Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

31 mei 2006

Eric Clapton in Sportpaleis Antwerpen / Anvers...

De kaartjes hebben we al drie kwart jaar in huis. Eric Clapton in Concert. Vanavond staat dus in het teken van blues. Eric Clapton, inmiddels 60 jaar. Ooit groepslid van The Yardbirds, John Mayall’s Bluesbreakers, Cream, Blind Faith en Derek and The Dominos en sinds begin jaren 70 is de gitaarvirtuoos solo actief. Op zijn nieuwe album "Back Home" brengt Clapton naast knap nieuw materiaal ook enkele opgemerkte covers van George Harrison en Stevie Wonder. In het voorprogramma The Robert Cray Band. Ook niet verkeerd.
Morgen vast en zeker de foto's op deze LifeBlog.


UPDATE: 1 juni 2006 - 19:45 uur:
De foto's zijn mislukt. De hierboven vertoonde foto is nog de beste. Jammer.

UPDATE: 1 juni 2006 - 22:05 uur:
Reviews Eric Clapton & his Band 31-5-2006 sportpaleis Antwerpen/Anvers, Belgium


Hieronder de gespeelde setlist op 31 mei 2006:

Pretending
So Tired
Got To Get Better In A Little While
Bell Bottom Blues
After Midnight
Little Queen of Spades
Let It Rain

sit down set
Back Home (acoustic)
I Am Yours
Nobody Knows You When You're Down And Out
Running On Faith

Why Does Love Got To Be So Sad
Everybody Oughta Make A Change
Motherless Children
Wonderful Tonight
Layla
Cocaine

Encore
Crossroads (with Robert Cray) GREAT!!!

Eric Clapton & Band: 31-5-2006 in Sportpaleis Antwerpen / Anvers

Guitar & Vocals
» Eric Clapton

Guitars
» Doyle Bramhall II
» Derek Trucks

Keyboards
» Chris Stainton
» Tim Carmon

Bass
» Willie Weeks

Drums
» Steve Jordan

On Brass
» The Kick Horns
(Simon Clarke, Roddy Lorimer, Tim Sanders)

Backing Vocals
Michelle John , Sharon White
Trefwoorden: revolution itunes back home tour europe30 mei 2006

Echte kerels scheren zich dagelijks...

Het lang verwachtte Bavaria t-shirt is vandaag door TPG-post bezorgd. Leuk t-shirt! Helaas ga ik er niet in passen. Maatje large en dan ook nog aan de kleine kant.

Beste Bavaria, Ik heb toch echt onlangs bewezen een echte kerel te zijn? U weet toch dat echte kerels minimaal maatje XL dragen. By the way, Ik scheer me dagelijks. Wel met een echt mes en scheerzeep.
Om het verdriet enigszins te verzachten deed ik me zojuist een Oranje Bavaria Leeuwenhosen cadeau. Staat vast erg leuk bij mijn kratmutsje van Bavaria.» KNVB vernietigt Leeuwenhosen Bavaria
» Biertje?

Trefwoorden: gouden loeki heineken bier28 mei 2006

Aan mijn lieve vrouw...

1. Van 9 Juni t/m 9 juli 2006, is het de bedoeling dat je de sportsecties van de kranten leest, zodat je op de hoogte bent van wat er gebeurt met betrekking tot de World Cup 2006, zodat je kan meepraten in een discussie. Als je dit niet doet, bestaat de kans dat je kwaad wordt aangekeken, of totaal wordt genegeerd. AUB niet klagen als je geen aandacht krijgt.

2. Tijdens de World Cup is de televisie van mij, de hele tijd, zonder uitzonderingen. Als je ook maar naar de afstandsbediening kijkt, ben je een oog kwijt !!!!!

3. Mocht je tijdens een wedstrijd voor de tv langs willen, dan mag dat, mits je dit kruipend over de vloer doet, zonder mij te storen. Wanneer je besluit om naakt voor de tv te gaan staan, zorg dan dat je daarna gelijk weer je kleren aandoet, want als je een koutje vat, heb ik geen tijd om je naar een dokter te brengen of je te verzorgen tijdens de World Cup.

