Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

31 oktober 2005

Bedankt ANWB...

Enkele weken geleden heb ik mijn ANWB-lidmaatschap opgezegd via de gratis opzegservice van Routemobiel Per 1-1-2006 zal ik lid zijn van deze nieuwe helden met hun gereedschapskisten op wielen. Zaterdag ontving ik een brief van de ANWB. Geen bevestiging van mijn opzegging maar een verzoek om de ANWB te bellen. Er zou iets mis zijn met mijn opzegging. Of ik binnen tien dagen de ANWB wilde bellen om e.e.a. alsnog in orde te maken. Doe ik dat niet dan wordt mijn ANWB-lidmaatschap stilzwijgend met een jaar verlengd.
Ze zullen bij de ANWB toch geen poging aan ondernemen om mij te behouden als lid? Het zal toch niet waar zijn!?
Om te weten te komen wat er aan de hand is belde ik zojuist ik het 0800-nummer. Na 10 minuten in de wacht gezeten te hebben krijg ik een mevrouw aan de lijn. Uitzonderlijk vriendelijk zegt ze haar naam en vraagt me wat ze voor me kan betekenen. Na mijn verhaal over het probleem van de opzegging en mijn aanstaande lidmaatschap bij Routemobiel aangehoord te hebben verandert haar houding spoorslags. Niks geen vriendelijkheid van haar kant meer, maar vragen en antwoorden van de ANWB-mevrouw die ronduit chagrijnig en kortaf zijn. Na een minuut is de opzegging definitief een feit. ,,U krijgt nog een schriftelijke bevestiging van ons en uw ANWB-Visacard vervalt ook met uw opzegging", zegt ze nog. Daarna wordt het stil aan de andere kant van de lijn. Luttele seconden later hoor ik alleen nog, tuut, tuut, tuut… De ANWB-mevrouw heeft opgehangen. Ook nog een prettige werkdag! Bedankt ANWB. Voor al die fijne jaren.

Update: Gelijk maar even VISA gebeld. ,,Uw krijgt van ons een nieuwe aanbieding zodra de ANWB uw opzegging aan ons kenbaar heeft gemaakt. Dank U wel, en nog een prettige dag!", zegt een alleraardigste servicedeskmevrouw voor ze ophangt.

» Gratis vakantie als u lid wordt van Route Mobiel
» Route Mobiel

Trefwoorden: opzegbrief voorbeeld wegenwacht opzegservice30 oktober 2005

Kabouters, paddestoelen en een teek...

Wat doe je op een zonnige oktober herfstzondag? Juist, een lekkere lange wandeling in het bos maken. Het Liesbos wel te verstaan. Dichtbij Breda en Prinsenbeek. De hele middag vertoefden wij dus in het bos met loof- en naaldbomen. In deze tijd van het jaar bouwen kabouters hun nieuwe huizen. Prima gelegenheid om deze kunstwerken eens van dichtbij te bekijken.

Update: De hond was ook mee naar het bos. Zojuist een teek bij hem verwijderd. Dus de kids ook maar even gecheckt op zuigend ongedierte.

» Fotoalbum (Lies)boswandeling
» Rien Poortvliet

Trefwoorden: Ziekte van Lyme puntmuts eekhoorntjesbrood elvenbankjes heksenkringFoto-opdracht bij Kymo...

Vorige week snorkelde Matthijs voor de eerste keer bij Snorkelvereniging Kymo. Gisterenmiddag had Matthijs zijn tweede snorkelles. Voetballen lijkt door hem afgeserveerd te zijn. Het spreekt vanzelf dat Matthijs wel het voetbalseizoen moet afmaken. Zomaar stoppen met voetbal is er niet bij. Het snorkelen gaat Matthijs goed af. Met de oefeningen van gisteren leerde hij om diep onder water door twee poortjes te zwemmen en objecten van de bodem te plukken. Na afloop werd ik aangesproken door een snorkelinstructeur van Kymo. Mijn Nikon D70s was hun opgevallen en of ik leuke foto's had gemaakt. En of Kymo die mocht gebruiken voor een folder om meer leden te trekken. Natuurlijk mag dat. Omdat mijn foto's alleen gefocust zijn op de snorkelvorderingen van Matthijs hebben we afgesproken dat ik volgende week aan de waterkant foto's zal maken die meer geschikt zijn voor een professionele folder. Wordt vervolgd...

» Fotoalbum eerste snorkelles
» Total Diving

Trefwoorden: diepzeeduiken duikspullen dieptemeter29 oktober 2005

Uit de stoffige archieven van Breda...

Vandaag is het Landelijke Archievendag 2005. Het beestje moet nu eenmaal een naam hebben. In Breda staat tijdens dit heugelijke feit de wijk Haagse Beemden centraal. Al in 1966 werd de werkgroep Haagse Beemden opgericht. In 1969 werd door gemeente Breda besloten om in de Beemden, toen nog Prinsenbeeks grondgebied, een woonwijk neer te plempen.
Nu ruim dertig jaar later telt de Haagse Beemden 30.000 inwoners. Het stadsarchief Breda dook in haar stoffige archieven en vond 48 foto's van de Haagse Beemden. Foto's van vroegertijden tot en met foto's van de bouw van WC Heksenwiel. Vandaag werden deze foto's geëxposeerd in de etalages van de aanwezige winkels. Door de spiegeling van de ruiten bleek het nog lastig om foto's van de foto's te maken. Daarom in het album hieronder ook een impressie van WC Heksenwiel. Verder werden er in de bibliotheek Heksenakker lezingen over de Haagse Beemden gegeven.

» Fotoalbum Landelijke Archievendag 2005 Breda
» Blog Jeroen Thoolen over de Landelijke Archievendag 2005

Trefwoorden: sprinkler kantoormeubilair dossierkast arend archiefvernietiging28 oktober 2005

Wijk aan tafel in Haagse Beemden...

