Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

28 februari 2006

Virtuele fietswereld...

Het fietsen op locatie gaat als een speer. Het wordt met de dag eenvoudiger om meer kilometers te maken en als gevolg daarvan meer vet te verbranden. Toch een kanttekening. De verveling slaat wel toe na 30 minuten bicyclette. Vorig week wist ik me te vermaken met een lekker stukkie muziek op de oren. Niet voor lang. Daarna plaatste ik het fietsframe voor de pc en zette ik een gemiste uitzending op. 20 km trappen bleek zo voorbij zonder er over na te denken. Toch wil ik iets anders om mijn zinnen te verzetten. Vanmiddag had ik het er met een collega over hoe ik het fietsen op de aërodynamische hometrainer aantrekkelijker kan maken. Al brainstormend kwamen we snel tot een oplossing. Integreer de hometrainer in een virtuele fietswereld. Zeg maar een fietsgame. Met een (klein)brilletje op je neus waan je jezelf in een andere (fiets)wereld. In deze wereld mag alles. Door rood licht rijden. Voetgangers omver rijden. Kranten of pakjes bezorgen. Of juist niet. Hoe sneller je fietst op je hometrainer hoe meer kans dat je hebt om uit de handen blijven van de pliesie. Alles mag voor de punten!
Natuurlijk is het ook mogelijk om de Tour de France te fietsen. En natuurlijk te winnen! In dit fietsspel mag je medefietsers het ravijn in rijden. Doping nemen of de rondemis een veeg geven. Alles mag. Enfin…voor het zover is zoeken we een gerenommeerd softwarebedrijf die aan dit idee handjes en voetjes kan geven. Reacties en/of lucratieve zakelijke voorstellen? Plemp ze in de comments.
Trefwoorden: gamecube nintendo playstation26 februari 2006

Pak me dan als je kan...(2)

Nog een paar maanden wachten en dan gaat de sms-alertdienst in mijn woonplaats van start. In navolging van een proefproject in Tilburg zal de gemeente Breda nog voor deze zomer een sms-alarmdienst invoeren. Naar verwachting zullen er meer boeven worden opgepakt wanneer u van de pliesie een signalement van de boef via een smsje heeft gekregen. Een smsje is ook te verwachten wanneer een kind verstoppertje speelt en niet meer gevonden wil/kan worden en bij calamiteiten in en rondom de gemeente Breda. De sms-dienst zal NIET worden gebruikt om tussen- en eindstanden van de plaatselijke profclub door te geven. Abonneren op deze sms-alertdienst is gratis.


» Emexus
» Politie Midden- en West-Brabant
Trefwoorden: opsporing verzocht25 februari 2006

Eddum Deur..?

Vorig jaar miste ik het carnaval in de Haagse Beemden door omstandigheden. Dit jaar gelukkig niet. Ondanks het gure winterweer (wel een helder zonnetje) zagen duizenden toeschouwers de Giegeldonkse Optocht hedenmiddag aan zich voorbij trekken. Het jaarthema 'Eddum Deur' bleek door alle deelnemers vertaald naar ludieke uitdossingen. Een kleurrijke stoet ongeregeld . De basisscholen uit Haagse Beemden waren net als vorig jaar weer goed vertegenwoordigd. De Raad van Elf wist zich ook prima te vermaken tijdens de optocht. Een open voordeur was een teken voor de Raad om even een huis binnen te hossen. Dit tot hilariteit van de bewoners. Twee leden van de raad stalen een bankstel uit een voortuin om hierin even later uit te rusten. Kortom het was weer gezellig vandaag in de Haagse Beemden.

Update: Broeders der Wanorde lopen protestprocessie

» Fotoalbum Optocht Giegeldonk
» Fotoalbum Jeroen Thoolen
» Fotoalbum Lars Scheve
» Fotoalbum Teus Wallaard

Trefwoorden: kielegat tonproater zuipen21 februari 2006

Postbankjongeren...

De Postbank biedt klanten als eerste Nederlandse bank de mogelijkheid om via Skype gratis te bellen met de Postbank klantenservice. Vanaf dinsdag treffen jongeren en studenten op hun contactpagina’s op Postbank.nl een 'Skype' button aan. Daarmee kunnen zij direct en gratis bellen met Postbank klantenservice. Het gaat om een test van drie weken.

