Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

27 februari 2007

Ben er klaar mee...

Vanmorgenvroeg bij het krieken van de dag inderdaad blauwe schermen op het televisiescherm. In de nacht van 26 op 27 februari (vannacht dus) voerde Casema de aangekondigde zenderwijziging door. Gisterenavond natuurlijk niet meer aangedacht om de zenders opnieuw in te stellen. Wel weer een verademing om vanochtend géén Sponge Bob te horen die in vijf minuten honderd keer ...ben er klaar voor...schreeuwt. Vanavond na het eten aan de slag gegaan met de afstandsbediening. Hoe moet ik ook al weer in dat menu komen om de zenders te wijzigen? Na een half uurtje (zonder resultaat) pielen met de afstandbediening toch maar de handleiding van de tv opgezocht en gevonden. Na een half uur zijn de eerste twaalf zenders opnieuw en logisch geprogrammeerd. Nog een stuk of vierentwintig te gaan.
Godver...ben er nu al helemaal klaar mee. Ben er klaar mee...ben er klaar mee...ben er klaar mee...!


» Stel zelf uw tv opnieuw in
Trefwoorden: zenderindeling gratis zender instelservice20 februari 2007

Kiesfraude in Breda...(2)

Vorige week besloot onze burgervader Peter van der Velden om alle reeds verzonden blauwe stempassen ongeldig te verklaren. Vier bewoners van Breda ontvingen namelijk door een foutje van de drukker twee stempassen en dat mag wettelijk gezien niet. Stel je toch eens voor dat deze vier bewoners kwaad in zin zouden hebben. Ze zouden zomaar de kiesuitslag van de Provinciale Statenverkiezingen op 7 maart kunnen beïnvloeden. De rapen zouden in Breda snel gaar zijn als deze fraude aan het licht gekomen zou zijn. Ik zie het al voor me. De Provinciale Verkiezingen van 7 maart zouden in Noord Brabant ongeldig worden verklaard en u en ik moeten opnieuw de gang moeten maken naar de stemmachine waarop honderden namen staan voorgedrukt waarvan u en ik niemand van kent laat staan van hebt gehoord.

Zover komt het dus niet. De drukker kreeg namelijk flink op zijn donder van de burgemeester en moest voor straf afgelopen weekend 129.399 stempassen in een nieuw en modern geel kleurtje drukken. Deze week nog worden de nieuwe stempassen door TNT verdeeld onder het Bredase volk.
Eind goed al goed. Tenminste, als u allemaal gaat stemmen op 7 maart.


» Stemwijzer Provinciale Staten verkiezingen 2007
» Alle Brabantse kandidaten handig op een rijtje
» Stem Brabant
» Gemeente Breda
Trefwoorden: drukproef kiesgerechtigd18 februari 2007

Ut kwam van alle kaante...

Giegeldonk - Onder een lekker winterzonnetje zagen duizenden toeschouwers zaterdagmiddag de Giegeldonkse Optocht aan zich voorbij trekken. Giegeldonk is de naam van de wijk die de rest van het jaar Haagse Beemden heet.

Het jaarthema in Giegeldonk, 'Ut komt van alle kaante', bleek door alle deelnemers in de optocht vertaald naar ludieke uitdossingen. Een kleurrijke stoet ongeregeld . De basisscholen uit Haagse Beemden waren net als vorig jaar weer goed vertegenwoordigd. De Raad van Elf wist zich ook prima te vermaken tijdens de optocht.
Samen met Peter Honig, Jeroen Thoolen en Lars Scheve maakten we voor Haagse Beemden Digitaal en het HBNieuws (wijkkrant) een heleboel kleurrijke foto's.


» Fotoalbum 1 en 2 (Hans Postelmans)
» Fotoalbum 3 (Peter Honig)
» Fotoalbum 4 (Lars Scheve)
» Fotoalbum 5 (Jeroen Thoolen)
» C.C. Giegeldonk

Trefwoorden: kielegat breda boemeldonk vasten15 februari 2007

Nieuwe zenderindeling Casema...

Enkele jaren geleden (2004) had Casema bedacht om de zenderindeling om onduidelijke redenen op de schop te doen. Tv- en radiozenderfrequenties werden gewijzigd tot ongenoegen van alle tv's, videorecorders, (klok)radio's én u en ik die hun gebruiksaanwijzing van hun apparaat niet meer konden vinden. Wat een hels karwei was dat toen om alle zenders weer in de gewenste volgorde op de afstandsbediening te programmeren.

Aan het einde van de maand gaat Casema opnieuw om onduidelijke redenen dit kunstje flikken. Vanaf 27 februari is uw tv, radio, videorecorder, tv-kaart in uw pc en wellicht ook uw dvd-recorder het spoor bijster door de nieuwe zenderindeling. Uw gebruiksaanwijzig van uw apparaat is nog steeds zoek? Geen nood. Casema verzamelde alle gebruiksaanwijzigingen van de hele wereld en plaatste ze op haar website. Als u uw portie liever aan fikkie geeft kunt u ook een monteur inhuren. Deze komt dan de zenders van uw tv tegen een schamele vergoeding(EUR 22,50) instellen. Elk volgend apparaat kost u slechts EUR 15,00. Bedankt Casema! Lutsers.


