Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

30 januari 2006

Halfjaarlijkse controle...

Dat is waar ook. Morgen met z'n allen naar de tandarts voor de halfjaarlijkse controle. Altijd weer een feest om in de stoel van de tandarts te liggen. ,,Nog klachten jongeheer Postelmans?", vraagt de tandarts steevast wanneer hij net met een spiegeltje, speegselzuiger en een pieterpeuterhaakje in mijn mond aan het wroeten is. ,,Neuh", kan ik dan nog net uitkramen. De tandarts hoort het niet. Die wroet altijd gewoon verder.

Update: De tandarts heeft geen cariës geconstateerd. :)
Trefwoorden: tandplus tanduitgebreid tandenloos tandbederf29 januari 2006

A day at the races...

Vanavond kwam het toevallig ter sprake. Welke (dieren)parken en evenementen bezoeken we dit jaar? Als eerste komt de Efteling boven drijven. Daarna komt al snel Diergaarde Blijdorp en Noorder dierenpark ter sprake. Best leuk allemaal. ,,Maar gaan we ook mannendingen doen?", vraag ik aan Matthijs en Jasper.
,,Autoraces...!", roept Matthijs spontaan. Dat voornemen hebben Lars, Jeroen, ik (en waarschijnlijk ook Sven) enkele dagen geleden ook al uitgesproken. Zojuist de racekalender voor 2006 even bekeken. Dat ziet er veelbelovend uit voor dit jaar heren!


Trefwoorden: F1 racing circuit zandvoortBoswandeling...

Prachtig weer vandaag om er op uit te trekken. Gelukkig hoeven wij daarvoor niet ver te reizen. Veel bossen in onze omgeving. Matthijs en Jasper weten er beter de weg dan wij ouders. Natuurlijk was, zoals altijd, de Nikon ook mee op pad.

» Lees verder...Trefwoorden: wandelroutes breda27 januari 2006

Politieke spectrum...

Ons Bredanaars hebben sinds vandaag ook onze eigen stemwijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart aanstaande. De 28 stellingen in de stemwijzer hebben betrekking op de belangrijkste politieke kwesties in mijn eigen gemeente waarover de partijen van mening verschillen. Gelijk maar eens kijken waar ik sta ten opzichte van de landelijke politiek.

Wel erg vreemde stellingen. "Moet Vader Abraham een standbeeld in Breda krijgen?". Lijkt me juist dat hier mensen tegen zijn.
Nog een stelling: "Voor het ontvangen van een uitkering is enige kennis van de Nederlandse taal een voorwaarde". Enige kennis maar? Na 28 stellingen kan ik nog enig gewicht geven per stelling. Ik besluit dat niet te doen. Het volgende scherm geeft een grafische weergave weer welke politieke partij het meest aansluit bij mijn visie voor de stad. Klopt precies! Mijn positie ten opzichte van het politieke spectrum wijkt niets af van alle vorige stemwijzers.
De stemwijzer werkt dus prima!


» Stemwijzer Breda
» Actuele peiling politieke voorkeur
» Kunnen jullie door een waterkraan..?
Trefwoorden: stemhokje stemadvies stemfraude26 januari 2006

Kleurenblind...

Vanmiddag kreeg ik van Halte 5 een mailtje met het bericht dat hun cd wordt geplugged via de weblog van Jaggle. Halte 5 is een Nederlandstalige Bredase band boordevol met aanstormend talent (zegt Jaggle). Zondag 28 januari is de presentatie van hun cd 'Kleurenblind'. Dat is cool! Ik ben ook kleurenblind. De presentatie van hun debuut-cd vindt plaats in de Avenue in Breda (Waterstraatje). De toegang is natuurlijk gratis. Halte 5 kan je hier al voorbeluisteren met het lekkere nummer 'Dit Huis'.

(Origineel genoeg Rottevis?)
Trefwoorden: poppodia25 januari 2006

Help Koh Phi Phi...

