Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

08 juni 2006

Partnertransplantatie...diepe bewondering...

Bij Jos wordt 14 jaar geleden, als hij in de bloei van zijn leven is, een nierafwijking geconstateerd. In 1994 komt hij in de gelukkige omstandigheid terecht dat hij in aanmerking komt voor een donornier. Tot 1997 lijdt Jos een prettig leven zonder al te veel problemen. In 2005 gaat het weer mis. Zijn nierfunctie is alarmerend. Na een ziekenhuisopname in het Amphia ziekenhuis in Breda blijkt er ook een probleem met zijn dikke darm te zijn. Dan komt Jos terecht in het Leids Universitair Medisch Centrum.
Daar constateren de artsen een verdere en niet meer te stuiten achteruitgang van de nierfunctie. In het LUMC wordt Jos verstaan gegeven zelf uit te zien naar een donornier. Aan opnieuw dialyseren is geen ontkomen aan. Jos is er kapot van en wil er niets van weten. Dan zegt zijn vrouw Toos dat zij een nier aan Jos wil afstaan. Voor haar is daarover geen discussie mogelijk. Met dat hartverwarmende gegeven wil Jos 'er voor gaan'. Vele onderzoeken later wordt Toos als donor en Jos als ontvanger goedgekeurd. Een partnertransplantie kon gepland worden. En zo geschiedde in het LUMC. Vrijdag 9 juni 2006. Morgen dus!

Wij hebben vorig jaar zelf ondervonden hoe de zorg in het LUMC is geregeld. PERFECT!
Daar zal het dus morgen niet aan liggen. Wij zullen morgen aan jullie denken en voor jullie duimen. Heel veel sterkte Jos en Toos Bakx!!


Hans en Jolanda Postelmans


UPDATE: 9 juni 2006: De operaties zijn bijzonder goed verlopen. Lees het dagboek van Jos en Toos




» Dagboek van Jos en Toos
» Makkie..?
» LUMC





Trefwoorden: eurotransplant transplantatie coördinatrice uremische pericarditis





© 2005-2009 Hans Postelmans