Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

30 april 2007

Prijs(je) in de Staatsloterij...

Deze maand hebben we met opzet niets gewenst. Ook geen grote prijs in de Staatsloterij. Na vandaag weten we dat het heeft geholpen om geen grote prijs te wensen. Ons winnend lot brengt een kleine bescheiden prijs op. EUR 30,00!

Volgend maand wensen we weer wat meer. Wie weet.Trefwoorden: politieke partijen homohuwelijk bigamieBootsman en Koninginnedag 2007...

Terwijl Bea en haar gevolg zich een weg baant door twee Brabantse steden (Woudrichem en Den Bosch) en met in haar kielzog de Commisaris van de Koningin, Johanna Rika Hermanna (Hanja) Maij-Weggen besluiten wij om een boottochtje met Bootsman te maken naar het Oranje-vertier in Breda-Centrum. De kindervrijmarkt in het Valkenberg bijvoorbeeld. Daar aangekomen meren we toch maar niet aan vanwege de enorme drukte. We varen door om een rustige singeltocht te maken.


» Lees verder...
Trefwoorden: oranje bitter koekhappen zaklopen29 april 2007

Extreme droogte in 2007...

Nico Koevoets is de weerman van de Haagse Beemden. Volgens Nico heeft april 2007 geschiedenis geschreven.

Nico Koevoets:
,,Het is ongelooflijk wat er afgelopen weken allemaal gebeurd is in meteoland, ook in de Haagse Beemden. De gemiddelde temperatuur komt uit op ongeveer 14,7 graden en dat is liefst 6,3 graden hoger dan normaal. April 2007 is zelfs duidelijk warmer geweest als een normale meimaand! Vooral tijdens de tweede helft van de maand konden we ons regelmatig in juli.., ja juli wanen. Er zijn zeven zomerse dagen van 25 graden genoteerd waarvan zelfs één dag tropisch.

April is sinds het begin der waarnemingen (300 jaar geleden) nooit zo warm geweest. Verder is het recordzonnig geweest en dat leidde ook tot sterke verdamping. De neerslag was ook bijzonder en zeer extreem. Er is geen enkele druppel gevallen. Dat is in Nederland nog nooit eerder, ja nog nooit eerder vertoond. Een hele kalendermaand zonder één enkele druppel regen. De boeren in onze wijk zijn dan ook al volop aan het sproeien. De droogte is al vanaf 21 maart aan de gang. Sinds die datum viel er slechts 0,3 mm. De warmte van deze aprilmaand staat overigens niet op zichzelf. Sinds eind juni vorig jaar staat het kwik in de thermometers heel vaak extreem hoog. We beleven een zeer bijzondere periode".
Als deze droogte en warmte aanhouden (wat op basis van de persistentieregel, een eenmaal ingezette trend die zichzelf kan versterken en in het zadel kan houden zeer goed mogelijk is), dan gaan we de komende zomer op allerlei gebieden grote problemen krijgen.


» Recordtemperatuur in de Haagse Beemden (14-4-2007)
» Weerman Nico Koevoets sprakeloos (15-4-2007)

Trefwoorden: beregenings verbod weersverwachting breda dorst28 april 2007

Boe Of Bah Nieuws...(5)

Bouvigne en Markdal op website Volkskrant

Vanaf vandaag is op de website van de Volkskrant een documentaire te zien onder de kop “Nederland verrommelt” (Ruimtelijke agenda 1). Hier wordt als eerste Bouvigne en het Markdal belicht. Filmpje kijken doe je hier.


» Vrienden van het MarkdalTrefwoorden: list en bedrog aad ouborg27 april 2007

Mulder...
Vroeger algemeen, nu zijn ze door bestrijding relatief zeldzaam.
Vanavond bij ons in de voortuin gespot.
Meulenaerke teld oew geld
En gaat dan nog es vliegen
Aanders kommen de dieven;
De dieven nemen oe mee naor 't veld
Meulenaerke teld oew geld.