4.Tijdens de wedstrijden ben ik doofstom en blind, behalve als ik iets te drinken of te eten nodig heb. Je bent gek als je denkt dat ik naar je luister, de deur open ga doen, de telefoon opneem, of, indien aanwezig, een van de kinderen opraap als die hard op de grond is gevallen.....Dat gebeurt niet !!!

5. Het is belangrijk dat je er te allen tijde voor zorgt dat er minimaal 2 sixpacks bier in de koelkast staan, er voldoende chips in de kast ligt en dat je je gedraagt als er vrienden van mij voetbal komen kijken. Als tegenprestatie mag jij dan de tv gebruiken tussen 00.00 uur en 06.00 uur, behalve als er een herhaling van een goede wedstrijd is...

6. AUB !!! Als ik boos of verdrietig ben, omdat mijn favoriete land aan het verliezen is/ verloren heeft zeg dan NOOIT : Het is maar een spelletje, of : geen zorgen, de volgende wedstrijd winnen ze. Wanneer je dit soort dingen zegt, maak je mij alleen maar bozer en ga ik minder van je houden. Bedenk dat je nooit meer van voetbal zult weten als mij en je troostende woorden dus alleen maar averechts zullen werken en leiden tot een scheiding...

7. Je bent welkom om 1 wedstrijd samen met mij te bekijken en je mag in de rust tegen me praten, maar alleen tijdens de reclame en als de score gunstig is. Ik benadruk dat dit voor 1 wedstrijd is. Je kan de World Cup dus niet gebruiken als excuus om meer tijd samen door te brengen.

8. De herhalingen van de doelpunten zijn erg belangrijk. Het kan mij niet schelen dat ik ze al gezien heb, ik wil ze weer zien. Heel vaak..

9. Vertel je vrienden geen baby's te krijgen, of kinderfeestjes te geven of andere bezigheden die mijn aanwezigheid vereisen te organiseren, want :

a) Ik kom niet
b) Ik kom niet
c) Ik kom niet

10. Mocht 1 van mijn vrienden bellen om op zondag voetbal bij hem thuis te kijken, dan gaan we gelijk!

11. De dagelijkse hoogtepunten uitzendingen op tv elke avond, is net zo belangrijk als de wedstrijden zelf. Durf niet te zeggen "Maar dit heb je toch al gezien...laten we overschakelen op 1 van mijn favoriete uitzendingen" want het antwoord zal zijn: "Kijk bij regel 2 van deze lijst"

12. En als laatste : Houd opmerkingen als "Gelukkig is het WK maar 1 keer in de 4 jaar" voor je. Ik trek mij toch niets aan van deze opmerking, want na het WK beginnen De Eredivisie, de Serie A, de Primera Division, de Premier League etc, etc, etc. toch weer.

Bedankt voor je medewerking schat,

Je liefhebbende man Hannes


UPDATE: 29 mei 2006 - Vrouwen strijden tegen WK-gekte (BNdeStem)

UPDATE: 30 mei 2006 - Zojuist antwoordde mijn vrouw als volgt


1. Weg met het WK, voor eens en altijd.

2. We laten ons niet meer buitenspel zetten.

3. Gras is voor koeien: je bent een rund als je voetbalt.

4. Een bal in huis = een bal eraf.

5. Elk uur voetbal op televisie moet gecompenseerd worden met twee uur Sex and the City / Friends / Desperate Housewives. Prime time.

6. De VVN zal alles in het werk stellen om haar standpunten duidelijk te maken. Demonstraties, publieksacties, handtekeningenacties... de VVN sluit niets uit.

7. Elk doelpunt van het Nederlands elftal dient gecompenseerd te worden met een middag shoppen. Op kosten van de man.

8. Elk oranje kledingstuk (incluis sjaaltjes, petten en andere wansmaak) van de man wordt bestraft met een week vrouwenstaking. Rekenvoorbeeld: shirtje + oranje hoofddeksel = twee weken droog staan.

