gevolg van geen voorbereiding, ver boven de 30 min. Een bar slechte tijd dus. Mijn PR (5km), gelopen tijdens Dwars door Dongen, ligt ver onder de 30 min. Daarnaast heb ik de opvolgende dagen na de bedrijvenloop bijzonder veel last van spierpijn gehad.

Genoeg redenen om de hardlooptraining weer op te pakken. Vorige week rende ik samen met Desirée en Rien een kort rondje. Dat smaakte na afloop naar meer. Deze week schreef ik (Karin, Sven en Jeroen ook) me alsnog in voor de 40e editie van de BN/DeStem Mastboscross. En dat niet alleen. Tevens schreef ik me in voor een hardloopclinic die mij goed voorbereid aan de start van deze landelijke zeer bekende boscross moet brengen. Inschrijven voor deze hardloopclinic in het Mastbos onder leiding van professionele trainers kan nog steeds.

Komende weken zal ik op deze LiveBlog mijn vorderingen op weg naar de Mastboscross publiceren.


Trefwoorden: av sprint breda

© 2005-2009 Hans Postelmans