» Meikever
» Meikever waarnemeningenTrefwoorden: melolontha melolontha landbouwbestrijdingsmiddelen gewasschade23 april 2007

Bootsman te water gelaten...

Een dag na het lakken van het houtwerk en polyesterrand bleek Bootsman al droog genoeg om te water gelaten te worden. Vorig jaar tilde zes sterke mannen Bootsman van de trailer en lieten hem voorzichtig te water in de haven van Terheijden. Dit jaar verliep de tewaterlating iets anders. Via een trailerhelling tussen de rietkragen van De Mark en onder de Terheijdense Brug rolde Bootsman binnen enkele minuten van de trailer het water in. De Zafira met trailer de trailerhelling weer oprijden bleek nogal een probleem door gebrek aan grip. Rokende voorbanden tot gevolg.


» Lees verder...
Trefwoorden: watersport vaarroute breda nieuwe mark22 april 2007

Boe Of Bah Nieuws...(4)

Op dinsdag 17 april jl. heeft de Vereniging Vrienden van het Markdal en Buitenplaats Bouvigne ingesproken tijdens de vergadering van de Raadscommissie Bouwen en Wonen van de gemeente Breda.

Laten informeren
Tijdens deze vergadering hebben de raadsleden van de Commissie zich door het College van B&W en belanghebbenden laten informeren over de nieuwbouwplannen van het waterschap op Buitenplaats Bouvigne. Daarnaast heeft een aantal belanghebbende partijen ingesproken op deze vergadering. Zo hebben o.a. ingesproken de Nederlandse Kastelenstichting en de Groene Koepel. Ook onze Vereniging heeft het woord gevoerd. Als bijlage treft u de tekst aan van onze toespraak voor de raadsleden en de verantwoordelijke wethouder, de heer A. Adank. De Vereniging heeft zich bij het schrijven van deze toespraak laten bijstaan door diverse gerenommeerde deskundigen.

MonumentenvergunningHet College van B&W zal op basis van de diverse ingediende zienswijzen en de informatie zoals op 17 april jl. tijdens de Raadscommissie uitgewisseld een besluit nemen over het al dan niet toekennen van een monumentenvergunning ten behoeve van het geplande nieuwbouwkantoor op buitenplaats Bouvigne. Voor eind mei 2007 wordt geen besluitvorming verwacht. Wel is duidelijk dat het besluit uiterlijk 17 juli 2007 door het College van B&W genomen dient te zijn.


» Lees verder...
Trefwoorden: aad ouborg list en bedrogGroot onderhoud Bootsman...

Het watersportseizoen 2007 is twee weken geleden van start gegaan. Bootsman heeft de hele winter op de trailer gestaan. Wachtend op groot onderhoud. Door gebrek aan tijd kwam ik er afgelopen winter niet aan toe om een schuurmachine en kwast ter hand te nemen om Bootsman te voorzien van een nieuwe laag verf. Tot vorige week. Vrijdagavond begonnen met schuren en zaterdagochtend het houtwerk en de polyesterrand afgelakt. Daarnaast Bootsman voorzien van nieuwe stootwillen die beschadigingen van de romp het komende watersportseizoen moeten voorkomen.


» Foto's groot onderhoud Bootsman
Trefwoorden: aflakken polyester primer21 april 2007

Zo, nu eerst een...


Trefwoorden: senseo15 april 2007

YAM 380S...

Vandaag (15 april 2007)startte officeel het watersportseizoen 2007. Bootsman is nog niet helemaal klaar om al tewater gelaten te worden. Nog een paar kleine klusjes te gaan. De Waterman ligt ook nog ondersteboven. De kiel krijgt een grote beurt.

