Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

30 september 2005

Eervolle vermelding...

"Een shot dat zo uit een film van Bert Haanstra kan komen. Hoewel, je kunt je ook voorstellen dat het in Apollo 13 opduikt: 'Houston, we have a problem and this kid is gonna help us out'"

Zo luidde het juryoordeel van de vakantiefotowedstrijd van ikvader.nl. Helaas is mijn foto niet geëindigd bij de eerste drie prijswinnaars. Wel kreeg ik een eervolle vermelding.
Ik feliciteer Robert Zwart van harte met zijn eerste plaats. Een klasse foto.
Veel plezier met je gewonnen citytrip naar Helsinki!
Vanaf 13 november is er een nieuwe fotowedstrijd op ikvader.nl. Dan zal het thema, hoe kan 't ook anders, Sinterklaas zijn.

»Win een Citytrip naar Helsinki28 september 2005

Prachtplaat..!

Gisterenmiddag viel er een e-mail binnen afkomstig van Henk Hanssen. Henk Hanssen is de hoofdredacteur van ikvader.nl. De e-mail van Henk bevatte de volgende heugelijke mededeling.

Gefeliciteerd, je hebt een prijs dan wel een eervolle vermelding gewonnen bij de VaderVakantieFotowedstrijd. We houden de spanning er nog ff in, maar je hebt in elk geval een kleine prijs gewonnen en wellicht een van de grotere prijzen. We willen je vragen je gegevens naar ons te sturen: naam, adres, telefoonnummer zodat we je gemakkelijk kunnen bereiken mocht dat nodig zijn.
Alvast bedankt en zeer zeker ook bedankt voor het insturen van de prachtplaat!

Het gaat om deze prachtplaat die in de prijzen is gevallen bij de fotowedstrijd van ikvader.nl. Welke prijs we hebben gewonnen weten we over enkele dagen.


Adwords Qualified Professional..?

IT-columnist Robert Cringely publiceerde kort voor het weekeinde een interessant artikel over een opmerkelijk verschijnsel bij Googles advertentieprogramma AdWords.
Een kennis van de columnist exploiteert al geruimte tijd een webwinkel. Voor die webwinkel maakt de uitbater veelvuldig gebruik van Google Adwords.
Maar welke prijselasticiteit is te herkennen bij AdWords? Met andere woorden: hoeveel meer moet je betalen om meer verkeer te krijgen en loont dat nog?
De winkelier maakte bij wijze van proef een kopie van zijn website, experimenteerde uitvoerig en kon niet anders concluderen dan:

"It's like Vegas (...) They want you to lose. Try to game the system and they cut off one of your legs."

Lees hier
het opmerkelijke voorval.(Via Molblog)

Een 'slimme' Belg denkt heel anders over Adwords. Donwload hier les 1 om meer bezoekers naar je website te lokken. Heb je het na les 1 nog niet helemaal in de vingers, volg dan vanaf dinsdag 4 oktober de volledige cursus. Op die datum wordt ook het mysterie onthuld hoe deze Belg zijn uitkering aan de wilgen hing en maandelijks 4572 euro ging verdienen. Wie wil dat niet? Dus weg met die uitkering en ga grof geld verdienen met de adviezen van Maarten Verheyen.

»Zoekmachine Marketing27 september 2005

ANWB lekt informatie...

Enkele dagen geleden meldde ik hier dat ik voornemens ben om mijn lidmaatschap op te zeggen bij de ANWB. Dit voornemen kwam tot stand toen ik de kosten van de ANWB tegen de (Wegenwacht)baten had afgezet. Zojuist bekeek ik mijn matige bezoekersstatistieken van vandaag. Daarin viel me meteen een bezoekje van een ANWB-werknemer op. Door even wat verder te spitten in de Nedstatgegevens stuitte ik op deze zoekopdracht bij Feedster. Blijkbaar is de ANWB op zoek naar Blogs die over Route Mobiel hebben geblogd. Ik ben vast één van de vele. Prima initiatief van de ANWB. Ik mijn geval hebben ze op het ANWB-kantoor in Den Haag vandaag lucht gekregen van mijn voornemen. Wie weet ligt er morgenmiddag een brief van de ANWB op de deurmat waarin staat dat de ANWB mij gouden bergen belooft en daarmee een poging doet mijn voornemen om op te zeggen voorlopig op te schorten. Wordt vervolgd..?

»Peter R.de Vries
»ANWB
»Route Mobiel
»NedstatHerkenbaar voor iemand..?

Landelijke Archievendag op locatie...

Tijdens de Landelijke Archieven Dag (29 oktober 2005) gaat het Stadsarchief Breda dit jaar op locatie. Het landelijke thema 'Buren' wordt vrij letterlijk opgepakt. Centraal staat het (jonge)verleden van de bijna 30 jaar oude en kinderrijke woonwijk Haagse Beemden.
Het Stadsarchief werkt deze dag nauw samen met het Bewonerskomitee Haagse Beemden (BEKOM), de bibliotheek en de winkeliersvereniging op WC Heksenwiel.

Het Stadsarchief wil de Haagse Beemden-bewoners niet alleen kennis laten maken met de geschiedenis van de wijk, maar ook met de historie van dit vroegere poldergebied tonen. Bewoners en andere belangstellenden krijgen een idee wat er aan informatie en documentatie over hun woonwijk bewaard wordt en blijft in het Stadarchief Breda. In de bibliotheek op WC Heksenwiel wordt middels een fotopresentatie, een kinderverhaal, een kleine bronnenexpositie en een geïllustreerde webproductie het ontstaan van de wijk Haagse Beemden getoond.