De Postbank doet de test in de eerste instantie bij jongeren en studenten. Volgens de bank maken zij immers al veel gebruik van internet en Skype om onderling te communiceren. Volgens Postbank-directeur Ron van Kemenade zijn zij de ideale groep om op korte termijn gebruikerservaringen te verzamelen en systemen te testen. (bron: nu.nl)

Ik behoor allang niet meer tot de jongeren of studenten. Maar ik vraag me wel af hoeveel jongeren of studenten met de Postbank Klantenservice bellen. Weinig lijkt mij. Jongeren en studenten doen al hun bankzaken on-line omdat jongeren en studenten heel veel gebruik maken van internet. ;)
Trefwoorden: mijn postbank ideal19 februari 2006

10km vloerbedekking...

Mijn aangekondigde vetverbrandingsprogramma is sinds gisteren van start gegaan. Na een gedegen voorbereiding weet ik nu hoe ik op de meest luie manier het snelste vet verbrand. Dit weekend heb ik twee keer 10km vloerbedekking onder me weggetrapt. De calorieënvonkenvliegen er vanaf. Om de fietstijd te doden heb ik de oordopjes van mijn iPod ingedaan en luister ik naar muziek die ongeveer hetzelfde ritme heeft die ik nodig heb om de benodigde 115 hartslagen aan te houden. Werkt perfect!
Trefwoorden: hartritmestoornissen defibrillatorJe buurt maak je zelf...

Uit het Haagse Beemden Nieuws nr. 2006-2

Elk jaar wordt het Flexibel Buurtbudget door de gemeente vastgesteld. Deze middelen worden gebruikt om zaken zoals leefbaarheid, betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de bewoners in een buurt te stimuleren.


» Lees verder
Trefwoorden: wijktafel buurtregisseurGevolgen Vierde Bergboezem...

Uit het Haagse Beemden Nieuws nr. 2006-2

In krant 6 en 10 schreven we er al over: de ontwikkeling van de Vierde Bergboezem. Een gebied van circa driehonderd hectare moet de inwoners van Breda gaan beschermen tegen hoogwater in de Mark. Maar wat voor consequenties heeft het onderwater water zetten van dit gebied voor mens, natuur en milieu?


» Lees verder
Trefwoorden: watersnoodramp 195313 februari 2006

Te jong...

Jolleke is al jaren verzot op militaire vervoersmiddelen die zich door de lucht verplaatsen. F16's, Apache's, Chinooks's of Chougars. Ze heeft ze allemaal van dichtbij gezien tijdens diverse open dagen van de luchtmacht. Op 22, 23 en 24 februari zijn de vlieger infodagen op vliegbasis Gilze Rijen. Jolleke vraagt zich af hoe zij bij deze vlieger infodagen aanwezig kan zijn. Zelf kan ze nooit geen vlieger meer worden van bijvoorbeeld een F16 of Apache helikoptor. Jolleke is véél te oud en tevens brildragend. Maaaar...Matthijs is nog jong, cool en razend op hoge snelheid en avontuur. Rap aanmelden. Alle gegevens ingevuld en...klik.
Jammer...,,Helaas ben je te jong om je aan te melden.", zegt het on-lineformulier. Klopt helemaal natuurlijk. Matthijs is pas negen jaar.


» Vlieger infodagen
Trefwoorden: topgun maverickKleine moeite, groot plezier..!

Piep, piep..., hé een smsje. Even kijken wie er wat te lullen heeft. Huh...

,,Verras je Valentijn morgen met een MMS, want morgen MMS je de hele dag gratis! Stuur je liefste foto en maak van Valentijnsdag iets speciaals. Afz. KPN",

luidt het smsje. Ja leuk is dat. Ik heb al een half jaar een iPAQ 6340, maar MMS heb ik nog nooit mee kunnen versturen. Om een of andere reden wil het niet lukken met de MMS-instellingen van mijn iPAQ. Gratis MMS versturen is er morgen voor mij dus niet bij. Helemaal niet erg want mijn Valentijn kan niet eens MMSjes ontvangen. Ik stuur wel een écht valentijnskaartje.

Kleine moeite, groot plezier!
Trefwoorden: rozen sturen met fleurop12 februari 2006

Bagger...

