Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

30 april 2008

Rennen, rennen en nog eens rennen...

De maand mei staat voor mij vooral in het teken van rennen, rennen en nog eens rennen. Te beginnen morgenochtend tijdens het Dauwrennen in Den Hout. Morgenochtendvroeg om 6.00 starten Jeroen en ik in Den Hout voor een 7,5km prestatieloop. Het Dauwren-evenement wordt georganiseerd in het kader van de jaarmarkt in het dorp.

Engels ontbijtje
Hans en Jeroen de gekste? Zij niet alleen. Rien gaat ook mee om ons beiden op film vast te leggen. Na de finish wacht ons een heerlijke bak koffie met een worstebroodje van de plaatselijk warme wakker. Daarna vlug naar huis waar D@se, Sven en Jol voor ons een Engels ontbijt verzorgen. Kan de maand mei beter beginnen? Ik denk van niet.

Hieronder een overzicht van mijn drukke hardloopprogramma in de maand mei.

01-05| Dauwrennen (Den Hout) - 7,5km
04-05| Haagse Beemdenloop (Breda) - 10km
10-05| Kaaienloop (Oosterhout) - 5km
18-05| Terheijden Loop (Terheijden) - 10km
24-05| Dwars door Dongen (Dongen) - 5km

[UPDATE 1: Eindtijd 7,5km Dauwrennen in Den Hout. 43:55 min. Jeroen zijn tijd: 36:38 min.]

[UPDATE 2: En we hebben beeld. Met dank aan Rien Thoolen(camera) en Jeroen Thoolen(productie)].Trefwoorden: hardlopen17 april 2008

Paspoort en rijbewijs verlengen dure grap...

Over enkele weken verloopt mijn rijbewijs en paspoort. Ook het paspoort van mijn eega is aan een verlenging toe.
Voor mijn rijbewijs houdt dat in dat ik gezien mijn leeftijd en omdat ik een GROOT-rijbewijs heb een Eigen Verklaring moet invullen en een medische keuring moet ondergaan bij een gecertificeerde instantie. De Eigen Verklaring moest ik ophalen op het gemeente huis. Kosten Eigen Verklaring? EUR 19,75. De medische keuring vond plaats bij een arts van de ARBO-dienst waar mijn werkgever een WIA-contract heeft. 17 maart was deze medische keurig, wat achteraf een wassenneus bleek te zijn. Kosten keuring? EUR 75,00.

Goedgekeurd
De Eigen Verklaring plus de gegevens van de medische keuring stuurde ik op naar het CBR. Het CBR beoordeelt deze gegevens van de medische keuring en oordeelt of ik in aanmerking kom voor het verlengen van mijn rijbewijzen C, D en E. Na enige vertraging door onvolledige gegevens van de keuringsarts viel gisteren het oordeel van het CBR op de mat. Uitkomst? GOEDGEKEURD!
Het nieuwe rijbewijs heeft het formaat van een creditcard. Dat is wel handig. Ook de categorieën zijn gewijzigd. Weer eerst B, C, D en E op mijn roze rijbewijs stond zijn er nu behoorlijk wat categorieën aan het rijbewijs toegevoegd. Op mijn rijbewijs in creditcardformaat zullen nu de volgende categorieën prijken.
AM, B, BE, C, CE, C1, C1E, D, D1, D1E.
Leuk detail. AM kreeg ik er gratis bij. De categorie 'AM' wil zeggen dat ik ook een bromfiets mag besturen. De categorie 'A' (motorfiets) hoop ik nog eens te behalen.

Fotomatrix Model 2007
Vanavond toog ik met Jolleke, Matthijs en Jasper naar het gemeentehuis voor het aanvragen van twee paspoorten en een rijbewijs. Een tijdje terug deden we een vakfotograaf aan voor pasfoto's voor ons allen. De foto's die we nog hadden liggen voldoen namelijk niet meer. Sinds 1 december 2007 moeten pasfoto's voor een paspoort, identiteitskaart of een rijbewijs voldoen aan de eisen van de Fotomatrix Model 2007. Kosten pasfoto's? 4 x 7,50 = EUR 30,00.

Bijschrijving kinderen
De aanvraag van de paspoorten en het rijbewijs verliep verder zonder problemen. Vakkundig plakte de ambtenaar met behulp van een speciaal sjabloon de pasfoto's op de aanvraagformulieren van ons de beide kinderen. Matthijs en Jasper worden bijgeschreven in het paspoort van Jolleke en mij. Net als bij de oude paspoorten. Niet echt een must om dat in beide paspoorten te doen, maar kan erg handig zijn in het buitenland als zich daar een calamiteit voordoet. Kosten bijschrijving kinderen? EUR 34.00. Kosten twee paspoorten? EUR 96,70. Kosten rijbewijs? EUR 40,00.

Totale kosten
Heeft u meegeteld? Totale kosten voor het vernieuwen van twee paspoorten en een rijbewijs kost ons gezin deze reis. EUR 295,95. Ok, niet helemaal waar. De kosten van de medische keuring kon ik bij mijn werkgever declareren. Over vijf werkdagen zijn de reisdocumenten en het rijbewijs gereed om bij de gemeente Breda op te halen. Voor het rijbewijs herhalen we over tien jaar dit verhaal opnieuw. Onze paspoorten verlengen we alweer over vijf jaar.

Vreemd eigenlijk dat mijn vaarbewijs gewoon zonder verlenging geldig is tot 2028. In dat jaar hoop ik 65 jaar te worden.Trefwoorden: beginnersrijbewijs puntenrijbewijs15 april 2008

PR tijdens RTV Rijnmondloop 2008...

Na zondag weet ik dat Rotterdam minimaal één dag per jaar een leuke stad is om te vertoeven. Wanneer? Als deelnemer tijdens de jaarlijkse Marathon van Rotterdam. In januari schreven Jeroen en ik me in voor de RTV Rijnmond Loop. Een parcours van 10km door de straten van Rotterdam. Start en finish op de Coolsingel. Altijd gezellig. Op het moment van inschrijven (21 januari 2008) had ik in geen 30 jaar 10km hardlopend volbracht. Werk aan de winkel dus.

De hele winter heb ik samen met Jeroen, Louis en soms ook met Desirée, Rien, en sinds kort ook met Sven, rondjes gerend in de Haagse Beemden, een prachtige wijk in Breda. Verder rende ik mijn rondjes tijdens de vier Wintertrimlopen in de maanden januari tot en met april. Daarnaast sloot ik me aan bij de Trainingsgroep Haagse Beemden onder leiding van Maarten Rooijmans, waar ik elke donderdagavond keihard trainde voor mijn eerste 10km in jaren en ter voorbereiding op de Haagse Beemden Loop waar ik ook 10km wil gaan rennen.

» Lees verder
Trefwoorden: hardlopen atletiek foto's06 april 2008

45 jaar...hoe voelt dat..?

Hoewel ik vandaag mijn 45ste geboortedag vierde met familie en vrienden voel ik me helemaal geen 45 jaar. Wat voel je eigenlijk, of wat moet je voelen als je 45 jaar bent? Ik heb echt geen idee, want ik voel me nog steeds hetzelfde als toen ik achttien jaar werd.Trefwoorden: verjaardag taart feestideeen© 2005-2009 Hans Postelmans