Reeds enkele jaren geleden constateerde de wijkraad Bekom in de Haagse Beemden, de grootste wijk van Breda, dat na het wegvallen van bepaalde overlegvormen vanuit ondermeer het districtgewijs werken er een bepaald vacuüm ontstond op het gebied van de informatieverstrekking tussen de verschillende netwerkpartners in de wijk Haagse Beemden. Waar vroeger de informatieverstrekking goed verliep, dreigt momenteel een en ander soms wat te verwateren. Geen goede zaak volgens het Bekom. Niet voor de bewoners, niet voor het rijke verenigingsleven in de wijk met 30.000 inwoners, maar zeker ook niet voor allerlei andere instanties die in de wijk actief zijn, zoals politie, woningbouwcorporaties, winkeliersverenigingen, en ga zo maar door.

Daarom heeft de wijkraad het initiatief van Joyce van Tilborg, woonconsulente van Breburg en Eric Weening, wijkagent in de Haagse Beemden, om te komen tot een wijktafel. Een wijktafel is een plaats waar bewoners en al die organisaties die in de wijk actief zijn, elkaar kunnen ontmoeten met hun vragen en kriebels. In een woonwijk met ca. 30.000 inwoners is volgens de wijkraad een dergelijke wijktafel welhaast onontbeerlijk. Items als sociale veiligheid, buurtbeheer, maar ook zaken als vragen van bewoners over wonen, verkeer, enzovoort kunnen aan de orde komen. De wijktafel is opgezet in de neutrale omgeving van het gemeenschapshuis 't Kraaienest'.

Joyce van Tilborg heeft ervaring met het fenomeen vanuit een eerdere dienstbetrekking. Zij heeft ook aangegeven dat het voor het welslagen van dergelijke projecten belangrijk is dat met name de gemeente de regierol oppakt van een dergelijk project. Het Bekom onderschrijft dit volledig.

Dinsdag 1 november 2005 staat de `wijktafel Haagse Beemden` op initiatief van het CDA Breda geagendeerd op de agenda van de commissie Algemene Zaken.

» Gemeente Breda
» Even voorstellen
» Haagse Beemden Digitaal
» Wonen Breburg
» Politie Prinsenbeemden

Trefwoorden: trojka huurdersbelang huurtoeslagJong leert oud…

Mijn opa’s en oma’s zijn niet meer onder de levenden. Al vele jaren niet meer trouwens. In mijn herinnering aan mijn opa’s en oma’s werden opa’s en oma’s in mijn jongkind jaren nooit ingezet voor gezinscalamiteiten zoals opa’s en oma’s tegenwoordig voor gezinscalamiteiten worden ingezet. Tijden veranderen. Opa’s en oma’s zijn tegenwoordig van vele markten thuis. Tuinonderhoud, schilderwerk, de strijk, de was, voorschoolse opvang, kleinkinderen van en naar school brengen, naschoolse opvang, weekendopvang, enzovoort enzovoort…

De opa’s en oma’s van tegenwoordig zijn onafhankelijk, genieten van het leven en zullen niet snel de hulp inroepen van hun kinderen. Verder zijn opa’s en oma’s heel nieuwsgierig naar de mogelijkheden op gebied van internet en multimedia. Voor mijn generatie (40+) inmiddels gesneden koek maar voor opa’s en oma’s soms een onoverbrugbare drempel. Onbekend maakt immers onbemind. In Breda doen ze er alles aan om die drempel voor opa’s en oma’s te verlagen. De kleinkinderen van opa’s en oma’s worden ingezet om opa’s en oma’s te leren omgaan met computers en internet. ‘Jong geleerd oud gedaan’ heet tegenwoordig ‘Jong leert oud’.

» Jong Leert Oud
» Senioren Web
» Gilde de Baronie

Trefwoorden: zorgmanagement alzheimer pensioen premie kinderopvang vergoeding27 oktober 2005

Poepie laten ruiken...

Regelmatig spreek ik in ons gezin mijn bezorgdheid uit over de vorderingen op school van mijn oudste zoon Matthijs. Tenminste de vorderingen die ik denk dat hij NIET maakt.
,,Pap maak je niet druk. Is er ooit weleens iets misgegaan?", zegt hij steevast als ik weer eens een bedenkelijke opmerking maak als ik vind dat er teveel spelletjes op de tv of computer worden gespeeld.
Oké, eerlijk is eerlijk. Er is eigenlijk nooit iets misgegaan met de rapporten van Matthijs. Altijd bleek mijn bezorgdheid ongegrond.
Omdat ik het niet laten kan probeer ik al enkele weken Matthijs te bewegen (veel)meer te lezen. Ergens in november zou toch een AVI-leestoets plaatsvinden? De eerste AVI-toets in groep 3 faalde Matthijs met lof. In groep 4 ging het veel beter na de verplichting om elke avond voor het slapen gaan een kwartiertje te lezen. Als gevolg daarvan verplaatste hij zich met rasse schreden aan het eind van groep 4 van AVI-niveau 3 naar AVI-niveau 7. Zo lag hij weer precies op schema bij aanvang van groep 5. Deze week bleek hij weer aan een AVI-leestoets onderworpen te zijn. Matthijs had de toets goed geheim gehouden. Wellicht om e.e.a. te verbloemen als het mis zou gaan. Nou mis ging het in geen geval. Matthijs liet mij wederom een poepie ruiken. Van AVI-niveau 7 stuiterde hij naar AVI-niveau 9+. GOED GEDAAN MATTHIJS! Maar hoe staat het eigenlijk met je tafels?

» Wat is dyslectie?
» Wat zijn AVI-niveaus?
» kbs de Kievitsloop

Trefwoorden: dyslectie didactiek pedagogiek26 oktober 2005

Veelwijverij niet, vrouwen discrimineren wel…

Veelwijverij oftewel polygamie mag (bijna) weer. Dat lijkt justitieopperhoofd P.H.Donner te vinden. Onlangs tekenden in Roosendaal drie personen een samenlevingcontract. Piet Hein vindt het allemaal niet strafbaar.
,,Contracten die een samenleving van meer dan twee personen regelen zijn nuttig en vervullen een ordenende functie”, zo zegt Piet Hein. De Staatskundig Gereformeerde Partij (SGP) staat met zwarte kousen aan op haar achterste benen. Of Piet Hein van de pot is gepleurd vragen ze zich bij de SGP af. Op zich vreemd dat juist de SGP zich roert in deze discussie over veelwijverij. Het is juist de SGP die niets op heeft met wijven. Zij laten immers geen vrouwen toe in hun partij als volwaardig lid door ze het stemrecht te verbieden. En dat is vrouwendiscriminatie zo stelde eerder een rechter. En dat is wel strafbaar.