Wat een mistroostige zondag vandaag. Het enige positieve van vandaag is dat ik zojuist buiten wat plaatjes heb geschoten van de besneeuwde omgeving rondom huis. Geen kraaksneeuw maar natte, soppige fondantsneeuw. Bah bah...wat een bagger buiten. Wat een kl*te zondag. Morgen gelukkig weer werken.


» Fotoalbum natte fondantsneeuw
Trefwoorden: gladheidsbestrijding pekel foto's11 februari 2006

Hegomonie...

De eerste Nederlandse olympische medaille is binnen. Wel een zilveren. Waar de Nederlands sinds mensenheugenis na een wedstrijdje schaatsen het Wilhelmus mochten beluisteren mogen we blij zijn als onze jongens (onze meiden kampen al jaren met Duitse degelijkheid) tijdens deze winterspelen het erepodium halen. In mijn jeugd was dat ook al een keer het geval. In 1980 ging Eric Heiden aan de haal met alle gouden schaatsmedailles die er in dat Olympisch jaar te winnen waren. Dit jaar zal de Amerikaanse hegomonie weer toeslaan. Chad Hedrick zal na de 5km ook goud winnen op de 10km en de 1500mtr. Let op mijn woorden.


» Olympische Winterspelen BN/deStem
» NOS - Winterspelen Turijn
Trefwoorden: torino winterspelen 2006 schaatsen doping condooms10 februari 2006

Makkie..?

De heren in Leiden zijn er uit. Ik mag vet gaan verbranden. Wordt hoogtijd ook trouwens. De aanwijzer van mijn weegschaal zit aan de verkeerde kant van de één met de twee nullen. Van Jeroen mag ik een paar weken zijn aërodynamische hometrainer lenen. Gewoon om te kijken of het iets voor mij is om denkbeeldig de L'Alpe d'Huez of de Mont Ventoux op te rijden. Van Gerard kreeg ik een tip hoe ik het snelst overtollige vet kan verbranden als ik op zolder op de fiets zit af te zien. Volgens Gerard verbrandt je het snelst vet wanneer je een simpele formule op je (overgewicht)situatie toepast. Deze formule luidt als volgt. 220-(leeftijd). Van de uitkomst van het rekensommetje neem je 65%. In mijn geval kom ik dan op 220-43=177x65%=115. En juist om het getal honderdvijftien draait het. Dat getal is de hartslag die ik tijdens het fietsen aan moet houden om een maximaal rendement(vetverbranding) uit mijn noeste arbeid te halen, niet te verzuren, geen snot voor de ogen te zien en niet dood van de fiets te vallen. Volgens Gerard zullen de kilo's het zolderraam uitvliegen. Makkie toch..?»
Ziekte van Crohn

» Colostoma

Trefwoorden: vetzucht hongerklop frietje met frikandel speciaal08 februari 2006

Flitslog..(2)

Alweer enkele maanden gebruik ik naar tevredenheid een Nikon Speedlight SB-26 op mijn Nikon D70s. Hoewel de SB-26 gemaakt is voor de Nikon F-serie doet de flitser het naar behoren op de digitale Nikon. Vandaag kocht ik een Nikon Speedlight SB-600 van Carel Schutte. Wederom via Marktplaats, én voor een prima prijs. De SB-26 gaat dus met ingang van heden in de verkoop.

Sterker nog...bieden op de Nikon SB-26 kan hier
Trefwoorden: D200 18-200mm vr06 februari 2006

Digitaalfotohoogstandje...

Onlangs is Nederland op de digitale kaart gezet. Niets bijzonders hoor ik u denken. Toch wel. De digitale landkaart is opgebouwd uit 7000 opnamen die in 2005 zijn gemaakt door snelle vliegtuigjes uitgerust met een fotocamera met een beeldresolutie van 90 megapixel. Deze 7000 opnamen zijn samengevoegd tot één grote foto. Het digitale fotobestand van 850 Gigabyte is groot geworden en dus voorlopig niet past op onze huiscomputer. Inlezen in uw of mijn fotobewerkingsprogje is al helemaal uit den boze. Volgens het bedrijf dat de digitale landkaart heeft gemaakt is de foto gedetaileerd tot op 40 cm. De toepassingen zijn legio.
Kortom...bent u gefotografeerd door deze lieden, dan is de kans zeer groot dat uw haarroos, of erger, uw hoofdluis is waar te nemen op de foto. Of heeft u zonder bouwvergunning uw huis uitgebouwd? U bent er vanaf nu gloeiend bij!