Alweer een half jaar schrijf ik maandelijks artikelen voor het Haagse Beemdennieuws, een wijkkrant met een oplage van 11.000ex. Naast het schrijven van artikelen maak ik voor andere redacteuren van de wijkkrant foto's voor bij hun artikelen. Enige weken geleden maakte ik deze foto van Carl Mureau.» Lees verder...
Trefwoorden: tsunami help koh phi phi goed doel23 januari 2006

Dat wist ik niet...

Vandaag was zogezegd de introductiedag van de Nikon D200 waar een Jeroen, Lars en ik al enige weken geleden voor hadden ingeschreven. Gisterenavond (heel laat) besloten we om de files richting Utrecht te omzeilen en de trein te nemen naar de Domstad. Omdat Lars nog voor journalist studeert, en hij als gevolg daarvan gratis mag reizen met het openbaar vervoer, mochten Jeroen en ik met een fikse korting met hem meereizen op zijn OVJ-kaart. Dat is aardig! Toch niet! Om 8.31 uur, Net vijf minuten vertrokken uit Breda was daar reeds de immer goedgeluimde NS-conducteur. ,,Uw vervoersbewijzen alstublieft!”, zegt een opgewekte vrouwelijke stem. Die hebben we. Enigszins trots overhandig ik de conductrice mijn net uit de automaat getrokken kaartje. De inkt is zelfs nog een beetje nat. ,,U mag niet reizen met dit kaartje meneer. U bent in overtreding”, zegt ze bars. Ik schrik me een hoedje. ,,WAT?! WAAROM?! HOEZO?!”, schieten door mijn hoofd. ,,Ze reizen met mij”, zegt Lars schuchter. ,,Dan weet u dat u pas na 9.00 uur mag reizen met een kortingkaartje. Dat staat in de voorwaarden van uw OVJ-kaart”, zegt de conductrice weer. ,,Dat wist ik niet…”, Lars weer. ,,Dat kost u € 35 euro plus een boete van € 40 meneer”, zegt ze tegen mij. Lars weer ,,Dat wist ik niet…”.
,,En uw kaartje meneer?”, zich tot Jeroen wendend. ,,Euh, ik heb hetzelfde kaartje als mijn buurman”, zegt Jeroen ook hevig geschrokken. ,,Dat wist ik niet”, zegt Lars weer. Jeroen en ik trekken wit weg van schaamte. Wij wisten het echt niet!

Aan mijn laatste treinreis, nu alweer tientallen jaren geleden heb ik ook al niet zo fijne herinnering. Ergens op een dichtgesneeuwd stationnetje in Zuid-Duitsland. Op de smerige toilet in de Alpenexpress. En op weg naar een wintersportbestemming in Oostenrijk, werd mijn stoelgang abrupt verstoord met een ,,NICHT SCHEISSE HIER!!”, door ongetwijfeld een dikke Duitse spoorwegmeneer. Die schrik zit er bij mij nog goed in. En nu dus dit weer! ,,Dan bent u beide in overtreding heren”, zegt de conductrice zichtbaar vermaakt”. Dat wist ik niet…, stamelt Lars weer. Hij krijgt nu in de gaten dat we gedrieën in problemen zijn. De conductrice ziet onze paniek in de ogen. ,,Hoewel ik jullie eigenlijk moet laten bijbetalen én een boete moet uitschrijven stel ik voor dat jullie de volgende halte (Tilburg-CS) uitstappen en de eerstvolgende trein na 9.00 uur weer instappen richting Utrecht-CS”, zegt de conductrice nu lachend. Dat wist ik niet…, fluistert Lars nu zachtjes. We zien in dat we aan het verzoek van conductrice gehoor moeten geven. We beseffen meteen dat dit 'onzinnige' oponthoud onze dagplanning behoorlijk in het honderd zal laten lopen.

