Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

30 juni 2005

Man versus Vrouw...

Mannen en vrouwen surfen evenveel op het internet. Vrouwen bellen tegenwoordig liever dan ze smsen. Mannen juist net andersom.

De wereld draait rond de vrouw. Wordt een man geboren, dan vraagt iedereen: hoe gaat het met de moeder? Trouwt hij, dan zegt men: wat een knappe bruid. Sterft hij, dan vraagt men : hoeveel erft ze? (Callewaert)

De emancipatie van de vrouw zal pas werkelijkheid zijn als een vrouw met een buikje en een kale kop in haar eigen ogen aantrekkelijk blijft voor het andere geslacht. (Earl Wilson)


28 juni 2005

Google penalties...

Google heeft een nieuwe reeks van penalties uitgedeeld in haar strijd om de zoekmachine op te schonen. Wie sinds gisteren in Google zoekt op "Zoekmachine Marketing" en "Zoekmachine Optimalisatie" zal niet meer het tribal domein zoekmachine-optimalisatie.net op 1 aantreffen maar de e-marketing.pagina.nl.
Lees verder via jeroen.com.

Keesjan Deelstra schreef begin dit jaar een boek over Zoekmachine Marketing.
Indefinitely beautiful...Ik kwam deze prent zojuist tegen. Blijft oneindig genieten...

Hier vindt je nog meer werk van Escher.26 juni 2005

Not Safe for Sensitive People...

Onze zattevrienden uit België deden ook al een
(NSFSP)* poging om de opmars van Jamba te stoppen. Eigenaar van LpiWeb, Patrick de Groot, heeft een website geopend waar mensen hun ongenoegen kunnen uiten tegen de Jamba-reclames. De bedoeling is dat de reacties op 1 augustus 2005 aan het moederbedrijf van Jamba , het Amerikaanse Jamster, worden aangeboden.

Dus tot 1 augustus Jamba afzeiken. Ik doe mee. tatatattaaattttaaaattaaaatattaaata


*NSFSP=Not Safe for Sensitive People


25 juni 2005

Will you read a newspaper in 2014..?

A few weeks ago Leon Krijnen wrote the column "In ten years newspapers are gone...". Not everbody agreed with that thought. Earlier this year Robin Sloan and Matt Thompson gave us people a quick peek in the future history of the media. They called it EPIC 2014. The project EPIC 2014 tells us that in 2014 the New York Times will go offline.
At that time no one reads the papers anymore because most people are 24 hours a day connected to the internet with a PC, cellphone, PDA or other new stuff to get on-line. By then everybody gets personally-edited news from a collection of niche news sites.
Newspaperscompany's will be closed one by one and journalists will blog about the news.
Only journalists will blog the news? No way! These days everybody can starts a blog. Why not start a niche news site yourself?

Will you read a newspaper in 2014?
Trefwoorden: epic 2014 darwinism newspaper formats

24 juni 2005

Wifi op mijn strand...

Al vanaf jongs af aan ga ik op vakantie naar Dishoek. Eerst met pa en ma met de tent naar camping Dishoek. Vele jaren later met een vriendinnetje in een veel te klein tentje. Weer later samen in een caravan. Weer jaren later voor het 6e jaar in een heuse vakantiebungalow tussen Dishoek en Vlissingen.

Vorig jaar nam ik voor het eerst een laptoppie mee. Kon ik elke dag even mijn mail ophalen. Verbinden deed ik toen via de infrarood poort van mijn Nokia. Niet snel maar het werkte wel. Dit jaar is het plan om de laptop via Debbie op GPRS-snelheid met het internet te verbinden.

Nu lees ik zojuist op Dutch Cowbows dat er niet ver van mijn vakantieoptrekje een hotspot is geplaatst.
Aan het strand notabene!
Brugmans Beheer en een strandappartementencomplex realiseerde de hotspot. Voor € 3 koop je een kraskaartje en kan je een uur lang snel internetten. Kicken!