Daarnaast zal er op 2 november nog een verhalenmiddag plaatsvinden in de Week van de Geschiedenis. Tijdens deze middag krijgt de relatie dorp&stad alle aandacht. Niet iedereen weet dat lange tijd geleden de dorpen om Breda heen onze voorheen buren zijn geweest. Sinds de gemeentelijke herindeling in 1997 is die situatie veranderd.
Alle activiteiten vinden plaats in de bibliotheek op WC Heksenwiel in de Haagse Beemden.
Voor meer informatie: Stadsarchief Breda, M.L. van den Wijngaard, tel. (076)-5294439.


»Stadsarchief Breda
»Landelijke Archieven Dag (LAD)
»Week van de Geschiedenis
»Gemeente Breda26 september 2005

FIFA RULES..?

Nu heb ik heel weinig met voetbal. Tenminste met profvoetbal. Amateurvoetbal vind ik wel leuk en het voetbalteam waar mijn oudste zoon in voetbalt in het bijzonder. Het komende wereldkampioenschap voetbal in Duitsland zal dus grotendeels aan mij voorbij gaan. Toch spookt onderstaand berichtje al enige dagen door mijn hoofd.

FIFA, and many other sports organizations, have begun introducing terms and conditions for coverage of events that limit the number and the timing of photographs that newspapers can publish on their web sites. The rules for the Confederations Cup and World Cup Draw banned internet publication of images until two hours after the final whistle, and then only allowed single still images (no sequences) to be published. The same rules are likely to be proposed for the World Cup in Germany next year. Lees het hele artikel hier
Dit komt ongetwijfeld omdat ik dagelijks veel met media in de weer ben. Zowel op papier als op het world wide web. De vrijheid van meningsuiting en de actualiteit van het nieuws heb ik dan ook hoog in het vaandel staan.
De FIFA wil de persvrijheid tijdens het WK2006 aan banden leggen door journalisten te verplichten pas 2 uur nadat het laatste fluitsignaal heeft geklonken fotos van deze wedstrijd te publiceren. Te gek voor woorden. De World Association of Newspapers(WAN) staat inmiddels op zijn achterste poten. Voorlopig lijkt het erop dat de FIFA de dienst uitmaakt.
FIFA RULES?

»WAN
»Reuters
»UEFA


25 september 2005

Did RITA do Dallas..?

What about Houston Dallas? How are people doing after RITA doing Dallas?
Lou Minatti is telling you everything you wanna know about this 'female' hurricane.

Natural Ergonomic Keyboard 4000...

Microsoft heeft een hele reeks nieuwe randapparatuur uitgebracht, waaronder een aantal nieuwe toetsenborden die volgens het bedrijf revolutionair zijn op het gebied van comfort en daardoor de meest comfortabele toetsenborden van het moment.

Mijn voorkeur gaat uit naar de Natural Ergonomic Keyboard 4000. Het toetsenbord heeft een geheel nieuwe vorm die door Microsoft wordt getypeerd als een "Gull Wing", oftwel een "meeuwenvleugel". De verticale hoek waaronder het toetsenbord staat is opgeschroefd naar 14 graden en het middengedeelte van het toetsenbord is voorzien van een horizontale hoek van twee keer 12 graden. Deze laatste feature is bekend van Microsoft's Natural Keyboard.

Door deze opties worden de armen en polsen in een beter positie gemanouvreerd. Ook is er in het midden van het toetsenbord nog een "zoom slider" voorzien, waardoor gebruikers de meest gangbare knoppen binnen handbereik hebben.
(Bron: Tweakzone)

Vooralsnog is dit toetsenbord niet in Nederland te verkrijgen. Tenminste ik kon nog geen Nederlandse webshop vinden. Zodra dit wel het geval is ben ik een van de eerste die de Natural Ergonomic Keyboard 4000 zal bestellen. In de USA wordt dit toetsenbord aangeboden voor $79.

»Afbeelding Natural Ergonomic Keyboard 4000
»Comfort Flashdemo
»Review Natural Ergonomic Keyboard 4000Vandaal bestendig...

Uit het Haagse Beemden Nieuws

Wethouder Janus Oomen heeft donderdag 25 augustus het nieuwe onderkomen van de Reddingsbrigade Breda en de BSW bij de Asterdplas officieel geopend.

Door Hans Postelmans

Het nieuwe ronde gebouw aan de Asterdplas staat er al een tijdje. Het gebouw is zelfs al vanaf april van dit jaar in gebruik genomen door de Reddingsbrigade en de BSW. Mede door de lange vakantieperiode is deze officiële opening van het gebouw uitgesteld tot na de zomervakantie. Donderdag was het dan toch zover. Wethouder Janus Oomen opende donderdag het nieuwe onderkomen van de Reddingsbrigade en de BSW officieel.

Pantser
De Reddingsbrigade, die in de zomermaanden bij warm weer toezicht houdt aan de Asterdplas, is zeer blij met hun nieuwe “gepantserde” onderkomen dat o.a. een toilet en een E.H.B.O-ruimte bevat. De gemeente heeft de buitenkant van het nieuwe gebouw laten bekleden met pantser van stalen roosters om zo vandalisme en graffiti te voorkomen.

Jarenlange overlast
De nieuwe huisvesting voor de Reddingsbrigade en de BSW aan de Asterdplas is mede tot stand gekomen door een ‘jarenlange’ lobby van de wijkraad BEKOM bij de gemeente Breda. Er is jarenlang veel overlast rondom de eerdere huisvesting van de Reddingsbrigade en de BSW in de zeecontainers geweest. Volgens het Bekom was niet alleen de overlast rondom de zeecontainers was een bron van klachten en ergernis. Ook het uitzicht op de zeecontainers, vol gekliederd met graffiti, was een doorn in het oog van de bewoners in de wijk Asterd
De zeecontainers zijn nog wel aanwezig aan de Asterdplas maar zijn verplaatst en half ingegraven en daardoor aan het zicht van de direct omwonenden en vandalen onttrokken.