9. In de kroeg voetbal kijken dient altijd gevolgd te worden door een uitgebreid ontbijt op bed. Schoon, geschoren, gewassen en nuchter.

10. Alle afstandsbedieningen in huis vallen onder direct gezag van de VVN.

11. Een van deze of elke andere overtreding in de geest van deze regels, en we zijn weg met WK!» Weg met het WK
» Ff geen voetbal
» De Linker ik
Trefwoorden: bal in huis = bal eraf vrouwenlogica buitenspelKlaar voor de start...af..!

Dat ik een uitgesproken fan ben van de iPod steek ik niet onder stoelen of banken. Zojuist is mijn voorkeur voor deze mp3-speler weer eens bevestigd. Met een iPod-Sportkit (Ipod-ontvanger) en een paar Nikes sportschoenen verander ik mijn iPod Nano (helaas nog niet ontvangen) in een Personal Trainer.

Een sensor in de Nike-schoen communiceert draadloos met de Ipod-ontvanger. Hardloopsessies in de iPod synchroniseer je via ITunes én (indien je beschikt over een werkende internetaansluiting) met Nike Plus. Middels een account bij Nike Plus is het mogelijk om online te bekijken welke vorderingen ik maak (of juist niet), hoeveel calorieën ik heb verbrand en hoeveel kilometer ik heb hard gelopen.
Hardlopen (Rock 'n Run) wordt met deze Sport Kit een complete nieuwe belevenis voor mij, beweert Apple.

De Nike+iPod Sport Kit is nog niet verkrijgbaar. Je aanmelden om als eerste te weten wanneer de Nike+iPod Sport Kit leverbaar is wel mogelijk.

Klaar voor de start...AF!
Trefwoorden: coopertest hardloopschroeiselEchte kerels dragen Bavaria t-shirts...

Onlangs bewees ik met behulp van Jeroen en Gerrit dat ik een ECHTE KEREL ben.
Het t-shirt wat ik er mee heb gewonnen laat (helaas) al een tijdje op zich wachten.
Daarnaast is de iPod Nano ook nog niet bezorgd door TPG-post.Trefwoorden: bavaria reclame tvspot gouden loekiHelden van Oranje...


WK-selectie Oranje 2006


Trefwoorden: wk2006 nederlands elftal speelschema wereldkampioen26 mei 2006

Klein defect aan Nikon D70s...

Een paar dagen geleden vertoonde mijn Nikon een vreemd defect. De camera wilde niet meer uit omdat de aan/uit knop alle dienst weigerde. Vanmiddag bracht ik de camera naar de fotovakhandel waar ik destijds de Nikon D70s kocht. Zij sturen de camera aanstaande dinsdag op naar de importeur voor de reparatie. De reparatie valt geheel onder garantie. Het zal minimaal vier weken duren voor ik de camera weer terug heb. Voor mij zal dat een enorm gemis zijn omdat ik als gevolg daarvan voor de wijkkrant en Haagse Beemden Digitaal al die tijd niet beschikbaar zal zijn als fotograaf. Als service van de zaak werd mij vanmiddag wel een leencamera door de winkelmejuffrouw aangeboden. Helaas bleek dat een rits-rats-klik-camera waar ik professioneel gezien niet mee uit de voeten kan. Dinsdag wordt ik teruggebeld of er een andere oplossing te bedenken is om mij tijdens die vier weken wachten niet werkloos toe te laten kijken zonder de Nikon. Ik ga uit van een goede afloop.
Trefwoorden: inca nikon d20024 mei 2006

Piep piep...heeft u een boef gezien..?

Vorig jaar november blogde ik al over de voornemens van de politie om net als in de Tilburgse wijk Reeshof ook in Breda een SMS-Alert in te voeren. In Tilburg is de SMS-alert een groot succes gebleken. Sinds het systeem in Tilburg werd ingevoerd zijn daar in korte tijd verschillende boeven aangehouden en zijn drie vermiste kinderen teruggevonden.