» Ministerie van Justitie
» Nieuwspoort

Trefwoorden: politieke partijen homohuwelijk bigamie25 oktober 2005

Gasbuisdoorboringen...

Jeroen Thoolen meldt vandaag een heuze calamiteit op de bouwplaats van de Nieuwe Mark te Breda. Bij graafwerkzaamheden is een gasleiding geraakt, al doet dit wat anders vermoeden. De brandweer en politie zijn snel ter plaatse om het winkelende publiek op veilige afstand te houden. Het Nutsbedrijf heeft het gaslek snel gedicht.
Over een gaslek gesproken. Doet me denken aan een voorjaarsvakantie in Zeeland vorig jaar. Ook een gaslek. Een paaltje van een net geplaatste afrastering werd finaal door de gele gasbuis gebeukt. Bleek trouwens niet het enige paaltje te zijn. Onderzoek wees uit dat een plaatselijk vrijwilliger op een zaterdagochtend drie van die paaltjes door de gasbuis geslagen had. Toendertijd daar geen brandweer in de weer om een oogje in het zeil te houden. Wel twee NUTS-meneren die tot laat in de avond bezig zijn geweest met het herstellen van deze gasbuisdoorboringen.

Trefwoorden: delta asbest verwijderen gasbel slochteren24 oktober 2005

Eeuwige roem...

Ik ben nog lang geen senior. Sterker nog, ik moet nog zeker 25 jaar werken wil ik senior genoemd mogen worden. Toch begeef ik me met zekere regelmaat onder de (vele)ouderen onder ons. Niet om vrijwilligerswerk te doen. Dat doe ik al hier, hier en hier. Nee, de ouderen waarbij ik regelmatig vertoef hebben dezelfde hobby als ik. Fotograferen. Op de bekendste website voor serioren wordt maandelijks een fotowedstrijd georganiseerd. Deze maand is het thema "Letters". Per thema mag je drie foto's inzenden. Eventueel voorzien van enig commentaar. Om mee te dingen naar eeuwige roem (prijzen worden niet uitgereikt) stuurde ik zojuist deze en deze foto in. De foto's zijn gemaakt tijdens het Amateurweekend van BredaPhoto 2005.

Update: Helaas! Mijn foto's zijn niet genomineerd.


» SeniorenWeb
» Fotoalbum BredaPhoto 2005 (Onwerkelijke Schoonheid)
» Fotoalbum BredaPhoto 2005 (Draagvermogen)

Trefwoorden: fotoclub rollator oprot premie prepensioen23 oktober 2005

Addicted to RuneScape...

RuneScape is a massive 3d multiplayer adventure, with monsters to kill, quests to complete, and treasure to win through different interactive worlds. Our boys are playing this online game for two weeks now and explore many worlds. This week of holidays they can't get enough of it. Matthijs, who reached level 36, even gives his friends support by telephone if there are any problems to solve in RuneScape. At the same time our youngest son, Jasper(5 years old), plays on my notebook RuneScape aswell. He is gaming RuneScape as an adult. In his young mind he is on a mission to destroy all monsters which come near him and to make as much money as possible. Jasper has even made it to level 23. Both boys are getting addicted to RuneScape.
Tomorrowmorning when schools starts after a week off, there's no time to play RuneScape that many hours. YES! After today I have my bandwidth back.

» Play RuneScape
» Online Gaming Alliance

Trefwoorden: on-line gaming sony psp playstation gamecube nintendo22 oktober 2005

Ademen door een buisje...

Voor vele is het een ultieme droom om ooit nog eens op een onbewoond eilandje terecht te komen om een weekje(of langer) te onthaasten. Daar waar de witte stranden zo ver reiken als je kijken kan en de azuurblauwe zee onder water een paradijs op zich blijkt. Vandaag zette onze oudste zoon Matthijs, zijn eerste stap om ooit deze wereld te verkennen. Vandaag had hij zijn eerste snorkelles. Bij ons in de buurt huisvesten diverse duik- en snorkelclubs. Kymo is zo'n club die onlangs is opgericht. Elke zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur wordt er dit zwembad snorkelles gegeven. Het zwembad is ons niet onbekend. Matthijs behaalde in dit wedstrijdbad zijn A-B-C zwemdiploma. Zwemmen doet hij als een vis in het water. Met snorkelspullen van Kymo ging de eerste les hem goed af ondanks dat hij moet ademen door een buisje. Vanaf volgende week zal net als de zaterdagochtend ook de zaterdagmiddag in het teken staan van sport.

» Fotoalbum eerste snorkelles
» Total Diving
» Duikvereniging startpagina

Trefwoorden: brochitus ravalin kokosnoot hawai21 oktober 2005

Waar stond ie ook alweer..?

Heeft u dat ook wel eens? U parkeert uw auto in een parkeergarage en gaat lekker de stad in. Na een paar uurtjes shoppen wilt u uw auto weer ophalen. Waar stond ie ook alweer?
Na enkele minuten heeft u uw heilige koe gelukkig tussen de honderd verschillende auto’s weer teruggevonden.
Bij Broekman Automotive arriveren jaarlijks 250.000 auto’s om vandaar vervoerd te worden naar de dealers. Op het immense parkeerterrein van 750.000 m2 in Rotterdam staan altijd zo’n 40.000 auto’s geparkeerd waar zij wachten op hun bestemming. Om de problemen die u ondervindt bij het terugvinden van uw auto te voorkomen worden deze 40.000 auto’s voorzien van actieve RFID-tag (RadioFrequency IDentification).