» Stel uw TV in
» Radar


UPDATE: De radiofrequenties blijven ongewijzigd.
Trefwoorden: stop casema 0800-025022514 februari 2007

Te koop: 15 kilo Duplo...

Te koop aangeboden:
Elektrische (3x penlite batterijen) en gewone (duw)trein van Duplo. Compleet met diverse wagons, rails, wissels en een treinbrug. Daarnaast heel veel bouwstenen, diverse grondplaten, wagens, huizen, poppetjes, dieren, Bob de Bouwer duploset, enzovoort, enzovoort. Te veel om op te noemen.
Alle duplo wordt geleverd in twee solide opbergboxen.

Het spreekt vanzelf dat alle Duplo in perfecte staat verkeerd.
O ja, set gaat alleen weg in één koop!

Serieus bieden kan hier:


UPDATE: Nog meer aantrekkelijke aanbiedingen. Wie maakt me los?

Trefwoorden: van lego kan je alles bouwen12 februari 2007

Kiesfraude in Breda...

Nou bijna dan. Vandaag maakte de gemeente Breda bekend dat alle 129.399 stempassen voor de Provinciale Staten verkiezing van 7 maart aanstaande ongeldig zijn verklaard en worden vervangen. Gebleken is namelijk dat sommige kiezers in spé twee stempassen bezorgd hebben gekregen. En dat zou weer fraude in de hand kunnen werken. Foutje van de drukker zegt burgemeester Peter van der Velde die er vanuit gaat dat (bijna) alle Bredanaars gaan stemmen op 7 maart. Dat zou dan voor het eerst zijn. In 1995 en 1999 nam maar ongeveer 46% van de Bredase bevolking de moeite om hun stem uit te brengen. Toen trouwens nog met een rood potlood en achter een vaal gordijntje. In 2002 was het al niet beter met een opkomst van 41,8%. Je zou dus denken met die dubbele stempassen, elke stem is meegenomen. Oké oké, dat is onzin natuurlijk.

Hieronder het persbericht dat de gemeente Breda vandaag uit liet gaan.
Breda vervangt alle stempassen

De gemeente Breda gaat alle stempassen voor de komende Provinciale Staten verkiezingen opnieuw versturen. Door een fout in het drukproces blijkt dat een onbekend aantal inwoners twee stempassen heeft gekregen. Op woensdag 21 februari krijgen alle 129.399 stemgerechtigde inwoners een nieuwe stempas met een begeleidende brief in de bus.

Vorige week werd duidelijk dat drie mensen een dubbele pas hadden gekregen. Inmiddels blijkt dat de drukker niet kan garanderen dat het bij die drie adressen blijft. De gemeente kan dus niet uitsluiten dat er meer inwoners twee passen hebben ontvangen. Bij de Provinciale statenverkiezingen kunnen mensen stemmen in elk willekeurig stemlokaal. Daarom is het niet mogelijk te controleren of mensen, die twee passen hebben gehad, maar één keer hun stem uitbrengen. Aangezien de gemeente het van groot belang vindt dat de verkiezingen zorgvuldig en rechtmatig verlopen, heeft de burgemeester, na overleg met de Kiesraad, besloten alle passen te vervangen.

De nieuwe passen krijgen een andere kleur. De inwoners kunnen de eerder ontvangen blauwe passen weggooien. Alle inwoners die inmiddels een onderhandse machtiging hebben verleend, moeten dat opnieuw doen, omdat die machtiging op basis van de oude pas niet meer geldig is. Via de begeleidende brief bij de nieuwe stempas en via gemeentelijke informatiekanalen als de verzameladvertentie in het Stadsblad, internet en advertenties in overige bladen zal de gemeente haar inwoners op de hoogte stellen van de nieuwe stempas.

De fout is ontstaan door een storing bij de drukker. De persen zijn enkele malen stilgezet en toen ze weer werden aangezet, is er een aantal dubbele stempassen gedrukt. Die zijn er bij de handmatige controle niet uitgehaald. Alle kosten van het opnieuw drukken zijn derhalve voor rekening van de drukker.» Stemwijzer Provinciale Staten verkiezingen 2007
» Gemeente Breda
Trefwoorden: kiesfraude sdu stemmachine rode potlood04 februari 2007

Paastak is geveld...

Als gevolg van de zware storm van 18 januari stond de boom, die jaren geleden nog een paastak was, in de achtertuin gevaarlijk uit het lood. Tegen de boom aanlullen heeft niet geholpen. De boom wilde niet recht gaan staan. Tijd om de boom (zonder kapvergunning) te rooien.

Gisteren bij een plaatselijk verhuurbedrijf een kettingzaag gehuurd. Boomchirurgen Michel en Jeroen waren op tijd ter plaatse om na een bakske koffie en vers worstenbrood aan de slag te gaan. Twee uur later was de paastak geveld. Schoonvaders komt morgen het resthout bundelen. Of misschien is het beter om komende zaterdag een takkenversnipperaar te huren?

Iemand nog een paastak nodig?


» Foto's paastak-avontuur
» Takkenwerk
Trefwoorden: boomchirurg boomhut bouwen illegale bomenkap scarface© 2005-2009 Hans Postelmans