Een meisje van een jaar of achtien, die een stoel verder zit, kan een volgend moment geen vervoersbewijs, identiteitsbewijs of geld aan de conductrice overleggen. Blijkbaar is onze conductrice in een coulante bui vandaag. Het meisje komt er zonder verdere sanctie mee weg. Ook zij moet op station Tilburg-Centraal uitstappen. Het meisje gaat op in de menigte. Een notoire zwartrijder concluderen wij. Ruim een half uur later gepland komen we aan op onze bestemming. De voorstelling is al een half uur eerder van start gaan. ,,Oplichter!”, sart Jeroen Lars verder de rest van de dag. ,, Dat wist ik niet…”, blijft Lars de hele dag volhouden.

Mijn ervaringen met de Nikon D200 en wat prettige lenzen zijn morgen te lezen in dit theater. Hieronder al wel alvast de Nikon D200 uitprobeerfoto's.


Update: Lars heeft zijn Nikon D200 uitprobeerfoto's ook on-line gezet. (Enkele foto's van Lars heb ik trouwens gemaakt!)
» Nikon D200 uitprobeerfoto's
» Jeroen Thoolen - Nikon D200

Trefwoorden: NS rover D70s D5022 januari 2006

Oehoe..?

Gisterenmiddag belde mijn broer mij lichterlijk opgewonden op. In een boom aangrenzend aan zijn achtertuin zou een zeldzame Oehoe uil zitten. De Oehoe uil die een kop groter is dan de buizerd is een zeer zeldzaam dier en is met zijn lengte tot 70 cm en een gewicht van ruim 3 kg de grootste uil van de wereld. Hij heeft ongeveer 6 cm lange oorpluimen. De bovenzijde van de oehoe is geelbruin, donkerbruin gevlekt en gebandeerd. Borst en onderzijde zijn geelbruin met brede donkere lengtestrepen en fijne dwarsstreepjes. Hij heeft grote oranje ogen. Als de Oehoe zijn vleugels spreidt is de afstand wel twee meter. Enfin, deze kenmerken passen precies bij de vogel die in onze woonwijk in een boom zit.

Ik ben de beroerdste niet, dus snel de Nikon gepakt en rap naar de genoemde boom.
Daar aangekomen was de vogel nog niet gevlogen. De uil zat schijnbaar een uiltje te knappen. Voorzichtig en zo stil mogelijk benader ik de uil. Blijkbaar niet stil genoeg, want even later staren twee grote ogen mij aan. Deze ogen verliezen me geen seconde uit het oog. Elke beweging die ik doe wordt stoïcijns gadegeslagen door de vogel. Niets ontgaat meneer of mevrouw de uil.
Even later sta ik zowat onder de boom en maak ik snel nog wat foto's. Daarna laat ik de vogel voor waar ie zit. Thuis aangekomen mail ik enkele foto's van de zeer zeldzame Oehoe naar www.uilen.org. Niet veel later krijg ik antwoord. Helaas is de uil die we vanmiddag hebben waargenomen geen Oehoe Uil. Volgens Gejo Wassink is onze Oehoe uil een Ransuil. Wassink coördineert het oehoeonderzoek in Nederland. Dus hij kan het weten.
Oehoe uil of Ransuil? Mij maakt het niet zo veel uit. De indruk die de vogel op me heeft gemaakt is overweldigend.» Fotoalbum (oehoe)ransuil
» Google en oehoe uilen
» Google en ransuilen
» Vogelbescherming
Trefwoorden: fabeltjeskrant vogelnestje


19 januari 2006

Callbackactie Nikon uitgebreid...

,,Geachte heer/mevrouw,

Dit is een belangrijke mededeling over de vrijwillige terugname- en vervangingscampagne die we hebben ingezet voor bepaalde Li-ion batterijen van het type EN-EL3 voor Nikon digitale SLR-camera's.
"

Zo begon de e-mail die ik vandaag in mijn mailbox vond. Afkomstig van de importeur van Nikon camera's, Inca Import BV. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat er meer productcodes van de oplaadbare batterijen, type EN-EL3, oververhit kunnen raken tijdens het opladen. ,,Als gevolg van deze oververhitting zouden de batterijen zelfs vlam kunnen vatten", aldus de Nikon importeur. Voor de volledigheid hieronder de complete lijst van de productcodes van de batterijen die mogelijk defect zijn.

