Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

26 januari 2008

Open dag Onze Lieve Vrouwelyceum...

Hoewel onze oudste zoon pas in groep 7 zit, hebben we vandaag toch al zijn toekomstige nieuwe school na groep 8 bezocht tijdens de jaarlijkse open dag. Vandaag stonden er eigenlijk twee scholen op het programma om te bezoeken. Het Onze Lieve Vrouwelyceum (OLV) en het Stedelijk Gymnasium. Beide in Breda. Aan de laatstgenoemde zijn we niet toegekomen. Volgend jaar een nieuwe kans.

Net na tienen arriveren we bij het OLV. Deze school lijkt erg in trek. Het is er keidruk. We hebben een eigen gids voor deze open dag. Niemand minder dan neef Thomas. Thomas zit in 5VWO van het OLV en kent dus de weg door de gangen en trappenhuizen van het OLV. We hoppen met zijn allen van lokaal naar lokaal. O.a. Nederlands, Duits, Grieks & Latijn, wiskunde, natuurkunde, tekenen, informatica én scheikunde komen allemaal aan bod. Het laatste vak, scheikunde, trekt bijzonder de aandacht van Matthijs. Waarschijnlijk door het practicum. Overal in het scheikundelokaal staan proefjes opgesteld. Matthijs wordt gevraagd om een proefje te doen wat iets met PH-waarde te maken heeft. De proef lukt niet helemaal maar Matthijs vindt het geweldig.

Het OLV is voornemens de school flink uit te breiden. Niet tbv van de groei maar uitbreiding bedoeld voor het aantal leerlingen dat het OLV nu heeft nog beter onderwijs te kunnen verzorgen. In het schooljaar 2008-2009 moet de nieuwbouw zo ongeveer klaar zijn. Dus waarschijnlijk precies wanneer Matthijs zijn opwachting op het OLV maakt. Vandaag hebben we lang niet alles gezien van het OLV. Volgend jaar doen we zeker en vast nog een rondje tijdens de open dag van deze school. De eerste indrukken zijn fantastisch.


Trefwoorden: cito toets brugpieper brugklas20 januari 2008

Mastboscross 2008...

Een paar maanden geleden startte ik met een hardloopclinic ter voorbereiding voor de 10km prestatieloop tijdens BN/DeStem Mastbos Cross. Tien weken lang elke zaterdagmorgen loopscholing, intervaltraining en duurlopen. Voorafgaand een half uurtje theorie over hardloopkleding, schroeisel, voeding, trainingsschema's, trainingen en andere nuttige informatie. Helaas verliepen de tien weken anders dan ik me had voorgesteld. Een vervelende blessure aan mijn enkel is de reden dat ik in die tien weken niet aan mijn broodnodige trainingsarbeid ben toegekomen. Vorige week besloot ik dan ook mijn inschrijving voor de 10km om te laten omzetten naar de 5km prestatieloop.

Zaterdagochtend om 9.00u. verzamelen in de kantine van A.V.Sprint om daarna gezamelijk met de andere clinicdeelnemers ons startnummer ophalen.
De start was stipt om 9.45u. 155 deelnemers. De weersomstandigheden waren bar en boos. Striemende regen door de stormachtige wind. Bepaald geen pretje. Maar wel weersomstandigheden die bij een echte boscross horen. Mijn tijd (30 min.) was niet spectaculair. Eerder een trimmerstijd. Boeit niet. Ik deed mee en ik had het naar mijn zin. Hieronder mijn finish. Beetje balend. Een paar tellen voorbij de dertig minuten als ik de finishklok aflees. 30:06 min. (brutotijd) zou later die dag blijken. Netto tijd. Precies 30:00 min.
Jeroen, mijn trainingsmaatje, deed het beduidend beter. Hij deed mee aan de 10km prestatieloop. Zijn tijd, 51:37min., mag er wezen.

» Mastboscross 2008 (Jeroen Thoolen)

Trefwoorden: hardloopkalender fortis marathon nk cross14 januari 2008

ANWB lapt beeldrecht aan haar laars...

De laatste tijd heeft Hyves mijn aandacht. Ik heb al vanaf 2005 een Hyve en deed er tot voor kort niets mee. Een oude schoolkameraad zwengelde mijn Hyve onlangs weer aan.

De laatste weken vond ik via Hyves diverse uit het oog verloren familieleden en vrienden terug. Erg leuk. Enigste nadeel van Hyves, vind ik, zijn de reclameuitingen op Hyves. Nog niet zo lang geleden had ik het aan de stok met de ANWB. Vandaag namen ze wraak op mij. Zie het plaatje hieronder. Mijn schermafbeelding stond in hun reclameblok. Kan zijn dat ik alleen deze specifieke reclame-uiting op mijn pagina zie (cookie verhaal). Ik vraag me af hoe dat zit met het beeldrecht.


Trefwoorden: copyright adsense route mobiel© 2005-2009 Hans Postelmans