Naar verwachting gaan beide bootjes komende zondag te water. Toch werd er vandaag gevaren. Neef Thomas en Sander probeerde hun YAM 380S vandaag voor het eerst uit. De YAM 380S is uitgerust met de Johnson 5pk die de vorige vaarseizoenen Bootsman voortbewoog. Een hartstikke zuinig motortje zou later blijken. De YAM 380S ligt nagenoeg op het water. Als gevolg daarvan hoeft er weinig water verplaatst te worden. Vanmiddag is er ruim vier uur (volgas)gevaren. Aan het eind van de dag bleek dat de Johnson maar acht liter verbruikt had. Komende zomer zal de YAM 380S ook in het Gardameer te water worden gelaten. Ik kijk er al naar uit.


» Alle foto's van vandaag.
Trefwoorden: mengverhouding 2-takt 1:100 1:5014 april 2007

Lezersbrieven...

'Ik wil Bouvigne helemaal niet kopen!'
Dat is een quote van Aad Ouborg die vandaag is te lezen in zijn ingezonden brief aan BN/DeStem. Eerder maakte Aad Ouborg tijdens een uitzending van de TV Show van Ivo Niehe slim van de gelegenheid gebruik om zijn mening te spuien over het behouden van het Markdal in zijn oude glorie.
Het artikel lees je hier.
De brieven met meningen van voor- en tegenstanders lees je hier.


» Vrienden van het Markdal


UPDATE 16 april 2007
Op de site van BN/DeStem kunt u (direct rechtsboven op de startpagina) laten weten wat u van de nieuwbouwplannen van het waterschap vindt. Door middel van het uitbrengen van uw persoonlijke stem.
Trefwoorden: politieke partijen homohuwelijk bigamie13 april 2007

Boe Of Bah Nieuws...(3)

Bouvigne in Raadscommissie Bouwen en Wonen
De nieuwbouw op buitenplaats Bouvigne zal op aandringen van onder andere onze Vereniging behandeld worden in de openbare vergadering van de Raadscommissie Bouwen en Wonen van de gemeente Breda.
Deze vergadering vindt plaats op dinsdag 17 april om 19.30 uur in de raadzaal op het Stadserf te Breda (achterom het oude stadhuis). De raadzaal is open vanaf 19.15 uur.

Inspreektijd
De Vereniging heeft inspreektijd aangevraagd en zal de Raadscommissie Bouwen en Wonen toespreken. Daarnaast zal ingesproken worden door een aantal andere bezorgde instanties. Na het inspreken is er voor de Raadscommissie gelegenheid om vragen te stellen aan de insprekers. Vervolgens vindt een discussie plaats over Bouvigne tussen de Raadscommissieleden onderling.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van:
Vereniging Vrienden van het Markdal en Buitenplaats Bouvigne
Correspondentieadres: Bieberglaan 28, 4834 MK Breda
e-mail adres: info@vriendenmarkdal.nl
website www.vriendenmarkdal.nl» Boe Of Bah...(2)
» Boe Of Bah...(1)
» Bahvigne NEE..! OF Bouvigne JA..(2)
» Bahvigne NEE..! OF Bouvigne JA..(1)

Trefwoorden: list en bedrog11 april 2007

Geldboom...

Jolleke plantte vandaag een geldboompje. Aanleiding? De alsmaar duurder wordende levensbehoeften. EUR 78,00 voor een paar kinderschoenen waarvan je weet dat ze over vier maanden alweer te klein zijn. De detailhandel vaart er wel bij.

Wil er al iemand een stekje van onze geldboom reserveren?Trefwoorden: de gulden terug10 april 2007

Vrijplaatsen...

De gemeente Breda heeft een vrijplaatsenbeleid ontwikkeld om het leef- en woonklimaat in mijn stad te verbeteren. Vrijplaatsen zijn groepen van personen en of locaties waar de overheid nog niet effectief heeft kunnen of willen optreden als het gaat om het handhaven van regels en wetten. De gemeente Breda vindt het maatschappelijk niet aanvaardbaar dat bewoners van deze plekken anders met de uitvoering van regels worden benaderd dan anderen.
(Bron: Persbericht gemeente Breda)

Helemaal mee eens!

