Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

31 maart 2006

drie gaten, drie veluxramen...

Vandaag de dag van de drie gaten. De zolder is helemaal leeg. Hier de bestaande daksituatie. Achterkant en voorkant.

Om 11.00 uur arriveren de Veluxramenmonteurs Ko & Ko. Klokslag 11.15 uur gaat de (elektrische)zaag in het dak. Niet veel later is het eerste gat een feit. Een uurtje later is het gat alweer gedicht. Nu het tweede gat. Ook nu geen noemenswaardige problemen en dus wordt het gat snel gedicht. Om 15.30 uur wordt het derde en laatste gat voor het kleinste veluxraam gemaakt. Een uurtje later slepen Ko & Ko, ook wel beter bekend als de dikke en de dunne of de lange en de korte, alle gereedschap en alle afval de montagebus weer in. Het eindresultaat op zolder voor en achter mag er zijn.

Volgende week de horren en rolgordijnen aan de veluxramen monteren nadat vaders is geweest voor het schilderwerk op zolder. Daarna kan er de nieuwe vloerbedekking in. Hoezo voorjaar?» Fotoalbum veluxmontage
» Nieland Veluxramen
» Kamstra horren


Trefwoorden: nieland veluxramen kamstra horren muggengaas30 maart 2006

46 jaar op sterven...

Gerard zegt dat hij vandaag 46 jaar op sterven ligt nu zijn moeder hem 46 jaar geleden op de wereld zette. Verder is Gerard vandaag precies 19 jaar verwijderd van zijn pensioen. Ja, da's nog eens iets om naar uit te kijken kerel!


Lees verder...
Trefwoorden: uitvaart levensloopregeling spaarloonregelingMarathon van Rotterdam...

Dit jaar zal ik alleen als toeschouwer afreizen naar de (Fortis) Marathon van Rotterdam. Volgend jaar hopelijk als hardloper van de AD 5km Loop. Mijn zwager hoopt zondag 9 april in Rotterdam de 42 km en 195 meter met goed gevolg af te leggen. Ikzelf ben al enige weken in training voor zondag 7 mei a.s. Dan vindt de 17e editie van de Haagse Beemdenloop plaats. Een prachtig atletiekevenement in Breda welke is geplaatst op de nationale hardloopkalender een bekendheid geniet bij vele professionele wedstrijdlopers uit binnen- én buitenland.
Tijdens de Haagse Beemdenloop loop ik met mijn twee zonen en mijn loopmaatje in ieder geval de familieloop. Maximaal drie rondjes van 1,8km. Voorafgaand aan dit familiespektakel is het mogelijk om de 5, 10 of 15 km te rennen.
» Haagse Beemden Digitaal
» Geschiedenis van de marathon
» Fotopagina Haagse Beemdenloop 2005 (Lars Scheve Fotografie)

Trefwoorden: like2run euromast feyenoord27 maart 2006

Onderhoudswerkzaamheden...

I.v.m onderhoudswerkzaamheden aan de server zullen de links naar de fotoalbums tijdelijk niet werken.

Excuses voor het ongemak.


Update: De server is weer Up and Running.
Trefwoorden: linux fedora core 5 apacheKennis is macht...

Nu we de zolder (moeten)opruimen komen we van allelei zaken tegen die we al jaren uit het oog zijn verloren. Vanavond troffen we in een (bananen)doos een fonkelnieuwe, 16-delig en nooit gebruikte Sesam Encyclopie uit 1978 aan. Dit (gebonden) stuk naslagwerk, van pak 'm beet, een meter breed, kreeg Jolleke vele jaren geleden van haar ouders cadeau. Altijd handig voor school want 'kennis is macht' werd haar verteld. Jolleke raadpleegde het pak papier in die jaren niet vaak en de jaren erna al helemaal niet. In deze tijd wordt een encyclopie alleen gebruikt om een boekenkast te vullen. Willen we iets opzoeken dan doen we dat tegenwoordig on-line. Wie trouwens niet?

Dientengevolge willen we onze encyclopedie voor een paar rot centen ten gelde maken via Marktplaats. Het gebonden pak papier in de papierkliko gooien kan altijd nog vinden wij. Wellicht weet u iemand die er iets mee kan. De school van uw zoon of dochter misschien? Als dat zo is krijgt u dit unieke naslagwerk van ons cadeau. Comments via reacties.