Deze jongen weet nu al waar hij onder een parasol gaat zitten deze zomer.

Trefwoorden: kpn wireless umts

Ik lijk wel mesjokke...(2)21 juni 2005 - Absoluut record op zolder!


22 juni 2005

Talpa is een mol...

Ilse heeft TvTalpa.tk gesloten op verzoek van Talpa. De nieuwe tv-zender van John de Mol heeft bezwaar tegen het gebruik van de naam Talpa. Alex Futselaar, de (tijdelijk)beheerder van het weblog had van Ilse te horen gekregen dat zijn weblog gesloten was.

Omdat Talpa bezwaar heeft gemaakt tegen het gebruik van de naam Talpa was Ilse volgens de wet verplicht het weblog te sluiten.
Inmiddels heeft Futselaar via webwereld laten weten zijn weblog weer opnieuw gestart te zijn onder de naam: Johndemoltv.web-log.nl.
(bron: dutchcowboys)

Nog niet alle (nep)Talpa websites zijn van het world wide web gehaald.
Deze is er nog. Maar voor hoelang?Trefwoorden: john de mol talpatv tien voetbalrechten knvb

21 juni 2005

Ik lijk wel mesjokke...
21 juni 2005 - Wat doe ik eigenlijk op zolder?


In processie...?

21 juni 2005 - Een nest Eikenprocessierupsen op
een boom hier om de hoek. Wat moet ik doen?


19 juni 2005

Anti Hangover Rescue Kit...

Mijn vaderdag kan niet meer stuk.
Vanmorgenvroeg verraste Matthijs en Jasper vaders met cadeautjes. Onder andere lekkere luchten.
Een avondje doorgezakt en de volgende ochtend weer fris op je werk? Use this!

Deze lekkere luchten blijken een gevaar voor mijn ega te zijn. Hebben ze écht zoveel verstand van vrouwen bij AXE? Of toch niet?Trefwoorden: axe effect midlife crises

18 juni 2005

Zoeteke...
18 juni 2005 - Open dag BN/deStem in Breda17 juni 2005

Inladen maar...
17 juni 2005 - Open dag Vliegbasis Gilze RijenNog 50 jaar bedraad...

Deze week in de Interface van Leon Krijnen de voordelen en nadelen van Bluetooth (draadloos).

Hier werk ik op een half-om-half draadloos netwerk. Daarnaast zal ik zeker nog 50 jaar (of langer) ‘bedraad’ cijfers en letters op mijn beeldscherm toveren. Enkele jaren geleden (toen er nog geen sprake was van Bluetooth) ondervond ik veel last van een RSI pols. Op last van de specialist heb ik me een andere typehouding aangemeten middels een Natural Keyboard van MS. Eén voor thuis én één voor op het werk. Wel zo’n bordje zonder al die overbodige knopjes, toeters en bellen die je toch nooit gebruikt.

Omdat dat bordje zo goed beviel (de klachten verdwenen al snel) heb ik toen rap nog twee van diezelfde toetsenbordjes aangeschaft. Beide liggen te wachten in de doos totdat ze aan de beurt komen wanneer de huidige er de brui aangeeft. Inmiddels ben ik twee computers verder. Nog steeds type ik er lustig op los op dit bedraad bordje. De aanslag van de toetsen is trouwens nog nooit geëvenaard door enig ander bordje. Toegegeven, de muis is wel draadloos. Ben ‘m eigenlijk nooit kwijt! Wel de twee penlights die er inzitten om het ding aan de gang te houden. De batterijen blijken meestal door een van mijn zonen (8 en 5) gejat te zijn om een of ander knexxbouwsel in beweging te zetten. ’s Avonds als ze slapen steel ik de batterijen meestal weer terug.


Trefwoorden: multimedia wireless optical desktop logitech microsoft

16 juni 2005

10daagse winkel...?

