Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

26 januari 2008

Open dag Onze Lieve Vrouwelyceum...

Hoewel onze oudste zoon pas in groep 7 zit, hebben we vandaag toch al zijn toekomstige nieuwe school na groep 8 bezocht tijdens de jaarlijkse open dag. Vandaag stonden er eigenlijk twee scholen op het programma om te bezoeken. Het Onze Lieve Vrouwelyceum (OLV) en het Stedelijk Gymnasium. Beide in Breda. Aan de laatstgenoemde zijn we niet toegekomen. Volgend jaar een nieuwe kans.

Net na tienen arriveren we bij het OLV. Deze school lijkt erg in trek. Het is er keidruk. We hebben een eigen gids voor deze open dag. Niemand minder dan neef Thomas. Thomas zit in 5VWO van het OLV en kent dus de weg door de gangen en trappenhuizen van het OLV. We hoppen met zijn allen van lokaal naar lokaal. O.a. Nederlands, Duits, Grieks & Latijn, wiskunde, natuurkunde, tekenen, informatica én scheikunde komen allemaal aan bod. Het laatste vak, scheikunde, trekt bijzonder de aandacht van Matthijs. Waarschijnlijk door het practicum. Overal in het scheikundelokaal staan proefjes opgesteld. Matthijs wordt gevraagd om een proefje te doen wat iets met PH-waarde te maken heeft. De proef lukt niet helemaal maar Matthijs vindt het geweldig.

Het OLV is voornemens de school flink uit te breiden. Niet tbv van de groei maar uitbreiding bedoeld voor het aantal leerlingen dat het OLV nu heeft nog beter onderwijs te kunnen verzorgen. In het schooljaar 2008-2009 moet de nieuwbouw zo ongeveer klaar zijn. Dus waarschijnlijk precies wanneer Matthijs zijn opwachting op het OLV maakt. Vandaag hebben we lang niet alles gezien van het OLV. Volgend jaar doen we zeker en vast nog een rondje tijdens de open dag van deze school. De eerste indrukken zijn fantastisch.


Trefwoorden: cito toets brugpieper brugklas

© 2005-2009 Hans Postelmans