» Bieden op de Sesam Encyclopedie?


UPDATE: Nog meer GRATIS papier!
Trefwoorden: winkler prins bosatlas26 maart 2006

Lege batterijen? Lever ze in en win..!

Onze jongens verslinden batterijen. Niet dat ze ze eten. Nee... alle batterijen gaan in lego- en knexmotortjes, portable radio’s en cdplayers, zaklampen en andere gelijkstroomvragend speelgoed. Inmiddels zijn we dan ook overgestapt op oplaadbare batterijen. De opruimsessie op zolder van hedenochtend brachten ruim honderd lege batterijen aan het licht. We hebben ze netjes per tien verpakt in zakjes en voorzien van onze naam en adresgegevens. Volgende week de zakjes inleveren bij het inzamelpunt hier in de buurt. Dingen we ook nog mee naar een reischeque.


» Stibat
» Geschiedenis van de batterij
Trefwoorden: bodemverontreiniging sanering milieurampLicht in de duisternis...

Komende vrijdag worden er drie gaten in het zolderdak gezaagd. Als gevolg daarvan dien ik vrijdagochtend de zolder schoon en vooral leeg op te leveren. Dat is best nog een opgave. In de loop der jaren heb ik een aardige verzameling (tering)zooi verzameld. Ik ben me er van bewust dat ik deze spullen in geen jaren gebruikt heb en dat ook nooit meer zal doen. Toch heb ik er moeite mee om er afscheid van te nemen. Gelukkig is daar Marktplaats waar ik ongebruikte zooi tegen een kleine vergoeding hoop kwijt te raken. Na vrijdag is er in iedergeval licht in de duisternis op zolder.


» Nieland Dakramen
Trefwoorden: veluxramen raamdecoraties23 maart 2006

Tijd voor de barbecuetijd...

Ik kan bijna niet wachten op moment dat ik mijn barbecue weer uit schuur tevoorschijn kan halen, in de hens kan zetten, en mijn zelfgemaakte sateetjes regelmatig wentelend laat garen op het rooster boven de gloeiende kooltjes. Vanaf komend weekend (zomertijd) is die periode van buiten in de tuin eten een stuk dichterbij gekomen. Vorige zomer kochten we een picknicktafel waaraan we de kipsateetjes met smaak verorberden. Voor de komende zomer zullen we er nog een zelfde picknicktafel bijplaatsen. Handig als je ook eens familie of vrienden wil laten kennis maken met de overheerlijk sateetjes van vaders en de salades van moeders. Of ik de kipsateetjes nog zal wentelen op het oude rooster valt nog te betwijfelen. Ik wil eigenlijk wel eens professioneel de buurt uitroken.
Met deze schoorsteen moet dat lukken.

Kortom…tijd voor de barbecuetijd.
(Deze zou trouwens ook erg leuk staan in mijn achtertuin!)

Trefwoorden: barbecueschotel aanmaakblokjes spiritus brandwonden20 maart 2006

Nieuwe regels reanimeren...

EHBO'ers moeten opnieuw reanimatie leren. Voor het redden van levens bij een hartstilstand komen namelijk nieuwe regels. Volgende week presenteert de Reanimatie Raad op een congres in Amsterdam de nieuwe reanimatiemethoden. Alle artsen, verpleegkundigen en hulpverleners, maar ook werknemers die bedrijfshulpverlener zijn, en gewone burgers met een EHBO-diploma moeten opnieuw op cursus.

Een van de belangrijkste wijzigingen heeft te maken met hartmassages. Zo verandert de manier waarop geconstateerd wordt of sprake is van een hartstilstand. Tot nu toe werd dat gedaan op basis van het voelen van de pols. Nu wil de raad dat al tot hartmassage wordt overgegaan als een bewusteloos persoon ook niet normaal ademhaalt. Iemand is bewusteloos als hij of zij niet meer reageert op aanspreken, roepen of schudden. Toen ik mijn reanimatiediploma behaalde mocht ik nog pijnprikkels toedienen aan het slachtoffer(Lotuspatiënt = proefkonijn) door flink in de monnikskapsspier te knijpen i.p.v. het 'gedoseerd' schudden van het slachtoffer volgens de nu geldende reanimatierichtlijnen.

De nieuwe reanimatierichtlijnen zijn te downloaden op de website van de Reanimatieraad.