Bezwaren
Bert van Nijnatten wil de inbreng van de wijkraad BEKOM niet ontkennen maar volgens hem kwam e.e.a. pas in beweging nadat de gemeente Breda vond, dat zij d.m.v. een bouwvergunning de lelijke zeecontainers als huisvesting zou moeten gaan legaliseren. Hierop zijn door BBC De Asterd en formeel enkele bewoners, waaronder Bert van Nijnatten, bezwaren bij de gemeente ingediend. Uiteindelijk leidde dit tot de afwijzing van de bouwvergunning (na zitting van de bezwarencommissie) en is er in (onofficieel) overleg met gemeente om tot een andere oplossing. Namelijk een net en permanent paviljoen. ,,vervolgens is er nog de kwestie van de portocabines geweest, waarna pas overleg voor een definitieve huisvesting met BEKOM, gemeente, reddingsbrigade, architect en bewoners is gestart en het nieuwe onderkomen is gerealiseerd”, aldus van Nijnatten.

Met de ingebruikname van dit opvallende gebouw hopen de gemeente, wijkraad en bewoners van Asterd dat de jarenlange overlast rondom de nieuwe huisvesting van de Reddingsbrigade en de BSW tot het verleden zal behoren.

»Reddingsbrigade Breda
»BSW Breda
»Bewoners Komitee Haagse Beemden(BEKOM)
»Gemeente Breda
23 september 2005

Pech voor de ANWB...

De ANWB en Route Mobiel rollen al enkele maanden vechtend over straat.
Inzet. De Wegenwacht.
Deze week was heel Nederland getuige hoe de ANWB wel heel simpel in de hoek werd gezet door Route Mobiel.
In een advertentie van twee pagina's in de meeste landelijke dagbladen adverteerde de ANWB grotesk om hun 'wegenwacht' aan te prijzen.
De tekst op de linker pagina luidde;

99% van de ANWB-leden is lid vanwege de Wegenwacht
Terwijl de Wegenwacht maar 1% is van wat de ANWB doet.


Op de rechterpagina een waslijst met activiteiten die de ANWB naast de Wegenwacht exploiteert. Het antwoord van Route Mobiel was subliem en vooral meesterlijk. Zij antwoorden enkele dagen later in de landelijke dagbladen met de volgende tekst.

99% van de leden is lid van de wegenwacht, terwijl de wegenwacht maar 1% is wat de ANWB doet.

Daaronder de toevoeging van Route Mobiel:

We hadden het zelf niet mooier kunnen verwoorden.

Als ik zelf mijn ANWB-abonnement in ogenschouw neem betaal ik eigenlijk alleen de jaarlijkse premie voor de Wegenwacht. De Kampioen die maandelijks in de bus valt gaat zonder enig pardon direct het ronde archief in. Verder haal ik 1 keer per jaar de gratis routekaarten af bij het ANWB-vestiging voor mijn vakantiebestemming waar ik al 10 jaar lang blindelings naar toe rij. Meestal moet ik ook nog een half uur wachten voor ik aan de beurt ben. Maargoed. Lid van de Wegenwacht ben ik voor mijn eigen, en die van mijn vrouw's, gemoedsrust. Je weet maar nooit waar je met stukken komt te staan met je auto, die ik (bijna)nieuw koop en na drie jaar weer inruil. Nog nooit een probleem langs de weg gehad. Hmm...toch maar ff afkloppen.
Volgende week heeft wat mij betreft de ANWB pech. Dan ga ik mijn lidmaatschap bij hun opzeggen. Doen ze trouwens gratis bij Route Mobiel.

»ANWB
»Route Mobiel22 september 2005

In Memoriam...

Vanochtend overleed in Roelofarendsveen op vierentachtig jarige leeftijd de held uit mij jeugd. Swiebertje. Tot mijn 11e jaar keek ik zaterdagavond steevast naar de avonturen van Swiebertje. Onlangs zijn er enkele afleveringen op tv herhaald. Ik moest nog steeds lachen om zijn onbenullige grappen en grollen.
Op 25-04-1975 werd de laatste aflevering van Swiebertje uitgezonden.
De titel van die memorabele aflevering is voor vandaag heel toepasselijk.
Deze luidde namelijk; Vaarwel Swierbertje...


Weer water in Gedempte Haven in Breda...

Vandaag is in mijn woonplaats Breda begonnen met het terugbrengen van een (stilstaande)rivier in de binnenstad. De locatie waar de rivier weer wordt hersteld heet sinds 1941 de Gedempte Haven. Het project, 'De Nieuwe Mark' geheten, zal naar verwachting 30 miljoen euro gaan kosten. Wethouder Arbouw deed vandaag tbv de start van het project een officiële verrichting door met een sloopkogel letterlijk een voorgeprepareerd gat in ondergrondse parkeergarage 'de Haven' te meppen. Wethouder Arbouw had hier wel twee pogingen voor nodig. De ondergrondse parkeergarage zal plaats maken voor een betonnen bak die zich ergens in 2008 met water zal laten vullen.
Jeroen Thoolen, de razende reporter van Haagse Beemden Digitaal, was er natuurlijk bij aanwezig. Vanaf het enigste balkonnetje op de Prinsenkade in Breda legde hij deze unieke en historische gebeurtenis vast.
Al vanaf 2004 documenteert Jeroen de werkzaamheden met foto's die verband houden met de aanleg van de Nieuwe Mark.