Een half jaar later is het voor de Bredase bevolking ook mogelijk om zich aan te melden voor deze SMS-dienst. Door een sms’je te sturen met de code PMWB gevolgd door je postcode+huisnummer abonneer je je tot wederopzegging op de SMS-Alert van Politie Midden- en WestBrabant. Zojuist meldde ik me bij de SMS-Alert aan. Een minuut later kreeg ik keurig een sms’je terug met de mededeling dat ik vanaf heden een (hulp)politieagentje ben. Zit de echte pliesie even met de handen in het haar omdat de boef hun te slim af is, dan zullen zij mijn opsporingshulp inroepen middels een sms'je . Ik ontvang ook een sms’je wanneer er een kind zoek is en/of als er andere dringende zaken spelen in mijn woonomgeving. Wat mij betreft is SMS-Alert een prachtige manier om de sociale controle in mijn buurt een duwtje in de goede richting te geven.


» Politie Midden- en WestBrabant
» Emexus smsdiensten
Trefwoorden: berooft inbraak vermist spoorloos23 mei 2006

iPod, a way of life...

Sandisk is een campagne gestart om haar nieuwe mp3-speler, de Sansa e200 te promoten. In deze campagne, genaamd 'iSheep say baah' moet de iPod en zijn gebruikers het ontgelden. Gebruikers van een iPod zijn kuddedieren die geen mening hebben, vindt Sandisk. Verder zet Sandisk zich af tegen de ipod-dictatuur en roept op haar website www.idon't.com 'vrije denkers, relschoppers en azijnpissers' op om andere bestandsformaten dan mp3 te gebruiken. De kudde volgen hoeft niet volgens Sandisk. De fabrikant van opslagmedia biedt een alternatief. En je raadt het al. De Sansa e200.
Scandisk gaat wel even aan het feit voorbij dat de kudde iPod gebruikers inmiddels heel erg groot is geworden én nog steeds groeiende is. Allemaal mensen zonder eigen mening? iDontthinkso! iPod, it's a way of life.» We hebben een winnaar

Trefwoorden: nano apple22 mei 2006

How dirty boys get clean...
Trefwoorden: axe anti hangover kit showergel

Dordt in Stoom…

Op uitnodiging van Gerard en Marga namen we zondag een kijkje bij een jaarlijks terugkerend evenement in Dordrecht, Dordt in Stoom. De binnenstad rondom de grachten van Dordrecht staat dan drie dagen in het teken van stoommachines. De activiteiten in en rondom de grachten in het centrum van Dordrecht verregende zaterdag compleet. Hierdoor was het zondag extra druk vanwege de enorme toeloop. Niettemin waren de imposante stoomboten in de grachten en de stoommachines op de kades prima bereikbaar.


» Fotoalbum Dordt in Stoom
» Dordt in Stoom
» Uitvinding stoommachine

Trefwoorden: james watt 1736-1819 stoomlocomotief21 mei 2006

Traumahelikopter...

Al geruime tijd ben ik webmaster van Haagse Beemden Digitaal. Dagelijks plaats ik nieuwsitems uit de Haagse Beemden op deze website. Deze wijk in Breda wordt omringd door een rondweg(ring). Op deze ring ging het vanavond goed mis. Rond de klok van zes uur ramde een auto door een te hoge snelheid twee bomen. De toestand van de bestuurder bleek zo zorgwekkend dat de traumahelikopter vanaf het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam werd ingevlogen. Ik was erbij toen de heli zijn landing inzette. (foto hieronder). Wat de toestand van de bestuurder op het moment dat ik dit bericht tik is mij niet bekend.

Meer foto's vindt je op Haagse Beemden Digitaal.


» Een paradijs voor hardrijders (BNdeStem)
» Zevenbergenaar gewond bij ongeval (Omroep Brabant)UPDATE 22 mei 2006: Een van mijn foto's is zojuist geplaatst op www.nu.nl.


Trefwoorden: trauma verpleegkundige snelheidsduivel20 mei 2006

Nationale Opa en Oma dag...

