Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

27 oktober 2005

Poepie laten ruiken...

Regelmatig spreek ik in ons gezin mijn bezorgdheid uit over de vorderingen op school van mijn oudste zoon Matthijs. Tenminste de vorderingen die ik denk dat hij NIET maakt.
,,Pap maak je niet druk. Is er ooit weleens iets misgegaan?", zegt hij steevast als ik weer eens een bedenkelijke opmerking maak als ik vind dat er teveel spelletjes op de tv of computer worden gespeeld.
Oké, eerlijk is eerlijk. Er is eigenlijk nooit iets misgegaan met de rapporten van Matthijs. Altijd bleek mijn bezorgdheid ongegrond.
Omdat ik het niet laten kan probeer ik al enkele weken Matthijs te bewegen (veel)meer te lezen. Ergens in november zou toch een AVI-leestoets plaatsvinden? De eerste AVI-toets in groep 3 faalde Matthijs met lof. In groep 4 ging het veel beter na de verplichting om elke avond voor het slapen gaan een kwartiertje te lezen. Als gevolg daarvan verplaatste hij zich met rasse schreden aan het eind van groep 4 van AVI-niveau 3 naar AVI-niveau 7. Zo lag hij weer precies op schema bij aanvang van groep 5. Deze week bleek hij weer aan een AVI-leestoets onderworpen te zijn. Matthijs had de toets goed geheim gehouden. Wellicht om e.e.a. te verbloemen als het mis zou gaan. Nou mis ging het in geen geval. Matthijs liet mij wederom een poepie ruiken. Van AVI-niveau 7 stuiterde hij naar AVI-niveau 9+. GOED GEDAAN MATTHIJS! Maar hoe staat het eigenlijk met je tafels?

» Wat is dyslectie?
» Wat zijn AVI-niveaus?
» kbs de Kievitsloop

Trefwoorden: dyslectie didactiek pedagogiek

© 2005-2009 Hans Postelmans