Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

26 oktober 2005

Veelwijverij niet, vrouwen discrimineren wel…

Veelwijverij oftewel polygamie mag (bijna) weer. Dat lijkt justitieopperhoofd P.H.Donner te vinden. Onlangs tekenden in Roosendaal drie personen een samenlevingcontract. Piet Hein vindt het allemaal niet strafbaar.
,,Contracten die een samenleving van meer dan twee personen regelen zijn nuttig en vervullen een ordenende functie”, zo zegt Piet Hein. De Staatskundig Gereformeerde Partij (SGP) staat met zwarte kousen aan op haar achterste benen. Of Piet Hein van de pot is gepleurd vragen ze zich bij de SGP af. Op zich vreemd dat juist de SGP zich roert in deze discussie over veelwijverij. Het is juist de SGP die niets op heeft met wijven. Zij laten immers geen vrouwen toe in hun partij als volwaardig lid door ze het stemrecht te verbieden. En dat is vrouwendiscriminatie zo stelde eerder een rechter. En dat is wel strafbaar.

» Ministerie van Justitie
» Nieuwspoort

Trefwoorden: politieke partijen homohuwelijk bigamie

© 2005-2009 Hans Postelmans