Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

28 juni 2006

Jarige jop..?

Jasper gaat na de vakantie leren lezen en schrijven. Hij gaat dus naar groep 3. Omdat Jasper de rest van zijn leven zijn verjaardag in de zomervakantie (12 augustus) zal vieren mocht Jasper vandaag lekkere traktaties uitdelen aan zijn klasgenootjes. Meneer Popko maakte er een uur lang een groot feest van. Eigenlijk leek de hele klas jarig.
Trefwoorden: analytisch-synthetische methodesOpsporing verzocht...

Ongeveer een maand geleden meldde ik mijn mobiele telefoonnummer aan bij de sms-alertdienst in Breda. Bij (naderend)onraad krijg ik van de politie een smsje met nadere gegevens omtrent de calamiteit. Vanmiddag ontving ik het eerste alert-smsje. Dat het menens was blijkt uit de berichtgeving op nu.nl.
Jongetjes ontkomen aan ontvoering
Uitgegeven: 28 juni 2006 17:05

PRINSENBEEK - De politie in het district Breda is op zoek naar twee mannen met een Belgisch accent die dinsdagmiddag en woensdagmorgen geprobeerd zouden hebben twee jongens in Prinsenbeek te ontvoeren. De mannen reden in een rode cabriolet met een Belgisch kenteken. Ze probeerden de kinderen hun auto in te praten en grepen hen vast. De jongetjes wisten zich los te rukken en konden ontkomen. Dat heeft de politie woensdagmiddag meegedeeld.

De eerste poging betrof een jongen van 8 jaar. De mannen spraken het kind bij een basisschool aan de Schoolstraat aan. Dezelfde auto is woensdagmorgen weer in die buurt gezien. De tweede poging vond woensdagmiddag rond een uur plaats op de Pastoor Oomenlaan. Daar reed de bestuurder een 11-jarig knul op diens fiets klem. Ook deze jongen kon vluchten.

SMS-alarm
De politie heeft woensdagmiddag via een sms-alarm de daarop aangesloten bewoners in een straal van 10 kilometer rond Prinsenbeek gevraagd om naar de daders uit te kijken. De politie is zelf ook naar hen op zoek.
Aan het begin van de avond ontving ik een tweede smsje. Zaten de boefen achter slot en grendel? Helaas niet. Het smsje luidde als volgt:
Bedankt voor het uitkijken naar een rode cabriolet met daarin 2 mannen die kinderen proberen mee te lokken. Diverse auto's bekeken. Onderzoek wordt voortgezet.
Het eerste ontvangen sms-alert heb ik direct doorgestuurd naar Jolleke. Gelukkig..., Jasper is spelen bij een vriendje en Matthijs is gewoon thuis.» Brabantse politie breidt sms-alert uit
» Politie Midden- en West-Brabant
» Emexus smsdiensten

Trefwoorden: kinderlokker snoepje26 juni 2006

Defect aan Nikon D70s verholpen...

Vrijdag kwam het verlossende telefoontje van de fotovakhandelaar. Mijn Nikon is na vier weken bij de importeur geweest te zijn gereed om af te halen. Het defect aan het aan/uit knopje is verholpen. Daarnaast is de laatste firmware in de camera geladen en is het binnenwerk (o.a de spiegel) gereinigd. Wat mij betreft kan de vakantie beginnen.

Trefwoorden: D200 incaKantje boord...

Gerard en ik zijn in dezelfde maand geboren. Omdat we elkaar op onze verjaardag niet in de weg willen zitten spraken we begin april samen al af om samen te gaan eten. Natuurlijk met onze eega's. Plaats van handelen: De oude binnenstad van Dordrecht. Enkele weken geleden vertoefden we reeds in Dordrecht. Toen waren we er om Dordt in Stoom eens van dichtbij mee te maken. Dat was heel bijzonder.

