Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

30 september 2006

Bootsman rollend de winter door...

Twee hagelnieuwe banden, vette spatborden mét reflectors, een nieuwe kogelkoppeling, een nieuwe lier met afneembare zwengel én een nieuwe verlichtingbalk die is voorbereid voor het wettelijke verplichte mistachterlicht.
Vandaag haalde ik met Jeroen een weliswaar tweedehandse, maar in zeer goede staat verkerende, boottrailer op in Eibergen.

Het einde van het watersportseizoen (15 oktober) nadert met rappe schreden. Als gevolg daarvan wordt Bootsman binnenkort op de kant gezet en naar de winterstalling vervoerd. Eerder dit jaar leende ik van Jeroen zijn trailer om Bootsman ceremonieel te water te laten. Aardig van Jeroen, maar niet handig voor de wintermaanden. De Waterman moet deze winter natuurlijk ook vervoerd en gestald worden. Bootsman zou daarom de komende wintermaanden op bokjes moeten staan. Omdat er nog al wat aan Bootsman geklust moet worden is het handiger als Bootsman rollend gestald staat. Een boottrailer in dit geval.


Trefwoorden: winterstalling bootstalling huurprijs26 september 2006

Durex producten bevatten geen ftalaten...

Zojuist via e-mail ontvangen.
Geachte heer, mevrouw,

TNO heeft acht verschillende seksspeeltjes onderzocht op aanwezigheid van Ftalaten – potentieel giftige materialen in weekmakers die worden gebruikt om de flexibiliteit van PVC te vergroten.
In zeven van de acht seksspeeltjes werden volgens het onderzoek “hoge hoeveelheden Ftalaten gevonden”.
In zowel de Durex Play stimulators als de Durex Play vibrerende ring is geen PVC verwerkt en bevatten daarom geen weekmakers of Ftalaten.
Ze zijn absoluut veilig te gebruiken.

Met vriendelijke groet,
Durex Nederland

Echt fijn om dat te weten. Durex is dus ECHT VEILIG! :)
Trefwoorden: nsvh rubber hiv aids25 september 2006

Proefexamens Vaarbewijs I ...

Eerder deze maand startte ik met de cursus Vaarbewijs I.
Vanavond alweer de vierde les en tevens laatste cursusavond. Sjef, onze cursusleider, zal vanavond toetsen hoever mijn kennis van het Binnenvaart Politie Reglement (BPR), Rijnvaart Politie Reglement (RPR), ScheepvaartReglement Kanaal van Gent naar Terneuzen (SRKGT), schroefwerking van rechtse en linkse schroeven, te voeren en te herkennen bootverlichting bij weinig of geen daglicht, geluidsseinen middels toeters, laterale en cardinale betonning, enz, enz... reikt.

Twee proefexamens kreeg ik vanavond voor mijn kiezen. Elk 30 vragen. Zweten? Niet echt. De examens gingen me niet eens zo slecht af. Voor beide oefenexamens scoorde ik ruim voldoende. Dat geeft de schipper(burger) moed.

11 november is het echte examen...

Trefwoorden: snelcursus vaarbewijs anwb scheepvaartverkeerswet21 september 2006

Testing Writely...

Testing if I can publish with Writely on this LifeBlog...
[Update] YES! It's working very well!


Trefwoorden: online word excel16 september 2006

Bootsman vaart naar Etten-Leur (en terug)...

Na de barre vaartocht van en naar Drimmelen enkele weken geleden is Bootsman niet meer van zijn ligplaats geweest. Of het was te slecht weer, of hadden we andere bezigheden gepland. Vandaag was er alle reden om uit te varen. Maanden geleden nodigde ik een collega (Sjonnie) uit voor een vaartochtje mits de weersomstandigheden het toe zouden laten. Welnu, de weersomstandigheden zijn vandaag optimaal. Niets staat ons een vaar- en vistocht op de Mark in de weg.

De heenreis varen we in etappes. Half uurtje varen, uurtje vissen, enz... De vangst is niet om naar huis te schrijven. Sjonnie vangt bij de eerste stop wel een flinke voorn (zijn eerste binnenwater vis van zijn leven), maar daar blijft het verder bij. Ik, die op snoek of snoekbaars vis, vang helemaal niks. Niet eens een aanbeet. Toch mag dit de pret niet drukken. We varen weer een stukje verder. Onderweg worden we aangesproken door twee ouderen op een bescheiden tourbootje. ,,Weten jullie tot hoelaat de sluis in Oosterhout schut?", vraagt de opa. ,,Vanmiddag(zaterdag) tot vier uur en zondagochtend weer vanaf negen uur", zeg ik zonder nadenken. Die schuttijden zitten nog vers in mijn hoofd.

