Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

30 november 2005

Symbolisch einde...

Wij wonen naast een school in de deelwijk Overkroeten. Een buurt in de Bredase wijk de Haagse Beemden. Toen wij, nu twaalf jaar geleden, dit huis kochten moest Overkroeten nog worden gebouwd. Een school stond er al wel. De school was zelfs al in gebruik genomen. De school bestond uit een stenen gebouw, voorzien van alle moderne faciliteiten. Naarmate de Overkroeten groeide, groeide ook de school mee. Om de twee jaar werd de school uitgebreid met noodleslokalen om het steeds maar groeiende leerlingenaantal te kunnen verwerken. Voor volgend jaar verwacht de school geen groei meer. Sterker nog, volgend jaar zal het leerlingenaantal voor het eerst een dalende lijn inzetten. In de loop van 2006 zullen drie leslokalen worden afgebroken omdat er niet genoeg kinderen zijn geboren om de lokalen mee te vullen.
Goed beschouwd geeft de sloop van de noodlokalen symbolisch het einde van de groeistuip in onze buurt aan.


» kbs Kievitsloop
» Haagse Beemden
» Gemeente Breda


Trefwoorden: de meeuw hangjongeren29 november 2005

Schade claimen bij Essent...

Voor de goede orde. De Blog van gisteren over de babyboom in Breda is geschreven in de toekomst(augustus 2006). Toch was er vandaag een stagaire die niet zo goed tussen de regels door kon lezen en belde daardoor terstond naar de afdeling voorlichting van de gemeente Breda (ECHT WAAR!). De voorlichter had natuurlijk (nog)geen weet van een babyboom in Breda.

Schadeclaim
Heeft u maandag 28 november 2005 schade opgelopen als gevolg van het uitvallen van de stadsverwarming in Breda en omstreken? Ja? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een schadevergoeding.
Schade kan schriftelijk worden gemeld bij Essent. Een briefje, voorzien van reparatie- of aankoopbonnen, kan worden gestuurd naar Essent Netwerk, Afdeling Claims en Klachten, Antwoordnummer 104, 9700 VB Groningen of Postbus 1700, 9701 BS Groningen. Per e-mail is dit ook mogelijk via: frontoffice.klantrelaties@essent.nl.
Binnen vijf werkdagen wordt een schademeldingsformulier toegestuurd. Wie het uiteindelijk niet eens kan worden, kan terecht bij de Geschillencommissie Openbare Nutsbedrijven in Den Haag (070-3105310).

Compensatievergoeding
Duurde de storing langer dan vier uur? Dan kunt u een compensatievergoeding aanvragen.Trefwoorden: jobtrack monsterboard kassa radar consumentenbond28 november 2005

Babyboom in Breda...

Breda, augustus 2006 - Als gevolg van een langdurige storing aan de stadsverwarming in de wijk de Haagse Beemden op 28 november 2005 is deze maand sprake van een heuse babyboom in deze Bredase wijk.
Nu negen maanden geleden zaten naar schatting 5000 huishoudens vierentwintig uur lang zonder stadsverwarming door een van breuk van hoofdtransportleiding nabij de Amercentrale.
Volgens een woordvoerder van de GG&GD is de babyboom heel goed te verklaren.

,,28 november 2005 kenmerkte zich als een koude herfstdag. Je kunt mag er van uitgaan dat tijdens de periode van storing, toen het koud in huis begon te worden, mensen vroeg naar bed zijn gegaan. Tja...en als het koud is kruipen mensen vaak dicht tegen elkaar aan. Dat is heel menselijk gedrag. En dan kan er van alles gebeuren".

Naar verwachting zal de gemeente Breda de komende weken 15% meer aangiftes van geboorte te verwerken krijgen dan normaal het geval is in deze periode van het jaar.


» GGD West-Brabant
» EssentTrefwoorden: anticonceptie periodieke onthouding abortuskliniek (voor het zingen de kerk uit)27 november 2005

ANWB stuurt spookfactuur...