44AC 46AC 46AE 46AF 46AG 46AH 46AI 46AJ 46AK
46AL 46AM 46AN 46AO 46AP 46AQ 46AT 46AU 46AV
46AW 46AX 46AY 47AA 47AB 47AC 47AD 47AD 47AE
47AF 47AG 47AH 47AI 47AJ 47AK 47AL 47AM 47AN
47AO 47AP 47AQ 47AR 47AS 47AT 47AU 47AV 47AW
47AX 47AY 48AA 48AB 48AC 48AD 48AE 48AF 48AG
48AH 48AI 48AJ 48AK 48AL 49AA 49AB 49AC 49AD
49AE 49AF 49AG 49AH 49AI 49AJ 49AK 49AL 49AM
49AN 49AP 49AQ 49AR 49AS 49AT 49AU 4AAA 4AAB
4AAC 4AAD 4AAE 4AAF 4AAG 4AAH 4AAI 4AAJ 4AAK
4AAL 4AAM 4BAA 4BAB 4BAC 4BAD 4BAE 4BAF 4BAG
4BAH 4BAI 4BAJ 4BAK 4BAL 4BAN 4CAA 4CAB 4CAC
4CAD 4CAE 4CAF 4CAH 4CAI 4CAJ 51AA 51AB 51AC
51AD 51AE 51AF 51AG 51AH,53AA 53AB 54AE 54AF
54AH

De vetgedrukte productcodes zijn toegevoegd aan de lijst.
Voor bovengenoemde productcodes geldt een gratis omruilgarantie.
Nikonsupport kunt u krijgen via de volgende telefoonnummers of via deze website.

Nederland: +31 20 654 5256
Belgie: +32 262 940 22


» Inca BV


Trefwoorden: brandverzekering16 januari 2006

Discipline...

Ik heb een fiets op het oog waarmee je géén meter vooruit komt maar wel de L'Alpe d'Huez en de Mon Ventoux kan beklimmen. En dat gewoon hier op zolder. Wat voor type het wordt is me nog niet helemaal duidelijk. Er zijn een boel verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Er zijn zelfs apparaten die op een hartbewakingsafdeling niet zouden misstaan. Niet dat dat me een veilig gevoel geeft. Er is immers toch geen dokter op mijn zolder aanwezig. Enfin, Gerard heeft al aangeboden dat ik de zijne mag komen inrijden. Gerard heeft er dus nog geen meter mee gereden. Die van Jeroen mag ik zelfs een poosje lenen. Kan ik uitvogelen of ik de discipline kan opbrengen om wekelijks veel kilometers te maken. Al dan niet berg op...of af.
Trefwoorden: tour de france zadelpijn aambeien15 januari 2006

Tuinonderhoud...

Ik heb geen groene vingers. Ik verafschuw werken in de tuin. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat mijn schoonvader ze wel heeft. Ik heb er dus geen omkijken naar groenonderhoud rondom huis.


» Lees verder...
Trefwoorden: hendrik-jan de tuinman14 januari 2006

Onderwaterfrisbeeën...

Waar Matthijs al de hele week naar uit zag maar waar nog een kleine onzekerheid ik zou kunnen zitten kwam vandaag toch helemaal goed. Vorige week mochten al twee groepen van snorkelclub Kymo de bodem van het zwembad inspecteren met een volledige duikuitrusting. Deze week is het dus blijkbaar de beurt aan de groep van Matthijs. Een mix van tien hoofdzakelijk tengere maar conditioneel zeer sterke jongens en meisjes worden door de duikinstructeurs in de duikpakken gehesen. Groepjes van twee of drie buddy's worden geformeerd en seconden later verdwijnen de kinderen voor een half uur onder water.
Vandaag raakte ik in gesprek met de moeder van Vera. Deze dappere moeder duikt al een jaar bij Kymo. Vanmiddag zou ze ergens in Belgie, op een diepte van 34 meter, enkele rekensommetjes moeten gaan maken, zo vertelde ze zelf. Ik ben erg benieuwd hoe dat is afgelopen.
Als we ruim een uur later weer naar huis rijden vraag ik belangstellend aan Matthijs of hij nog lekken heeft gevonden op de bodem tijdens zijn duikavontuur.
Zegt hij onverschillig, ,,geen tijd voor pap, we waren aan het onderwaterfrisbeeën...!".
Trefwoorden: duikbrevet padi13 januari 2006