»Water in historic city centers
»Parkeerabonnement voor 'de Haven' bestellen?
»Website Jeroen Thoolen
»Gemeente Breda

21 september 2005

Stilleven...

Onderstaande foto maakte ik tijdens onze zomervakantie in Zeeland. Ik kwam de foto zojuist tegen bij het opschonen van mijn notebook.Posted by Picasa


Wéér geen ochtendnieuws...

Waar onze Koningin en Gerrit Zalm op Prinsjesdag enigszins optimistisch nieuws brachten over onze economie, bracht onze krantenbezorger hedenochtend géén ochtendnieuws. Voor de vierde maal in korte tijd hebben we een nieuwe bezorger in onze straat die blijkbaar moeite heeft met het vinden van onze brievenbus. Na de derde bezorgklacht kwam er enkele weken geleden wél een excuusbrief van de Productmanager Oplage van BN/deStem door de brievenbus. In deze brief staat de volgende tekst.

Elke dag zijn er circa 1500 bezorgers voor dag en dauw onderweg om er voor te zorgen dat de krant op tijd bij u op de mat ligt. Toch kan het een keer voorkomen dat de krant niet of te laat wordt bezorgd. Volgens de gegevens uit ons systeem heeft u daar de afgelopen periode enkele malen melding van gemaakt. en dat vinden wij bijzonder spijtig. Wij gaan er van uit dat het een incident betrof. Mocht het echter zo zijn dat de krant wederom een keer niet of te laat wordt bezorgd dan willen wij dat graag zo snel mogelijk van u weten opdat wij er alles aan willen doen om dit op te lossen en te voorkomen. Wij wensen u veel leesplezier.
Met vriendelijke.groet, D.Brouwers


Deze middag, rond de klok van 16.00 uur, stuurde ik een e-mailtje naar BNdeStem met een bezorgklacht en het verzoek om de krant van vandaag alsnog na te bezorgen. Om 18.15 uur plofte de krant op de deurmat.
Of deze vierde bezorgklacht aan zal komen bij de Productmanager Oplage van deze Wegener krant is nog maar de vraag. Wel verwacht ik minimaal een telefoontje én een bos bloemen voor de vrouw voor dit ongemak.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

»Troonrede 2005
»Bezorgers website
»Over tien jaar is de krant verdwenen
»Bloemetje bestellen bij Fleurop?
»Eerste hulp bij ontslag
»Op zoek naar een nieuwe baan?19 september 2005

Beter goed gejat dan slecht verzonnen...

Twee Nederlandse jongens, Micha en Maurice, stalen deze week een subliem idee van een Amerikaanse student. Deze student verkoopt pixelruimte + link op zijn website. Met de opbrengst hoopt de Amerikaan zijn studie te kunnen bekostigen. Inmiddels(19-9-2005) heeft hij $46.500 aan pixelruimte verkocht. Nog $953.500 te gaan.
Onder het motto, 'beter goed gejat an slecht verzonnen' kopieerden Micha en Maurice deze week de website van de Amerikaan. Met de verkoop van pixels willen de Nederlanders twee Ferrari's 575M Maranello F1 bekostigen. Micha en Maurice denken daar minimaal 1 miljoen euro voor nodig te hebben. Vooralsnog loopt het niet echt storm bij Nederlandse pixelverkopers.

»Een Miljoen Euro
»Million Dollar Homepage


18 september 2005

iPod Nano Stress Test...

Denk je eraan om jezelf een iPod Nano cadeau te doen? Maar je twijfelt omdat je denkt dat de iPod Nano er zo goed uitziet dat dit apparaat bij het geringste (onbedoelde)stootje naar zijn mallemoer zal zijn?
Dan moet je toch echt deze iPod Nano review eens lezen.


»iPod Nano Introduction
»iPod Nano Usage
»iPod Nano Stress Testing
»iPod Nano Autopsy

»iPod Nano or iPod U2?Iemand een idee..?
Iemand een idee wat het is?
Inspiratie opdoen bij BredaPhoto...

Van 17 september t/m 23 oktober 2005 vindt de 2e editie van Breda Photo 2005 met als thema 'Onwerkelijke Schoonheid' plaats. Onderdeel van Breda Photo is een amateur-weekend dat wordt georganiseerd van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober in het Centrum voor Kunst en Muziek de Nieuwe Veste in Breda.

Breda Photo biedt met dit amateur-weekend een podium voor zowel beginnende (zoals ik)als zeer ervaren amateur-fotografen en fotografiestudenten. Op het programma staan naast twee exposities van fotowerk van (top)amateurs ook workshops onder leiding van vooraanstaande beroepsfotografen en portfoliobesprekingen door deskundigen op zondag 2 oktober.

De komende weken ben ik voornemens om de diverse exposities van Breda Photo te bezoeken. Samen met een vriend, die met zijn bedrijf Breda Photo 2005 sponsort, wil ik inspiratie opdoen (en het kunstje een beetje afkijken) voor mijn amateur-fotografie.

»BredaPhoto WandelingBling Bling Bak...

Ik ben al een tijdje op zoek naar een geschikte bedrijfswagen voor mijn toko. Een klant van mij die doet in het importeren van US Cars tipte me deze week over een vette bak. Over enkele weken zal ik in deze Bling Bling bak Breda en omgeving onveilig maken.
Breda "Stemt Wijzer"...

