Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

30 mei 2007

Biesbosch Waterfront...

In Drimmelen hebben ze het door. Water verkoopt! En water hebben ze genoeg in Drimmelen. Waarom dat vele water niet exploiteren door woningbouw in relatie met watersport te realiseren? Ton den Exter is de bedenker van de ontwikkeling van de jachthaven. Hij wist het achttien jaar geleden al. De jachthaven van Drimmelen moet een jachthaven met internationale allure worden. Onlangs heeft de jachthaven van Drimmelen een uitgebreide facelift ondergaan. Twee nieuwe jachthavens zijn er bijgebouwd. Met deze uitbreiding wordt jachthaven Drimmelen, die eigenlijk jachthaven Biesbosch Marina heet, gezien als één van de grootste jachthavens van Europa.

Bootjes
Ons gezin mag graag meerdere keren per jaar in de jachthaven van Drimmelen komen om ons te vergapen aan de bootjes in de haven. Of wandelend over de boulevard naar de bootjes die varen op de Amer kijken. Of bootjes kijken vanaf het terras van restaurant De Branding die in en uit de jachthaven varen. Prachtig!

Bouw
Vanaf 2009 wordt het ook mogelijk om op je eigen terras of balkon vanuit een luie stoel naar de bootjes in de jachthaven te kijken. Of als je hoog genoeg woont kan zelfs over de Amer uit kijken. De gemeente Drimmelen gaf gisteren groen licht voor de bouw van de woningen in en rondom de jachthaven. Binnenkort start de bouw van fase 1 en 2 van het project Biesbosch Waterfront. 66 appartementen verdeeld over drie woontorens en twaalf vrijstaande woningen met voor en achter uitzicht over de splinternieuwe jachthavens.

Gewone man
Biesbosch Waterfront bestaat totaal uit zeven bouwfases. Alle woningen die gebouwd worden staan dicht aan het water. De laatste fase zal in 2013 zijn afgerond. Hoewel wij geen plannen hebben om te verhuizen hebben we toch alle documentatie over dit prachtige waterrijke project aangevraagd. Want, zo zegt de bedenker van het watersportcentrum: ,,Niks Saint Tropez aan de Amer. Te glamourachtig. De gewone man moet hier ook in zijn kleine bootje kunnen komen".

De gewone man dat zijn wij. En met het kleine bootje wordt natuurlijk Bootsman bedoeld.
We hebben geen verhuisplannen. Verre van dat. Toch hebben we de uitgebreide documentatie aangevraagd. Kunnen we ons binnenkort al vergapen aan dit prachtige project.


» Biesbosch Waterfront
» Jachthaven (Drimmelen) Biesbosch Marina
» Camping Biesbosch Marina
» Geen Saint Tropez, wel allure (BNDeStem)
Trefwoorden: saint tropez aan de amer rietwoningen steigerwoningen28 mei 2007

Bootsman houdt het droog...

Slecht weer, heel slecht weer werd er voor dit Pinksterweekend voorspeld door de weermannen en weervrouwen in De Bilt. Heel veel buien zouden er gaan vallen waarbij het water met bakken uit de hemel zou komen.
Nou hier rondom Breda niets van dat alles. Met het oog op deze weersomstandigheden hebben we maar geen vaartocht gepland.
Achteraf best jammer.


» Lees verder...
Trefwoorden: weerman weervrouw oplichters27 mei 2007

Introducing Jasper...

Jasper mag graag een foto met een digitale camera maken.
Dus ook van zichzelf.
© Jasper Postelmans


Jasper is er nu ook achter dat je een dag in je leven prima met een fotocamera kunt vastleggen.© Jasper Postelmans

» Jasper's Weblog

Trefwoorden: zelfportret25 mei 2007

Casema Journaal...

Ik ben een kabelaar bij Casema van het eerste uur. Eerst met een wit (Demos)modem. Een jaar later met een zwart COM21 modem en weer een paar jaar later met een Motorola Docsis modem.
De snelheden zijn in de loop der jaren ook flink verhoogd. Van een download van 64kbit/s in 1998 ben ik sinds begin vorig jaar op download van 6400 kbit/s aanbeland.