Het is de verkopers van de testwinkel van Intel uitdrukkelijk verboden te praten over technische specificaties als snelheid of grootte van het geheugen. In de Intelwinkel staat de klant met zijn wensen centraal en krijgt hij een computer die specifiek op zijn behoeftes is toegesneden.

Intel heeft met zijn Nederlandse partner Paradigit de computerwinkel van de toekomst opgericht. Niet langer staan de apparaten centraal, maar thema's van gebruikers: gaming, draadloos werken, foto's, muziek en televisie kijken.

We kunnen een gebruiker veel gerichter vragen waar hij de computer voor gebruikt', vertelt Martijn van Hall vandaag uit in het Algemeen Dagblad. Van Hall vergelijkt het aanschafproces met het kopen van een auto. 'De consument wil echt niet meer weten er onder de motorkap zit. Hij wil veilig en snel van A naar B rijden zonder lastig gevallen te worden met ingewikkelde technische uitdrukkingen.'

De winkel is slechts tien dagen open aan de Rotterdamse Lijnbaan, daarna verhuist hij naar Brussel.
Hier vindt je de tien dagen durende aanbiedingen.


Trefwoorden: special price pentium V brusseles

Mooie plaatjes...

Kroeten in Breda

Deze foto maakte ik enkele weken geleden tijdens een fietstochtje door de wijk de Kroeten in Breda.

Meer van dit fietstochtje zien? Klik op de foto.
Nog 24 uur geduld...

Zoals ik eerder gemeld is gisteren Haagse Beemden Digitaal overgezet naar de servers van Netvlies.

Vanmorgen was dat al te zien in het NL Domain Registry.
Het duurt nog ongeveer 24 uur tot dat ook de dns-servers zijn geupdated en HBD helemaal draait op de servers van de nieuwe host.


Trefwoorden: dedicated colocated hosting webbased asp unix

14 juni 2005

Tot in de puntjes...

Over enkele uren wordt Haagse Beemden Digitaal overgezet van de servers van I-P-D Hosting naar de servers van Netvlies.

Morgen zal dus in het teken staan van het testen van diverse scripts die in de website zijn geïntegreerd. Grote problemen verwacht ik niet. De verhuizing is namelijk tot in de puntjes voorbereidt. :-)


Trefwoorden: isp dns backbone domein sidn

13 juni 2005

Hoppa...

Ik had al een tijdje een 200 giegel HD van Maxtor liggen. Overgehouden van een oude computer. Vanmiddag een Casing van Mycom aangeschaft. HD inschuiven, voeding en USB aansluiten. HOPPA, en werken die handel!

Mijn opslagcapaciteite is weer helemaal up-to-date.
(520 Gig.)
In het kastje zit zelfs een 6 in 1 cardreader en twee extra
USB 2.0 aansluitingen ingebouwd.

Das altijd handig.Trefwoorden: informatique dell externe harddisk 3.5" dell

Jaren x 2 = Aantal kilo's

Alwéér gebak?. Het lijkt wel of alle collega's in deze maand geboren zijn. Vandaag was het de beurt van Ulfet die al jaren met worstelt met haar gewicht.

Volgens goed gebruik wordt het bureau van de jarige de dag ervoor leuk versierd. Dit jaar hadden de versierders een niet misverstane boodschap voor Ulfet.

Vanavond wel ff gaan wegen Ulfet!Trefwoorden: boulimie points streefgewicht Montignac maaltijdvervangers

12 juni 2005

Bloggen via Gmail...

Vanuit een vooraf opgegeven Gmailaccount kan ik nu ook Bloggen op www.postelmans.nl.
Ben nog even aan het prakkedenken hoe ik er ook plaatjes bij krijg. Die zijn wel mee te versturen als bijlage, maar daar doet het script verder niets mee. Komt goed. Weet ik zeker.Koffiekopjesophaaldienst...Sjonnie had vrijdag corveedienst...11 juni 2005

310 and counting...