marketingtiger.com...

Sinds enkele weken word ik dagelijks vele malen geconfronteerd met spamruns waarin mij wordt beloofd dat o.a deze website een betere ranking in Google kan krijgen als ik voor (maar?) €199 met een of andere marketingtiger in zee ga. Elke spam-e-mail wordt verzonden vanaf een gmail-account met een meisjesnaam als afzender. Verder bevat de email een link naar een website die het allemaal voor je in Google gaat regelen. Hieronder de tekst uit de spam e-mail.

Wij brengen uw website op de beste posities bij Google, Yahoo en MSN Search! www.marketingtiger.com
Met ons belandt uw website helemaal vooraan bij Google!
Met vriendelijke groet,
marketingtiger.com

Mocht u geen e-mail von ons wensen te ontvangen, stuur a.u.b. een e-mail aan: deletemarketingtiger@yahoo.co.uk

Natuurlijk werkt afmelden voor deze spam niet. Inmiddels zou er actie zijn ondernomen tegen deze spamlieden. Vooralsnog zonder resultaat. Het blijk nog niet eenvoudig om deze - Nederlandse-Duitse-Chinese - criminelen te traceren.
Trefwoorden: spamvrij12 januari 2006

1 april..?

Traditiegetrouw verschijnen er veel onzin-advertenties voorafgaand aan vrijdag de 13de.
Waarom? Geen idee! Het is toch nog geen 1 april?
Ok, hier dan maar een inkopper.Update 1: Jeroen biedt 300 euro. Wie biedt meer?
Update 2: Een zekere Will wil dat ik hem bel. ECHT NIET!
Update 3: Mary wil zoveel mogelijk hout meenemen. Of ik haar ook wil bellen.
Update 4: Mark biedt 303 euro voor 16 hectare kachelhout. Nog iets te weinig mensen.
Update 5: Bennie wil weten hoeveel kuub hout 16 hectare (bos) is. Ook wil hij weten hoeveel thuisbrengen kost.
Update 6: P.H. biedt 305 euro voor de hele kap.


Trefwoorden: groenfront boomhut gebakken lucht10 januari 2006

Geen gps, wel notitieblokje..?

De pliesie weet uit de bekende melkkoe de laatste druppel te persen. Zijn we met zijn allen al op onze hoede als het gaat om de snelheidscontroles, is er na vandaag weer een reden om niet de weg op te gaan als u niet uit uw hoofd weet welke route u moet rijden om op uw bestemming te bereiken. Vandaag werd een automobilist bekeurd die (net als ik) een gps-setje aan de vooruit geplakt heeft middels een zuignappie.

''Omdat het zicht door de voorruit wordt belemmerd door het gps-setje", zo luidt het procesverbaal.

Ben benieuwd of de pliesie zal bekeuren als je gps-setje op de goede plaats zit maar je wel een achterlijk notitieblokje aan je voorruit geplakt hebt.


Bron: nu.nl / geenstijl.nl
Trefwoorden: satteliet gpsontvanger tomtom09 januari 2006

Tussen Hemel en Hoeven...

Robbert van den Broeke, (oplicht)medium te Hoeven, heeft zich volgens velen flink in de nesten gewerkt met een reading waarvan hij de teksten via Google bij elkaar surfte. Tenminste die mening is stichting Skepsis toegedaan die de uitzendingen 'Er is zoveel meer' van RTL4 uitpluisde.