De tags zijn voorzien van een batterij en zenden constant een signaal uit dat op honderden meters afstand is uit te lezen. Door 125 RFID-antennes op het immense parkeerterrein te plaatsen is het mogelijk om een auto op enkele meters nauwkeurig te traceren (Real Time Locating System). Op dit moment worden de auto’s nog voorzien van een barcode om ze te identificeren. Omslachtig omdat de auto’s stuk voor stuk geopend dienen te worden. Daarnaast moeten de medewerkers handmatig de locatie invoeren. Hier worden nogal eens fouten mee gemaakt. Probeer dan maar eens die zilvergrijze Opel Zavira terug te vinden tussen die duizend andere identieke andere modellen met dezelfde kleur. Door de toepassing van RFID behoren deze problemen tot het verleden. Het is een kwestie van enkele jaren dat er in uw auto ook een RFID geplaatst wordt. Dan kunt u uw auto altijd terugvinden met behulp van uw navigatie op uw mobiele telefoon of PDA.

Pfff…gevonden!

» RFID: Radio Frequency Identification
» RTLS: Real Time Locating System
» EPIC: RFID Privacy Page

Trefwoorden: parkeerbon parkeerwachter barcodescanner20 oktober 2005

Gestegen op de Google-ladder...

Vandaag is www.postelmans.nl met één stip gestegen in belangrijkheid van het hele internet. Wauw! Eerder meldde ik al dat Google bezig was webpagina's opnieuw te (page)ranken.

Pagerank (afgekort PR) is een methode om pagina's op internet te ordenen in belangrijkheid. Het is ontwikkeld door de oprichters van Google (Larry Page en Sergey Brin) in 1998 toen zij nog studeerden aan Stanford University. Die universiteit heeft het patent op PageRank terwijl Google een handelsmerk heeft op PageRank. (bron: Wikipedia).
Op dat moment stond de indexpagina van deze LifeBlog op Pagerank 3. Dit tooltje voorspelde dat deze LifeBlog op het punt stond om een stapje hoger op de Google-ladder te geraken. En zo geschiedde vandaag. Volgens deze gegevens heb ik nog een hele lange weg te gaan om echt belangrijk op het internet te worden.

» Google Toolbar
» Zoekmachinemarketing
» Overture Suggestions

Trefwoorden: zoekresultaat yahoo msn adwords adsence19 oktober 2005

Predicted pagerank...

Een tijdje geleden zag ik op Dutchcowboys een handig tooltje om je pagerank van je domein in Google te weten te komen. Ook wordt ook een voorspelling gegeven welke pagerank er aan komt voor je domein oftewel je predicted pagerank. Op dit moment is Google bezig met het updaten van de algoritme. Daarnaast worden ook de pageranks van de domeinen geactualiseerd. Over enkele dagen zal dat afgerond zijn. Ben benieuwd of deze voorspelling van Google uitkomt.

» Epic 2014
» Google Options
» Piet Paulusma

Trefwoorden: klimaat ozonlaag premie winterschilder18 oktober 2005

Kapsel Beatrix in Dikke Van Dale...

10 personen werkte zes jaar lang aan de 14e editie van de Grote Van Dale. De Nederlandse taal bleek de afgelopen jaren bijzonder productief. 9000 nieuwe woorden zijn toegevoegd aan de Grote Van Dale. Een paar maatschappelijke ontwikkelingen blijken echte hofleveranciers te zijn van de nieuwe woordenschat die in de Grote Van Dale wordt beschreven. Voorbeelden van nieuwe woorden die politiek gerelateerd zijn:

Afbraakbeleid, doofpotpolitiek, dramademocratie, fortuynisme, pingpongdiplomatie, salamipolitiek en sorrydemocratie.

Onze (mindere)economie heeft ook zo zijn weerslag op de nieuwe Grote Van Dale:

Bubbeleconomie, conjunctuurdip, graaicultuur, groeiverwachting, junglekapitalisme, tijgereconomie, turbokapitalisme..

Terrorisme liet natuurlijk diepe sporen na in het woordenboek.

Bomhond, schoenbom, terreurnetwerk, wereldterrorisme, zelfmoorddader, bioterreur, bomvest, massaterreur en zelfmoordterrorisme, bioterreur, bomvest, massaterreur en zelfmoordterrorisme.

Een geheel nieuwe categorie in de 14e Grote Van Dale vormen de allusies. Dit zijn woorden en uitdrukkingen die ontleend zijn aan cultuurverschijnselen als popmuziek, radio- en televisieprogramma's, beeldende kunst, boek- en filmtitels. Voorbeelden van allusies:

Aardappeleter, arafatsjaal, beatrixkapsel, candlelightgedicht, girlpower, giacomettifiguur, harrypotterbril, mcdonaldisering, miss piggy, monalisaglimlach, peterpancomplex, robinhoodprincipe, ruisdaellucht en williewortelbedrijf.

In bovenstaand rijtje mis ik overigens KNUFFELMARROKAAN!

Ook zijn er een scala aan nieuwe telefoniebegrippen in de 14e editie van de Grote Van Dale:

Belbundel, carkit, dubbelgesprek en flashgeheugen tot moblog, nulzes, oortje, opwaardeerkaart, prepaid, sms en ringtoon.

De Dikke Van Dale is niet dikker maar dunner geworden. Er zijn namelijk 14.000 woorden geschrapt.

De 14e editie van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal is verkrijgbaar in een aventurijnblauwe band met oranje accenten gestoken. De prijs bedraagt € 179,-. Voor die prijs krijg je er ook een cd-rom bij met o.a. de eerste Dikke Van Dale van 1864 erop. (ISBN 9066484276)

Trefwoorden: prisma vertaler tolk dictee17 oktober 2005

Happy Birthday...

Hiep hiep hoera er is er één jarig dat kun je wel zien dat is zij...
Vandaag vele jaren geleden zag Jolleke het levenslicht. In het toenmalige Nieuw Ginneken, later Ulvenhout, nu gewoon gemeente Breda, groeide zij zorgeloos op. Inmiddels is Jolleke een volwassen meid die vandaag 42 lentes jong geworden is.