Via Dutch Cowboys vond ik zojuist Preople Ranking. Blijkt het een Nederlands initiatief te zijn.
Je kan er je naam invullen en een robot zoekt het web af om te kijken hoe vaak er op internet over je geluld en geroddeld wordt.

In mijn geval 310 maal. Je kan er ook een wedstrijdje doen.
Over wie wordt er meer geouwehoerd?
Voor de gein de competitie aangegaan met Google.
Helaas, Google wint met een miniem verschilletje.

Dat kan veel beter volgens mij. Over een paar weken nog eens meten.
Wie wil er niet een ego boost?

Update 1: 311 and counting...
Update 2: 391 and counting...
Update 3: 523 and counting...
Update 4: 622 and counting...
Update 5: 721 and counting...
Update 5: 827 and counting...
Update 6: 1210 and counting...
Update 7: 1550 and counting...
Update 8: 1780 and counting...Trefwoorden: meganova ego boost challenge response technology hubhop

10 juni 2005

Tour de France...

Een medewerker van deze firma bracht vanmiddag een pakketje met enkele magnetische reclameborden voor op een auto of servicebus.

Dat moest natuurlijk even uitgeprobeerd worden. Waarop?
Natuurlijk de auto van de bedrijfsleider. Die heeft een donkerblauwe mercedes.

Nu nog een fietsenrek op het dak en hij kan meerijden in de reclamekaravaan van de Tour de France.


Trefwoorden: tour de france mottez twinny load hawk anwb

Dat u het weet...

Vanmorgenvroeg, en op weg naar mijn werk, kwam ik deze vrachtwagen tegen.
Het is maar dat u het weet.
Een gewaarschuwd mens telt voor twaalf...euh...twee.


Trefwoorden: flitspalen ns breda brussel hsl hst

09 juni 2005

Aansluiten geblazen...

Al enige dagen zijn wordt er op de westring van de Haagse Beemden heel hard gewerkt. Op de Westerhagelaan wordt tussen de Overkroetenlaan en de Paradijslaan namelijk een geluidsreducerend wegdek en een verkeersdrempel aangebracht.

De Westerhagelaan is één van de ontsluitingenswegen van de Haagse Beemden. De Emerparklaan is de andere ontsluiting van de wijk. In de Haagse Beemden wonen ruim 30.000 inwoners waarvan het gros elke ochtend via deze twee ontsluitingen hun weg naar hun bezigheden van die dag vinden.

Tot 22 juni is er maar 1 rijstrook beschikbaar op de Westerhagelaan. Om beurten, en door noodstoplichten geregeld, worstelen vele automobilisten zich dagelijks door deze verkeerstrechter. Je kan je voorstellen wat voor wanordelijke toestanden dat geeft. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 22 juni. Tot die tijd is het in de ochtend- en avondspits aansluiten geblazen.Trefwoorden: geluidsreducerend asfalt breda filevorming overlast

08 juni 2005

Volgende (sub)pagina...

Alsof ik nog niet genoeg vrijwilligerswerk op mijn nek heb genomen dezer dagen is mijn eerste upload van negen teletekstpagina's van de voetbalclub van mijn oudste zoon een feit.

Middels een (dos)programmaatje heb ik 30 subpagina's op VSM-TV (pag.617)tot mijn beschikking waarop ik komend voetbalseizoen het wel en wee van bsv Boeimeer zal plaatsen. Wedstrijdprogramma's, uitslagen en ander clubnieuws zullen wekelijks de revue passeren.


Trefwoorden: vsm-tv voetbalseizoen teletekst boeimeer

07 juni 2005

Toegetreden tot...

Zoals door velen verwacht ben ik vanavond toegetreden tot de redactie van Haagse Beemden Nieuws (krant). Oplage: 11.000 ex.