Voor zaterdagavond reserveerde Gerard in de binnenstad van Dordrecht een tafeltje voor vier. In dit maritiem eetcafé 'Kantje Boord' staat alles in het teken van water, schepen en hun bemanning. Het eten en het uitzicht zijn er voortreffelijk en de gesprekken heerlijk ontspannen. Na een lange avond gezellig tafelen was het rond 23.00 uur tijd om huiswaarts te keren.

Op de wandeltocht naar de parkeergarage stuiten we op een wegafsluiting. Wat wij dachten dat een wegafsluiting was bleek een afzetting te zijn van een openluchttheater. Dit allemaal in het kader van het Internationaal Poppentheaterfestival 2006 wat zich precies dit weekend in de binnenstad en havens van Dordt afspeelde. Een half uur lang zijn we getuige en genieten we van een kolderieke en spectaculair schouwspel wat zich voor onze neus afspeelt op de kade, in het water en hoog in de lucht. Titel: 'Corazón de Ángeles. Opgevoerd door Theater Tol uit België.

Na afloop zijn we het unaniem met elkaar eens. Deze openluchtvoorstelling was wel een heel bijzondere afsluiting van een toch al bijzonder geslaagde avond. Bedankt Gerard en Marga!» Fotoalbum avondje uit in Dordrecht
» Poppentheaterfestival
» Dordrecht

Trefwoorden: poppenkast20 juni 2006

Partnertransplantatie...diepe bewondering...UPDATE

Onlangs blogde ik over de diepe bewondering die ik heb voor Toos en Jos Bakx. Toos, de vrouw van Jos, doneerde twaalf dagen geleden een nier om Jos te verlossen van de ellende rondom het dialyseren (héél kortgezegd!). 9 juni gingen beiden onder het mes in het LUMC in Leiden. Toos mocht al snel naar huis. Jos moest wat langer blijven in het LUMC. Vanaf het moment dat Jos de nier van Toos getranplanteerd kreeg ging het meteen heel goed met hem. Afgelopen zondag mocht ook Jos naar huis. Fantastisch!

Jos en Toos, we komen snel bij jullie op de koffie!» Dagboek van Jos en Toos Bakx
» Aanvraagformulier Donorcodicil


Trefwoorden: partnertransplantatie niertransplantatie donorcodicil19 juni 2006

Einde van telefoonterreur..?

U komt 's avonds thuis na een lange en vermoeiende en stressvolle dag hard werken. U neemt de post door of kijkt de krant even in voor u aan tafel schuift voor een heerlijke maaltijd waar u al uren naar uitkijkt. Dan neemt u plaats aan tafel en schept uw eten op. U complimenteert uw vrouw voor het geweldige eten wat u zo meteen met smaak gaat verorberen. U schept uw eerste hap op een vork. Het water loopt u in de mond. U staat op het punt u dagelijkse sores even te vergeten en te genieten van het moment van de dag. U mond gaat open en uw smaakpapillen zijn klaar om u in opperste vervoering te brengen. Op het moment dat u uw vork in uw mond wilt steken gebeurt er iets vreselijks.

DE TELEFOON GAAT!

Vol ongenoegen schreeuwt u alles uit wat Onze Lieve Heer ons verboden heeft. Aan de andere kant van de lijn hoort u een jongeman die u vriendelijk een goedenavond wenst. Op de achtergrond is duidelijk te horen dat er meer van deze jongelui mensen zoals u en ik telefonisch lastig aan het vallen zijn.
Wie herkent dit niet? U toch ook? Sinds vorige week weet ik dat er een oplossing voorhanden is om bovenstaand telefoonterreur tot het verleden te laten behoren.
Lees maar mee...


