Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

31 mei 2005

De wind in mijn bakkes...

Over enkele maanden gaat een hele oude droom van mij in vervulling. In september start ik namelijk met halen van het motorrijbewijs. Op mijn rijbewijs mis ik nog die ene stempel. Niet dat dat de belangrijkste reden is om mijn motorrijbewijs te halen. Nee de belangrijkste reden is toch wel dat ultieme gevoel wat volgens alle motorrijders door je heen gaat wanneer je op een motorfiets stapt en de kilometers onder je wegzoefen.

Hoeveel lessen ik nodig zal hebben voor ik op examen kan is nog even afwachten. In een ver verleden, toen ik nog heel jong was, heb ik enkele jaren op een Kreidler RMC rondgereden. Of moet ik zeggen rondgetoerd. Toen al had ik het eerder genoemde gevoel als ik bij een snelheid van 45 km/uur de wind in mijn bakkes voelde.
Ik heb dus enige ervaring met het rijden op een gemotoriseerde tweewieler.

Lefgozers raceten in die tijd (1979) op opgevoerde Yamaha- of Aprillabrommers.
Gozers met gevoel voor souplesse toerden op een Zundapp of Kreidler. En langharige gozers met geitenwollensokken tuften rond op een Puch of Tomas. Naast deze drie categorieën had je ook nog gozers van de buitencategorie. Deze reden voor schut op een Berini, of Mobilette.

Wat voor motor ik wil gaan rijden na het behalen van het rijbewijs staat dus nu al vast. Een racemodel is aan mij niet besteed. Mijn voorkeur gaat uit naar een toermotor in de breedste zin van het woord. Een Harley Davidson staat ondanks dat ik ‘m niet kan betalen bovenaan op mijn lijstje. Tweede op deze lijst staat, op enige afstand, de nieuwe Suzuki Intruder vl1500 LC. Betaalbaar en met hele mooie toerlijnen. De Intruder lijkt zelfs een beetje op een Harley. Toch??

Kan niet wachten tot ik in september weer de wind in mijn bakkes voel.


Trefwoorden: harley davidson suzuki intruder motorrijbewijs rijlessen© 2005-2009 Hans Postelmans