Van Harte Gefeliciteerd!

» Kralenverhalen
» Het Schelpenhuis
» Heemkundekring Paulus van Daesdonck
» Ulvenhout (Wikipedia)

Trefwoorden: slingers taart feest16 oktober 2005

Bent u bereikbaar..?

Op 11 november vieren we Sint Maarten. Het is het feest van goedheid en deemoed. Traditiegetrouw gaan kinderen op deze dag met lampions langs de deuren en vragen om snoep of fruit. Ook bij u kunnen ze op 11 november aanbellen. Bent u dan goed bereikbaar?
Zoniet dan heb ik hier voor u een ruim assortiment van 45 beldrukkers.

» St.Maarten
» Maak je eigen Sint Maarten lampionneke
» Kinderoverlast?

Trefwoorden: beleltje trekken godverdommeSnoep verstandig, eet een appel...

Vanmiddag zag ik dit stuk fruit liggen in onze tuin. Ik moest gelijk denken aan een populaire slogan uit mijn jeugd. Snoep verstandig, eet een appel. Liever niet deze. Daar zijn weer ander wezens gezond mee.
» Eet gezond, eet een appel
» Karel Appel
» Appel
» Apple

Trefwoorden: groenteboer fruitboom wekfles


Kouwe jatten..?

Last van kouwe jatten tijdens het tikken van een briefje? Dan heb ik nu voor u een oplossing die echt werkt. Deze gadget zou goed zijn voor je bloedsomloop. Ook kouwe billen? Gewoon op gaan zitten.
Het moet niet gekker worden..!
(Bron: Molblog)

Trefwoorden: spataders vloerverwarming trombose15 oktober 2005

Mixed grill and twisters...

Omdat ik half november weer een uitje met mijn vriendjes heb en ik met den Dilles de boel dan in goede banen zal leiden moest er vandaag eerst even worden voorgeproefd. Elk jaar gaan we met een grote groep jongens en meiden een stukje eten om daarna door te zakken in een uitgaangelegenheid ergens in Brabant. Altijd beregezellig.

Onze keuze is gevallen op de Dakota(Dance & Diner) in Roosendaal(N-Br). Lekker Mexicaans food, hele leuke bediening en een heerlijke ontspannen ambiance. Na het diner wordt de Dakota omgebouwd tot een Amerikaanse Dancepaleis. Onze kids zijn ook mee en die worden door de vlotte bediening aardig in de watten gelegd. We hebben geen kind aan ze. Het eten is voortreffelijk en véél. Tussen de Mixed Grill, Twisters en het ijs spreken we met een hele leuke serveerster een 4 gangen menu-tje af voor als we over vier weken met dertig man op de stoep staan. ,,Geen probleem, alles kan en niets is ons te veel'', zegt ze lachend. We keren terug naar onze tafel en laten ons de Dame Blance goed smaken. Over vier weken meer over dit komende uitstapje en over Linda die donderdag al dan niet terecht uit het Big Brother huis is gezet.

» Fotoalbum Dakota (dance and dinner)
» Dakota Roosendaal
» Dutch Dakota Association
» Schokkend! Big Brother doorgestoken kaart

Trefwoorden: uitetenbon hotelvakschool koken14 oktober 2005

No privacy at OrKut..?

Morgen schrijft Leon Krijnen in zijn column in de Lifestylebijlage van BN/deStem over Orkut. Orkut is een virtuele gemeenschap van Google die vanaf februari 2004 in de lucht is. Toegang tot deze Googlecommunity kan je alleen verkrijgen middels een invite zoals dat bij Gmail ook het geval is. Aan Orkutinvites is een chronisch gebrek leerde ik via enig Orkutinvitevooronderzoek.

,,Microsoft zou voor minder op z'n donder krijgen'', schreef Karin Spaink vorig jaar februari ergens in een column. Ze bedoelde daarmee dat de privacy van Orkutgebruikers met voeten getreden wordt. Of dat echt zo is wil ik liever zelf aan den lijve ondervinden. Stuur jij mij een Orkut-invite? Dan word ik jouw vriendje.

Update: Vannacht is hier een Orkutinvite binnengevallen. Van Jez Arnold uit Australie kreeg ik er een toegestuurd. Zojuist een Orkutaccountje aangemaakt en zelf ook al enkele invites verzonden. Later meer hierover...

» Orkut Community
» Orkutcommunity in Iran (altijd leuk)
» Hyves Community
» Uitgeverij Wegener

Trefwoorden: virtuele community Ku Klux Klan13 oktober 2005

Hangt uw opa ook oud..?

Stelt u zich het volgende beeld eens voor. Bij het winkelcentrum bij u in de buurt staan sinds lange tijd van die leuke zitbankjes. Sinds die lange tijd weet u niet beter dat die leuke zitbankjes dagelijks, met uitzondering van de zondag, bezet worden gehouden door een boel mopperende, schetenlatende, boerende en roddelende ouwe mannen. ,,Héél herkenbaar en geen best beeld", hoor ik u denken.
Geen nood! Er is een oplossing bedacht voor deze 'nieuwe' overlast.
Voor deze mopperende, schetenlatende, boerende en roddelende ouwe mannen zijn, net zoals voor onze jongeren, Hang-ouds ontworpen. Zeg maar een jongerenontmoetingsplaats maar dan anders. Hang-ouds zijn bankjes waarbij de zithoogte en -comfort is aangepast aan de tand des tijds waar oude mannen vaak last van hebben. De hang-ouds worden geplaatst waar oude mannen het minst overlast kunnen bezorgen bij het winkelende publiek zoals u en ik. Gemeente Eindhoven denkt eraan om de Hang-ouds te plaatsen bij verlaten P+R-plaatsen en/of industrieterreinen net buiten de stad. Zitbankjes bij uw winkelcentrum zijn dan weer vrij te gebruiken door u en ik.
Enig idee waar uw opa nu oudhangt?

» Dutch Design Week
» Zwijgend turen naar havenwerk
» Last van winderigheid?
» Seniorenweb
» Nationaal Fonds OuderenhulpANWB slaapt langzaam in...