Vandaag viel er een Casema Journaal op de deurmat. Daarin geeft Casema aan dat ze samen gaat werken met @Home en Multikabel. En dat heeft natuurlijk consequenties voor de klanten. Gelukkig in positieve zin. De download wordt wederom verhoogd. Per 1 juli 2007 zal de snelheid hier in huis maximaal 8000 kbit/s zijn hoewel ik niet verwacht deze snelheid hier in huis wordt gehaald. De upload gaat per 1 juli van 880 naar 1500 kbit/s.

,,En de prijs?", hoor ik u denken. Welnu de prijs voor mijn Premium-abonnement wordt EUR 1,55 goedkoper.» Casema (internet)productaanpassingen
» Wie biedt er meer..?
» Doe een Speedtest
Trefwoorden: adsl downloadsnelheid meten is weten23 mei 2007

Alusta 45 jaar...

Vandaag op de kop af bestaat Alusta Natuurlijke Ventilatietechniek bv, v/h Agenturen A.J.Zwaan, 45 jaar. En dat werd vandaag uitbundig gevierd. Vanuit Hellevoetsluis vertrokken vanmiddag twintig zeilboten met aan boord Alusta-medewerkers en hun partners voor een middagje sportief op het Haringvliet. Zonnige omstandigheden en een straffe wind waren de ingrediënten voor een geweldig enerverende zeiltocht.
Als 'watersport'fotograaf maakte ik een compleet fotoverslag van deze onvergetelijke jubileumdag.» Foto's zeiltocht Haringvliet © Hans Postelmans
» Alusta Natuurlijke Ventilatietechniek bv
» Restaurant Aquarius Hellevoetsluis
» Salsa Beachclub Rockanje
» Company Sailing
» Pim van Vliet Nautisch Project Management bv


Ook een fotoverslag van uw bedrijfzeilevenement? Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Trefwoorden: marjolein swiebel zeilarrangementen amh charters22 mei 2007

Zwemdiploma B...

Geweldig nieuws vandaag. Jasper mag binnenkort op voor zijn zwemdiploma B. Net als bij Matthijs is het zwemmen al maanden geen probleem. Het zwemmen onderwater door een mangat wel. Sinds enkele weken heeft Jasper dat gatzwemmen ook onder de knie. Jasper zwemt de volgende onderdelen om zijn zwemdiploma B te halen;

Gekleed zwemmen:
- Van een startblok of 1-meter springplank te water gaan met een voetsprong voorwaarts (helemaal onder water gaan), onder water (minimaal) een halve draai om de lengte-as maken,

- 30 seconden watertrappen met gebruik van armen en benen, gevolgd door 25 meter schoolslag, onderbroken door 1 keer onder een vlot door zwemmen en 1 keer een hele draai om de lengte-as

- 25 meter rugslag (armen mogen actief worden gebruikt), proef afronden met
bij voorkeur zelfstandig (niet via trapje) uit het water op de kant klimmen.
In badkleding:
- Van de kant of startblok te water gaan met een kopsprong, direct gevolgd door (zonder boven te komen) onder water oriënteren en onder water zwemmen door een gat dat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op 6 meter van de (start-)kant bevindt, na het boven water komen.

- 75 meter schoolslag, onderbroken door 3 keer voetwaarts richting de bodem te zakken met gestrekte armen boven het hoofd, tot de vinger-toppen onder water zijn.

- 75 meter enkelvoudige rugslag (armen passief).

- Naar keuze te water gaan van de kant met kopsprong of in het water afzetten van de wand, direct gevolgd door 10 seconden drijven op de borst, aansluitend enkele meters schoolslag, waarna 7 seconden drijven op de borst, aansluitend enkele meters schoolslag.

- Afzetten van de wand en 10 seconden uitdrijven op de rug, waarna enkele meters enkelvoudige rugslag, daarna 15 seconden drijven op de rug, proef afmaken met enkele meters enkelvoudige rugslag.

- Van de kant of startblok te water gaan met een kopsprong, aansluitend 10 meter beginners-borstcrawl.