Burgemeester en wethouders van Breda gaan het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) opdracht geven een plaatselijke StemWijzer te ontwikkelen voor de Bredase gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006. Alle politieke partijen in de Bredase gemeenteraad gaven na consultatie aan belangstelling te hebben voor de StemWijzer: een politieke voorkeurstest via Internet, gebaseerd op zo’n 25 tot 30 stellingen uit de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen.

Wie de Bredase StemWijzer raadpleegt, kan politieke partijen met elkaar vergelijken. Ook kan in een oogopslag bekeken worden wat de verschillen en overeenkomsten tussen de eigen standpunten en die van de partijen zijn. In een apart scherm kan de gebruiker zich een beeld vormen van de mening van de andere gebruikers van de StemWijzer over de belangrijkste politieke issues in de gemeente. De StemWijzer wordt ruim voor de verkiezingsdatum op de website www.stemwijzer.nl en op een eigen gemeentelijke verkiezingssite geplaatst.

»Stemwijzer
»Gemeente Breda
»Instituut voor Publiek en Politiek
»Actuele peiling politieke voorkeur17 september 2005

Substantieel dreigingsniveau...

Volgens de Dikke van Dale:

sub·stan·ti·eel (bn.)

1 van de substantie, met substantie
2 fundamenteel

Zo heet de fase van het dreigingsniveau van terreur waarin wij Nederlanders op dit moment in verkeren. Oftewel:

-Er worden nieuwe trends en fenomenen waar dreiging vanuit gaat ontdekt
-De kans dat een aanslag in Nederland zal plaatsvinden is reëel
-Aanslagen vinden plaats in andere, met Nederland vergelijkbare landen
-Radicalisering en rekrutering vinden op aanzienlijke schaal plaats
-Nederland wordt geregeld genoemd in verklaringen van serieus te nemen terroristische netwerken


Substantiële dreiging is nog niet de hoogste dreigingsfase van terreur die we in Nederland kennen. Is deze dreiging op zijn hoogst dan noemen we dit niveau 'Kritiek'.

»Actueel dreigingsniveau
»Terreurfolder
»Ministerie van Justitie
»Ministerie van Buitenlandse Zaken en Koningsrelaties
»Ministerie van Defensie
»Openbaar Ministerie16 september 2005

Skypen via Marktplaats (eBay)...

Marktplaats (lees eBay) is de eerste dochter van eBay waar skype als communicatiemiddel is geïntegreerd. Bij het plaatsen van een advertentie is er een optie om je Skype-account op te geven. Koper of verkopers kunnen dan eenvoudig contact met je zoeken door op het skypebutton te klikken. Robin uit Emmeloord testte het vanavond al even uit.

»Plaats een advertentie op eBay
»Download Skype
De Heer bracht licht in de duisternis...

Gerard Uitdenwijk leest voor uit eigen werk:
,,Ik heb vanavond nog even een karweitje voor je; even het lampje in de koplamp van de auto vervangen." Dat was in het kort de inhoud van het telefoontje van mijn vrouw deze middag middag. Ik ben niet echt onhandig maar ik heb helemaal niets met auto's. Zeker niet als het ook nog eens heel de dag regent. In dat k..-weer aan een auto kloten is niets voor mij. Maar goed, die lamp is stuk en deze moet vanavond gemaakt worden, want dochterlief moet er vanavond nog mee naar Tilburg en de volgende dag door naar Brussel...

Lees snel verder...15 september 2005

Wie biedt er meer..?

Ik betreed het World Wide Web al vele jaren met volle tevredenheid via een kabelaansluiting van Casema. Deze week kondigde Casema aan dat zij begin volgend jaar de internetsnelheid van al haar kabelabonnementen zal verhogen. Eerder deze maand kondigde de KPN aan dat zij de ADSL-snelheden zullen verhogen. Casema claimend straks meer snelheid te leveren voor minder geld. Gezien dit plaatje hebben ze gelijk. Met mijn kabelabo mag ik begin 2006 rekenen op een downloadsnelheid van ruim 5 Mbit. Wie biedt er meer?14 september 2005

Klimaatbeheersing...

Onderstaande foto is gemaakt op industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur. In dit gebouw is een bedrijf gehuisvest dat doet in klimaatbeheersing in gebouwen. Ik vind het een schitterend gebouw. De lichtinval in de kantoren zal met de grote lamellen ongetwijfeld zeer gedoseerd zijn. Mooie foto's zullen dat worden als ik er ooit nog eens binnengeraak.
Oefening baart kunst...

Enkele dagen geleden zag ik op de website van Jeroen Thoolen een fotoalbum van Londen met deze foto en deze foto. Mooi gedaan! De eerste foto hieronder maakte ik afgelopen zondag in Willemstad.
Met enige uitleg door Lars Scheve bewerkte ik de foto hieronder in een fotobewerkingsprogramma.


Het is nog niet wat het zou moeten zijn. Maar zoals dat met veel dingen gaat...oefening baart kunst.


13 september 2005

Kunnen jullie door een waterkraan..?