Blieb blieb, Blieb blieb. ,,G*DVERD*OMME, toch weer niet nu!", roep ik keihard als ik de eerste hap lasange in mijn mond wil steken. Als ik de telefoon opneem hoor ik eerst een hoop geroezemoes op de achtergrond.
,,Ja hoor daar gaan we weer", denk ik hardop.
,,Spreek ik met J.H.Postelmans?", vraagt een inderdaad een jongeman aan de andere kant van de lijn.
,,Neen, die is niet thuis", roep ik bars.
,,Met wie spreek ik dan?", vraagt de jongeman.
,,Met zijn zoon", zeg ik weer.
,,Jaja, u neemt me in de maling hè?", zegt de jongeman.
,,Valt het op?", zeg ik weer.
,,Nogal ja. U wilt dus geen verzekering van Avero?", zegt de jongeman lachend. Wetende dat hij aan mij toch niets zal verkopen.
,,Nee", zeg ik nu ook een beetje vermakelijk.
,,Nou dan heb ik toch een goede tip voor u. En die krijgt u GRATIS!", zegt de jongeman weer.

De jongeman vertelt mij dat als ik NOOIT meer gebeld wil worden onder het avondeten ik er goed aan doe om mijn telefoonnummer af te melden bij de instantie die INFO FILTER heet.

,,Surft u naar www.infofilter.nl en u wordt nooit meer lastig gevallen door lieden die u een verzekering of uw pensioengat willen dichten.", zegt de jongeman letterlijk.

Diezelfde avond meld ik mijn telefoonnummer én huisadres op de website van INFO FILTER af voor toekomstig telefoonterreur. Hopelijk kan ik over vijf weken 's avonds weer rustig eten.


Trefwoorden: callcenter enquete levensloopregeling spim18 juni 2006

Vaderdag, visdag...

Vanmorgen werd ik al vroeg gewekt voor een ontbijtje op bed. Ook daarbij tekeningen en cadeautjes van Matthijs en Jasper. Wat een mooie start van Vaderdag. Voor de middag lag er lang het plan om met de Bootsman te gaan varen en eens een hengeltje stroomafwaarts in de Mark uit te gooien. Het eerste half uurtje vangen we niks. Wel een flinke aanbeet, maar de vis valt van de haak. Als Jeroen en Desirée net voor anker zijn gegaan naast de Bootsman roept Matthijs ineens. ,,Ik heb er één!'' De eerste vis (een flinke Baars) van de dag is een feit. Als ik het ook eens probeer haak ik iets heel zwaars aan. Een vette Snoek misschien? Bij het binnenhalen van de spinner heb ik al snel door dat ik de Waterman aan het binnentakelen ben. Snel peutert Jeroen de dreghaken van het ankertouw los. Niks geen grote Snoek dus. We besluiten een stukje stroomafwaarts te varen om daar nog een poging te wagen. Ook daar is de vangst minimaal. Een klein baarsje. We vinden dat het mooi geweest is voor vandaag. Als afsluiting van de vader-zoon visdag mag Matthijs de Bootsman naar de thuishaven varen.» Fotoalbum visavontuur (© Jeroen Thoolen)

Trefwoorden: visvergunningBreda, Poort naar het zuiden...

Gisterenochtend verklaarde Minister Karla Peijs de A16 voor geopend. ,,Maar daar rijden toch al auto's en vrachtwagens overheen?", hoor ik u denken. Dat klopt. Maar vanaf vrijdagochtend rijdt het verkeer tussen de Moerdijkbrug en de grensovergang Nederland - België over 2x3 rijstroken i.p.v. 2x2 rijstroken. Niet alleen werd de A16 in zes jaar tijd breder gemaakt maar ook verlegd om plaats te maken voor de aanleg van de Hoge Snelheidslijn. Zes jaar lang heb ik samen met Peter Honig zowat wekelijks de voortgang van dit immense bouwproject bijgehouden met verslagen en veel, heel veel foto's. Het HSL-Dossier is dan ook zeer gewaardeerd bij de diverse ministeries, bouwcombinaties, aannemers en het gewone werkvolk. Karla Peijs reisde dus gisterochtend naar het Stadsduct aan de Valdijk in Prinsenbeek en verrichtte een ietwat onzinnige handeling. Het verkeer maakt op dat moment namelijk al ruim 24 uur gebruik van de verbrede A16.