- In het water, afzetten van de wand, aansluitend 10 meter rugcrawl.

- Van de kant te water gaan met een sprong naar keuze, gevolgd door 30 seconden watertrappen met gebruik van armen en benen, aansluitend 30 seconden watertrappen met de benen, armen passief (in de zij).


Succes Jasper!
Trefwoorden: zwemsport reddend zwemmen reddingsbrigadeT-Mobile Wing...

6 juni loopt mijn contract af van mijn mobiele telefoonabonnement van KPN. Simpel abonnement. Bellen en sms'en. Daarnaast gebruik ik al een tijdje Web 'n Walk van T-mobile op mijn HP6340. Deze dienst bevalt me prima. Altijd en overal online. Helaas niet handig. Twee telefoons, twee telefoonnummers en twee rekeningen. Tijd voor iets anders. Bij T-Mobile deze week een goede deal gemaakt. Mijn huidige abonnement bij KPN zeg ik per direct op (3 maanden opzegtermijn) met nummerbehoud. T-mobile regelt alles zeggen ze.

Nummerbehoud
Natuurlijk heb ik ook een nieuwe telefoon uitgezocht. Mijn voorkeur gaat uit naar een Nokia N95. Helaas niet leverbaar de komende vier weken. Een Nokia N73 is ook mooi én functioneel maar heeft een veel kleiner schermpje. Wachten op de Nokia N95? Toch maar niet. Op mijn verlanglijstje staat ook een tijdje de MDA Vario II. Maar daar moet ik een substantieel bedrag bijleggen. Dacht ik! De verkoopster van T-mobile biedt mij EUR 70,00 kassakorting op de MDA Vario II, een gratis bluetooth headset, een gratis autolader en 50% korting op mijn web 'n Walk abonnement voor de komende abonnementsperiode(2 jaar). Dus...DEAL!

T-Mobile Wing
Hoewel ik erg in mijn nopjes ben met de MDA Vario II zag ik zojuist zijn opvolger langs komen via Google Trends. De T-mobile Wing (review). Mooi apparaat maar klinkt een beetje als een gebakken kippenvleugel. Het uitschuifbaar toetsenbord lijkt me wat duidelijker t.o.v. de MDA Vario II.

Te Koop
De HP6340 deed zonder problemen twee jaar dienst als Personal Digital Assitant. Inmiddels staat Debbie te koop op Marktplaats. Deze PDA is in absolute nieuwstaat. Eventueel leverbaar met TomTom(zonder gps-apparaat). Koopje!

Trefwoorden: htc's atlas/herald mobile phones20 mei 2007

Diepe buiging...

Vandaag was de dag. 5,5km hardlopen tijdens de 21ste editie van de Terheijdenloop. Al maanden trainen Louis, Jeroen en ik tweewekelijks om onze conditie op peil te brengen. Bloedfanatiek zijn we. Tijdens onze looptrainingen is wel duidelijk gebleken dat Louis de beste loper is van ons drieën. Met Jeroen vlak achter hem. Ik sukkel er achteraan op gepaste afstand. Geen probleem hoor! Ik loop mijn eigen wedstrijd. Twee weken geleden liepen Louis en Jeroen al een vijf kilometer tijdens de Haagse Beemden Loop. Niet onverdienstelijk. Beiden zetten een scherpe tijd neer. Ikzelf liep die dag de familieloop met Matthijs en Jasper. Drie rondjes van twee kilometer in een heel rustig tempo.

Tergend langzaam
Het parcours dat we vandaag gaan lopen verkende we eerder deze week al. Ik neem me voor dat mijn eindtijd maximaal 35 minuten zal worden. Moet te doen zijn. Louis en Jeroen gaan voor een tijd binnen de 30 minuten. De start van honderden atleten gaat moeizaam en tergend langzaam. Tegelijkertijd starten namelijk ook de lopers voor de 10 en 15km. Een drukte van jewelste dus. 21 seconden na het startschot passeer ik met buiknummer 288 de mat die middels de ChampionChip mijn netto tijd zal registreren.