Half oktober heb ik mijn lidmaatschap van de ANWB opgezegd via de gratis opzegservice van Route Mobiel. Niets bijzonders zult u zeggen. Dat hebben toch vele Nederlanders gedaan? Klopt! Mijn opzegging ging helaas niet helemaal van een leien dakje. Na mijn opzegging ontving ik een schriftelijk verzoek van de ANWB om hen te bellen. Dat telefoontje resulteerde in een definitieve opzegging van mijn ANWB-lidmaatschap. DACHT IK! Gisteren(26 november) bracht de postbode een brief en een acceptgiro van de ANWB. De brief is gedateerd op 19 november 2005 en bevatte een factuur voor het ANWB-lidmaatschap en het abonnement voor de Wegenwacht Totaalservice voor het jaar 2006. Blijkbaar weet de ANWB van geen wijken. Morgen maar weer eens bellen met die ALLERAARDIGSTE helpdeskmevrouw van de ANWB.

Update: Omdat ik niet van plan ben om de factuur aan de ANWB te betalen probeer ik eerst via het e-mailadres van de ANWB ledenadministratie duidelijkheid te krijgen over de spookfactuur.

» Route Mobiel


Trefwoorden: deurwaarder met pech onderweg ledenadministratie25 november 2005

Pokkeweer...
Meer pokkeweer zien? Klik hier.


» Winterfoto's Jeroen Thoolen

Trefwoorden: zout sneeuwschuiver sneeuwvrij

24 november 2005

Lieve Postbank Klant...

Vandaag plofte er een verdacht emailtje van de Postbank bij me binnen. De aanhef van de email (Lieve Postbank Klant) alleen al doet je vermoeden dat je in de maling wordt genomen.

,,De server van de Postbank wil graag uw identiteit vaststellen. Om dit proces af te ronden word u verzocht om op een link in de email te klikken om door te gaan naar het volgende scherm",

gaat de tekst in de email verder. Aangekomen in het volgende scherm dien ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord van de Postbankaccount in te vullen. De Postbank doet dit voor mijn eigen veiligheid zeggen ze:

,,Omdat sommige van onze leden niet langer toegang hebben tot hun emailadres en wij het moeten verifieren",

zo sluit de email af.
Onderaan in de email inderdaad een link. Omdat ik weet dat de Postbank nooit en te nimmer om mijn gebruikersnaam én wachtwoord zal vragen was mijn achterdocht dus snel gewekt. Nadere inspectie van de link bleek de link niet de link te zijn die de link leek te zijn. Dit is overduidelijk een gevalletje van Phising.


» Mijn Postbank.nl
» ALERT! Valse Postbank email in omloop!

Trefwoorden: internet fraude23 november 2005

Konfabulator watte..?

Het Rijksmuseum meldt, met enige trots, dat zij het eerste museum in de wereld is met een 'widget'. Widget? Is dat een attribuut dat ze bij het Cricket gebruiken? Nee dus. Een 'widget'is een piepklein stukje software waarmee je bijvoorbeeld het nieuws of weersverwachting kan bijhouden. Een soort RSS-reader, maar dan anders. De widget van het Rijksmuseum laat geen headlines zien op je desktop maar een werk uit de collectie van het Rijksmuseum. Zeg maar een eigen expositieruimte op je pc. Klik je op het werk, dan komt er enige informatie over het werk tevoorschijn.
Om widgets te kunnen zien moet je wel eerst een Konfabulator installeren. Huh... Konfabulator watte..?

» Widgets van het Rijksmuseum ophalen
» Musea zoeken

Trefwoorden: kunstuitleen wwik nachtwacht22 november 2005

Gekort door schoolrapport..?