Vooralsnog als redacteur, al gaat mijn voorkeur uit naar een eindredacteursschap. Niet zo verwonderlijk want dat werk doe ik enkele jaren voor
Haagse Beemden Digitaal.
Eerst dus een half jaartje veldwerk doen en artikelen schrijven.

De rest komt later...Trefwoorden: haagse krant haagse beemden eindredactie

06 juni 2005

First Moblog...


Testing 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1...0

05 juni 2005

Vroeger was alles beter...

Zojuist las ik op de website van Leon Krijnen over zijn radio-optreden bij BNR Nieuwsradio. Hij sprak daar gisterenmiddag met enkele mensen n.a.v. zijn column van enkele weken geleden 'Over tien jaar is de krant verdwenen'. De stream van deze uitzending is nog niet gearchiveerd. Dat duurt meestal enkele dagen.

Tot die tijd kan je je vermaken met The WayBack Machine. Even een url in vullen en zie daar, een compleet archief van de website verschijnt op je scherm.
Confronterend om nog eens terug te zien wat ik allemaal in het verleden prutste op het internet.
"Vroeger was alles beter" gaat in dit geval zeker niet op gezien de huidige stand van zaken.

Update: Het radio-optreden van Leon Krijnen is hier te beluisteren


Trefwoorden: leon krijnen bndestem non-stop radio nieuws verleden

04 juni 2005

Log me in...

Sinds enkele maanden heb ik een nieuwe PC. Helaas met een XP Home versie erop. Mijn vorige PC, die nu beneden staat, draait Windows XP pro. Toen die nog boven stond logde ik vanaf de bank middels mijn laptop (ook met XP pro) via het progje extern bureaublad eenvoudig in op de server die op zolder staat.

Helaas is het met XP home niet mogelijk om een extern bureaublad in te stellen. De software zit doodeenvoudig niet in XP home. Ik ben dus al enige tijd op zoek naar een andere mogelijkheid om toch op mijn server te kunnen werken terwijl ik gewoon beneden in de bank zit.

Vandaag kwam ik bij toeval op een website van Logmein free waar je on-line én secure kan inloggen op je eigen pc waar vandaan dan ook. Voorwaarde, de pc moet aanstaan (logisch) en je moet een klein stukje software installeren.
Zo gezegd zo gedaan.

Binnen 5 minuten heb ik het bureaublad van mijn server op de laptop staan. De werksnelheid is snel en niet van echt te onderscheiden. Er is ook een Logmein pro versie. Maar die is nogal prijzig met $12,95 per maand (per pc). Je kan dan wel files van de ene pc naar de andere versturen en zelfs sharen met anderen. Voorlopig maar even met de freeversion aan de slag.

Update: Vanaf mijn PDA kan ik nu ook op de server inloggen. :-)


Trefwoorden: extern bureaublad logmein secure xppro xphome

03 juni 2005

Hand in hand...

Elke middag om 12.30 uur wandelen ik en enkele collega's een blokkie om. Meestal over het industrieterrein. Elke dag een andere route die elk exact 30 minuten duren. Lekker even over iets anders lullen dan het werk. Heerlijk!
Vandaag heb ik voor het eerst een half uurtje hand in hand met
Debbie een rondje gelopen.
Ik wilde wel eens weten hoe het gesteld staat met de beveiligde
WIFI-netwerken bij de bedrijven op onze route.

De eerste 5 minuten meten we geen enkele beschikbaar netwerk. Na wat draaien en keren door de straten pik ik ineens een sterk signaal op. Ik probeer aan te loggen op het netwerk genaamd 3Com. Jammer maar helaas, het netwerk is encrypted. De netwerkbeheerder van dit bedrijf heeft zijn zaakjes blijkbaar goed voor elkaar. 10 minuten later weer raak. Nu een wat zwakker signaal van een netwerk dat SMC1 heet. Nog eens proberen. Weer mis. Het signaal is te zwak. We hebben geen tijd meer om het omheinde terrein op te lopen en vervolgen de zoektocht. De rest van de route zie ik geen beschikbare netwerken meer op het schermpje verschijnen.