Voor het eerst vierde Nederland op 17 april 2004 de nationale Opa & Oma Dag. Leuk bedacht door de commercie. Die slaat daar natuurlijk een slaatje uit. Tijdens deze Opa en Oma Dag zetten kleinkinderen op een speciale manier hun grootouders in het zonnetje. Dit jaar zal deze feestelijk Opa en Oma Dag op zondag 4 juni plaatsvinden. Hoe Matthijs en Jasper aan deze dag invulling gaan geven is nog niet bekend. We laten het aan hun over.
Wordt ongetwijfeld vervolgd...


» Opa & Oma Dag in Walibi
Trefwoorden: oppas oma grootouders18 mei 2006

We hebben een winnaar...

Tring, tring. Tring, tring…, Mogge, met Hans.
,,Goedemorgen meneer. Spreek ik met Hans Postelmans?’’, vraagt een vriendelijk mevrouw aan de andere kant van de lijn.
,,Ja, daar spreekt u nu mee’’, zeg ik ook vriendelijk terug.
,,U spreekt met SBS6’’, zegt ze dan.
,,Goedemorgen mevrouw’’, antwoord ik met een achterdochtige stem. ,,Meneer Postelmans, u heeft een tijdje geleden meegedaan aan een prijsvraag bij SBS6’’.
,Dat zou best wel eens kunnen’’, antwoord ik nu koel.
Bijna dagelijks wordt ik gebeld door lieden die mij telefonisch iets willen aansmeren. Mijn eerste gedachte bij het horen van deze mevrouw doet mij vermoeden dat zij mij iets wil verkopen.
Maar dan zegt ze, ,,U heeft met deze prijsvraag van SBS6 een prijs gewonnen!’’.
,,Zow, wat leuk!’’, zeg ik ietwat ingetogen omdat ik me direct realiseer dat er vast voorwaarden aan zijn verbonden om de prijs in handen te krijgen.
,,Wat zou ik dan gewonnen hebben mevrouw?’’, vraag ik met enige scepsis.
,,Een iPod Nano meneer. Ik wil graag uw adresgegevens verifiëren om er zeker van te zijn dat SBS6 de iPod op het juiste adres aflevert’’.
Als de gegevens zijn opgenomen meldt ze dat de iPod binnen 6 weken bij me thuis wordt afgeleverd en wenst ze me veel plezier met de prijs.
Zodra de iPod Nano afgeleverd is gaat mijn iPod Mini Silver met een opslag van 4 Gigabyte in de verkoop. Biedingen via de reacties.


UPDATE: Jeroen vertrouwd het zaakje niet. Hij meldt het volgende:

Uit de kleine lettertjes:
'Met uw deelname aan deze prijsvraag machtigt u SBS Group Nederland maandelijks EUR 39,99 af te schrijven aan abonnementskosten. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.'
Je ontvangt dan wel het lijfblad ;) Met de ontvangst van de iPod hebben ze een mooie abonnementsbevestiging in handen :)
Trefwoorden: apple mp3 moord15 mei 2006

Reis om de wereld in een half uur...

Ter afsluiting van een schoolperiode voeren de leerlingen van groep 2 van de Kievitsloop elk jaar een musical op voor de ouders. Vier jaar geleden zagen wij Matthijs in een bescheiden rolletje op de planken van de Kievitsloop. Dit jaar was de beurt aan Jasper om te schitteren op het toneel. Al weken is er door de kinderen en de hulpjuffen keihard geoefend om de musical tot een goed einde te brengen. Gelijktijdig waren er vaders in de weer met decorstukken en moeders avonden lang bezig geweest om kostuums in elkaar te flansen. Vanavond mochten wij het eindresultaat komen bekijken tijdens een heuse première. De try-outs waren vanmiddag. Toen met groep 3 t/m 8 als publiek.Jasper na de voorstelling en nog niet afgesminckt


Titel van de musical: Een reis om de wereld(in een half uur).
Jasper speelde de rol van een presentator die samen met een heuse cameraman en geluidstechnicus op pad gaat om een Nederlandse familie te interviewen die een reis om de wereld maken nadat zij een hele grote prijs in de loterij hebben gewonnen. Sinds we weten dat Jasper oefent voor deze musical probeerden wij hem de tekstregels te ontfutselen. Helaas, Jasper houdt al die weken zijn kaken stijf op elkaar en zei dan elke keer weer, ,,dat is geheim". Vanavond tijdens de uitvoering zegt Jasper al zijn teksten perfect uit zijn hoofd op en zingt uit volle borst mee met de vele liedjes. Van de buikpijn voorafgaand aan deze voorstelling is duidelijk geen sprake meer.