Wat een verademing. Vandaag geen ANWB-spionnen en -stalkers te verwelkomen. Slechts twee ANWB-gluurders bezochten deze Lifeblog vandaag. Gevolg? Geen ANWB-commentje waar ik gisteren om gevraagd had. Zijn de meneren en mevrouwen in 's Gravenhage soms ingeslapen? Niet verstandig van de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond. Op dit moment ronselt Route Mobiel namelijk nieuwe pechonderwegklanten onder ANWB-medewerkers, -spionnen en -stalkers. En niet eens onverdienstelijk meldde wederom een betrouwbare bron zojuist. Nogal wiedes als boventallige ANWB-medewerkers zich realiseren welk voordeel te behalen is als ze de ANWB-kuierlatten richting Route Mobiel nemen.

Wilt u ook het goedkope en no nonsens pechonderwegabonnement van Route Mobiel? Stuur me dan voor 3 november een e-mail. Als ik u opgeef als nieuw lid van Route Mobiel maak ik kans op een jaar lang gratis tanken bij Tango (of een weekendje weg t.w.v. €150,-.) Een jaar lang gratis tanken hou ik vanzelfsprekend zelf. Win ik een weekendje weg dan verloot ik die prijs onder de aanmelders.

» Route Mobiel daagt ANWB
» ANWB daagt Route Mobiel
» Route Mobiel
» Weekendje weg?12 oktober 2005

ANWB hoopt op wonder...

Na een afwezigheid van enige dagen zijn de ANWB-stalkers én -spionnen terug van weggeweest. En hoe! Al vanaf vanmorgen(vroeg) staan de Nedstatstatistieken van deze LifeBlog bol van de bezoekjes van deze onverlaten. Mijn Blog staat dus blijkbaar in het middelpunt van de belangstelling op het ANWB-kantoor te Den Haag. Welingelichte bronnen vertelde mij vanmiddag dat het ANWB-management hoopt op een wonder om mij te behouden als lid. Oké, eerlijk is eerlijk. Wonderen zijn nog steeds de wereld niet uit. Maar de kans dat ik terugkom op mijn (opzeg)besluit is nihil.! Toevalligerwijs is gisteren de Route Mobiel mobiliteitsbewijs voor mijn toetoet, én die van mij eega, op de deurmat geploft. Vanaf 1 januari 2006 ben ik ANWB-lid af.

P.S. Beste ANWB'ers: Doe eens sportief. Plaats eens een (eerlijk)commentje als jullie durven!

De (ANWB)statistieken van vandaag:
» Route Mobiel
» Jobtrack
» Advocaat nodig?
» Dreigend ontslag?
11 oktober 2005

Busladingen met Polen...

Polen zijn goedkope werklui. Ze zeuren niet, werken graag én heel hard voor hun centen. Daarnaast klagen ze ook nooit over werkomstandigheden.
Vooral de glastuinbouwers, schoonmaakbedrijven zitten verlegen om werklui die de handen uit de mouwen willen steken en niet de hele dag zeiken.
Goed beschouwd is het noeste werk van Lech Walesa in Polen met deze ontwikkeling om zeep geholpen. Nederlanders staan niet in de rij voor dit soort werk. Dat is toch vreemd. Bij het CWI staan honderdduizenden Nederlandse werkzoekenden ingeschreven. Een bedrijf in Etten-Leur importeert en detacheert wekelijks twee busladingen met Polen. Deze om werkverlegen buitenlanders vinden gretig aftrek bij ondernemend West-Brabant. Ze noemen het ook wel 'Work in Progress'. Tegen een (heel)laag uurloon, gratis kost en inwoning worden die twee bussen zonder moeite elke week volgestouwd met Polen. Het schijnt dat het uurloon van een werkende mensch in Polen ver onder het Nederlandse minimum ligt. Deze Polen zijn de gastarbeiders van de 21ste eeuw. Hopelijk gaan ze na een poosje uitgebuit te zijn wél terug naar hun thuisland.
» Uitzenden en Detacheren
» Lid van een bond worden?10 oktober 2005

Google loopt mijn deur plat...

Het kost zoekgigant Google 300 jaar om het complete wereld wijde web te indexeren. Dit heeft Google-baas Eric Schmidt gezegd tijdens de jaarlijkse conferentie van de Association of National Advertisers in Phoenix.

Google heeft de berekening gemaakt op basis van de hoeveelheid pagina’s die er zijn en de hoeveelheid die Google inmiddels geïndexeerd heeft. Volgens Schmidt zijn er ongeveer vijf miljoen terabytes aan informatie online. Google heeft tot nog toe slechts 170 terabytes daarvan geïndexeerd. De berekening van Google is overigens gemaakt op de huidige hoeveelheid informatie. Dat betekent dat niemand de komende 300 jaar extra info online moet plaatsen.
(Bron:
Dutchcowboys)

Ik mag dus van geluk spreken dat mijn blogs nog dagelijks bij Google geïndexeerd worden. AUB niet doorvertellen dat Googlebot hier de deur plat loopt en daardoor fikse achterstand oploopt bij het indexeren van het gehele WWW. Ik dank u bij voorbaat.

» World Wide Web09 oktober 2005

Gratis bellen met VoipBuster...

Enige tijd geleden maakte een vriend mij attent op VoipBuster. VOIP, Voice Over Internet Protocol. Met het programmaatje van VoipBuster bel je GRATIS naar elke vaste telefoonaansluiting in de wereld via je internetaansluiting. Bel je naar een mobiel telefoonnummer dan betaal je met een vooraf betaald beltegoed. Een belverbinding via Peer tot Peer is trouwens ook mogelijk. Ik beraad me de komende weken of ik mijn KPN-aansluiting de deur uit doe. Wordt ongetwijfeld snel vervolgd...

»Skype
»Netmeeting
»Gizmo ProjectSchatten van de aarde...