Volgens goed gebruik worden door juffrouwen en meneren ouders periodiek bijgepraat over de schoolvorderingen van hun kinderen. Vanavond staan de eerste 10-minutengesprekken van dit schooljaar op de rol waarbij ook het eerste schoolrapport van dit schooljaar zal worden overhandigd. Matthijs (groep 5) en Jasper (groep 2) zullen dan het onderwerp van gesprek zijn. Over Jasper maken we ons geen zorgen. Die is pas 5 en zou, indien nodig, nog een jaar mogen kleuteren. Voor Matthijs daarentegen liggen de zaken iets anders. De voorgaande (school)jaren doorliep Matthijs fluitend én met tien vingers in de neus. In groep 1 t/m groep 4 was er geen enkele wanklank te horen van een meneer of juffrouw in de tot vanavond welgetelde acht 10-minuten gesprekken.
Voor het 10-minuten gesprek van vanavond hebben we zo onze twijfels. Althans, moeders en ik hebben een ondefinieerbaar voorgevoel. Aan de capaciteiten van Matthijs twijfelen we niet. Wel aan zijn inzet voor sommige vakken waarvan hij al meerdere malen heeft aangegeven dat hij ze ‘stom’vindt. En wat Matthijs ‘stom’vindt zal Matthijs doorgaans weinig tijd aan besteden. Het 10 minutengesprek van vanavond zal dus van belang zijn of Matthijs het komende semester thuis zal worden gekort op zijn computer- en internettijd of dat dit voor Matthijs heel belangrijke tijdverdrijf zal worden uitgebreid.

Update: De rapporten zijn binnen en geëvalueerd. Om een lang verhaal kort te houden. Geen gekort op reeds verworven pc-gebruikersrechten! Onze jongens doen het buitengewoon goed op school. En het rapport van Matthijs? Een tien met een griffel...(zegt een hele trotse vader).

» KBS de Kievitsloop

Trefwoorden: pak slaag19 november 2005

Waterman op zijn kiel gezet...

Morgen gaat het dan eindelijk gebeuren. De Waterman wordt op zijn kiel gezet. Al enige tijd ligt de Waterman op zijn kop. Na een lange periode restaureren van het exterieur wordt de Waterman morgen met een boel sterke mannen gekanteld en op een trailertje gezet. Hierna kan worden begonnen aan het restaureren van het interieur van de Waterman. Schuren, plamuren, schilderen, bankjes vastschroeven én beugeltje voor het bootvlaggetje monteren. Als finishing touch wordt natuurlijk met sierlijke letters ‘Waterman’ op beide zijden van de Waterman aangebracht. Wat zal de Waterman mooi worden voor hij over enkele maanden voor de tweede keer in zijn leven ceremonieel te water wordt gelaten.

Update 20-11-2005: De Waterman is op de trailer gezet.

» Fotoalbum "Waterman op zijn kiel gezet"

Trefwoorden: watersportWie van de drie..?

Ik woon in een wijk die een stad op zich is. Drie grote winkelcentra waar 30.000 inwoners dagelijks of alleen op zaterdag hun boodschappen doen. Traditiegetrouw maakt Sinterklaas jaarlijks rond deze tijd zijn opwachting bij alle drie deze winkelcentra. Georganiseerd door drie winkeliersverenigingen. Zo ook dit jaar. Op drie locaties in de Haagse Beemden (Breda) trokken vandaag drie (verschillende) bonte Sinterklaasstoeten aan het winkelend publiek voorbij. Drie bonte Sinterklaasstoeten op hetzelfde tijdstip vandaag. Twee Sinterklazen (lees: man met een witte baard) trokken niet te paard, maar in een koets door de buurt, De derde Sinterklaas (lees weer: man met een witte baard) kwam tot ieders grote schrik tevoorschijn uit een trailer die achter een grote vrachtwagen hing. Niks geen intocht.
Al jaren lukt het de drie winkeliersverenigingen niet om samen afspraken te maken over hoe en wanneer hun bonte Sinterklaastoet door mijn wijk trekt. Hopelijk lukt dat volgend jaar wel. Anders wordt het weer kiezen. Wie van de drie?

» Foto's van de drie Sinterklazen

Trefwoorden: zak van sinterklaas schimmel17 november 2005

Waar komt het water..?