Trefwoorden: joop van de ende theater productions broadway14 mei 2006

Haven Terheijden op stelten...

Volgens goed gebruik vindt het weekend voor de vlaggetjesdagen in Drimmelen de havenfeesten van Terheijden plaats. De watersportvereniging Terheijden organiseert elk jaar weer dit havenfeest onder de noemer 'Haven op stelten'. Wij namen vanmiddag de Markpontje om de thuishaven van de Bootsman te bereiken. Als we het pontje betreden mag Matthijs het roer van de kapitein overnemen. Inclusief zijn schipperspet. Als we de monding van de haven invaren houdt Matthijs het voor gezien. ,,Doet u dat zelf maar voor ik ergens tegenaan vaar meneer", zegt Matthijs een beetje verontschuldigend. Het havenplein blijkt al aardig volgelopen met publiek. De reddingsbrigade is vandaag ook van de partij met een rondvaartarangement. Tijdens Koninginnedag deden zij dat in de Bredase Singels. Naast de rondvaarten deed de Reddings Brigade Breda van zich spreken door samen met duikers van Total Diving een rolstoeler te redden van de verdrinkingsdood. Doorgestoken kaart natuurlijk. Al deden de oh's en ah's van het publiek anders vermoeden. De man werd netjes aan boort gehesen van een reddingsvlet. Zijn karretje werd even later op de kant gezet. De miniatuurbooten deden het vanmiddag ook goed. Onder veel belangstelling van met name de jeugd werden op afstandbestuurbare vaardemonstraties gegeven. Aan het eind van de middag nemen we de pont terug naar de Haagse Beemden wal en nemen bij de Texashoeve nog een verfrissing. O ja, moederdag is ook weer voorbij.» Complete fotoalbum 'Haven op Stelten'
» Total Diving
» Reddings Brigade Breda

Trefwoorden: jaarmarkt oude ambachten13 mei 2006

Hendrik Ido Ambacht anno 1855...

Wat was het vrijdagavond gezellig in Hendrik Ido Ambacht. Vrijdagavond was het afsluitendende Boeimeer F3-uitje. Vorig jaar deden we Ouddorp aan. Dat dus nooit meer. Vrijdag was dat IFC. De voetbalclub van Wout. Naarmate de avond vorderde rees bij enkele van ons de vraag waar de gemeente Hendrik Ido Ambacht zijn naam aan te danken heeft. Welnu dames en heren, de gemeente Hendrik Ido Ambacht heette tot 1855 Hendrik-Ido-Schildmanskinderen-Ambacht en de Oostendam. De fusie met Sandelingen-Ambacht in dat jaar leverde de huidige gemeentenaam op, tevens de naam van het enige dorp binnen de gemeentegrenzen. (bron: Wikipedia)
Zo, is die vraag ook weer uit de wereld.» Fotoalbum Boeimeer F3-uitje
» Website IFC
» Website BSV Boeimeer

Trefwoorden: jeugdvoetbal 5 tegen 511 mei 2006

WK knoeikleed...

Tijdens het EK van 2004 was het al verkrijgbaar. Wegens succes geprolongeerd en vanaf nu weer verkrijgbaar. De oplage is beperkt. Na de WK-tompoezen, de WK-wieldoppen, de WK-antennedopjes, de WK-helmen, de WK-klompen en de WK-sjaals werd het tijd voor iets héél anders: namelijk...

» WK knoeikleed kopen? Het kan hier (klik op maandactie)
» Forbo -Novilon
Trefwoorden: nederlands eftal van basten oranje09 mei 2006

Dag van Europa...

Wie in zijn agenda of op een kalender bij 9 mei 'Dag van Europa' ziet staan, zal zich waarschijnlijk afvragen wat er op die negende mei dan gebeurd is.

