Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

31 mei 2005

De wind in mijn bakkes...

Over enkele maanden gaat een hele oude droom van mij in vervulling. In september start ik namelijk met halen van het motorrijbewijs. Op mijn rijbewijs mis ik nog die ene stempel. Niet dat dat de belangrijkste reden is om mijn motorrijbewijs te halen. Nee de belangrijkste reden is toch wel dat ultieme gevoel wat volgens alle motorrijders door je heen gaat wanneer je op een motorfiets stapt en de kilometers onder je wegzoefen.

Hoeveel lessen ik nodig zal hebben voor ik op examen kan is nog even afwachten. In een ver verleden, toen ik nog heel jong was, heb ik enkele jaren op een Kreidler RMC rondgereden. Of moet ik zeggen rondgetoerd. Toen al had ik het eerder genoemde gevoel als ik bij een snelheid van 45 km/uur de wind in mijn bakkes voelde.
Ik heb dus enige ervaring met het rijden op een gemotoriseerde tweewieler.

Lefgozers raceten in die tijd (1979) op opgevoerde Yamaha- of Aprillabrommers.
Gozers met gevoel voor souplesse toerden op een Zundapp of Kreidler. En langharige gozers met geitenwollensokken tuften rond op een Puch of Tomas. Naast deze drie categorieën had je ook nog gozers van de buitencategorie. Deze reden voor schut op een Berini, of Mobilette.

Wat voor motor ik wil gaan rijden na het behalen van het rijbewijs staat dus nu al vast. Een racemodel is aan mij niet besteed. Mijn voorkeur gaat uit naar een toermotor in de breedste zin van het woord. Een Harley Davidson staat ondanks dat ik ‘m niet kan betalen bovenaan op mijn lijstje. Tweede op deze lijst staat, op enige afstand, de nieuwe Suzuki Intruder vl1500 LC. Betaalbaar en met hele mooie toerlijnen. De Intruder lijkt zelfs een beetje op een Harley. Toch??

Kan niet wachten tot ik in september weer de wind in mijn bakkes voel.


Trefwoorden: harley davidson suzuki intruder motorrijbewijs rijlessen

30 mei 2005

Hoe ik word gevonden...

Nu deze Blog ruim een week on-line is en ik er steeds meer lol aan ga beleven wordt het tijd om meer bezoekers naar mijn Blog te trekken. Leuk natuurlijk dat familie en vrienden regelmatig een bezoekje brengen aan deze Blog, maar na een tijdje wil je toch meer unieke bezoekers die hopelijk zo nu en dan een comment achterlaten.
Hieronder een opsomming van de belangrijkste speerpunten voor de komende weken/maanden om mijn Blog bekend(er) te maken.

  1. mijn Bloglink laten plaatsen op andere sites.
  2. comments plaatsen op andere sites en de url van mijn Blog achterlaten.
  3. zorgen dat mijn Blog in zoekmachines(Google) een hogere ranking in de zoekresultaten krijgt.

Dat laatste blijkt nog lastig. Eind vorig jaar is er tijdens de uitreiking van de BIT-Trofee een presentatie gegeven door Keesjan Deelstra over zoeken en gevonden worden op internet. Keesjan adviseert bedrijven wat ze wel en (zeker zo belangrijk) wat ze niet moeten doen willen ze beter gevonden worden op internet. Keesjan schreef er zelfs een (hand)boek over, “Zoekmachinemarketing”.

Keesjan vertelde o.a in deze presentatie hoe aanpassingen aan websites er voor kunnen zorgen dat deze websites eenvoudiger en sneller gevonden worden middels diverse zoekmachines.
Het boek van Keesjan Deelstra heb ik al enkele maanden in mijn bezit. Nog niet gelezen door geldige redenen. Nu ik wil dat mijn Blog sneller en beter wordt gevonden op internet is dit een mooie gelegenheid om me te verdiepen in de beproefde methodes die Keesjan in zijn boek beschrijft en ze, zover mogelijk, toe te passen op deze Blog. Mijn vorderingen om beter gevonden te worden op het World Wide Web zal ik natuurlijk t.z.t.hier posten.

Andere tips en opmerkingen over dit onderwerp zijn natuurlijk welkom. :)


Trefwoorden: zoekmachinemarketing indexering zoekmachines zoekresultaten

29 mei 2005

Nooit meer naar Ouddorp...