Vandaag organiseerde de gemeente Breda in het kader van het vrijplaatsenbeleid een handhavingsactie in een deel van het centrum van Breda. Samen met de politie, justitie, de belastingdienst, de voedsel- en warenautoriteit, de vreemdelingenpolitie, de arbeidsinspectie en een courageteam speciaal voor druggerelateerde zaken doorzochten totaal 56 mensen 16 panden waaronder growshops, kadoshops, belwinkels, een coffeeshop en enkele winkelpanden.

Toen de rookwolken waren opgetrokken bleek de buit uiterst mager. Er werden twee personen aangehouden. Er werd 500 gram hasj gevonden en een (kleine)hoeveelheid wiet. In een pand werd een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. Wel zonder planten of stekjes. Hulde!
Goed beschouwd is het eigenlijk nog niet eens zo slecht gesteld met mijn mooie stad in het zuiden.
Trefwoorden: wietkwekerij growshops joint rollen08 april 2007

Avondrood...Prachtig avondrood aanschouwde ik vanavond vanuit mijn zolder raam. Op de achtergrond de Kroeten windturbine op het terrein van de waterzuivering Nieuwveer (of 14 juli 2003) in het buitengebied van de Haagse Beemden.

Trefwoorden: avondrood brengt water in de sloot07 april 2007

Groen = Rood...

Mijn verhaal van enkele maanden geleden over mijn kleurenblindheid werkt nog steeds op de lachspieren van bepaalde iemanden. Dat ik drie maanden geleden het verschil niet zag tussen een rood en een groen stoplicht wil maar niemand geloven. Natuurlijk weet ik dat op een verkeerslicht rood boven en groen beneden zit. Maar onder nachtelijke en regenachtige omstandigheden en daarbij opgeteld de gekleurde straatverlichting wordt het voor mij erg moeilijk het een van het ander te onderscheiden. Voor al diegenen die mij niet willen geloven. Hierbij het wetenschappelijk bewijs.
Kom er maar in Jeroen!
Trefwoorden: koos speeBoe Of Bah Nieuws...(2)

Op 16 maart jl. heeft Omroep Brabant ruim aandacht besteed aan de acties van Vereniging Vrienden van het Markdal en buitenplaats Bouvigne. U kunt de uitzending opnieuw beluisteren.

Eerste monumentenvergunning terecht afgewezen
Op 3 april jl. heeft de rechtbank Breda bepaald dat het college van burgemeester en wethouders van Breda niet fout hebben gehandeld door de eerdere aanvraag voor een monumentenvergunning voor een nieuwbouwkantoor op buitenplaats Bouvigne af te wijzen. Het waterschap Brabantse Delta was tegen die afwijzing in beroep gekomen. De rechtbank oordeelde echter dat het waterschap niet in haar belangen is geschaad.

NB:De eerdere aanvraag moet niet verward worden met de nieuwe (huidige) aanvraag voor een monumentenvergunning voor het nieuwbouwkantoor door het waterschap!
De procedure rond deze nieuwe aanvraag loopt nu. Hiertegen heeft de Vereniging een zienswijze (soort bezwaarschrift) ingediend. Het college van burgemeester en wethouders moet zich nog buigen over de ingediende zienswijzen.


» Lees verder...
Trefwoorden: list en bedrog03 april 2007

Bakwagentje...


Door vervelende oprispingen ben ik al een paar nachten uit mijn doen. Tijdens deze donkere periode van een etmaal vallen je dan zaken op die overdag niet aan het licht komen.

Maandagochtend via dit formulier e.e.a. aan de kaak gesteld. Vanmiddag kwam er een meneer met een (hijs)bakwagentje voorrijden die de boel weer in orde heeft gebracht. Hulde!


Trefwoorden: meldpunt breda straatverlichting© 2005-2009 Hans Postelmans