Ook met foto's weet Robbert (zegt hij) geesten zichtbaar te maken voor het blote oog. Gewoon met een digitale camera die u waarschijnlijk ook thuis en tijdens uw vakantie gebruikt.
Lars Scheve is een professioneel fotograaf in spé. Veel talent en oog voor de perfecte compositie. Onlangs zat Lars een beetje met frubbelen aan zijn camera toen plotseling in zijn kamer een wit gedaante voor zijn lens opdoemde. Lars twijfelde geen seconde en trachtte de 'geest' vast te leggen op het (opslag)medium van de camera. Met succes naar later bleek. Het gedaante was prima te onderscheiden op de foto.

Wat nu? Toch meer even met Irene Moors mailen over deze foto besluit Lars. Niet veel later ontvangt Lars een heldere autoreply.
Beste lezer,

Hartelijk dank voor uw belangstelling in het medium Robbert van den Broeke.
De e-mails en brieven komen met ongekend grote hoeveelheden binnen. De toeloop is dusdanig dat het een onmogelijke opgave is voor zowel Robbert als zijn management om iedereen persoonlijk terug mailen. Mocht dit van toepassing zijn dan proberen wij in een later stadium antwoord te geven op uw vraag.
Uw mail of brief wordt gelezen en vertrouwelijk behandeld. Gezien de persoonlijke aard van vele reacties danken wij u voor het in ons gestelde vertrouwen.
Helaas is een persoonlijke reading op korte termijn niet mogelijk. Op dit moment werken wij samen met Robbert aan de ontwikkeling van readingsessies. Wij adviseren u hiervoor de website (http://www.robbertvandenbroeke.com) in de gaten te houden. Zodra wij meer informatie hebben over de readingsessies ontvangt u hierover een e-mail van ons.

Wij vertrouwen op uw begrip. Met vriendelijke groet,

management van Robbert van den Broeke

Lars snapt er niets van. Zijn foto van de geest is toch ook ECHT(nep)!
Bent u nieuwsgierig geworden naar de foto van Lars? Robbert van den Broeke blijkbaar niet. Irene Moors trouwens ook niet. Haar maakt het niet uit of Robbert de boel belazert.
Voor (goed)gelovige en ongelovige klik hier voor de foto van Lars.

Wat vindt u? Is er meer tussen de Hemel en Hoeven?

Note: Wilt u meer weten van Lars. Of wilt u zijn foto gebruiken in uw televisie- of radiouitzending? Of wellicht voor uw dag- of weekblad? Geen punt! Neem hier contact op met Lars om met hem een deal te maken over de royalty’s van zijn foto. Er berusten namelijk copyrights op de foto van Lars zoals u weet.


Trefwoorden: kwakzalverij jomanda08 januari 2006

De zee tot hier vullen...

Wat doe je op een koude zondagmiddag als je niks om handen hebt? Juist, in ons geval gaan we een strandwandeling maken bij Dishoek. Na een uurtje rijden vinden we snel een parkeerplaatsje. Gratis parkeren door het ontbreken van het zomerseizoen. We gaan bij Westduin de duinen over. Een paar minuten op het strand worden we geconfronteerd met een leuke combinatie. We vervolgen onze weg richting Zoutelande. Tijdens onze wandeling doen we enkele lugubere vondsten. Dan vinden we een streep tot aan waar de zee gevuld dient te worden. Altijd handig om te weten. Na een tijdje wandelen en schelpjes zoeken hebben krijgen we trek gekregen. Bij de eerste de beste strandtent die we tegenkomen strijken we neer. We laten ons het gebak en de warme dranken goed smaken. Bij een volgende gelegenheid bestellen we wellicht zwaardere kost. Op onze weg terug treffen we enkele lieden aan die hun eigen kostje scharrelen middels deze heerlijke jongens. We besluiten om nog even langs de Galgenwei te lopen. De sloten zijn blijkbaar onlangs schoongemaakt. Daar zien we warempel onze bal drijven die we deze zomer zijn kwijtgeraakt. Zo eindigt onze wandeling weer waar we begonnen waren.