Zondagochtend om 10 uur vertrokken met 9 gezinnen (36 pers.) naar Ouddorp aan zee. Als afsluiting van het voetbalseizoen van Boeimeer F8. Een goed plan! Op weg naar Ouddorp mét routebeschrijving + kaartje. Heel duidelijk allemaal, kon niet missen. Op één ding hadden we echter niet gerekend: de wegafsluiting van de A15. Deze omleiding leidde ons dwars door de Botlek. Het 'Is het nog ver?' klonk vanaf de achterbank. We weten het niet...Na wat draaien en keren kwamen we uiteindelijk op de oorspronkelijke geplande route uit. Eindelijk in de verte een bord: Ouddorp Strand.

Alles wordt uitgeladen. In colonne de duinovergang over en ja hoor...daar is dan eindelijk de zee. Gezellig zo met z'n allen: bijkletsen op een handdoek, kopje koffie, een boel kinderen rennen alle kanten op. Na twee uur worden de voorspelde regendruppeltjes voelbaar...en alle zooi wordt snel weer ingepakt. Kinderen geteld, iedereen aanwezig? Gauw nog even plassen natuurlijk en dan via de brede duinovergang terug naar de auto's. Eerst nog een ijsje eten bij een frietkot langs de weg. De uitbaters hadden deze zondag de drukste dag van hun leven toen er plotsklaps 36 man binnenwandelde in de aangebouwde partytent...!

Iedereen zijn ijsje op en daar gaan we dan, richting huis maar weer. Omdat enkele auto’s uit de colonne niet opnieuw de omleiding door de Botlek wilde rijden zijn zij rechtsaf afgeslagen. Richting Zierikzee. Achteraf gezien een hele foute keuze! Vanaf Ouddorp tot aan Hellegatsplein is het tuffen op een tweebaansweg. En die bleek dus vol met auto’s met een Duits kenteken. We konden geen kant op. Natuurlijk lag de wegenkaart van Nederland thuis...Dan maar gokken. We nemen een afslag richting Bruinnisse. Gecontroleerd racen we door het dorpje waar de kerkklokken luidden. Alle inwoners op z'n zondags naar de kerk. Wij niet, wij willen naar huis. We krijgen sterk het vermoeden dat we in de maling genomen worden want ook hier is er een omleiding en die brengt ons naar de andere kant van het kruispunt waar we vandaan kwamen. Weer wachten dus en in de rij staan...De anderen zijn inmiddels al lang niet meer te zien. Zitten ze voor óf achter ons, of in de file die bij Rotterdam staat?

Langzaam komt het besef dat we vandaag meer in de auto hebben gezeten dan aan het strand! Eindelijk komt de snelweg in zicht en met een pittig vaartje vliegen we laag richting Breda, naar huis. Het blijkt dat we vandaag ruim 4,5 uur onderweg zijn geweest. Wij willen nooit meer naar Ouddorp op Goeree Overflakkee.

Nee, volgende keer gaan we gewoon weer richting Walcheren...naar Dishoek!


Trefwoorden: walcheren zeeland strand bruinisse zierikzee ouddorp

28 mei 2005

Begin bij jezelf...

In BN/deStem van vandaag schreef Leon Krijnen in zijn wekelijkse column Interface over een rechter in Amerika die pleit voor het vervolgen van individuen die hun bestanden op hun computer hebben encrypted (versleuteld). Want, zo meent de rechter, 'want wie doet heeft snode plannen'. Deze uitspraak, zo schrijft Leon Krijnen, is wellicht een afgeleide de gedachtengang van Joost van den Vondel, 'Wie goed doet, heeft niet te vrezen'.

Omwille van wettelijk vastgelegde privacyredenen is het volgens velen ‘ondenkbaar’ dat overheden en andere, al dan niet opsporingsbevoegde instanties, kunnen achterhalen wat er bij hen op de computer zou staan en in welke vorm. Deze opsporingstechniek wordt al jaren toegepast. Dat is een publiek geheim. Vele mensen weten dat dus niet. Ook mensen in mijn directe omgeving niet. Dat ervaar ik bijna dagelijks.

Het versleutelen van bestanden is hier (nog)niet aan de orde. Onverlaten weren die toegang tot mijn bestanden willen via de Wifipoort wel. Zouden meer mensen moeten doen. Zo is het hier mogelijk om zonder enige moeite via een wireless netwerk van 2 (verre)buren toegang tot het internet te krijgen.

Privacy beschermen, begin bij jezelf...