Verzorgingspost
Louis en Jeroen zijn al snel uit mijn gezichtsveld verdwenen. Geen probleem. Ik loop mijn eigen tempo. De eerste kilometer loop ik in 6 minuut 40. Dat kan sneller realiseer ik me omdat de start extra tijd heeft gekost. Kilometer 2 en 3 klok ik op 6 minuten en een paar seconden. Prima tempo. Op het 3km punt tref ik een verzorgingspost. Een welkome verkoeling. Bekertje water en een doorweekte spons krijg ik aangereikt. Nooit gedacht dat ik zo blij met een kletsnatte spons kon zijn.

Kopwerk
Kilometer vier gaat wat minder door de warme omstandigheden. Deze hele kilometer is er geen schaduw te bekennen. ruim acht minuten doe ik erover. Duidelijk een fiks dipje. De laatste kilometer weet ik aan te haken aan een meneer en mevrouw. Hun tempo ligt me wel. Halverwege passeer ik de twee om ook wat kopwerk te doen. Samen lopen we naar de finish en weten er zelfs nog een sprintje uit te persen.

Diepe buiging
Louis en Jeroen zijn natuurlijk al gefinisht. Prachtige tijden hebben ze gelopen.
Jeroen klokte een 27:03u. De zesde tijd. Geweldig!
Louis klokte zoals verwacht de beste tijd van ons drieën. En wat voor tijd. Máár tien seconden van een podiumplaats. 26:13u. Hulde! Een diepe buiging van deze zijde.

Mijn eindtijd. 33:44u. (9,78km/u) Geen wereldtijd maar voor mij een persoonlijke overwinning én een PR!» De uitslagen van vandaag
» Doelstellingen gehaald (Jeroen Thoolen)
» Website Terheijdenloop
» De foto's volgen later...
Trefwoorden: trainingschema doodgaan19 mei 2007

Diep onder Antwerpen...

Ruim vijf jaar berichtte Peter Honig op zijn website in woord en beeld over de aanleg van de HSL-Zuid en de verlegging en verbreding van de A16 op het traject Moerdijk - Antwerpen (België). De foto's en teksten publiceerde ik in het HSL-Dossier op Haagse Beemden Digitaal.

Materieel en veiligheidssystemen
Het laatste jaar is er niet zoveel meer te vertellen over de HSL. Het HSL-traject is inmiddels gereed en getest. Dat er nog geen hogesnelheidstreinen is een heel ander verhaal. Er is nog geen materieel beschikbaar dat ruim 300km/h kan rijden en de veiligheidssystemen van Nederland en Belgie zijn nog niet op elkaar afgestemd. Vreemd maar echt waar.

20 meter
Op uitnodiging van de Infrabel mochten Peter en ik een kijkje nemen onder Antwerpen. De NMBS-Groep organiseert dit weekend het evenement "ONDER ANTWERPEN". Alle bezoekers mogen een exclusieve gratis treinrit door de nieuwe spoortunnel maken. De tunnel ligt 20 meter onder het Centraal Station van Antwerpen(Anvers).

Op de Bok
Bij aankomst melden we ons bij de persbalie en nemen de persmap in ontvangt. Een medewerkster van de afdeling voorlichting van Infrabel begeleidt ons naar het 20 meter lager gelegen spoor 24. In de lift wordt de mevrouw gebeld. Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel, aan de lijn. Peter heeft al enkele jaren goed contact met Frédéric. Of de heren journalisten (wij dus) op de Bok willen meerijden, vraagt hij. Natuurlijk willen wij dat. Plaatsnemen in een wagonnetje is ook leuk maar meer dan een wanden van de tunnel zie je eigenlijk niet. Het ritje duurt ongeveer vijftien minuten en is indrukwekkend.

De rest van de middag lopen we nog kilometers door het immens grote Centraal Station van Antwerpen en kuieren ook nog een stukje door de diamantwijk.
Kortom, een prima verzorgde dag door onze vrienden in België. Waarvoor hartelijk dank.


» Foto's Onder Antwerpen
» www.hslzuid.eu
Trefwoorden: hispeed high speed09 mei 2007

21ste Terheijdenloop...

