Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

15 september 2006

Week van de Vooruitgang 2006...

Van 16 t/m 22 september 2006 is er weer een nieuwe Week van de Vooruitgang, een week waarin duurzame mobiliteit wordt gestimuleerd. Dit betekent dat er een week lang groen licht is voor lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik om zo meer schone lucht en rust en ruimte in wijken en binnensteden te creëren.

In mijn gemeente zullen deze hele 'week van de vooruitgang' alle ambtenaren en bestuurders per fiets, te voet of per openbaar vervoer naar hun werk gaan.
...Medewerkers (en bezoekers) van gemeente en GGD worden opgeroepen op de fiets naar het werk te komen. Het college van burgemeester en wethouders geeft het voorbeeld en komt die dag fietsend naar het Stadskantoor. Zij arriveren rond 80.30 uur bij de fietsenkelder aan de zijkant van Stadskantoor A....
Gratis openbaar vervoer
Het komend weekend van 16 en 17 september kan iedereen in Noord-Brabant gratis de stads- en streekbus gebruiken. Dit gratis openbaar vervoer vindt plaats op initiatief van het Reizigersoverleg Brabant en de Brabantse Milieufederatie. De provincie Noord-Brabant ondersteunt dit initiatief. De site www.reizigersoverlegbrabant.nl biedt verschillende tips voor evenementen in combinatie met het gratis vervoer. Zo heeft dit weekend het evenement Breda Barst plaats in het Valkenberg waar bezoekers vanuit Brabant gratis met het openbaar vervoer naar toe kunnen. De actie geldt overigens niet voor de deeltaxi en de Uitbus.

Op voeten en fietsen naar school op 21 september
De organisatie voor verkeersveiligheid 3VO neemt het voortouw voor het te lopend en fietsend naar school komen.


» Week van de vooruitgang
» Fiets naar je werk
» COS Nederland
Trefwoorden: duurzame mobiliteit broemdag

© 2005-2009 Hans Postelmans