Trefwoorden: encrypted privacy versleutelen opsporingtechniek

27 mei 2005

Keep low profile...(3)

Gisterenavond dus naar de voorstelling van Arie & Sylvester geweest. Al vroeg naar de Holland Casinozaal van het Chassétheater want Lars Scheve had mij gisteren geschreven dat er vooraf aan de voorstelling ook van alles zou gebeuren. “Van alles” viel tegen. Op een projectiescherm zagen we nietsvermoedende voorbijgangers in de foyer die langstrokken voorbij een speciaal opgehangen webcam. Later op de avond bleken er uit deze soms hele lelijke mensen door Arie & Silvester 4 Nerds uitgekozen te zijn. Het publiek mocht tijdens de pauze per sms de enige echte “Super Nerd” kiezen. Deze zou later trouwens niet publiekelijk worden afgezeken maar kreeg een heuse actieve rol in het spel van Arie & Sylvester.

Voor de pauze moest ik eerst wennen aan deze twee lieden die ik alleen van recensies kende. Mijn plaats: rij 5 stoel 17. Precies in het midden en dicht bij het podium. Omdat het hier twee cabaretiers betreft die perfect op elkaar zijn ingespeeld is het volgen van de mimiek net zo belangrijk als de gesprekken tussen Arie & Silvester. Dat is dus onmogelijk bij om te houden als je zo dicht bij het podium zit. Je waant je bij een tenniswedstrijd waar je de bal probeert te volgen. Hoogst irritant kan ik melden. Daarnaast was het geluid voor de pauze van zeer slechte kwaliteit. Het was dus vaak gissen waar de rest de zaal(balkon) hartelijk om moest lachen. Het einde van de eerste deel maakte veel overigens veel goed met een interactief computerspel. De zaal lag in een deuk.

Het tweede deel van de voorstelling maakte te avond helemaal af. Of dit mede dankzij het veelvuldig grof afzeiken van het publiek kwam ben ik nog niet uit. Natuurlijk is de beste vermaak leedvermaak. Het geluid was gelukkig gerepareerd. Arie & Silvester waren voor iedereen weer verstaanbaar en daardoor bleek er ook meer respons uit de zaal te komen. Bij het eerste deel viel dat nog al eens tegen. Dat wekte enkele keren enige (gespeelde)irritatie op bij de twee heren. Dit weer tot grote hilariteit van het publiek.

Aan het eind volgt dan de climax van de avond waarbij timing een grote rol gespeeld bleek te hebben tijdens de voorstelling. Hoezo dan? Ga zelf maar kijken naar Arie & Silvester!
Een ding is zeker, ik heb het gisterenavond prima naar mijn zin gehad bij de voorstelling van Arie & Silvester.

26 mei 2005

Keep low profile...(2)

Ik zou nog even terugkomen op een eerdere post over de theatervoorstelling van Arie & Sylvester vandaag en morgen in het Chassé-theater te Breda. Vandaag om 19.30 uur moet ik blijkbaar al in de zaal zitten. Veel vroeger dan ik gewoonlijk aanwezig ben bij een voorstelling.

Waarom vroeger aanwezig zijn? Welnu, Lars Scheve heeft de voorstelling van Arie & Sylvester woensdagavond al gezien. Zonder maar iets te verklappen van het optreden mailde Lars mij woensdagavond (laat) dat ik vroeg in de zaal moest gaan zitten. ,,Kan je lachen", schreef hij…

Die tip van Lars ga ik dus opvolgen. Ben benieuwd!.

Later meer…

Geen man overboord...

Over een paar maanden gaan we varen. Een tijdje geleden zijn we uitgenodigd door Jeroen Thoolen om met de Waterman een eindje te gaan varen. We zijn mijn twee zonen en ikzelf.

Matthijs (8 jaar) heeft inmiddels 3 zwemdiploma's. Jasper (4 jaar) daarentegen nog geen enkele. Waar we gaan varen is nog onzeker. Vast staat wel dat veiligheid tijdens deze tocht voor alles gaat. Je moet er niet aan denken dat er iemand over boord slaat.

In dat kader zoek ik dus nog drie zwemvesten. Een zwemvest tot 15 kg. Een zwemvest van 15 tot 40 kg. En voor mijzelf een zwemvest met een drijfvermogen van (burb...) +100kg.

Iemand nog iets liggen?


Update: 27 mei 2005
Een (burb...) +100kg zwemvest is inmiddels gescoord via Marktplaats. Nu de andere twee nog...