» Complete fotoalbum strandwandeling
» Strandpaviljoen Kaapduin
» Zoutelande
» Gemeente VeereTrefwoorden: strandtent zeeland07 januari 2006

Buddy...

We denkt dat snorkelen alleen baantjes zwemmen is met een duikbril en een paar flippers heeft het mis. Bij Kymo leert Matthijs zoveel meer dan alleen ademen door een pijpje. Al eerder meldde ik dat periodiek de leden van Kymo mogen duiken. Nog niet op grote diepte, maar wel met alle toeters en bellen die onlosmakelijk met duiken verbonden zijn.

Vandaag konden twee ploegen weer een half uurtje onder water vertoeven. Niet Matthijs. Die is volgene week aan de beurt om samen met een buddy de bodem van het zwembad te controleren op bijvoorbeeld zorgelijke zwembadlekken. Wel dook vandaag zijn maatje Sjoerd die reeds zijn eerste duikbrevet op zak heeft. De instructeurs van Kymo leren de kinderen verantwoordelijk bezig te zijn. Zo mag er alleen worden gedoken met een buddy die onderwater op jou let en jij op hem. Matthijs leerde vandaag hoe hij een drenkeling naar de waterkant kan brengen en hoe hem of haar uit het water te halen. Kortom, weer een leerzame snorkel- en duikles vandaag. O ja, Kymo zoekt nog nieuwe leden.


Trefwoorden: duiken op bonaire padi sealteam06 januari 2006

Nooit meer spam..?Bill Gates over spam in een interview met PCM...

,,...we boeken dus wel degelijk vooruitgang. Spam is verminderd en we zullen er op termijn voor zorgen dat het onmogelijk wordt..."

Bron: PCM
Trefwoorden: spamvrij04 januari 2006

Mag ik even een bakje..?

Al weken ontvang ik bijna dagelijks aanbiedingen voor een zorgpolis. Wat een toestanden in Nederland. Ik heb me bijna door die stapel post heen geworsteld. Met wie en waarvoor ik me verzeker weet ik nog niet. Wat ik wel weet is dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Het zorgstelsel zou toch eenvoudiger worden minister Hoogevorst? Mag ik even een bakje?
Trefwoorden: hoogevorstZooi, Rotzooi & Teringzooi...

Wat een mens in de loop van tijd allemaal niet naar zijn hol(lees: huis) sleept. Zo ook op deze plaats. Een eerste schifting van zooi, rotzooi en teringzooi heeft reeds plaatsgevonden. Dit betreft onbruikbare teringrotzooi waarvan we lange tijd hebben gezegd dat het zonde was om het weg te gooien. We moeten met z'n allen nu wel bekennen dat deze teringzooi tig-keer is verzet om plaats te maken voor andere zooi en rotzooi. Zaterdag dus maar deze onbruikbare teringzooi (lees: grofhuisvuil) storten bij de gemeentelijke afvalservice wat vroeger in mijn jeugd overigens gewoon vuilstort heette. Voor de zooi en rotzooi die overblijft zal een andere bestemming worden gezocht. De rotzooi is nog wel bruikbaar al is het niet door ons. Voor deze rotzooi voorzie ik een tweede leven. Op zoek naar een nieuwe eigenaar!
Wat er dan nog rest aan zooi wordt dichter bij huis gestort. Glasbak, duobak en papiercontainer.
Moe maar voldaan beginnen we na deze perodieke opruimwoede al volgende week met het verzamelen van nieuwe zooi, rotzooi en andere teringzooi.
Trefwoorden: vuilnisman kliko01 januari 2006

Gelukkig & Gezond 2006..!GELUKKIG & GEZOND 2006Update: Bekijk hier het oudejaarsfotoalbum.Trefwoorden: nieuwjaar vuurwerk oliebollen© 2005-2009 Hans Postelmans