Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

01 november 2005

Kinderfeestjes...

Als ik terugdenk aan mijn jeugd kan ik me goed herinneren dat we in die tijd altijd buiten aan het spelen waren. Het aanspringen van de straatverlichting was een teken dat je als de donder huiswaarts moest keren. In mijn jeugd had je een vliegertijd, tollentijd en knikkertijd en nog meer van die heerlijke tijden. De jeugd van tegenwoordig zit liever binnen te computeren of te gamen met de meest rare spelregels waar ik niks van snap. Kinderfeestjes in mijn tijd bestonden uit zakdoekje leggen, koekhappen en raadt jij de smaak? Geblinddoekt kreeg je de meest smerige mengsels toegediend. Gadverdamme! Maar een lol dat we met z'n allen hadden. Kinderen van deze tijd vieren hun kinderfeestjes tegenwoordig in grote bedrijfshallen waar springkussens, klimwanden en immense ballenbakken staan opgesteld. Van onze kinderen weten we dat paintball, discobowlen, laserschieten en karten ook tot de mogelijkheden van kinderfeestjes behoren. Kosten noch moeite worden gespaard om kinderenfeestjes buitenshuis te vieren. Nee, gewoon gezellig thuis worden er nooit meer kinderfeestjes gevierd.

Update: Hinkeltijd en landjepik was ik nog vergeten bij de buitenspeelspelletjes uit mijn jeugd.

Trefwoorden: kartcentrum spijkerpoepen slagroomtaart

© 2005-2009 Hans Postelmans