Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

04 juni 2005

Log me in...

Sinds enkele maanden heb ik een nieuwe PC. Helaas met een XP Home versie erop. Mijn vorige PC, die nu beneden staat, draait Windows XP pro. Toen die nog boven stond logde ik vanaf de bank middels mijn laptop (ook met XP pro) via het progje extern bureaublad eenvoudig in op de server die op zolder staat.

Helaas is het met XP home niet mogelijk om een extern bureaublad in te stellen. De software zit doodeenvoudig niet in XP home. Ik ben dus al enige tijd op zoek naar een andere mogelijkheid om toch op mijn server te kunnen werken terwijl ik gewoon beneden in de bank zit.

Vandaag kwam ik bij toeval op een website van Logmein free waar je on-line én secure kan inloggen op je eigen pc waar vandaan dan ook. Voorwaarde, de pc moet aanstaan (logisch) en je moet een klein stukje software installeren.
Zo gezegd zo gedaan.

Binnen 5 minuten heb ik het bureaublad van mijn server op de laptop staan. De werksnelheid is snel en niet van echt te onderscheiden. Er is ook een Logmein pro versie. Maar die is nogal prijzig met $12,95 per maand (per pc). Je kan dan wel files van de ene pc naar de andere versturen en zelfs sharen met anderen. Voorlopig maar even met de freeversion aan de slag.

Update: Vanaf mijn PDA kan ik nu ook op de server inloggen. :-)


Trefwoorden: extern bureaublad logmein secure xppro xphome© 2005-2009 Hans Postelmans