Dossier: De Vierde Bergboezem

Eerder poste ik al iets over de ontwikkeling van de Vierde Bergboezem. Een gebied van circa driehonderd hectare moet de inwoners van Breda gaan beschermen tegen hoogwater in de Mark. Maar waar komt die Vierde Bergboezem eigenlijk?

Lees verder...

Trefwoorden: waterschap bredaBesmet...

De tellerstand van mijn popupblocker, onderdeel van de Google desktop, is de laatste weken exorbitant gestegen. Waar deze popupactiviteit zomaar ineens vandaan is gekomen was niet geheel duidelijk. ,,Is vast spyware. Dat probleem los ik in een oogwenk op”, was mijn gedachte. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik besmet geraakt zou zijn na bijvoorbeeld het installeren van software. Na een grondige scan met diverse spywareverwijdertools bleek ik helemaal niet besmet. Geen enkele aanwijzing dat de popups tevoorschijn komen door enige vorm van spyware.
Deze week las ik bij Jeroen Thoolen dat popups ook gegeneerd kunnen worden door de (nieuwe) Webstats4uteller (voorheen Nedstat). Blijkbaar bevat de javascriptcode waarmee je bezoekersstatitieken vastgesteld worden een regel die de popups doen verschijnen. Hoogst irritant.
Een simpele oplossing draagt Jeroen Thoolen ook aan. Gewoon je oude (Nedstat)code gebruiken. (Niet door mij getest)

Trefwoorden: aids hiv virus griepprik13 november 2005

Rondje HSL-fietsbrug...

Vanaf 2002 doe ik samen met Peter Honig wekelijks (soms dagelijks)verslag van de aanleg van de HSL en de verbreding van de A16 rondom Breda. De bouwactiviteiten vinden op korte afstand van mijn achtertuin plaats.
Dit HSL-dossier is inmiddels omvangrijk en meerdere malen genoemd in media (Brabantnieuws, Omroep Brabant, BNdeStem en het televisieprogramma Werk aan de weg van RTL5).
Onderdeel van de werkzaamheden rondom de aanleg van de HSL is de 250 meter lange fietsbrug over het NS-spoor, het HSL-spoor en de 2x4 banen van de A16. Omdat de roltrappen al maanden buiten werking zijn heb ik vandaag de fietsbrug via de (gewone)trappen beklommen. Dit rondje HSL-fietsbrug leverde een boel foto's op.

» Fotoalbum rondje HSL-fietsbrug
» Haagse Beemden Digitaal
» HSL-Zuid (Peter Honig)
» High Speed Alliance
» HSL-zuid

Trefwoorden: minister peijs hsa infraspeed12 november 2005

Pak me dan als je kan...

Meer dan 2300 mensen hebben zich de afgelopen vier dagen aangemeld voor het project SMS-Alert van de Tilburgse politie. Volgens de politie Midden & West-Brabant komt daarmee het aantal gebruikers van deze sms-service op meer dan vijfduizend. Wie zich aanmeldt krijgt een sms'je als er bijvoorbeeld een kind wordt vermist of een inbreker bij uw beide buren aan de slag is geweest. SMS-Alert begon in de zomer van vorig jaar in de wijk Reeshof in Tilburg en werd al gauw een groot succes. Inwoners van Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg kunnen zich opgeven door een SMS-bericht te sturen naar het nummer 8844. In de loop van volgend jaar gaan ook de districten Oosterhout, Bergen op Zoom en mijn woonplaats (Breda) meedoen aan deze SMS-Alert service die wereldwijd al veel aandacht kreeg.
Piep piep... piep piep... F*ck alweer een smsje van de pliesie. WAT? SMSje van die inbreker? Snel ff lezen...huh ,,pak me dan als je kan!".

Trefwoorden: aangifte beroving illegalen verdonk11 november 2005

In Memoriam...