Trefwoorden: defribillator stabiele zijligging oranje kruisNooit meer een Bavaria..?

Als het aan de Europese Commissie ligt zal bierbrouwerij Bavaria zijn naam moeten wijzigen. De bierbrouwer uit Oost-Brabant die al eeuwen bier onder de naam Bavaria brouwt lijkt hiermee een serieus probleem te hebben. Bavaria is in het Latijns (en in het Engels) de naam van een Beierse deelstaat. De EU beschermd streeknamen in haar regelgeving.

In 1719 startte Laurentius Moorees in Lieshout bedrijfsmatig met het brouwen van bier. Tot op heden is het de bierbrouwer nog steeds in handen van dezelfde familie. In die tijd werd het bier nog afgevuld in tonnen, die per stuk 106 'potten' bier bevatten. Per jaar brouwde Laurentius 18 tonnen bier. Heden ten dagen brouwt Bavaria vijf miljoen hectoliter bier per jaar.

Minister Veerman pleitte vandaag in Brussel tevergeefs voor het behoud van de naam van de Brabantse Bierbrouwer. Volgens Veenman kan het niet zo zijn dat een gerenommeerd bedrijf dat zijn producten wereldwijd afzet zijn naam moet veranderen voor een streek. Dat die streek in Duitsland ligt kan geen toeval zijn. De Duitsers doen er al jaren alles aan om het Brabantse biermerk geen voet aan de grond te laten krijgen in hun land. Een rechter in München, dat in Beieren ligt, oordeelde al in 2004 dat de naam Bavaria alleen gebruikt mag worden voor bier dat ook daadwerkelijk in de Duitse deelstaat wordt gebrouwen.

Voor het aankomende Wereldkampioenschap Voetbal stel ik voor dat we de oranje helmen inwisselen voor de kratmutsen van Bavaria. De fietsen mogen ze houden maar van ons bier blijven ze af.


Update: Bavavia geeft echte mannen de ruimte


» Bavaria (NL)
» Bavaria (D)


Trefwoorden: germany fussball bierfeesten19 maart 2006

Zwemmen is leuk..!

Reddingsbrigade Breda was onlangs in het nieuws, toen zij oefende met een echt reddingsvlet in zwembad de Wisselaar. De reddingsbrigade is een graag geziene gast in de Haagse Beemden. In de zomermaanden waakt zij over onze veiligheid in en rondom de Asterdplas. Om voor de komende jaren nieuwe reddingsbrigadiers op te kunnen leiden, zoekt de Reddingsbrigade Breda nieuwe aanwas.

» Lees verder...
Trefwoorden: redders in nood reanimeren oranje kruis16 maart 2006

Jaarvergadering...

Traditiegetrouw zal vanavond de jaarvergadering van het Bewonerskomitee(BEKOM) Haagse Beemden plaatsvinden. Het BEKOM is de overkoepelende wijkraad van de Haagse Beemden. Een wijk met 30.000 inwoners en gelegen in het noordwesten van Breda. Inmiddels ben ik ruim 5 jaar participant van het BEKOM en belast met het onderhoud aan hun website. Deze website publiceert niet alleen wijkzaken maar ook veel nieuws over de aanleg van de HSL-Zuid. Daarmee kreeg de website overigens landelijke bekendheid door het programma 'Nederland Onderweg' van RTL5.
Vanavond zal staande de jaarvergadering de Wijktafel worden geintroduceerd welke onlangs door wethouder Arbouw officieel werd geopend.


Trefwoorden: hoge snelheids trein dorpsraad13 maart 2006

Trouwdag...

Vandaag precies 24 jaar geleden ontmoette ik Jolleke.
Vandaag precies 14 jaar geleden gaven wij samen een groot feest.
Gefeliciteerd en een dikke kus schat.

Hannes
Trefwoorden: in gemeenschap van goederen10 maart 2006

MSN 8.0 bèta invites...

Ze zijn er weer! Vanaf vandaag mag ik weer invites versturen voor MSN 8.0 bèta. Wie uitgenodigd wil worden voor dit (onovertroffen?)chatprogramma mag mij (vriendelijk) om een invite vragen in de comments.

Enne...., je moet er wel snel bij zijn want de voorraad invites is nogal beperkt.