Vanmiddag stuiten twee collega's en ik tijdens ons doordeweekse lunchwandelingetje op een wel heel eigenaardig tafereel. Wat was het geval.
Veel bedrijven op het zuidelijke deel van industrieterrein Vosdonk in Etten-leur verhandelen keukens, badkamers en/of ander sanitair. Wij telden vanmiddag zo over de duim 10 bedrijven waar je een ruime keus hebt om een paleisje van je badkamer, keuken of schijthok te maken. Kortgezegd, Waalwijk in Etten-Leur. Eén badkamer- en keukenboer, een zekere Ad, ook wel genoemd 'de Keukenkoning van de Prinsenpolder', moet gedacht hebben, ,, hoe onderscheid ik me van al die anderen die in dezelfde vijver vissen als ik".
Een creatieve oplossing lag voor het oprapen. Zoals u weet is water onlosmakelijk verbonden met keukens en sanitair. Dit heeft waarschijnlijk ook de altijd vooruitstrevende Ad gedacht. Overigens kocht ik (en mijn vrouw) enkele jaren geleden onze keuken bij deze Ad.
Enfin…Ad liet van roestvrij staal een enorme waterkraan bouwen en die plaatsen voor zijn toko.
Een waterkraan zo groot dat er eenvoudig een horde volgevreten smurfen door heen zouden kunnen. Vader Abraham zal er vast jaloers op zijn. Leuk hoor ik u denken. Hiermee onderscheid Ad zich inderdaad van de ‘rest’. Als het verhaal af was hebt helemaal gelijk. Maar dat is het niet. Ad heeft namelijk IN de waterkraan een heteluchtoven laten bouwen.
Daarmee is de waterkraan geen echte waterkraan meer maar het lachertje van alle keuken- en sanitairboeren in Etten-Leur geworden. En dat is jammer want niemand neemt Ad nu nog serieus ondanks zijn ruime keus en prima prijs/kwaliteitsverhouding en dito service.

Update: Diverse bronnen meldden vanmiddag dat er bijna elke nacht tientallen Smurfen halve haantjes en pizza’s bakken in de oven van Ad. Tijdens deze bourgondische feesten zingen deze blauwe onverlaten uit volle borst, ,,Ja wij kunnen door een waterkraan!".

»Website van Ad
»website van Etten-Leur
»Website van Vader Abraham
»Website van de Smurfen11 september 2005

Willemstad (NL) vestingstad...

Vandaag geen 'doordeweekse' zondag, maar sight seeing in Willemstad(NL), niet te verwarren met Willemstad Curaçao. Willemstad ligt waar Volkerak en Hollands Diep elkaar ontmoeten. Wat nu Willemstad is lag vroeger een gors. Toen Jan IV van Glymes, markies van Bergen op Zoom deze had laten inpolderen, ontstond rond 1565 het dorpje Ruigenhil. In juli 1583 nemen de Spanjaarden Steenbergen in. Willem van Oranje laat Ruigenhil versterken tot vesting. Na diens dood in 1584 verleende zijn zoon, Prins Maurits, de plaats in 1585 stadsrechten. Willem's stad kreeg de officiële naam Willemstad.

In 1874 werd Willemstad het centrum van de Stelling van het Hollandsch Diep en het Volkerak. Het moest Holland beschermen tegen troepen die vanuit Brabant het Hollands Diep wilden oversteken en de toegang voor schepen naar het Hollands Diep afsluiten.

In 1926 werd de status van vesting opgeheven. Sinds 1970 is de gehele voormalige vesting, inclusief binnenstad en schootsveld, tot beschermd stadsgezicht verklaard.
Willemstad leeft tegenwoordig voor een groot deel van toerisme. De stad is een van de vijftien leden van de "Nederlandse Vereniging van Vestingsteden", en richt zich met onder andere een jachthaven op de watersport. Naast de diverse musea binnen de vesting vormen de Volkeraksluizen vlakbij het vestingstadje een bezienswaardigheid.
(bron: Wikipedia)

»Fotoalbum Willemstad(NL)-[11 september 2005]
»Willemstad (Curaçao)10 september 2005

Donate... the need is big and urgent..!

The PodShow team encourages their employees, listeners and all podcasters to support the relief efforts for the victims of Hurricane Katrina. In order to help, they have set up a special “PodShow Cares” link that can be found on any of their websites. Podshow didn’t had the time to set up a separate fund, so they urge you to give through the Red Cross or the hurricane relief group of your choice. The need is big and the need is urgent, so please get involved.

If you'd like to give to the Red Cross, click the Red Cross logo below and you will be taken to a page where you can make a donation. Let the world know that podcasters, listeners (and bloggers) can make a difference.Click To Donate Now....


»Website Podshow
»Website Podstart
»Dutch Red Cross
»Photos devastation Katrina Hurricane
»Locate your relatives
»The Salvation Army09 september 2005

Meet the Sony DSC-R1...

Voordat ik mijn Nikon D70s kocht, nu enkele weken geleden, fotografeerde ik ruim 10.000 foto's met de Sony F717. Daarvoor had ik de Sony F505V. Een jaar geleden stond ik nog in tweestrijd om de Sony F828 aan te schaffen. Toen niet gedaan omdat de recensies over de F828 mij te uiteenlopend waren.

Gisteren introduceerde Sony de opvolger van de F828 de Sony DSC-R1 met 10,7 Megapixels. Volgens Sony is de APC-C sensor waarmee de DSC-R2 is uitgerust een stuk groter dan de APC-C sensors dan die in de compacte digitale camera's worden gebruikt. Hierdoor heeft de DSC-R1 veel minder last van ruis waar o.a. de F828 in de hogere ISO-waarden last van heeft. Deze ruis is eigenlijk ook de reden geweest dat ik toen de F828 niet heb aangeschaft. Sony vermeldt niet dat door het gebruik van deze sensor ze ervaring op willen doen voor hun intrede in de Digitale Spiegelreflex Camera (dSLR)-markt.

Dat de Sony DSC-R1 een puike camera is staat buiten kijf. Helaas is de DSC-R1, net als de F505, F717 en de F828, niet uitgerust met een lens die removable is van de body. Het bereik van de standaardlens (24-120 mm) kan alleen worden uitgebreid door een optionele groothoek-converter of tele-converter (19,2mm of 200mm) te gebruiken. En dat is wat mij betreft niet wenselijk bij een digitale camera met zoveel Megapixels en gebruikersmogelijkheden.