25 mei 2005

België - Nederland 1-0

Het spoor van HSL-Zuid ligt zowat in de achtertuin van de wijk waar ik woon. Het ligt dus voor de hand dat daarover veel wordt gepubliceerd op Haagse Beemden Digitaal. Onlangs schreef ik in een eerdere post over het HSL-Tracé. In die post een constatering dat de Hollanders en Belgen elkaar op enkele honderden meters genaderd waren voor ze het Nederlandse en Belgische HSL-spoor met elkaar kunnen verbinden.
De Belgen zien daar blijkbaar wel wat ludieks in. Zie foto 1.


Competitie is er altijd al geweest tussen de Nederlanders en de Belgen. De Belgen hebben nu bij de aanleg van de HSL als eerste met een spoor de grensovergang B/NL bereikt, weliswaar met een werkspoor, maar toch...
Daar zijn de Belgen dus 'trots' op, vandaar die 1-0, inmiddels is er door de Nederlanders gereageerd. Zie foto 2.

Beide foto's zijn gemaakt door Peter Honig.
Wordt ongetwijfeld vervolgd...

24 mei 2005

Keep low profile…(1)

Donderdagavond ga ik op uitnodiging van een vriend/collega naar een voorstelling in het Chassé-theater in Breda. Enkele weken geleden was ik trouwens ook al in Chassé. Toen samen met mijn eega om een voorstelling van muziekvirtuoos Hans Liberg te zien. Geweldige voorstelling trouwens. Donderdagavond zal in het teken staan van mijn eerste ontmoeting met Arie & Silvester waarvan ik in het verleden alleen summier van hun werk heb gelezen.

Gezien en/of aangehoord heb ik de heren nog nooit. Zojuist even op internet gekeken wat voor vlees ik in de kuip heb. Wat lees ik. Deze twee meneren menen "Een fris, vernieuwend en briljant programma te maken, uitverkochte zalen te trekken en een voorbeeld voor menig cabaretier te zijn!".

Het
gastenboek, op de website van Arie & Silvester, staat het bol van vooral positieve commentaren. Uit meerdere commentaren blijkt dat je als toeschouwer het beter uit je hoofd kan laten om op te vallen tijdens de voorstelling van Arie & Silvester. Het duo heeft er namelijk een handje van om toeschouwers die grappig willen zijn, of net iets te uitbundig lachen om hun grappen, genadeloos af te straffen door ze flink af te zeiken. Natuurlijk tot grote hilariteit van het publiek.

Keep Low Profile dus a.s. donderdag. Dat lijkt vooraf al een onmogelijke opgave als je op de ‘vijfde’ rij zit. Vrijdag meer over mijn eerste ontmoeting met Arie & Silvester.


Update: 19.30 uur
Zojuist hoor ik dat Lars Scheve woensdag (morgen dus) ook naar een voorstelling van Arie & Silvester gaat. Hij heeft de heren al eens eerder aan het werk gezien. Lars: ,,Geweldig! Ik heb me werkelijk rot gelachen met die gasten de vorige keer...".

23 mei 2005

Samenwerking...

Al enkele jaren ben ik de webmaster van Haagse Beemden Digitaal (HBD). Een initiatief van het Bewoners Komitee Haagse Beemden (Afgekort, BEKOM) de wijkraad voor de Haagse Beemden, een wijk in Breda met zo'n 30.000 inwoners.

Eigen nieuwsredactie
Op HBD worden veelal nieuwsitems en relevante informatie gepubliceerd voor de bewoners van de Haagse Beemden. Naast HBD bestaat er ook nog de wijkkrant
Haagse Beemden Nieuws (HBN), met een oplage van 11.000 ex. De krant verschijnt om de 4 weken en wordt huis-aan-huis bezorgt in de wijk.
HBD en HBN werken al vanaf juli 2003 samen. Beide zijn een stichting en hebben een eigen nieuwsredactie.

Over deze samenwerking schreef ik in juni 2003 het volgende:

,,Met ingang van week 27-2003 is er een samenwerkingsverband tussen onze redactie (red: HBD) en de redactie van de Haagse Beemden Nieuwskrant die maandelijks in de Haagse Beemden huis-aan-huis wordt bezorgt.De twee redacties zullen elkaar aanvullen waar nodig maar elkander niet in de weg staan bij de actualiteit van het nieuws. In de week dat de krant verschijnt zullen diverse artikelen uit de krant ook te lezen zijn op Haagse Beemden Digitaal.''