Matthijs en Jasper verzamelen al jaren mineralen en fossielen. Schatten van de aarde noemen zij het. Vandaag is er in Breda een mineralen- en fossielenbeurs. We gingen er vanmiddag een kijkje nemen. Bij aankomst bleek het helemaal niet druk te zijn in de sporthal waar ik heel lang geleden topsportzaalhockey speelde. Een dertigtal lieden exposeren hun koopwaar op lange tafels. Sommige zelfs heel sfeervol uitgelicht. Mineralen, fossielen, kralen, kettingen, prullaria en andere zooi gingen er, volgens mij veel te duur, over de toontafels. Enfin, toch een leuke middag en Matthijs en Jasper enkele mineralen en fossielen rijker.


Keuze genoeg...

06 oktober 2005

ANWB stalkt (ex)abonnees...

Ik blogde er al eerder over dat de ANWB me op de hielen zit. Eerst waren daar de ANWB medewerkers. Niet veel later zette de ANWB spionnen in om mijn gangen naar Route Mobiel na te gaan. Na vandaag lijkt het erop dat de ANWB ook stalkers op me afgestuurd heeft.
Verderop staan wederom de bevindingen van Nedstat.

Beste medewerkers, spionnen en stalkers van de ANWB,
Vraag eens een safe surflijntje aan bij jullie IT-afdeling!
Doe trouwens ook de hartelijke groeten aan al jullie collega's. Zeg hen dat ik intens met ze mee leef nu hun baan in gevaar komt.
Laat ze anders bij Route Mobiel solliciteren. Daar hebben ze de komende tijd veel mensen nodig om al die nieuwe abonnees te verwelkomen.
Tot morgen???

Groetjes
H.Postelmans»Route Mobiel
»Anoniem surfen


05 oktober 2005

ANWB zet spionnen in...

Ik heb nog geen schooibrief van de ANWB ontvangen. Inmiddels is wel mijn opzegbrief met de postbode meegegeven en mijn lidmaatschap van Route Mobiel aanstaande. Vanmiddag besefte ik voor de tweede maal dat er via Feedster een ANWB-spion me op de hielen zit. Weet iemand een effectieve afleidingsmanoeuvre?

»Peter R.de Vries
»Route Mobiel
»Pech voor de ANWBMailbox van 30 Gig..?

Al vanaf het prille begin van Gmail wist ik een invite te bemachtigen. Gewoon om eens te testen of webbased e-mail iets voor mij zou zijn. Hotmail had ik al eerder afgeserveert vanwege de vele reclame en de minimale opslagmogelijkheden. Nu ruim een jaar verder kan ik niet meer zonder Gmail. Met name het gebruikersgemak én de royale opslagcapaciteit(2500mb) van Gmail zijn daar een gevolg van. Inmiddels heb ik diverse gmailaccounts in gebruik en heb ik middels invites vele mensen blij gemaakt met een Gmailaccount.
Die ruime opslagcapaciteit smaakt naar meer. Dat is menselijk gedrag. Zojuist ben ik in het bezit gekomen van een invite voor een nieuwe in beta zijnde webbased e-mailservice met maarliefst 300.000mb opslagcapaciteit. Hoeveel? inderdaad, 30 Gigabyte.
Wat moet je ermee vraagt u zich af? Welnu heel simpel. Per halfjaar groeit bij mij, en misschien bij u ook wel, de bandbreedte. Internet wordt steeds sneller en sneller. Ik voorspel u dat over niet al te lange tijd complete films of andere grote bestanden over en weer worden verstuurd per e-mail. En met een duizelingwekkende snelheid. Dan kan je maar beter een grote emailbox hebben. Over enkele weken zal ik op deze LifeBlog mijn bevindingen over 30Gigs.com posten.
Interesse in een 30gigs emailaccountje? Mail me maar!

»Website van 30Gigs
»Receive a FREE GmailinviteFlits(log)...

Een collega (Matty O.) vroeg me vandaag hoe ik het voor elkaar krijg om bijna dagelijks hier een log te plaatsen. Heel eenvoudig Matty...,gewoon je dagelijkse beslommeringen van je afschrijven. En beslommeringen zijn er toch genoeg? Dat moet jij toch weten! ;-)
Voor vandaag heb ik zowaar weer een onderwerp waarover ik kan bloggen.

Onlangs ruilde ik mijn SONY DSC F717 set in voor een Nikon D70s. Een onderdeel van de SONY-set was o.a. een flitser. Vandaag scoorde ik via Marktplaats een essentieel onderdeel voor mijn fotografiehobby. Precies...een flitser. Een (z.g.a.)nieuwe NIKON SB26 Speedlight voor maar 85 euri's. Werkelijk een koopje! De verkoper was zo vriendelijk om 'm vandaag al op de post te doen. Morgenmiddag dus al in huis. Komt trouwens goed uit. Vrijdagavond heb ik de flitser al nodig als ik een binnenfoto moet maken voor de wijkkrant het Haagse Beemden Nieuws.

»Specs Nikon SB26
»Website Nikon
04 oktober 2005

Fenomenale vingerzetting...

Twee weken was ie nog niet leverbaar in Nederland. Vorige week bestelde ik bij deze harwareleverancier de Natural Ergonomic Keyboard 4000. Vandaag kon ik (als eerste van Nederland?) het bordje uitproberen. Ik ben al jaren bekend met een Natural keyboard. De Natural Ergonomic Keyboard 4000 is duidelijk anders. Hij is beter. De vingerzetting van de toetsen is werkelijk fenomenaal. De toetsen waarmee de wijs-, middel- en ringvinger worden bediend (10-vinger typesysteem) liggen beduidend lager dan de toetsen voor de duimen en pinken. Microsoft getypeerd deze vingerzetting als "Gull Wing". In het Nederlands "Meeuwenvleugel".


»Afbeelding Natural Ergonomic Keyboard 4000
»Comfort Flashdemo
»Review Natural Ergonomic Keyboard 4000Wat is geen stijl..?

,,Pap! Wat is geen stijl?". ,,Wat bedoel je jongen?", vraag ik verbaasd.
,,Nou pap op school hadden ze het erover dat er vandaag een nieuwe gamesite is gelanceerd.
Gamert heet ie geloof ik. Volgens mijn vriendjes is het geen stijl dat de website heeft opgezet.
Waarom is dat dan geen stijl?"03 oktober 2005

Heb jij iets horen loeien..?