Jozef Verhoeven.
Gestorven op 7 november 2005 op veel te jonge leeftijd.
Ik kende Jozef niet persoonlijk.
Vandaag heb ik veel geleerd over Jozef.

Jozef was een man van staal en had een hart van goud.09 november 2005

Excuses voor het ongemak...

Voor de bsv Boeimeer onderhoud ik de teletektpagina's. Wekelijks plaats ik op pag.617 van TV&CO (voorheen VSM-TV) het voetbalwedstrijdprogramma voor de junioren & senioren. Dat onderhoud aan de teletekstpagina's neemt anderhalf uur per week van mijn tijd in beslag. Geen probleem. Toch wel. Al 5 weken is het klote van de bok met te teletekstpagina's van TV&CO. Een dag voordat de server plat ging en een nieuwe voetbalweekend zich aandiende, kwam er een emailtje van TV&CO: ''Een nieuw teletekstsysteem geeft u als gebruiker meer mogelijkheden bij het onderhouden van uw (sub)pagina's. Over een week zijn we weer in de lucht. Excuses voor het ongemak.".

Een week werd 5 weken. Enfin, vorige week donderdag was de nieuwe server in de lucht en ik had mijn nieuwe inloggegevens gekregen. Natuurlijk een boel gekloot van ruim 2 uur voor ik alle cijfers & letters daar had staan waar ik ze wilde hebben. Doe je één keer en je template is klaar voor de rest van je leven. Dacht ik... Zojuist aangelogd op de teletekstserver om wat wedstrijdgegevens te wijzigen. WAT??? Go(cencuur)verdomme... Alle (sub)pagina's zijn leeg! Deze week kan ik het echt niet opbrengen om weer twee uur vrij te maken om de noodzakelijke gegevens in het teletextsysteem te kloppen. De junioren & senioren van bsv Boeimeer moeten het deze week nog maar een keer doen met www.boeimeer.nl.

Excuses voor het ongemak...

Update: 14 november 2005 - Zojuist bereikte mij het bericht dat de provider waar de teletextpagina's worden gehost een fout heeft gemaakt. Bijna alle teletextpagina's van TV&Co zijn gewist. Lekker is dat!

Trefwoorden: nos teletekst virus08 november 2005

Nikons Callbackactie...

Jeroen meldt dat Nikon meldt dat de oplaadbare Li-ion batterijen, type EN-EL3, voor de Nikon D50, D70 en de D70s spontaan al hun energie aan de omgeving kunnen afgeven. Niet minder dan vijf meldingen wereldwijd heeft Nikon doen besluiten om een callbackactie voor bovengenoemde batterij in te stellen. Ik heb zojuist even mijn twee EN-EL3's gecheckt. Ik behoor gelukkig niet tot de risicogroep. Eigenaars met batterij(en) met onderstaande productcode kunnen mogelijk de sigaar worden.

Productienummers van mogelijk defecte Nikon batterijen
44AC 46AC 46AE 46AF 46AG 46AH 46AI 46AJ 46AK
46AL 46AM 46AN 46AO 46AP 46AQ 46AT 46AU 46AV
46AW 46AX 46AY 47AA 47AB 47AC 47AD 47AD 47AE
47AF 47AG 47AH 47AI 47AJ 47AK 47AL 47AM 47AN
47AO 47AP 47AQ 47AR 47AS 47AT 47AU 47AV 47AW
47AX 47AY 48AA 48AB 48AC 48AD 48AE 48AF 48AG
48AH 48AI 48AJ 48AK 48AL 49AA 49AB 49AC 49AD
49AE 49AF 49AG 49AH 49AI 49AJ 49AK 49AL 49AM
49AN 49AP 49AQ 49AR 49AS 49AT 49AU 4AAA 4AAB
4AAC 4AAD 4AAE 4AAF 4AAG 4AAH 4AAI 4AAJ 4AAK
4AAL 4AAM 4BAA 4BAB 4BAC 4BAD 4BAE 4BAF 4BAG
4BAH 4BAI 4BAJ 4BAK 4BAL 4BAN 4CAA 4CAB 4CAC
4CAD 4CAE 4CAF 4CAH 4CAI 4CAJ

Voor bovengenoemde productnummers geldt een gratis omruilgarantie.
Nikonsupport kunt u krijgen via de volgende telefoonnummers of via deze website.