Daarna verschenen artikelen uit de krant op HBD en artikelen van de website in de krant. Niks meer en niks minder.

Samenwerkingsverband
Enkele maanden geleden is daar verandering ingekomen. Op verzoek van een nieuwe coördinator van de krant is een nieuw en nauwer samenwerkingsverband aangegaan tussen de twee redacties. Nieuwsfeiten van beide nieuwsbronnen worden nu beter met elkaar uitgewisseld. Dit komt alleen maar ten goede van de bewoners van de wijk, is de mening van beide partijen.

Naast deze nieuwe samenwerking zal ik volgende maand als volwaardig redacteur toetreden tot de redactie van de krant. De eerste maanden trouwens wel onder de hoede van
Jeroen Thoolen.

Mijn eerste artikel heb ik inmiddels al geschreven (later meer daarover) en op de redactielijst van de krant laten zetten.
9 juni komt de krant weer uit, en naar ik hoop, met mijn eerste artikel er in.

22 mei 2005

Zomeravond zonnetje...

In een eerdere post vertelde ik over de proefvaart van de Zodiac van Jeroen Thoolen. Terwijl ik zijn komst afwachtte schoot ik wat plaatjes van de omgeving.Op het resultaat is duidelijk te zien dat er die avond een prachtig zomeravond zonnetje scheen...

HSL Tracé...

Zoals ik al schreef in de vorige post stond zaterdag volledig in het teken van het HSL-Tracé. Sinds 2002 publiceer ik op Haagse Beemden Digitaal(HBD) onder andere de voortgang van de bouw van de HSL-Zuiden het verleggen en verbreden van de A16 tussen Moerdijk en Meer, de Belgische grensovergang onder Breda. Peter Honig is de onze vaste fotograaf voor het HSL-Dossier.

Van zijn fotowerk publiceren we op HBD elke maanden een update van de Stand Van Zaken rondom HSL-Zuid. Zaterdag toonde Peter mij de beste plekjes waar vandaan hij de HSL bouwplaatsen zoal fotografeerde. Tijdens onze reis stuitte wij net voor en net over de Belgische grens op werkzaamheden aan HSL-Zuid. Aan de Nederlandse kant werd ballastspoor gelegd. Aan de kant van de Belgen reed een oude geroeste locomotief van de Belgische spoorwegen. Beide werkzaamheden waren elkaar op enkele honderen meters genaderd.

Verwacht mag dus worden dat aansluiting van het HSL-spoor deze week zijn beslag zal krijgen. Ben benieuwd of we daar nog iets van in de pers terugzien...

HSL Publieksdag...

Zaterdagochtend om 9.00 uur stond er al een lange rij mensen te wachten in de haven van Moerdijk. HSL-Zuid had deze dag een landelijk publiekdag georganiseerd. De grootste trekpleister van die dag was ongetwijfeld de boottocht over het Hollandsch Diep naar de HSL-brug.

Ik was zaterdag door
Peter Honig (HSL-fotograaf) uitgenodigd om samen met hem het HSL-tracé tussen Moerdijk en het Belgische Meer te bezichtigen. Afgeladen vol voeren van 10.30 tot 15.30 uur twee rondvaartboten om beurten de haven van Moerdijk uit voor een boottochtje van een half uur. Om 15.00 uur waren er al 800 belangstellenden die de HSL-brug van dichtbij hadden gezien. Peter en ik zaten dus op de eerste afvaart
Vanaf de Moerdijkbrug lijkt de HSL-brug niet zo kolossaal. Vaar je naar de HSL-brug toe en kom je dichterbij dan is het
uitzicht overweldigend.

Naast de boottocht was er in Breda een mogelijkheid om het honderd meter brede
stadduct Valdijk te bezichtigen. Belangstellenden werden vanaf het Informatiecentrum HSL-A16 aan de Elleboog met bussen naar het stadsduct vervoerd.

Klik hier voor het complete foto-album van deze landelijke publieksdag.

Proefvaart Zodiac...

Zo, Ik nu eindelijk ook een blog. Hans Postelmans [LifeBlog] om precies te zijn.

Op de deze blog heel veel foto's die ik trouwens bijna dagelijks maak.
Hier alvast een album van
Jeroen Thoolen. Vorige week deed hij een proefvaart met zijn Zodiac. Ik was erbij en maakte enkele actiefoto's van Jeroen in zijn "speedboot".
© 2005-2009 Hans Postelmans