Volgende week nog eens een WIFI-meting als we een andere route lopen.Trefwoorden: wifi encryted 3com smc linksys

02 juni 2005

Debbie is de naam...

De BHV herhalingsles van gisteren is niet doorgegaan. Dat gaf mij mooi de gelegenheid om gisteren aan het eind van de middag even bij het business center van KPN binnen te wippen. Zover ik me kon herinneren zou namelijk mijn abonnement van mijn mobieltje over enkele weken aan het einde van de contractperiode zijn. Kom ik voor die tijd niet in actie dan wordt het abonnement, onder de zelfde voorwaarden, stilzwijgend verlengd.

Ik had me dus enkele weken geleden voorgenomen om "op tijd" naar het business center te gaan om en het contract te laten verlengen én een gratis nieuwe telefoon te scoren.

Bij de balie aan de verkoopmedewerker uitgelegd het doel van mijn komst. ,,Prima meneer, we zullen eens kijken welke status uw abonnement op dit moment heeft. Wat is uw telefoonnummer?" Euh…06….blabla. ,,Aha ik zie het al, uw contract is vanaf morgen verlopen. U bent dus op tijd!" Goedendag zeg ik, dat is mazzel hebben!

Het contract bleek verouderd. ,,Dat kan goedkoper meneer!, heeft u trouwens een voorkeur voor de nieuwe telefoon?". Hmm…eigenlijk wel. Ik loop er al een tijdje aan te denken om een PDA aan te schaffen. Kan dat ook met het nieuwe abonnement? Vraag ik onwetend. ,,Ja hoor, geen probleem. Helaas kan ik een PDA (IPAQ6340) niet gratis leveren met uw nieuwe abonnement meneer. Ik zal eens kijken wat voor u het voordeligste is." Na enkele seconden spuugt de printer een duidelijk overzicht uit. Door een iets ander abonnement (belbundel) te nemen bleek de PDA ineens héél erg voordelig te worden. "Akkoord, pak maar in!",zeg ik enigszins opgetogen tegen de verkoper.

Gisterenavond gelijk aan de gang met mijn nieuwe aanwinst (nieuw speeltje, noemt mijn oudste zoon het). Mijn Personal Digital Assistent heb ik reeds een naam gegeven.

Debbie is de naam...Trefwoorden: PDA Ipaq 6340 kpn business center flexibel

01 juni 2005

Eigen veiligheid eerst...

In 1995 behaalde ik als een van de eerste in Nederland het certificaat Bedrijfshulpverlener (BHV) via Det Norske Veritas. Bedrijfshulpverleners hebben geleerd hoe zij handelend kunnen/moeten optreden bij brand of andere calamiteiten in hun bedrijf.

Les I, nu tien jaar geleden, kan ik me nog als de dag van gisteren herinneren.
Wat er ook gebeurd,
EIGEN VEILIGHEID EERST!
Daarnaast zijn BHV-ers opgeleid om ook levensreddende handelingen uit te voeren, zoals o.a.
reanimeren en mond-op-mondbeademing.
Het BHV-certificaat blijft je leven lang geldig mits je elk jaar een herhalingscursus volgt.

Vanavond is er weer een
herhalingscursus te volgen. Van 19.00 tot 22.00 uur zal ik in de weer zijn met brandhaspels, brandblussers en lotusslachtoffers. Omdat ik al zovaak de stof tot me heb genomen lijkt het dus eigenlijk allemaal gesneden koek. Saaie boel hoor ik je denken. Toch is dat niet het geval. Elk jaar weten de cursusleiders (mensen uit de praktijk) weer een boeiende en leerzame avond in elkaar te knutselen.

Morgen meer hierover…


Trefwoorden: bedrijfshulpverlening bhv reanimeren det norske veritas

© 2005-2009 Hans Postelmans