Nederland: +31 20 654 5256
Belgie: +32 262 940 22

vuurwerk brandverzekering07 november 2005

Vies beest...Zojuist gevonden in de kelder. Gadverdamme wat een smerig beest! Iemand een idee wat voor ongedierte het is? Klik hier voor een groter formaat.


Trefwoorden: ongedierte bestrijding06 november 2005

Opzeggen en wegwezen...

De titel van deze post doet vermoeden dat ik van baan ga veranderen. Niets is minder waar. De titel 'Opzeggen en Wegwezen' slaat op het opzeggen van de vele tijdschriftabonnementen en -lidmaatschappen die we hier in ons gezin hebben lopen. Vanmiddag eens kritisch gekeken wat we nou eigenlijk allemaal (echt) lezen. Uit de uitkomst van dit onderzoekje kunnen we concluderen dat er bedroevend weinig wordt gelezen van al die tijdschriften en kranten die wekelijks of maandelijks binnenvallen. Per 1 januari 2006 zullen daarom de volgende tijdschriften (en krant) niet meer op onze deurmat ploffen;

ComputerIdee;
Elf Voetbal;
De weekendkrant;
De Bobo;
De Okki:
En de reeds opgezegde
ANWB Kampioen.

Voor de goede orde eerst even de kleine lettertjes in (opzeg)voorwaarden van de uitgevers van bovengenoemde lectuur nagelezen. Die zijn kraakhelder. Daarna bij Opzeggen.nu de juiste adressering opgezocht. Er mag natuurlijk niets misgaan bij TPG-post. Voor je het weet wordt je lidmaatschap stilzwijgend met een jaar verlengt. Een eerste schatting van onze jaarlijkse besparing met deze opzeggingen zet de teller op ruim 200 euro. Dat is best snel verdiend op een zondagmiddag.

Trefwoorden: opzegservice krantenbezorger tijdschriftbezorger05 november 2005

Diepzwembadduiken...

Matthijs stond raar te kijken toen de snorkelinstructeur tegen hem zei dat de snorkelles vandaag iets anders zou zijn dat hij gewend was. Langs de kant van het zwembad lagen rare pakken met flessen er aan. Even later besefte Matthijs dat hij vandaag voor het eerst zou gaan duiken met perslucht.
Enkele minuten later hijst de duikinstructeur Matthijs in een duikpak. Na wat instructies gaat Matthijs schijnbaar als een vollleerde diepzwembadduiker onder water. ,,Wat is dit keigaaf!", hoor ik Matthijs onder water denken. Na een half uurtje gaat het duikpak weer uit en wordt een andere snorkelaartje in het duikpak gehesen.
,,Over vier weken ga we weer duiken pap!", zegt Matthijs opgetogen.

Vorige week werd ik door een van de snorkelinstructeurs gevraagd om foto's te maken voor de door hun nog te ontwerpen snorkelclubbrochure. Ik mocht dus dicht bij de diepzwembadduikers komen om ze te fotograferen. Dit viel bij nogal wat toekijkende ouders op. Of ik van hun zoon of dochter ook wat foto's wilde maken.
Geen probleem!

» Alle foto's van Matthijs en wat van zijn duikmaatjes
» Alle duikfoto's voor de ouders
» Website Kymo

Trefwoorden: dusky onderwater fauna diepzeeduiken04 november 2005

Klus- en Servicepunten…

Vanmorgen ben ik al vroeg vertrokken naar het Servicepunt. Bleek er een draadje los te zitten bij Debbie. Geen probleem volgens de servicepuntmedewerker. ,,U krijgt gewoon een nieuwe personal digital assistent". En zo geschiedde...