» Haagse Beemden Digitaal
Trefwoorden: verkeer en waterstaat bouwkosten parlementair onderzoek14 juni 2006

Winnaar en toch met lege handen staan...

De gratis bioscoopkaartjes en het Poseidon t-shirt die ik bij een prijsvraag van Route Mobiel heb gewonnen zijn vandaag binnengekomen. Net als het Bavaria t-shirt (real man don't shave) pas ik ook in dit unieke stukje textiel van geen kanten. Nu heb ik geleerd dat je een gegeven paard niet in de bek mag kijken maar ik doe het hier toch even. Na enig speurwerk is me duidelijk geworden dat de vrijkaarten voor de film the Poseidon inwisselbaar zijn in één bioscoop in de gemeente Breda. Laat de Poseidon daar nou net niet draaien. Lekker is dat. Ik voel er weinig voor om naar een andere stad te reizen om de film daar te gaan zien. DUS...wil je twee gratis bioscoopkaartjes ontvangen? Reageer dan nu. Je moet wel een goed verhaal hebben om de kaartjes in je bezit te krijgen.» Nederlandse Federatie voor Cinematografie
» Route Mobiel

Trefwoorden: nationale bioscoopbon13 juni 2006

Koning te rijk...
15.47 uur: Het is nu 34 graden in de schaduw. Ik neem zo even een duik.Trefwoorden: zwembad legionella bacterie besmetting12 juni 2006

Alweer een prijs gewonnen..!

Nu ben ik niet iemand die het internet afstruind naar prijsvragen die leuke en vooral bruikbare (hoofd)prijzen op kunnen leveren. Onlangs deed ik 'per ongeluk en/of toevallig' mee met twee prijsvragen. De één bij SBS6. Prijs? Een iPod Nano. De tweede prijsvraag waar ik mijn geluk beproefde werd georganiseerd door Route Mobiel. Bij mijn nieuwe wegenwachthelden werd een uniek poseidon filmpakket als hoofdprijs aangeboden. Met de prijsvraag bij SBS6 heb ik inderdaad de iPod Nano gewonnen, hoewel deze tot op de dag van vandaag nog niet door TPG is afgeleverd. Sinds vandaag weet ik dat het Ponseidon filmpakket ook naar mij onderweg is. Nu het geluk mij toe lijkt te lachen wordt het misschien eens tijd om te overwegen om komend weekend een gokje in het casino te wagen.Poseidon Trailers (Quicktime alert)

Trefwoorden: gokverslaafd schuldeisers11 juni 2006

Windows Vista Bèta 2 tester...

Vanmorgen lukte het me om een legale Bèta versie van Vista gedownload te krijgen vanaf de Vistawebsite van Microsoft. Bijna 4 gig aan programmatuur. Een dvd vol dus. Meteen de iso-file op een dvd gebrandt en vanavond een schone Vista installatie gedaan op een oude Pentium 1.8. De installatie duurde een klein uurtje en verliep vlekkeloos.

Eerste indruk? Ziet er gelikt uit. Mooie grafische weergave als ik het vergelijk met de klassieke weergave waar ik in Windows XP mee doende ben. Tweede indruk. Het schakelen tussen schermen(windows) gaat tergend langzaam. Een internetconnection wil ook al niet lukken. De networkadaptor werkt wel maar deze lijkt niet met de router te willen communiceren. Een harde reset van het SMC netwerkkaartje biedt geen soulaas. Morgen maar eens verder in Vista kijken en proberen. Ik ben tenslotte sinds vandaag Windows Vista Bèta 2 tester.

Trefwoorden: vista serial C8822-YT46V-JG974-DFKPJ- frankenbuild read more... longhornLabels:

08 juni 2006

Partnertransplantatie...diepe bewondering...