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur zouden in geheel Nederland de (calamiteiten)sirenes te horen moeten zijn. De sirenes loeien om na te gaan of de apparatuur goed werkt. Heb jij maandag iets gehoord?


Foto: Hans PostelmansLicht uit, licht aan...

Vanochtend was de zonsverduistering in heel Europa, Afrika en een deel van Azië zichtbaar. In een klein gebied in het zuiden van Europa en Afrika was de zonsverduistering gedurende vier minuten ringvormig.
In Nederland en België was een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. Tijdens het hoogtepunt rond vijf minuten over elf werd ongeveer 60% van de zon bedekt door de maan.


Foto: Hans Postelmans

De foto maakte ik vanmorgen om 11.14 uur. Om niet verblind te raken door de zon heb ik een vensterglaasje uit een laskap gebruikt en deze voor de lens geplaatst. Hierdoor is blijkbaar de reflectie ontstaan.

Een totale zonsverduistering ontstaat als Zon, Maan en Aarde -in die volgorde- precies op een lijn staan. Op 29 maart 2006 is onder andere in Turkije en Goegrië de volgende totale zonsverduistering te zien.

In ons land is de eerstvolgende eclips, vergelijkbaar met de grote totale zonsverduistering van 11 augustus 1999, pas in 2081 te zien. Een nog grotere zonsverduistering vindt hier plaats in 2093, wanneer in Noord-en Noordoost-Nederland een ringvormig zonsverduistering is te zien. België ziet in 2090 bij ondergaande zon nog net een totale verduistering. Pas in het jaar 2135 is in ons land voor het eerst sinds 1715 een totale zonsverduistering te zien. Zeven jaar later, in 2142 weer een en daarna in 2151 nog een. (Info: Stichting De Koepel, Utrecht)
Klik op de foto voor een groter formaat.

»Website KNMI
»Zonsverduisterings tabel tot 202502 oktober 2005

BredaPhoto 2005: Draagvermogen...

DRAAGVERMOGEN luidt het opschrift van de loopkraan in de Machinehal van Backer & Rueb. Wijst dit, in zijn poëtische typografie van rond 1930, op beperkingen of juist mogelijkheden ?

Tot 15.000 kg zweefden ooit ijzeren constructiedelen met vertraagde
elegantie door deze ruime hal aan de Bredase Speelhuislaan. Inmiddels is deze
kathedraal van staal en glas een van de monumenten die gebleven zijn van het
industriële tijdperk in Breda. De oude industriegebieden van de Bredase
Spoorzone rest nu de taak te inspireren tot nieuwe creativiteit van een
toekomstige stedelijke samenleving. ‘Onwerkelijke Schoonheid’ ligt hier op tal
van plaatsen verscholen. Voor Breda Photo komen partijen van verschillende
disciplines samen tot nieuwe ontdekkingen.

De vlag is DRAAGVERMOGEN.
Fotografie het centrale gegeven.

Gisteren bezocht ik al enkele exposties in het kader van BredaPhoto 2005. Vandaag bezochten we één van de meest spraakmakende exposties van dit tweejaarlijkse fotofestival. In de (oude)fabriekshal van Machinefabriek Backer&Rueb, waar vroeger stroomtramlocomotieven werden gebouwd, heet de fotoexpositie 'Draagvermogen'.
Metershoge
foto's zijn tegen de wanden van de fabriekshal gehangen. De geur van staal, olie en lasrook brengt je direct in de sfeer van weleer. Deze fabriekshal is zonder enige twijfel vroeger gebruikt voor het fabriceren van grote machine's. De foto's van Reinout van den Bergh en Huib Fens versterken dat gevoel van melancholie.
Prachtig!

»Bekijk het fotoalbum van 'Draagvermogen'
»Website Draagvermogen
»Website Backer&Rueb
»Fotoalbum Draagvermogen (©Jeroen Thoolen)BredaPhoto 2005: Onwerkelijke schoonheid...

Kijk naar het werk van anderen en leer. Met die woorden in mijn achterhoofd bezocht ik vandaag enkele van de 40 exposities van BredaPhoto 2005.
Samen met Jeroen en Jeanneke togen we zaterdagmiddag naar de binnenstad van Breda. Onze eerste halte is een expositie in het pand van de NBKS(kunstuitleen). Thema: Onwerkelijke Schoonheid. De foto's aldaar zijn niet echt mijn smaak.

Onze volgende halte is een exposite in de winkel van Artilabo (Amerant) waar verstandelijk gehandicapten werken. Deze juffrouw verwelkomde ons vriendelijk. De expositie in Artilabo wordt als een offlocatie(?) aangemerkt. Er hangen diverse foto's met als hoofdthema 'Architectuurfotografie'. Eén foto die helemaal niets met dit thema te maken heeft valt meteen bij mij in de smaak. Komt wellicht door de raakvlakken die het met mijn zoon heeft.

Als we onze weg vervolgen komen we aan bij de Nieuwe Veste. Daar is vandaag de prijsuitreiking van de bewogen fotografen uit België. Verder zijn er de twee exposities 'Bewogen fotografen' en 'Delta F'.

De volgende expositie die we bezoeken is in het Bomhuis. Een ruimte waar in vroegertijden munitie werd opgeslagen. Wat mij betreft de mooiste lokatie die we vandaag bezochten. Zeker qua lichtinval.

Onze laatste expositie van vandaag is die in het Breda's Museum. Het thema van deze expositie is: 'Onwerkelijke Schoonheid & de Fenomenale Feminateek'. Oftewel veel (functioneel)bloot.
Morgen bezoeken we met het hele gezin de expositie in de fabriekshallen van Backer & Rueb die nu dienst doen voor een papier recyclebedrijf.

»Hele album van BredaPhoto
»BredaPhoto 2005
»Heel veel BredaPhoto 2005 foto's (©Jeroen Thoolen)
»NBKS
»Amarant© 2005-2009 Hans Postelmans