Er zijn namelijk maar weinig Europese burgers die weten dat op 9 mei 1950 de aanzet werd gegeven voor de eenwording van Europa, op een moment dat, zoals bekend, heel Europa vreesde voor een derde wereldoorlog.

Op die bewuste dag werd de pers om 18.00 uur op het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Quai d'Orsay bijeengeroepen voor een 'mededeling van het hoogste belang'. De eerste regels van de verklaring van 9 mei, die door Jean Monnet was opgesteld en door Robert Schuman, de Franse Minister van Buitenlandse Zaken, aan de pers werd voorgelezen en toegelicht, maakten meteen duidelijk hoe ambitieus hun plan was.

'De wereldvrede kan alleen worden beschermd door een krachtsontplooiing die evenredig is aan de gevaren die haar bedreigen.' 'Door de gezamenlijke produktie van de oorlogsindustrieën onder gezag te plaatsen van een nieuwe Hoge Autoriteit, wier beslissingen bindend zijn voor Frankrijk, Duitsland en de andere landen die zich aansluiten, legt dit voorstel de eerste concrete fundamenten voor een Europese federatie, die onontbeerlijk is voor het handhaven van de vrede.'

Alles begon dus op 9 mei 1950. Daarom besloten de staatshoofden en regeringsleiders tijdens de top van Milaan in 1985 om 9 mei uit te roepen tot 'Dag van Europa'.
(Bron: europa.eu.int)
Trefwoorden: brussel europese commissie07 mei 2006

Nieuwe startlocatie Haagse Beemdenloop nog onwennig...

De meningen waren vandaag nogal verdeeld tijdens de 17e editie van de Gamma Haagse Beemdenloop. Menigeen vindt de nieuwe startlocatie rondom de Asterdplas in de Haagse Beemden sportief gezien een achteruitgang ten opzichte van de startlocatie aan de Somerweide uit voorgaande jaren. Anderen zijn er weer heel enthousiast over.

Te weinig publiek aan de finish en rommelige doorkomsten op diverse punten in de wij. Op het knooppunt Asterddijk-Rietdijk moesten de atleten kiezen of zij wilden finishen(rechtdoor) of om nog een rondje te lopen(linksaf). Diverse 10km atleten liepen pardoes richting de finish terwijl ze nog een rondje moesten.
Ondanks dat het publiek grote moeite had om via de smalle doorgangen langs de afgezette Rietdijk het middenterrein van het omlijstend programma te bereiken vonden zij de nieuwe locatie van de Haagse Beemdenloop wel geslaagd door de ruimere opzet van het evenement en een gezellige sfeer rondom de Texashoeve.

De organisatie zal ongetwijfeld lering trekken uit de problemen die vandaag zijn constateert. De bedoelingen van de organisatie van de Haagse Beemdenloop met deze nieuwe locatie zijn duidelijk. Zij wil dit unieke sportevenement de komende jaren naar een hoger niveau te brengen. Gezien de grote belangstelling voor dit jaarlijk terugkerende sportevenement is de keuze voor deze nieuwe startlocatie de enige juiste.


» Fotoalbum 17e Haagse Beemdenloop
» Meer foto's op de Haagse Beemden Digitaal
» Website Haagse Beemdenloop
Trefwoorden: roparunBootsman vaart rondje Breda-Centrum...

Vorige week zagen we geen kans om een stukje te gaan varen. Vandaag maakte we tijd voor een boottochtje. Eerder deed de Bootsman al summier de Bredase Singels aan. Dat smaakte naar meer vonden wij. En zo geschiedde vanmiddag onder zomerse omstandigheden. Het stuk varen vanaf de jachthaven van Terheijden naar het Spanjaardsgat lijkt elke keer weer korter te worden. Lekker druk bleek het onder de Grote Toren van Breda.

