Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

27 september 2005

Landelijke Archievendag op locatie...

Tijdens de Landelijke Archieven Dag (29 oktober 2005) gaat het Stadsarchief Breda dit jaar op locatie. Het landelijke thema 'Buren' wordt vrij letterlijk opgepakt. Centraal staat het (jonge)verleden van de bijna 30 jaar oude en kinderrijke woonwijk Haagse Beemden.
Het Stadsarchief werkt deze dag nauw samen met het Bewonerskomitee Haagse Beemden (BEKOM), de bibliotheek en de winkeliersvereniging op WC Heksenwiel.

Het Stadsarchief wil de Haagse Beemden-bewoners niet alleen kennis laten maken met de geschiedenis van de wijk, maar ook met de historie van dit vroegere poldergebied tonen. Bewoners en andere belangstellenden krijgen een idee wat er aan informatie en documentatie over hun woonwijk bewaard wordt en blijft in het Stadarchief Breda. In de bibliotheek op WC Heksenwiel wordt middels een fotopresentatie, een kinderverhaal, een kleine bronnenexpositie en een geïllustreerde webproductie het ontstaan van de wijk Haagse Beemden getoond.

Daarnaast zal er op 2 november nog een verhalenmiddag plaatsvinden in de Week van de Geschiedenis. Tijdens deze middag krijgt de relatie dorp&stad alle aandacht. Niet iedereen weet dat lange tijd geleden de dorpen om Breda heen onze voorheen buren zijn geweest. Sinds de gemeentelijke herindeling in 1997 is die situatie veranderd.
Alle activiteiten vinden plaats in de bibliotheek op WC Heksenwiel in de Haagse Beemden.
Voor meer informatie: Stadsarchief Breda, M.L. van den Wijngaard, tel. (076)-5294439.


»Stadsarchief Breda
»Landelijke Archieven Dag (LAD)
»Week van de Geschiedenis
»Gemeente Breda





© 2005-2009 Hans Postelmans