»Test Sony DSC-R1
»Specs Sony DSC-R1
»Specs Nikon D70s
08 september 2005

Picture collage...

The picture above is made by vigog.com.
You problable never guest it, but it's me! (LoL)

(The picture collage is build up with tiny pictures called 'photos')


Wij mannen werken hard...

Zojuist las ik onderstaand bericht op internet.

Nederlandse mannen werken hard

De Nederlandse man blijkt het hardst te werken van de EU. In geen ander EU-land zijn zoveel werkende mannen als in Nederland: acht van de tien doen betaald werk.
Dat blijkt uit cijfers die het Europees bureau voor de statistiek,
Eurostat, donderdag bekend heeft gemaakt. Het bureau vergeleek de banen van minstens een uur per week van alle 15 tot en met 64-jarigen binnen de Europese Unie in 2004. Het telde ook ondernemers mee.

Nederlandse vrouwen blijken overigens ook erg druk met betaald werk, maar toch niet zo als de mannen. Ze staan niet aan de Europese top. Twee op de drie doen betaald werk, waarmee ze de Deense en de Finse vrouwen moeten laten voorgaan.
(bron: nu.nl)


Gaap...vertel eens wat nieuws! :)
07 september 2005

iPod Nano or iPod U2...?

Eerder deze week introduceerde Apple de verbeterde iPod Mini met kleurenschermpje. Na vandaag is de kans heel klein geworden dat ik mijn inmiddels verouderde Ipod Mini in de verkoop doe en voor een iPod Mini met een kleurenscherm ga. Vandaag namelijk geen aankondiging van de iPod Ear maar een andere in het oog springende introductie van een nieuw product uit de Applefactory.
De iPod Nano. Klein, dun en geraffineerd. Prachtig!
Maar eerlijk is eerlijk. De iPod U2 is ook wel een hebbedingetje...

Update: Gerard Uitdenwijk is het niet helemaal met me eens...

»Bekijk de iPod Nano video
»iPod Nano versus ROKr Bad


04 september 2005

USA Cars Meeting Point Breda...

De organisatoren van de USA Cars Meeting Point Breda kunnen terugkijken op een geslaagde 7e editie van dit jaarlijks terugkerende evenement in de Haagse Beemden. Zondag 4 september zagen de eigenaren van de ruim zeshonderd USA cars duizenden belangstellenden aan zich voorbij trekken.

Alweer voor de 7e maal organiseerden Frans Visser en Jeanine Tienen dit evenement in de Haagse Beemden. Wederom waren de weergoden hen goed gezind, want de zomerse omstandigheden bleken voor veel mensen aanleiding om eens een kijkje te nemen bij de auto’s, motoren en enkele vrachtwagens van Amerikaanse makelij die aan de Rietdijk waren opgesteld.

Naast de USA cars waren er op het evenemententerrein verschillende andere activiteiten, waarmee de vele bezoekers zich konden vermaken. Zo waren er de wagens met ‘vette hap’, live bands die rock & roll en blues ten gehore brachten en kraampjes gevuld met allerlei zaken die gerelateerd zijn aan de United States of America. Voor de kinderen was een groot springkussen opgeblazen dat gratis toegankelijk was.

Geen officieel evenement
De USA Car Meeting Point Breda, dat niet op de evenementenlijst van de gemeente Breda voorkomt, bleek ook dit jaar weer een professioneel georganiseerd evenement. Achttien vrijwilligers waren de hele dag in touw om deze dag in goede banen te leiden. Niet onverdienstelijk, want ondanks de enorme drukte rondom de Texashoeve was er geen wanklank te horen en genoten de vele bezoekers zichtbaar.
,,Of volgend jaar dit unieke evenement weer kan plaatsvinden, is nog maar de vraag,” zegt Frans Visser. ,,Elk jaar is het weer een hele klus om het geld bijeen te krijgen. Gelukkig hebben de sponsors ons ook dit jaar weer niet in de steek gelaten. Natuurlijk willen we graag dat de USA Cars Meeting Point op de evenementlijst van Breda geplaatst wordt. De extra publiciteit die hiermee wordt gegenereerd, zou zeker in ons voordeel zijn. Deze lijst wordt door de gemeente echter al vroeg in het jaar samengesteld. Wij weten dan nog niet of we de begroting wel sluitend krijgen,” zegt Visser.


» US Cars Meeting Point 2006
» Fotoalbum USA Cars Meeting Point Breda
» Website Haagse Beemden DigitaalFlying by...Saw her late yesterday evening flying by...I wonder where she goes...


03 september 2005

Gespot: Een beest van een camera...

Zojuist gespot op Marktplaats. Het is natuurlijk inmiddels een oudje gezien de snelle ontwikkelingen van de huidige generatie digitale spiegelreflexcamera's. Maar de Kodak DCS760(op basis Nikon F5) blijft toch een beest van een camera.

Kodak DCS760 Specs...
Dankzij Pierre van Hooijdonk...

Zaterdagochtend staat hier thuis altijd in het teken van voetballen met Boeimeer E7. Vandaag voetbalde E7 tegen Beek Vooruit E8 in Prinsenbeek. Boeimeer E7 ging strijdbaar ten onder door met 7-0 te verliezen. De koppies van de jongens van Boeimeer stonden na de wedstrijd op onweer. Maar niet voor lang.