Wie geen bootje heeft kan zich in Breda tegenwoordig met een schuit van Kpabel door de Bredase Singels rond laten varen. Niet alleen rondvaartboten komen we tegen tijdens onze tocht. Ook kano's waar een boel meiden, al dan niet vrijwillig, in zijn gestouwd. Als ze de Nikon zien gaan de meeste meiden helemaal uit hun dak. Op zich heel vreemd, maar wel leuk. Als gevolg van dit feestje aan boord rammen de dames een pijler van de Beatrixbrug. Gelukkig leiden ze geen schipbreuk en kunnen ze hun weg al snel weer vervolgen.

Het vervolg van de tocht voert langs leuke plekjes die er vanaf het water net wat leuker uitzien dan vanaf de weg. Na drie kwartier zien we de CSM-fabriek weer opdoemen. Dat is het teken dat de Bootsman en zijn bemanning rond Breda-Centrum is gevaren. Een bijzonder leuk boottochtje!


» Complete fotoalbum van het rondje om Breda-Centrum
» BSW Bedrijven
Trefwoorden: rondvaarten breda bsw werkgewenning06 mei 2006

Haagse Beemdenloop...

Zondagmiddag 7 mei zal voor de 17e maal de Haagse Beemdenloop worden afgewerkt. Dit jaar wordt niet, zoals alle zestien voorgaande jaren, aan de Somerweide gestart en gefinished. Dit jaar zal het hele circus zijn kampement nabij de Texashoeve aan de Asterdplas opslaan. Om 12.30 uur starten de eerste lopers voor de 5 en 10 km. Omstreeks 14.00 uur gaan de wheelers en de 15 km lopers van start. Om circa 16.00 uur ben ik aan de beurt. Dan zullen Jolleke, de kinders en ik van start gaan voor de familieloop. Drie rondjes van 1,8 km. Aan de finish wacht ons een herinnering voor onze deelname aan de 17e editie van de Haagse Beemden. Wat? Een echte medaille natuurlijk!


» Haagse Beemdenloop
» Haagse Beemden Digitaal
» Lars Scheve (foto's HBL 2005)Trefwoorden: gamma trimloop championchip05 mei 2006

Brabant 900 jaar...

Dit jaar wordt gevierd dat 900 jaar geleden het Hertogdom Brabant ontstond. Dat is een gezamenlijk feest van de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Noord-Brabant.

Hertogdom Brabant
13 mei 1106 verleende keizer Hendrik V tijdens de Rijksdag in Worms Godfried, graaf van Leuven de titel van hertog. Dat leidde tot de vorming van een gebied dat bekend stond als Brabant.

Vlaams-Brabantse samenwerking
Het gezamenlijke programma van activiteiten van de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Noord-Brabant voorziet naast een concert in de Kathedraal van Antwerpen (11 mei) en een publieksevenement in Leuven (13 mei) ook in een concert op de vijver bij het Provinciehuis te ’s-Hertogenbosch (1 september), een culturele manifestatie grensincidenten in Baarle-Hertog-Nassau (14 en 15 oktober) en een afsluitend congres in Brussel (29 november). Verder zendt Omroep Brabant een televisieserie uit over de historie van het Hertogdom.

Subsidieregeling
Er is een subsidieregeling van kracht waar organisaties en instellingen een beroep op kunnen doen voor een bijdrage in de kosten van activiteiten in het kader van 900 jaar Brabant. Via de subsidieregeling kunnen activiteiten die bijvoorbeeld het historisch bewustzijn bevorderen of gericht zijn op het historisch grondgebied van het hertogdom in aanmerking komen voor een eenmalige bijdrage van maximaal €7.500.

Het moet nog even door de Provinciale Staten maar er is maximaal €130.000 beschikbaar. Subsidieverzoeken kunnen tot 30 september 2006 schriftelijk worden ingediend aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, postbus 90151, 5200 MC ’s-Hertogenbosch.


Update: 12 mei 2006
» Brabant? Bweh! Ik ruik koeienstront!
» Wij zouden nog 100 jaar wachten


» Brabant900(jaar)
» Totstandkoming van Brabant (animatie)
» De 25 dagen van Brabant
» Brabant900(jaar) op tv
Trefwoorden: brabantse nachten omroep brabant© 2005-2009 Hans Postelmans