Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

30 oktober 2007

Mastbos Cross hardloopclinic...

Ik heb de smaak te pakken. Hardlopen is echt leuk. De aanloop naar een beetje conditie heeft mij behoorlijk wat moeite gekost. Afgelopen zondag voor mijn doen een aardige tijd gelopen op de 5km tijdens de Marathon Brabant. Mijn conditie gaat per week met rasse schreden vooruit. Zoveel zelfs dat ik heb besloten om in training te gaan voor de 10km. Wel onder begeleiding van gekwalificeerde trainers. Vanaf 10 november volg ik tien weken lang elke zaterdag een hardloopclinic ter voorbereiding op de Mastbos Cross Breda. De Mastbos Cross zal op 19 januari 2008 plaatsvinden in, hoe kan het ook anders, het Mastbos.


» 39e BN/DeStem Mastbos Cross

Trefwoorden: runnersworld bndestem bosloop28 oktober 2007

Marathon Brabant..(2)

Mijn voorbereidingen op de 25ste editie van Marathon Brabant waren zwaar. Na vandaag weet ik dat het bloed, het vele zweet, de 'tranen' en de spierpijn niet voor niets zijn geweest. Vanmorgen startte ik samen met Jeroen voor de vijf kilometer in Etten-Leur.

Doel
Mijn doel voor deze 5km heb ik enige weken geleden al gesteld. Binnen de 30 minuten finishen. Jeroen had voor aanvang van deze race al gezegd dat dit deze 5km zijn laatste zou zijn. Hij gaat na vandaag alleen nog voor de 10km (of verder). Zijn doel van de dag was duidelijk. VLAMMEN!. En zo geschiedde. Jeroen beeindigde zijn laatste 5km met een toptijd. 22:48min. En dat is gemiddeld 13,129 km/u!

Persoonlijk Record
Ikzelf liep ook niet onverdienstelijk. Wederom geen wereldtijd maar voor mij wel weer een PR. Ik ging na 28:35min over de eindstreep. Dat is gemiddeld 10,423 km/u.
Onze volgende wedstrijd zal op 11 november plaatsvinden tijdens de Warandaloop in Tilburg. Mijn doel die dag? Hopelijk finishen binnen de 25min. Vanaf dinsdag gaan we weer in training.


» Foto's Herfstmarathon 2007 (© Rien Thoolen)
» Marathon Brabant: Nieuw PR 5km (Jeroen Thoolen)

Trefwoorden: herfstmarathon hardlopen trainingsschemaDordrecht by Night...(1)

Dordrecht is een prachtige stad. Monumentale pandjes, leuke kroegen en veel, heel veel bootjes in de grachten. Maar om nu te stellen "hoe dichter bij Dordt, hoe mooier dat het wordt", gaat me als ras Bredanaar iets te ver. Vrijdagavond zijn we met achten op pad geweest om Dordt zonder daglicht met onze fotocamera's vast te leggen. De avond bleek veel te kort. Tegen middernacht bleken we nog geen 800 meter opgeschoten te zijn. Het (oude)centrum van Dordrecht hebben we dus (nog) niet gezien.

Wordt dus binnenkort vervolgd...

Van alle aanwezige fotografen mogen de foto's gezien worden.
Een opsomming.

» Mijn foto's
» Foto's Jeanneke
» Foto's Ger
» Foto's Linda
» Foto's Lars
» Foto's Peter
» Foto's Jeroen
» Foto's Sanne
Trefwoorden: nachtfoto's nachtfotografie16 oktober 2007

Gmail naar 6GB...

Het was de laatste dagen al merkbaar. Google is bezig met het uitbreiden van de opslag in Gmail. Voor het einde van de maand zal de opslagcapaciteit van Gmail worden verhoogt naar 4,2GB. Aan het begin van 2008 zal deze 6,0GB bedragen. Google voorziet voor Gmailaccounts in 2038 een opslagcapaciteit van 42GB. Ook gebruikers van Google-Apps mogen zich de komende maanden verheugen op een opslagboost.