Als we teruglopen naar de kleedkamers is aan de lichaamstaal van E7 te zien dat ze zeer teleurgesteld zijn. Dan gebeurt er iets wat de glimlach bij elke E7 speler weer op het gezicht tovert. Pierre van Hooijonk, de spits van NAC Breda, is gesignaleerd langs de lijn van een andere match. Trainer Meiko ziet hem het eerst en roept het naar Rick en Bram. Zij bedenken zich geen seconde en hollen naar Pierre van Hooydonk en vragen beleefd of zij een handtekening van Pierre krijgen. En die krijgen ze.
Als alle spelers door krijgen dat het Pi-air echt is willen ze allemaal een handtekening. Ik deel velletjes papier uit aan de andere spelers van Boeimeer E7. Pierre van Hooijdonk is nog in de buurt. Pierre is de beroerdste niet want hij geeft iedereen, die het er om vraagt, een handtekening.

Als iedereen voorzien is van een handtekening vraag ik aan Pierre hoe het met hem gaat en of zijn herstel van een ribblessure die hij enkele weken tijdens de wedstrijd tegen Willem II opliep voorspoedig verloopt. ,,Prima wel, het heeft nu eenmaal tijd nodig om te herstellen. Maar het komt helemaal goed", zegt hij schouderophalend. Ik bedank hem vriendelijk voor de handtekeningen. ,,Het is voor het goede doel", zeg ik verontschuldigend. ,,Geen probleem hoor, het hoort erbij", zegt Pierre lachend.
Wat een aardige kerel is die Pi-air. De wedstrijd tegen Beek Vooruit is snel door de spelers(en leiders) vergeten en iedereen gaat huiswaarts met toch een tevreden gevoel. Dankzij Pierre van Hooijdonk.

»Resultaten Boeimeer E7
»Website BSV Boeimeer
»Website NAC Breda
»Website De Rat02 september 2005

Lounchen tijdens het lunchen…

Elke middag wandel ik en twee collega’s tijdens de lunchpauze een blokje om op het industrieterrein waar wij werkzaam zijn. Halverwege onze route stuiten wij donderdag op een wel heel merkwaardige setting. Bij een bedrijf staan zes grote zwarte zitbanken buiten onder een grote boom. Centraal opgesteld staat een tafel met vers fruit en lekkere drankjes. In de gevel staat een groot raam open. Een blik door het raam doet ons vermoeden dat er eten wordt bereidt. Buiten loopt een jonge (mooie) dame die duidelijk als gastvrouw aan het werk is want ze voorziet de mensen op de banken van hapjes en drankjes. ,,Zeker een bedrijfsfeestje”, zeggen we bijna tegelijk tegen elkaar. We wandelen verder zonder er verder aandacht aan te besteden.

Een paar uur later zien we deze zelfde jonge dame bij onze receptie verschijnen met een tiental menukaarten. Om uit te delen zegt ze vriendelijk. ‘De Oase, more than just lunch’, kopt de menukaart. Geen bedrijfsfeestje dus. De Oase kende die donderdag zijn ‘Preopening’ van de lunchroom/bezorgservice. Omdat de menukaart en, eerlijk is eerlijk, de jonge dame onze nieuwsgierigheid had gewekt zijn we vanmiddag tijdens onze lunchpauze een kijkje gaan nemen bij de lunchroom ‘de Oase’.

Als we er arriveren zitten er al enkele mensen aan een broodje. We ploffen neer op de brede (en zachte) banken. ,,Goedemiddag, kan ik jullie helpen?”, zegt de jongedame van gisteren vriendelijk tegen ons.”. Jazeker! We bestellen drie Panini’s (knapperig stokbroodje, wit of bruin) met kipsaté en satésaus als beleg. Tijdens het wachten raken we aan de praat met de jongedame die Tamar heet. ,,Vanwaar dit initiatief op het industrieterrein”, vraag ik. ,,Een idee van de eigenaren van het cateringbedrijf Immoral.
We verzorgen de complete catering voor bedrijven en particulieren. In dit pand is de centrale keuken van het bedrijf gevestigd. Om de keuken optimaal te benutten startten we naast de catering een bezorgservice en een lunchroom hier op industrieterrein Vosdonk. De lunchroom is nog niet klaar. Daarom lunchen we nu nog lekker buiten. Zeg maar lounchen tijdens het lunchen”, zegt ze lachend. De broodjes zijn verrukkelijk én helemaal niet duur.

De Oase is gevestigd aan de Florijnstraat 20 te Etten-Leur (Vosdonk Zuid). Vanaf 11.30 tot 13.30 uur kun je er lunchgerechten, fruitsappen, drankjes en fingerfoods bestellen en afhalen. Of, net als wij, gewoon ter plekke opeten. Wat ons betreft is de Oase een echte aanrader!01 september 2005

Apple introduces new iPod Ear...

Op 7 september a.s. zal de nieuwe Ipod Air als muzikale nieuwigheid door Apple geïntroduceerd worden. De mp3 speler die niet veel groter is dan een gehoorapparaat kan 10 Gigabyte aan muziek huisvesten. De iPod Ear wordt bediend d.m.v. stemherkenning. Dus geen introductie van de iPod Video of iPod Phone tijdens het Apple-event in San Francisco, maar een iPod Air. Hoe het met de duurzaamheid van de batterijen van de iPod Ear staat gesteld weet niemand. Het is maar dat je het alvast weet. Enne...niet door vertellen.

September the 7st the new Ipod Ear will be introduced as a musical innovation by Apple. The Mp3-player, which is not much larger than a hearing-aid, can store 10 Gigabyte music. The iPod Ear can be served by the users voice. Therefore no introduction of the iPod video or iPod Phone during the Apple-event in San Francisco, but the iPod Ear. How long the batterys of the iPod Ear will last nobody knows.
Don't tell anyone about the iPod Ear yet...© 2005-2009 Hans Postelmans