Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

30 mei 2005

Hoe ik word gevonden...

Nu deze Blog ruim een week on-line is en ik er steeds meer lol aan ga beleven wordt het tijd om meer bezoekers naar mijn Blog te trekken. Leuk natuurlijk dat familie en vrienden regelmatig een bezoekje brengen aan deze Blog, maar na een tijdje wil je toch meer unieke bezoekers die hopelijk zo nu en dan een comment achterlaten.
Hieronder een opsomming van de belangrijkste speerpunten voor de komende weken/maanden om mijn Blog bekend(er) te maken.

  1. mijn Bloglink laten plaatsen op andere sites.
  2. comments plaatsen op andere sites en de url van mijn Blog achterlaten.
  3. zorgen dat mijn Blog in zoekmachines(Google) een hogere ranking in de zoekresultaten krijgt.

Dat laatste blijkt nog lastig. Eind vorig jaar is er tijdens de uitreiking van de BIT-Trofee een presentatie gegeven door Keesjan Deelstra over zoeken en gevonden worden op internet. Keesjan adviseert bedrijven wat ze wel en (zeker zo belangrijk) wat ze niet moeten doen willen ze beter gevonden worden op internet. Keesjan schreef er zelfs een (hand)boek over, “Zoekmachinemarketing”.

Keesjan vertelde o.a in deze presentatie hoe aanpassingen aan websites er voor kunnen zorgen dat deze websites eenvoudiger en sneller gevonden worden middels diverse zoekmachines.
Het boek van Keesjan Deelstra heb ik al enkele maanden in mijn bezit. Nog niet gelezen door geldige redenen. Nu ik wil dat mijn Blog sneller en beter wordt gevonden op internet is dit een mooie gelegenheid om me te verdiepen in de beproefde methodes die Keesjan in zijn boek beschrijft en ze, zover mogelijk, toe te passen op deze Blog. Mijn vorderingen om beter gevonden te worden op het World Wide Web zal ik natuurlijk t.z.t.hier posten.

Andere tips en opmerkingen over dit onderwerp zijn natuurlijk welkom. :)


Trefwoorden: zoekmachinemarketing indexering zoekmachines zoekresultaten© 2005-2009 Hans Postelmans