Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

31 juli 2006

Breda Ballon Fiësta, 3, 4 en 5 augustus 2006...

Voor de 21ste keer wordt deze week de Breda Ballon Fiësta gehouden. Ruim 35 ballonnen stijgen dagelijks van het evenemententerrein aan de Rietdijk in de Haagse Beemden op. Voor de zevende keer op rij versla ik dit evenement voor Haagse Beemden Digitaal. Ook voor een speciale Breda Ballon Fiësta editie van het Haagse Beemden Nieuwskrant (wijkkrant) zal ik mij bijdrage leveren. Ook dit jaar zullen diverse special shapes op 3, 4 en 5 augustus het luchtruim kiezen. Waaronder Mister Bup. Naast de ballonoplatingen zullen er in het voorprogramma diverse demonstraties plaatsen van o.a. miniballooning, vliegerdemonstaties, werkhondendemonstratie en paradroppings. De toegang tot Breda Ballon Fiësta 2006 is zoals vanouds geheel gratis.» Breda Ballon Fiësta 2006
» Programma Breda Ballon Fiësta 2006
Trefwoorden: heteluchtballon skyflyers paracentrum vlaanderen30 juli 2006

Opa Donk, 92 jaar...

Vanmiddag vierden we met de familie traditie getrouw op de zondag voorafgaand aan 1 augustus de verjaardag van Opa Nous. Bart Nous, geboren op 1 augustus 1914. Opa Nous mag dan wel een beetje doof zijn. Voor zijn leeftijd ziet hij er nog prima uit. Volgend jaar vieren we natuurlijk je 93ste verjaardag opa! Hopelijk ook dan in net zo'n goede gezondheid als vandaag.» De Donk, UlvenhoutTrefwoorden: verzorgingstehuis de donk ulvenhout nieuwbouw11 juli 2006

Bedankt SBS6...

Na lang wachten is vandaag dan eindelijk de iPod Nano bezorgd door TPG-Post. Ruim 7 weken moest ik wachten nadat een vriendelijke mevrouw me telefonisch meldde dat ik de terechte winnaar was geworden van het kleine oogappeltje van Apple. Vol verwachting klopte al die lange weken mijn hart.
Vanavond heb ik de Nano meteen overladen met mp3's. Omdat ik een gekregen paard niet in zijn reet wil kijken moet wel even kwijt dat de capaciteit van deze Nano iets wensen overlaat. 1 Gig is eigenlijk veel te weinig als je twee weken in het buitenland gaat vertoeven. Misschien toch maar mijn notebook mee inpakken?» SBS6, Oplichters
» Klaar voor de start, AF!

Trefwoorden: itunes volume logic10 juli 2006

Breda Hippique, paarden en hoedjes...

Eigenlijk heb ik alle Bredase evenementen al wel eens van dichtbij gezien. Behalve Breda Hippique dan. Een jaarlijks terugkerend paardenevenement op landgoed Prinsenhoeve. Omdat Desirée héél veel vrijkaartjes had geregeld mochten de Postelmannetjes(gratis)mee om een kijkje te nemen bij de vele disciplines die de paardensport kent én de onnavolgbare hoedjesparade die onmiskenbaar bij deze sport hoort. Een bijzondere leuke en leerzame zondagmiddag. Bedankt Desirée!


» Foto's Breda Hippique 2006
» Foto's Desirée en Jeroen
» Website Breda Hippique 2006

Trefwoorden: ijsbrand chardon vierspan kampioen09 juli 2006

Concert at Sea 2006...

Jeroen bestelde de kaartjes voor het Concert at Sea al maanden geleden. Gisterenmiddag rond de klok van 14.30 uur met vijven dan eindelijk afgereisd naar de Brouwersdam. Bleek later dat dat iets te laat was. De reis vanaf Breda naar het evenemententerrein op de Brouwersdam duurde maar liefst 3,5 uur. Bij aankomst bleek vak 1 en 2 al mudvol. Zelfs in ons vak, vak 3, bleek geen vrij plekje te vinden zijn. Dan maar bovenop de dam onze heil gezocht. Niet eens zo slecht. Prima uitzicht en een lekker briesje vanuit zee. Eet- en biertentjes kort bij. Al was de capaciteit van de Heineken-tentjes verre van toereikend om de droge kelen van het publiek te smeren. Lange wachttijden (half uur tot een uur) voor een biertje. Bijna niks te klagen dus. Het optreden van Buena Vista Social Club (Eliades Ochoa) miste we volledig door de file. Eigenlijk begon voor ons het concert pas echt om 18.00 uur toen Ilse de Lange in een klein uurtje haar liedjes ten gehore bracht. Daarna was het de beurt aan de Zeelandse band Racoon om het publiek te bespelen. Niet onverdienstelijk aan de reactie van het publiek te horen. Tussen Racoon en Bløf trad Joost Zweegers van Novastar solo op. Weddenschap met Bløf, zo vertelde Joost. Bløf dacht dat Joost niet solo durfde op te treden op Concert at Sea. Dus wel! Wat Joost heeft gewonnen met de weddenschap is niet duidelijk geworden. Als afsluiting van Concert at Sea speelde Bløf twee uur lang hun bekendste repertoire. Het laatste nummer dat Bløf speelde, Dansen aan de zee, hoorden we toen we al op de terugweg waren richting het parkeerterrein. Heerlijke lange dag en een prachtig concert geweest! Het uitzicht was adembenemend. Volgend jaar gaan we vast weer. Dan gaan we veel vroeger op weg om op tijd op de Brouwersdam te zijn. Wij danken Sven dat hij onze BOB wilde zijn.