Als we voor de tweede maal ergens in het riet aanmeren valt, na het overboord gooien van het anker, ons oog op een slappe tampeloeris. Aan de overkant is blijkbaar aan de oever een camping waar naturisten vertoeven. Wat een hangzak heeft die kerel. Sjonnie maakt er snel foto's van terwijl ik niet meer bijkom van het lachen. Na enkele minuten besluiten we om te verkassen. We zien liever blote vrouwen, maar die laten zich niet zien of bekijken. Op de volgende visplek vangen we helemaal niks. Omdat het al tegen vijven loopt besluiten we naar de Haven van Etten-Leur (Turfvaart) te varen om daar een hapje en drankje te nuttigen. Een vaartochtje van een klein half uur.

Klokslag zes uur varen we weer richting de thuishaven van Bootsman. Met de ondergaande zon in de rug arriveren we net voordat de duisternis invalt in de haven van Terheijden.
Kortom, we kunnen terug kijken op een prachtige vaartocht vandaag. Op de blote kerel na dan.


» Foto's vaartocht Terheijden - Etten-Leur - Terheijden
» Turfvaart
Trefwoorden: foto's naaktrecreatie15 september 2006

Week van de Vooruitgang 2006...

Van 16 t/m 22 september 2006 is er weer een nieuwe Week van de Vooruitgang, een week waarin duurzame mobiliteit wordt gestimuleerd. Dit betekent dat er een week lang groen licht is voor lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik om zo meer schone lucht en rust en ruimte in wijken en binnensteden te creëren.

In mijn gemeente zullen deze hele 'week van de vooruitgang' alle ambtenaren en bestuurders per fiets, te voet of per openbaar vervoer naar hun werk gaan.
...Medewerkers (en bezoekers) van gemeente en GGD worden opgeroepen op de fiets naar het werk te komen. Het college van burgemeester en wethouders geeft het voorbeeld en komt die dag fietsend naar het Stadskantoor. Zij arriveren rond 80.30 uur bij de fietsenkelder aan de zijkant van Stadskantoor A....
Gratis openbaar vervoer
Het komend weekend van 16 en 17 september kan iedereen in Noord-Brabant gratis de stads- en streekbus gebruiken. Dit gratis openbaar vervoer vindt plaats op initiatief van het Reizigersoverleg Brabant en de Brabantse Milieufederatie. De provincie Noord-Brabant ondersteunt dit initiatief. De site www.reizigersoverlegbrabant.nl biedt verschillende tips voor evenementen in combinatie met het gratis vervoer. Zo heeft dit weekend het evenement Breda Barst plaats in het Valkenberg waar bezoekers vanuit Brabant gratis met het openbaar vervoer naar toe kunnen. De actie geldt overigens niet voor de deeltaxi en de Uitbus.

Op voeten en fietsen naar school op 21 september
De organisatie voor verkeersveiligheid 3VO neemt het voortouw voor het te lopend en fietsend naar school komen.


» Week van de vooruitgang
» Fiets naar je werk
» COS Nederland
Trefwoorden: duurzame mobiliteit broemdag10 september 2006

Remember 9/11-2001...

Morgen is het vijf jaar geleden dat de Twin Towers in New York werden verwoest door een 'terroristische aanslag'. Deze week zag ik meerdere zeer aangrijpende documentaires over deze dag die volgens velen de wereld veranderde. Morgenavond, vijf jaar na deze gruwelijke dag zendt SBS6 de documentaire 9/11 uit. Deze documentaire over de New Yorkse brandweer is gemaakt door de twee broers Jules en Gideon Naudet ten tijde van de aanslag. Ze filmden in de noordelijke tower hoe het er daar aan toe ging nadat de eerste boeing zich in de eerste toren van het WTC had geboord. Deze documentaire 9/11 zag ik reeds twee keer eerder. Morgen kijk ik zeker weer. Emotionele, aangrijpende en niet te bevatten beelden van de gebeurtenissen tijdens 9/11 maken deze documentaire uniek in zijn soort. EEN AANRADER!