De Haagse Beemden Loop krijgt voor mij op korte termijn een vervolg. Afgelopen zondag liep in een kindertempo de familieloop. Samen met Jasper, Matthijs en Lucas rende ik drie rondjes van 2km.

Over twee weken wordt de 21ste Terheijdenloop georganiseerd. Maandag heb ik me daarvoor ingeschreven. Samen met Jeroen en Louis loop ik de 5.5km. komende weken nog flink wat kilometers maken en binnenkort ook maar eens het parcours verkennen.


» Meer foto's van de Haagse Beemden Loop
Trefwoorden: championchip runnersworld05 mei 2007

Hockey Touring Team Stampij...

Zow...dat was een lange en heerlijke dag uit met mijn hockeymaatjes en hun vrouwkes. Dit clubke kent elkaar al ruim 26 jaar. Vanaf 1981 heet het hockeygelegenheidsteam 'Stampij'. De naam is gekozen n.a.v. het toenmalige en populaire radioprogramma Stampij van de KRO. Wijlen Alfred Lagarde presenteerde het programma. Later nam Hanneke Kappen de presentatie over. De naam van het Touringteam was zeer toepasselijk. U mag van mij aannemen, gezellige stampij hebben we in die vijfentwintig jaar her en der in den lande wel gemaakt.

Jubileum
Aanleiding van ons samenzijn was het 25-jarig jubileum. Vanochtend om elf uur verzameld bij Hockey-club Gilze-Rijen. Koffie met broodjes. Om twaalf uur zouden we vertrekken naar een onbekende bestemming. Met zijn allen in een legertruck. Jammer dan. De truck had ineens een lekke band. Dan maar een verplaatsing met eigen vervoer. Op naar Parkeergarage De Prins om aansluitend een singelvaartocht per kano te maken. Erg gelachen. Alle dames in één kano gezet. :)

Bonte Avond
Om drie uur waren we op het Ginnekenmarktje voor enkele pinten. Beregezellig daar. Een uurtje later weer terug naar Rijen voor nog meer pret. Enkele onzinnige bezigheden die ik hier niet verder zal beschrijven moesten door vier gevormde teams worden afgewerkt. Daarna een heerlijke barbecue met koffie en een borreltje na. Aansluitend 's avonds unne "Bonte Avond" . Met natuurlijk onszelf als de artiesten. Kortom, EEN PRACHTIGE DAG!


» Alle foto's bekijk je HIER.
Trefwoorden: vvv breda hockeyclub push04 mei 2007

Halfstok...

Vanavond hangt zoals elk jaar op 4 mei (Dodenherdenking) in heel Nederland de nationale driekleur halfstok.

De regering stelt van tevoren specifieke regels vast met betrekking tot de uren waarop halfstok gevlagd moet worden. Tot 2001 werd op Dodenherdenking, tijdens het spelen van het Wilhelmus na het in acht nemen van de twee minuten stilte om 20:00 uur, de vlag in top gehesen. Tegenwoordig blijft de vlag tot zonsondergang (wanneer zij wordt gestreken, op 4 mei zo rond 21:10 uur) halfstok hangen.
Dit officiële halfstokhijsen van de vlag behoort op de volgende wijze gedaan te worden:
Eerst moet de vlag in top worden gehesen; daarna moet zij plechtig worden neergehaald, totdat de onderzijde van de vlag op de helft van de masthoogte is gekomen. Daarna wordt de lijn vastgemaakt.
Bij het neerhalen moet de vlag eerst plechtig in top worden gehesen en daarna op dezelfde wijze neergehaald.
Bij halfstok vlaggen moet de vlag vrij kunnen wapperen, behalve wanneer het doek het verkeer hindert: dan mag de vlag licht worden gebonden.
Het eerst tot de top hijsen van de vlag is om te voorkomen dat er enige illusie van luiheid is bij het halfstok vlaggen; door eerst in de top gehesen te worden, en vervolgens weer naar beneden is meer werk dan simpelweg de vlag 'maar' tot halverwege hijsen.

(bron: Wikipedia)


Trefwoorden: dodenherdenking© 2005-2009 Hans Postelmans