» Fotoalbum Concert at Sea 2006
» Website Concert at SeaTrefwoorden: lowlands 2006 vakantie in zeeland06 juli 2006

Prins Bernard komt naar Breda...

Het nationale hoofdkwartier van de Koninklijke Luchtmacht verhuist in het weekend van 16 en 17 september naar Breda. Dat weekend rijdt een groot aantal verhuiswagens tussen Den Haag en Breda.

De voorbereidingen zijn al in volle gang. Zeshonderd medewerkers van de Luchtmacht, onder wie de commandant, gaan vanaf maandag 18 september werken in de Eurotoren naast de snelweg A16 en in een naburig kantoorpand.

Bovenin de 72 meter hoge toren is een groot spandoek opgehangen met onder meer de afbeelding van een F16. Het toonaangevende standbeeld van Prins Bernhard in pilotenuniform verhuist later ook naar Breda. (Bron: Omroep Brabant)
Omroep Brabant toonde geen foto van de F16 poster op hun site. Ik wel! :)
Verder voor de geïnteresseerden onder ons. Hierbij de indeling van de Eurotoren per verdieping waar defensie over een paar weken zijn intrek zal nemen. Altijd handig!


UPDATE: 7 juli - Over enkele jaren wordt de poster van de F16 vervangen voor een poster van de Lightning II, voorheen de Joint Strike Fighter (JSF) genoemd.
» Mogelijke aanvliegroute Eurotoren
» Koninklijke Luchtmacht
» Haagse Beemden
» Eurotoren Breda
Trefwoorden: lightning lockheed martin p-38 warroom03 juli 2006

22 zetels voor Verdonk...

...kopt Nu.nl.
HILVERSUM - Rita Verdonk is goed voor 22 zetels als zij uit de VVD stapt en een nieuwe partij opricht. Als er nu verkiezingen zouden zijn, kreeg ze 15 procent van de stemmen. Dit bleek maandag uit een enquête onder 18.500 leden van het TweeVandaag Opinie Panel.
Dat zijn een boel zetels!
Van 37 procent van de deelnemers aan de enquête mag Verdonk in een volgend kabinet weer minister van Vreemdelingenzaken en Integratie worden, 60 procent vindt dat dit niet kan.
Ik sluit me aan bij die 37 procent.
Trefwoorden: rita verdonk eerste vrouwelijke minister president premierGezocht, Zimmer Frei..!

Nog een paar weken en dan vertrekken we naar het zonnige Italie. Onze laatste reis richting het zuiden reden we hoofdzakelijk 's nachts. Omdat de kinderen toen nog klein waren dachten we tijdens de nachtelijke uren veel kilometers te kunnen maken. Niet dus. De kinderen sliepen de hele nacht niet. Gevolg. Vaak stoppen onderweg omdat kleine kinderen hun plasje niet lang op kunnen houden. Dit jaar doen we het anders. Ondanks dat de kinderen al wat groter zijn en hun plasje langer kunnen ophouden zullen we de heenreis in twee etappes hakken. Te totale afstand is ruim 1200 km. De eerste dag willen we ruim 800 km rijden om dan aan het eind van de middag een dorpje te zoeken waar we zullen overnachten. We zoeken dan een Gästhaus waar zimmers frei zijn. In een ver verleden deden we Holzkirchen aan om de nacht door te brengen. Voor dit jaar zien we wel. Of weet iemand toevallig een mooie overnachtingsplaats voor twee volwassenen en twee kinderen? Het moet wel voorbij München zijn en vlak aan de E52 liggen.

Trefwoorden: duitsland autovakantieSBS6, OPLICHTERS..!

De iPOD Nano die SBS6 mij zou toesturen omdat ik prijsvraag heb gewonnen is nog steeds niet binnengekomen. Nu ruim zes weken geleden kwam het bericht dat de iPOD Nano naar mij onderweg was. Ja hoor SBS6! OPLICHTERS!!


» We hebben een winnaar
» Alweer een winnaar

Trefwoorden: ipod nano hoax02 juli 2006

Bootjes kijken...

Wat doen mensen als het mooi en zeer warm weer is? Juist, ze zoeken het water op. Water hebben wij hier genoeg. Bijna op loopafstand. Een kunstmatig ontstane zwemplas genaamd de 'Asterdplas'.
Op uitnodiging van de Reddingsbrigade Breda mocht ik zondag een waakpatrouille meevaren met Thomas Frijters. Gemotoriseerde bootjes zijn op de Asterdplas verboden. Maar bootjes aangedreven door man/vrouw kracht of gewoon voortgedreven door de wind zijn wel toegestaan.

Trefwoorden: waterscooter knrm© 2005-2009 Hans Postelmans