Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

20 januari 2007

Tien jaar Powerwalking in Haagse Beemden...

Doe een gratis proeftraining

Uit het HBNieuws

Tien jaar geleden introduceerde Cock van Blerck powerwalking in de Haagse Beemden. Een tak van wandelsport waarbij de versnelde wandelpas als basis geldt. Een sport voor iedereen uitvoerbaar. Van hardloper tot de beginnende sporter en waarbij men nagenoeg evenveel calorieën verbrand als bij het hardlopen.


» Lees verder...




Trefwoorden: nordic walking



Paastak omzagen...




Onze uit de kluiten gewassen paastak in de achtertuin staat sinds de storm van donderdag gevaarlijk uit het lood. Om de (rommel)schuur te sparen zal ik komende week maar eens ergens een kettingzaag huren.




Trefwoorden: stormschade 17 januari 2007



14 januari 2007

Breda by night 2007...

Vrijdagavond weer eens op pad geweest met de Nikon voor avondopnames van Breda by Night. Net als eind 2005 deze keer wederom met Jeanneke, Jeroen en Meester Lars. Dit keer was ook Desirée met haar (kleine)Nikon van de partij.

In 2005 stond vooral Breda van bovenaf en het Chassé-theater centraal. Vrijdag deden we een rondje binnenstad Breda. De route liep van het Centraal Station Breda, Valkenberg, Kasteelplein, Grote Markt en via de Havermarkt naar het Spanjaardsgat. Al met al toch weer een fotorondje van ruim vier uur. Meester Lars leerde ons in die vier uur weer wat fijne kneepjes van het fotovak. Bedankt Lars! Tot een volgende fotogelegenheid.

» Foto's Breda by night 2007
» Foto's Breda by night 2005
» Foto's Jeanneke
» Foto's Jeroen
» Foto's Lars
» Foto's Desirée




Trefwoorden: foto's van breda



09 januari 2007

(Ge)flitst...

Ik moet een jaar of acht zijn geweest. Ik weet het nog heel goed. Ik was daar samen met mijn moeder. Vol schaamte stond ik die ochtend in mijn onderbroekje in die grote kamer op het ijskoude zeil. Op de vragen die een rare meneer in een lange witte jas me stelde antwoordde ik schuchter en met een zachte en verlegen stem.

Verder moest ik die ochtend in prentenboekjes kijken waar grote cirkels met rare gekleurde bolletjes in stonden. Ik kon echt niks zinnigs van maken van die gekleurde bolletjes. Nadat ik hard had geblazen op de rug van mijn hand mocht ik me weer aankleden. Later die ochtend kwam het oordeel van die meneer in de witte jas.
,,Uw zoon is kerngezond maar wel kleurenblind voor de rest van zijn leven", zei de meneer in wit nors. Ik zie het nog voor me. Mijn moeder begroef haar bleke gezicht in haar handen. Tranen rolde over haar wangen. Nu ruim 35 jaar later hoor ik haar nog snikken.

Vanavond, het was al donker en het regende licht, ben ik weer eens geconfronteerd met de gevolgen van mijn tekortkoming. Ik zag een rood verkeerslicht voor een oranje verkeerslicht aan. Door een gegalvaniseerde paal langs de kant van de weg word ik twee keer geflitst. Diep bedroeft begraaf ik mijn bolle gezicht in mijn handen. 'Weer de lul', flitst er door mij heen als ik een dikke traan wegpink.



PS: Ik overweeg een proefprocesje. Heeft iemand het 06-nummer van Bram?





Trefwoorden: koos spee letselschade rechtsbijstand



© 2005-2009 Hans Postelmans