Trefwoorden: gratis msn 8.0 beta uitnodigingen09 maart 2006

Over drie dagen...

24 jaar...


Trefwoorden: raadspelletje08 maart 2006

Hatsjoe...

Trefwoorden: vogelgriep cartoon07 maart 2006

Griep, gewerkt én gestemd...

Gisteren voelde ik het al aankomen. Toen nog snipverkouden. Nu doen alle spieren zeer. Zelfs die spieren waarvan ik het bestaan niet kende. Ik dacht eerst dat de spierpijn een gevolg was van mijn eerste looptraining. Blijkbaar niet. Dan heb ik het weer koud en dan weer bloedheet. Een griepje dus. Natuurlijk heb ik vandaag gewoon gewerkt. Een griepje kan je ook uitzieken op je werk is mijn motto. Daar heb ik geen tijd om over mijn lichamelijke sores na te denken. Natuurlijk heb ik vanmiddag bij thuiskomst direct mijn stem uitgebracht bij het stembureau hier op de hoek van de straat. Straks een paar stevige cognacjes en vroeg onder de wol. En morgen gezond weer op.
Trefwoorden: griepepidemie vogelgriep influenza A-H5N105 maart 2006

Zwarte vlekken...

De eerste looptraining zit erop. Vanmorgen bij het krieken van de dag opgestaan. Even buiten kijken. Mooi, geen sneeuw gevallen. Licht ontbijtje, bakkie koffie. Half uurtje later nog eens buiten kijken. w00000t...alles wit. Even Jeroen bellen. ,,Wat doen we?", vraag ik. ,,Gewoon gaan", zegt Jeroen resoluut. Op het afgesproken tijdstip en punt treffen we elkaar. Voor mij is het de eerste looptraining sinds vele jaren. Ik weet dus dat ik deze ochtend een paar keer 'dood' zal gaan. En zo geschiedde. Reeds driehonderd verder én met een hartslag van 180 moet ik terug naar wandelsnelheid. Na enkele minuten ben ik weer op adem en kunnen we weer. Nu probeer ik het wat langer vol te houden. Als er zwarte vlekken voor mijn ogen opdoemen is het tijd om het tempo aan te passen om mijn (nu nog kloppende)hart de kans te geven om weer onder de rode streep te geraken. Dit ritueel zal zich nog een aantal malen herhalen tijdens deze eerste 'interval'training. Na een half uur zijn we terug bij het beginpunt. Volgende week gaan we weer verder aan onze conditie werken spreken we af. Doen we Jeroen!


Update: Gerard schreef het al in de comments. 'Beginnende hardlopers zijn doodlopers'. Van hem kreeg ik zojuist een professioneel trainingsschema voor een beginner. Ik ben de komende 16 weken onder de pannen. Na deze 16 weken moet het voor mij(en zonder enige twijfel ook voor Jeroen) te doen zijn om 10 km loop zonder grote problemen te volbrengen.

Trefwoorden: conditietraining coopertest03 maart 2006

Optimaal gedempt hardloopschroeisel...

Al maanden ben ik het van plan. Joggen met een loopmaatje. De afgelopen weken heb ik hard gewerkt aan een magere basisconditie. We laten de reeds geoefende joggers hier in de buurt nog even voor wat ze zijn. Wij joggen voorlopig liever nog even stilletjes als iedereen nog op één oor ligt. Morgen wel eerst op pad voor optimaal gedempt hardloopschroeisel.
Trefwoorden: conditietraning coopertest01 maart 2006

Restitutie zorgpremie...

Na een grondig vooronderzoek van enkele maanden kozen wij onlangs voor een andere zorgverzekeraar. Ingangsdatum: 1-1-2006. De reeds betaalde zorgpremies aan onze vorige zorgverzekeraar zou snel worden teruggestort naar onze rekening bleek uit datzelfde vooronderzoek. Ja, zal wel, dachten wij nog. Dat wordt maanden achtereen gesteggel over een paar honderd euro. Onze scepsis bleek ongegrond. Deze week, twee weken nadat de nieuwe zorgpolis van de nieuwe zorgverzekeraar op de mat plofte, is de reeds betaalde zorgpremie van onze vorige zorgverzekeraar gerestitueerd. Hulde!
Trefwoorden: zorgstelsel maandpremie restitutie fysiotherapie© 2005-2009 Hans Postelmans