Hierna direct naar een doehetzelfwinkel (Dat zeg ik, Gamma) gereden om onderdelen en materialen in te kopen. Na wat kleine klusjes heb ik zojuist een grote klus afgerond. De stortbak van de toilet in de badkamer is vervangen. Er is nog een klein probleempje. Zal wel aan het leertje liggen. De volgende klus is buitenshuis. Boodschappen doen. Bah...

Trefwoorden: psychiater pieterbaan centrum wisa loodgieter brabant water03 november 2005

Klus- en Pluspunten…

Klussen is niet echt een bezigheid waarvan ik zeg, goh…daar blijf ik voor thuis. Toch moet ik er deze week aan geloven. De kluslijst waar mijn vrouw me bijna dagelijks mee confronteert,
bevat inmiddels ruim veertig kluspunten. De kluspunten variëren van klussen van bouwkundige aard tot klussen die te maken hebben met achterstallig onderhoud aan onze opstallen. Morgen heb ik uit pure noodzaak een vrije dag genomen om enkele spoedkluspunten op deze lange kluslijst weg te werken. Ik ga er vanuit dat het mij morgenavond na een dag doorklussen gelukt zal zijn om pluspunten bij mijn vrouw te scoren.
Natuurlijk morgen meer hierover in dit (klus)theater.

Update: 18.36 uur: Voor ik kan gaan klussen eerst even naar een Servicepunt. Er komt geen geluid meer uit Debbie.

Trefwoorden: klusteam praxis gamma ipaq 634002 november 2005

Pulldown menu...

Oplettende bezoekers van deze Blog is het natuurlijk al opgevallen. Rechts in de sidebar is een pulldown menuutje toegevoegd. De overzichtelijkheid van de Blog liet nog al te wensen over de laatste tijd. Zeker omdat ik Blogs post die meerdere onderwerpen betreffen. Onder deze nieuwe Blognavigatie zijn naast H.Postelmans [LifeBlog] voorlopig twee onderwerpopties geplaatst;

1) H.Postelmans [HBN]
Hieronder zullen alle door mij geschreven artikelen die in het Haagse Beemden Nieuws zijn verschenen worden geplaatst.

2) H.Postelmans [Photo’s]
Hieronder plaats ik mijn foto’s die ik (bijna)dagelijks maak met de Nikon.

Aan de lay-out van deze nieuwe Blogs zal de komende weken nog geschaafd worden.

Trefwoorden: blogger.com template javascript source01 november 2005

Kinderfeestjes...

Als ik terugdenk aan mijn jeugd kan ik me goed herinneren dat we in die tijd altijd buiten aan het spelen waren. Het aanspringen van de straatverlichting was een teken dat je als de donder huiswaarts moest keren. In mijn jeugd had je een vliegertijd, tollentijd en knikkertijd en nog meer van die heerlijke tijden. De jeugd van tegenwoordig zit liever binnen te computeren of te gamen met de meest rare spelregels waar ik niks van snap. Kinderfeestjes in mijn tijd bestonden uit zakdoekje leggen, koekhappen en raadt jij de smaak? Geblinddoekt kreeg je de meest smerige mengsels toegediend. Gadverdamme! Maar een lol dat we met z'n allen hadden. Kinderen van deze tijd vieren hun kinderfeestjes tegenwoordig in grote bedrijfshallen waar springkussens, klimwanden en immense ballenbakken staan opgesteld. Van onze kinderen weten we dat paintball, discobowlen, laserschieten en karten ook tot de mogelijkheden van kinderfeestjes behoren. Kosten noch moeite worden gespaard om kinderenfeestjes buitenshuis te vieren. Nee, gewoon gezellig thuis worden er nooit meer kinderfeestjes gevierd.

Update: Hinkeltijd en landjepik was ik nog vergeten bij de buitenspeelspelletjes uit mijn jeugd.

Trefwoorden: kartcentrum spijkerpoepen slagroomtaart© 2005-2009 Hans Postelmans