» Aerodata Surveys
» Hoe bewerk ik een fotobestand van 850 Gigabyte?
Trefwoorden: asbestsanering sloopbedrijf04 februari 2006

Te Koop: Sigma 28-200 mm lens...

Te koop: Prima Sigma lens 28-200 mm Aspherical IF F:3.5-5.6. Natuurlijk in de orginele doos. Prima lens. Past o.a. op Nikon D70/D70s. Inclusief lenshood en UV-filter. Verzendkosten voor de koper. Zien is kopen!

» Bieden kan hier.
Trefwoorden: marktplaats speuders koopjeVeel opbergruimte...

Ik ben al een tijdje op zoek naar een handige en ruime tas voor mijn foto gear. De tas moet tegen een stootje kunnen en veel opbergruimte bevatten. Vanmorgen liep ik tegen een advertentie aan op Marktplaats. Ergens midden in het land wordt een een fototas van Lowepro aanboden. Type Nova 5 AW, de grootste tas uit de Novaserie. Direct een prima bod gedaan. Niet veel later komt er een e-mailtje terug. De verkoper gaat akkoord met mijn bod en of ik hem wil contacten voor een afspraak om de tas af te halen. Ik vraag hem of hij de tas wil meegeven aan de postbode. Het spreekt vanzelf dat ik de portokosten voor mijn rekening zal nemen. Niet nodig blijkt nu. De verkoper komt de fototas tegen een kleine vergoeding vanavond al bij me thuisbrengen. Geweldig toch?


Update: De tas is zojuist gebracht. Inderdaad gloedje nieuw. Prima deal!
Trefwoorden: nikon D70s all weather03 februari 2006

Kart gezocht..!

Vandaag was het dan eindelijk zover. Matthijs zijn feestje. Vorig jaar kon Matthijs zijn verjaardagsfeestje door omstandigheden niet door gaan. Met dat gegeven mocht Matthijs dit jaar uit de band springen. En dat deed hij met verve. Al maanden voor zijn 9e verjaardag had Matthijs zijn plannen gemaakt. Hij wilde graag karten met zijn beste maatjes. En daar heeft Matthijs er veel van. Maar liefst zeven vriendjes werden enige tijd geleden uitgenodigd om vandaag 12 minuten in de rondte te rijden bij de plaatselijk kartbaan. Eerst wordt droog geoefend. Dan, voorafgaand aan de heats, worden de mannen eerst in een raceoverall gehesen. Daarna volgt een korte maar gedegen spoedinstructie van de baanmarchall over de geldende veiligheidsaspecten op een kartbaan. Alle seinvlaggen worden besproken. Verder wordt de coureurs ingeprent dat het niet wenselijk is om tegelijk de gas en de rem te bedienen. Omdat er maximaal vijf kinderkarts de baan op mogen worden Matthijs zijn maatjes verdeeld over twee heats.

De rijders popelen van ongeduld en willen zo snel mogelijk de baan op. Prima! Maar niet voordat iedereen voorzien is van een bodyprotector, een soort Hans en een vette helm.
De heats verlopen voorspoedig. Na een zeer voorzichtige start van alle F1-coureurs in spé worden de gemeten rondetijden naarmate de race vordert sneller en sneller. Na afloop van de twee heats blijkt de coureur met de toepasselijke naam 'Snelheidsduivel' (in het dagelijkse leven Paultje geheten) de snelste rondetijd (41,78 sec.) te hebben geklokt. Bravo!
Matthijs klokt in de allerlaatste ronde de tweede tijd (45.10 sec.) Na afloop komen al snel de sterke verhalen boven tafel waarop inmiddels de frieten en frikadellen zijn uitgeserveerd. Matthijs krijgt als jarige een toepasselijke trofee mee naar huis. Een heuse band van een kart. ,,Kan je de rest van de kart er zelf bij kopen", zegt de baanmarchall er lachend bij...
Iemand nog een kartje met maar drie banden in de garage staan?» Alle kartfoto's
» Indoorfun

Trefwoorden: F1 jos verstappen kartbaan grindbak© 2005-2009 Hans Postelmans