Bij Jos wordt 14 jaar geleden, als hij in de bloei van zijn leven is, een nierafwijking geconstateerd. In 1994 komt hij in de gelukkige omstandigheid terecht dat hij in aanmerking komt voor een donornier. Tot 1997 lijdt Jos een prettig leven zonder al te veel problemen. In 2005 gaat het weer mis. Zijn nierfunctie is alarmerend. Na een ziekenhuisopname in het Amphia ziekenhuis in Breda blijkt er ook een probleem met zijn dikke darm te zijn. Dan komt Jos terecht in het Leids Universitair Medisch Centrum.
Daar constateren de artsen een verdere en niet meer te stuiten achteruitgang van de nierfunctie. In het LUMC wordt Jos verstaan gegeven zelf uit te zien naar een donornier. Aan opnieuw dialyseren is geen ontkomen aan. Jos is er kapot van en wil er niets van weten. Dan zegt zijn vrouw Toos dat zij een nier aan Jos wil afstaan. Voor haar is daarover geen discussie mogelijk. Met dat hartverwarmende gegeven wil Jos 'er voor gaan'. Vele onderzoeken later wordt Toos als donor en Jos als ontvanger goedgekeurd. Een partnertransplantie kon gepland worden. En zo geschiedde in het LUMC. Vrijdag 9 juni 2006. Morgen dus!

Wij hebben vorig jaar zelf ondervonden hoe de zorg in het LUMC is geregeld. PERFECT!
Daar zal het dus morgen niet aan liggen. Wij zullen morgen aan jullie denken en voor jullie duimen. Heel veel sterkte Jos en Toos Bakx!!


Hans en Jolanda Postelmans


UPDATE: 9 juni 2006: De operaties zijn bijzonder goed verlopen. Lees het dagboek van Jos en Toos
» Dagboek van Jos en Toos
» Makkie..?
» LUMC

Trefwoorden: eurotransplant transplantatie coördinatrice uremische pericarditis05 juni 2006

Bootsman doet Zwartenberg aan...

Na weken van regenachtige en winderige weersomstandigheden hebben we het (Pinkster)weekend eindelijk weer eens op het water kunnen afsluiten. Vandaag vaarden we met de Bootsman en in gezelschap van de Waterman van Jeroen, naar Zwartenberg - Zevenbergen, gemeente Moerdijk. Heen en weer een vaartochtje van circa twee uur. Hieronder een impressie (vanuit de Bootsman en de Waterman) van deze boottocht.» Boottocht naar Zwartenberg, Zevenbergen © Hans Postelmans
» Boottocht naar Zwartenberg, Zevenbergen © Jeroen Thoolen

Trefwoorden: rondvaart suikerunie bietencampagne04 juni 2006

Jong Oranje Europees Kampioen...
Foto: KNVB


Jong Oranje is vanavond met coach Foppe de Haan in Portugal Europees Kampioen geworden. Klaas-Jan Huntelaar werd topscoorder van het toernooi met vier doelpunten. Het zou weleens een hele mooie zomer kunnen worden, want dit (oranje)feestje smaakt absoluut naar meer.

Gefeliciteerd jongens!Trefwoorden: ek2006 ek2008 wk2006 wk201002 juni 2006

Nederland kleurt Oranje...

Het zijn gouden tijden voor die ondernemers welke WK2006 gerelateerde producten verkopen. Met name alles wat oranje is gaat als warme broodjes over de toonbank. Het kost wat maar dan heb je ook wat. Ikzelf grabbelde de afgelopen dagen (gratis) diverse Oranje gadgets bij elkaar.

Een opsomming
Van APT kreeg ik een oranje shirt. Van Heineken kreeg ik een oranje shirt met daaraan een witte broek vastgenaaid. Van Bavaria kreeg ik een Leeuwenhose. Van Neckermann kreeg ik vier Oranje wuifarmen. Van Isobouw kreeg ik een Oranje dak (hoofddeksel). En van een reclamebureau kreeg ik een opblaasbare Oranje hamer. En via de post ontving ik vandaag nog een Oranje fluitje.

Wordt vervolgd...
Trefwoorden: holland huppie wk gekte© 2005-2009 Hans Postelmans