Het is maar dat u het weet.

Voor de liefhebbers. In het jaar 3456 zal na verwachting de opslag 2.70266701 × 1072 TB* bedragen.
Hoe ze dat gaan doen bij Google? Simpel!


» GMailbox voor het jaar om is groter dan Hotmail
Trefwoorden: webmail gmail free inviteMooi gebaar..?

Het college van Breda maakt deze week een mooi gebaar aan de bewoners van de wijk Kerkeind uit Teteringen. Drie woongebieden en de multifunctionele accommodatie De Mandt uit het bestemmingsplan Bouverijen schuiven verder op naar het westen en komen daarmee verder van de bestaande bebouwing te liggen.

Concreet schuiven de twee woongebieden ten noorden van de fietsverbinding Kerkeind-Waterakkers, TWEE METER op naar westen. Het woongebied ten zuiden van de fietsverbinding en de multifunctionele accommodatie De Mandt komen VIER METER van de wijk Kerkeind af te liggen.

Coördinerend wethouder van Teteringen, Janus Oomen:
‘we hebben hiermee het uiterste gedaan wat financieel én planmatig binnen het bestemmingsplan Bouverijen mogelijk is.‘

Iedereen blij?Trefwoorden: bouverijen woonakker, meulenspie valkenstraat waterdonken waterakkers14 oktober 2007

Opslag Gmail blijft groeien...

De opslagcapaciteit van mijn gmailaccount lijkt net als gisteren verder te groeien. Gisteren stopte te teller bij 3047mb. Sinds vandaag zet die groei van de opslagcapaciteit gestaag door (3173mb). De teller (3050mb) van de gmailaccount van mijn zoon lijkt vooralsnog niet meer te groeien.

Wordt vervolgd...[UPDATE: 14-10-2007 - 12:00 uur]

De gegevens in het overzicht van mijn googleaccount zijn nu ook bijgewerkt.[UPDATE: 16-10-2007 - 21:32 uur]


Er lijkt nog geen einde zijn gekomen aan de capaciteitsverhoging in Gmail die Google sinds 13 oktober aan het doorvoeren is. Sinds vandaag beschik ik in mijn gmailaccount over 3428mb opslag.

Wordt vervolgd..?

Trefwoorden: webmail google verhoging opslag gmail13 oktober 2007

Opslag Gmail verhoogd..?

Sinds vandaag wordt de opslagcapaciteit van mijn gmailaccount elke vijftien minuten verhoogt met 1mb. Gisteren was de opslagcapaciteit nog 2970mb. Nu staat de teller bij het schrijven van deze blog inmiddels op 3046mb en groeit nog steeds. In het overzicht van mijn account staat de teller nog gewoon op 2970mb. Bugje?

[UPDATE: 13 oktober 2007| 12.40 uur]
Aan de verhoging lijkt een einde te zijn gekomen. Mijn account is gestrand op 3047mb. De gmailaccount van mijn zoon staat nu op 3050mb. Vreemd.
Trefwoorden: gratis opslag webmail12 oktober 2007

Marathon Brabant...

Alweer vijf maanden geleden liep ik de 5.5km tijdens de 21ste editie van de Terheijdenloop. 33:44 min. klokte ik voor deze afstand. Oké, geen toptijd maar wel een overwinning op mij zelf. Na de Terheijdenloop raakte het rennen uit beeld. Geen tijd of gewoonweg geen motivatie om de loopschoenen aan te trekken. Vier weken geleden heb ik samen met Louis en Jeroen het rennen weer op gepakt. Ik voor de lol en Louis en Jeroen als voorbereiding op De Tien van 't Aogje en de Bredase Singelloop trachten we twee keer per week te rennen. Helaas lukt dat niet altijd.

Knop om
Tijdens deze hardloopsessies lukt aanhaken bij die gasten voor geen meter. Leeftijdverschil en vooral (over)gewicht zijn daar debet aan. Vorige week ging bij mij de knop om. Bij het zien van al die duizenden hardlopers tijdens aan de 7,5km van de Bredase Singelloop besloot ik om écht in training te gaan.