9/11, maandag 11 september 2006, 20.30 uur SBS6» Negenhonderdelf twijfels
» Loose change
» Dit kan niet waar zijn
Trefwoorden: ground zero Fahrenheit 9/11 conspiracyDoe de ventilatietest...

Het ministerie van Volkshuisvesting, de Ruimtelijke Ordening en het Milieubeheer (VROM) heeft onlangs een nieuwe campagne gelanceerd. 'Goed ventileren is 24 per dag ventileren'. In een commercial wordt duidelijk gemaakt dat 24 uur per dag je huis ventileren noodzakelijk is om een goede luchtkwaliteit in huis te verkrijgen.
...elke dag produceren bewoners, huisdieren en planten ongeveer 10 liter vocht in een huis. Daarnaast raakt de lucht vervuild door kookluchtjes, rook en stoffen die allergieën kunnen veroorzaken. Ventilatie voert deze vochtige en vervuilde lucht af. In Nederland heeft echter ruim 1 op de 6 woningen te weinig ventilatie. Gevolg: vocht en schadelijke stoffen hopen zich op en de woning wordt een verzamelplaats voor schimmels en huismijt. En dat kan weer leiden tot gezondheidsklachten, zoals benauwdheid, hoesten, hoofdpijn, slijmvorming of chronische neusverkoudheid. Ventileren voorkomt dit. Laat daarom dag en nacht voldoende ramen en ventilatieroosters open...
Helemaal mee eens! Hoe is het met uw ventilatie in huis gesteld? Doe de 'Ventilatietest'.

Er zijn legio mogelijkheden om uw huis te ventileren. Ik kan het weten, want ik werk bij een firma die diverse ventilatiesystemen zoals ventilatieroosters, suskasten, susroosters, zelfregelende roosters, mechanische wandsuskasten en vraaggestuurde ventilatiesystemen voor zowel woning als utiliteitsbouw produceert.


» Alusta Natuurlijke Ventilatietechniek
» Woon ik wel gezond?
Trefwoorden: natuurlijk ventileren epc vent-o-system vent-o-hybrid03 september 2006

Brandpreventie anno 1979...

We schrijven 1 en 15 maart 1979. Lezers van de Haagse Beemden Koerier krijgen een aantal tips voorgeschoteld hoe zij met brand om moeten gaan. Of nog liever, hoe een brand te voorkomen.
...BELANGRIJK
Waarschuw bij brand altijd eerst de brandweer. Vermeld op of bij uw telefoontoestel het nummer van de Brandweer (0011).

Tip 1: Veilig zoeken op zolder en in kasten
Wanneer u op een donkere zolder of in een dito kast een kaars of lucifer als lichtbron gebruikt, bestaat het gevaar, dat door aanraking van de vlam of door het omvallen van de kaars een gemakkelijk ontvlambaar artikel vlam vat.
Aanbeveling: Gebruik hiervoor een zaklantaarn of looplamp.

Tip 2: Laat kinderen niet met vuur spelen
Voor kinderen heeft vuur in het algemeen een grote aantrekkingskracht en gaan er vaak onvoorzichtig meer om. Er kan al brand ontstaan, wanneer kinderen een lucifer aansteken, vervolgens schrikken van de vlam en die in een brandbaar materiaal werpen.
Aanbeveling: a) Leer kinderen met vuur om te gaan en wijs hen op de gevaren. b) houd lucifers en aanstekers buiten hun bereik. c) Bespreek het gevaar van ,,fikkie stoken" en dan aan de hand van een krantenfoto.

Tip 3: Opgeruimd is veilig
Oude rommel in de woning levert op diverse manieren gevaar op. In brandbare rommel breidt een brand zich soms razendsnel uit. Door de vele rook, die daarbij kan ontstaan wordt de weg naar de brandhaard versperd en het blussen bemoeilijkt. (EN DE VLUCHTWEG DAN?) In zo'n geval is blussen met een draagbaar blusapparaat of een emmer water vaak niet meer mogelijk.
Aanbeveling: a) Verwijder alle brandbare , niet meer bruikbare voorwerpen. b) Ruim uw spulletjes netjes op en plaats ze niet in de paden van toegangs- en vluchtwegen. c) Zorg voor kleine blusmiddelen zoals: tuinslang, slanghaspel, blustoestel...

Binnenkort meer tips van de brandweer.
Trefwoorden: 112 bhv eigen veiligheid eerst© 2005-2009 Hans Postelmans