Hardloopfrequentie
Afgelopen maandag de daad bij het woord gevoegd en de looptraining hervat. Een keer per week rennen zet voor mij geen zoden aan de dijk. Dat heb ik al proefondervindelijk vastgesteld. De hardloopfrequentie moest dus omhoog. Deze week liep ik al drie keer. En ik merk echt dat ik vorderingen maak. Ik verheug me zelfs op mijn komende hardloopavond.

Brabant Marathon
Dinsdag heb ik me, net als Jeroen, ingeschreven voor de 5km van de Marathon Brabant in Etten-Leur op zondag 28 oktober. Tot die tijd kan ik nog zeker acht keer hardlopen. Daarin meegerekend is een verkenningsloop in Etten-Leur. Een tijd binnen de 30 minuten is 28 oktober mijn target. Gaat me lukken!

Trefwoorden: foto's marathon brabant trainingschema11 oktober 2007

Almelo zonder stroom...
Vandaag heb ik ruim 400km voor noppes gereden. Om twaalf uur had ik een afspraak in Almelo voor een inbedrijfstelling. Laat nou net op dat moment een fikse stroomstoring optreden in half Almelo. Chaos in Almelo. Bijna geen enkel verkeerslicht werkte nog. Grote kruisingen werden snel bemand met parkeerwachters die snel waren omgedoopt tot verkeersregelaar. Na een uurtje vergeefs wachten op prik helaas onverrichte zaken de terugreis aangevangen.
Trefwoorden: foto's stoomstoring almelo09 oktober 2007

Gadverdamme...


Op het toetsenbord waarop ik deze blog type zitten nu ongeveer 2.247.00 bacteriën. Dat aantal is gelijkwaardig aan het aantal ziektekiemen op 449 toiletbrillen.
Gadverdamme!
Trefwoorden: allergie bacteriën vies vuil smerig

07 oktober 2007

Bredase Singelloop 2007...

Bekijk nu 264 foto's van de 7,5km trimloop tijdens de Bredase Singelloop 2007.

Uzelf op een foto gezien en u wilt de originele foto(s) (res: 3008x2000) nabestellen?
Maak EUR 2,50 (per foto) over op gironummer 1253831 t.n.v. J.H.Postelmans te Breda o.v.v. het fotonummer en uw emailadres. Zodra het (totaal)bedrag bij ons binnen is ontvangt u per omgaande per email de originele foto(s).

Meer dan vijf foto's bestellen? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.Foto's »

Trefwoorden: foto's bredase singelloop 200706 oktober 2007

Boe Of Bah Nieuws...(7)

Voorzieningenrechter verklaart beroep ongegrond
De Vereniging Vrienden van het Markdal en Buitenplaats Bouvigne, de Nederlandse Kastelenstichting en de milieu-groep De Groene Koepel hebben beroep aangetekend bij de voorzieningenrechter te Breda. Dit beroep richtte zich tegen de verleende monumentenvergunning voor een nieuwbouwkantoor, zoals door het college van B&W van de gemeente Breda afgegeven aan het waterschap Brabantse Delta.

Op 13 september 2007 vond de zitting plaats in Breda. Op 25 september 2007 heeft de voorzieningenrechter schriftelijk uitspraak gedaan en heeft alle ingediende beroepen ongegrond verklaard.


Lees verder...Trefwoorden: list en bedrog mark ginneken ulvenhout05 oktober 2007

STOER..!Touareg R50
De R50 komt begin 2008 naar ons land. De prijs ligt op om en nabij de 140.000 euro, afhankelijk van de slurptax. De importeur denkt er volgend jaar tien tot twintig van te verkopen. Ik zal niet een van de gelukkigen zijn want ik ben nog steeds happy met mijn "minibus".Trefwoorden: volkswagen touareg specs boy's toyLabels:

© 2005-2009 Hans Postelmans